Προκλητικά αμετανόητοι οι χρυσαυγίτες

0

Με την εξέταση μαρτύρων που έφεραν οι χρυσαυγίτες, για να στηρίξουν το αίτημά τους να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, συνεχίζεται από το πρωί η διαδικασία στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Χαρακτηριστικό της μέχρι στιγμής διαδικασίας είναι ότι κανένας από τους μάρτυρες (πλην ενός, του Κομιάνου) δεν ανέφερε ότι ο καταδικασθείς υπέρ του οποίου καταθέτει αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή!

Η συνήγορος του Μαρία, καταδικασμένου για τις δολοφονικές απόπειρες στους αιγύπτιους ψαράδες, διάβασε κείμενο του πελάτη της που ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για… μεμονωμένο περιστατικό, με το οποίο δεν είχε καμιά σχέση η ΧΑ! Ενοχλημένη η πρόεδρος τη διέκοψε και της είπε ότι η συζήτηση είναι για το ανασταλτικό.

Ομως, σ’ αυτόν τον αμετανόητο νεοναζιστή (και σε αρκετούς άλλους) έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (του «νεαρού ενήλικου»), με αποτέλεσμα η ποινή που «άκουσε» να είναι 3 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και 6 χρόνια για τις απόπειρες κατά των αιγύπτιων ψαράδων, κατά συγχώνευση μόλις 7 χρόνια! Θυμίζουμε ακόμα ότι αυτός και οι υπόλοιποι έκαναν προκλητικές απολογίες, στις οποίες διέψευσαν τις ανακριτικές καταθέσεις τους, αποδίδοντάς τες σε πίεση… των ανακριτριών, γεγονός που είχε εξοργίσει την πρόεδρο, η οποία τους υπενθύμισε τι είχαν καταθέσει στην ανάκριση.

Οπως σωστά σημειώνει ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής των αιγύπτιων ψαράδων, Κώστας Παπαδάκης, «οι πέντε δράστες που σύμφωνα με την απόφαση αποπειράθηκαν νύχτα να σκοτώσουν χτυπώντας με σιδερένιους λοστούς από κοινού στο κεφάλι τον ανυποψίαστο κοιμισμένο στην ταράτσα αιγύπτιο ψαρά, που ούτε ήξεραν ούτε τους ήξερε, και του άνοιξαν το σαγόνι στα δύο εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο, γιατί νόμιζαν ότι έχει πεθάνει, για να πάνε βιαστικά να χτυπήσουν και τους άλλους, “τιμωρήθηκαν“ για το αδίκημα αυτό καθώς και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση με την ποινή των δέκα ετών ο ένας (ο χωρίς ελαφρυντικό) και των επτά ετών οι άλλοι τέσσερις (με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας αυτοί)». Μετά τις ποινές-χάδι –συμπληρώνουμε εμείς- οι αμετανόητοι νεοναζιστές εμφανίζονται και πάλι προκλητικοί.

Χτες ρωτήσαμε: Μέχρι πού θα φτάσει το χάιδεμα των νεοναζιστών; Επαναλαμβάνουμε την κατακλείδα της τοποθέτησής μας:

Οποτε κι αν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία (της δίκης), το δικαστήριο έχει στοιχειώδες καθήκον απόδοσης δικαιοσύνης να μη δεχτεί ανασταλτικό αποτέλεσμα για ΚΑΝΕΝΑΝ από τους καταδικασθέντες.

Επίσης, θα ξαναθυμίσουμε ότι ο Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι του ηγετικού πυρήνα των νεοναζιστών δεν κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία στα εγκλήματα που διέπραξαν τα τάγματα εφόδου. Στη δίκη όμως αποδείχτηκε ότι οι εντολές προς τα τάγματα εφόδου έφευγαν από ψηλά. Επομένως, στοιχειώδες καθήκον απόδοσης δικαιοσύνης (σύμφωνα με το ισχύον Δίκαιο) είναι να στείλει το δικαστήριο το φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας του φίρερ και της ηγετικής ομάδας στην ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, στις απόπειρες ανθρωποκτονίας των αιγύπτιων ψαράδων και σε άλλα εγκλήματα που έχουν αποδοθεί στη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση (π.χ. δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν).

Τέλος, επειδή ο αστικός πολιτικός κόσμος συζητά ήδη την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας, ώστε να απαγορεύεται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, θα τους πούμε ν’ αφήσουν τα «σάπια». Αν η αστική δημοκρατία τους θέλει να εναρμονιστεί με τις αντιφασιστικές διαθέσεις του ελληνικού λαού και με τα διδάγματα της νεότερης Ιστορίας του τόπου μας, οφείλουν να νομοθετήσουν την απαγόρευση της νεοφασιστικής και νεοναζιστικής προπαγάνδας και δράσης, όπως και τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι από όσους (άτομα και οργανώσεις) με οποιονδήποτε τρόπο αποτελούν φορείς αυτών των μισάνθρωπων, δολοφονικών ιδεολογιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: