Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ
  • Σαν σήμερα 14 Ιούνη
  • Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της
  • Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μάι 2026, 12:40

Ο Γκιόρα Εϊλάντ είναι υποστράτηγος ε.α. του σιωναζιστικού στρατού, πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Κατέστη διαβόητος ως ο συντάκτης του ναζιστικού «σχεδίου των στρατηγών». Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη βόρεια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας (μέχρι και τη Τζαμπάλια), την ισοπέδωση της περιοχής και τη μετατροπή της σε νεκρή ζώνη ασφάλειας.

Ως γνωστόν, το «σχέδιο των στρατηγών» κατέρρευσε παταγωδώς, χάρη στο σουμούντ:

  • Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παρέμειναν στο βορρά, μετακινούμενοι από περιοχή σε περιοχή – ανάλογα με τους βομβαρδισμούς – αρνούμενοι να μετακινηθούν στον νότο.
  • Η Αντίσταση δεν εγκατέλειψε ποτέ τις θέσεις της, ακόμα και στην εντελώς ισοπεδωμένη Μπέιτ Χανούν, ενώ επιδόθηκε σε ένα συνεχή πόλεμο φθοράς που δεν επέτρεψε στο σιωναζιστικό στρατό να κρατήσει σταθερά καμιά περιοχή του βορρά της Λωρίδας.
  • Οσοι από τους κατοίκους του βορρά είχαν εκτοπιστεί αναγκαστικά προς το νότο στην πρώτη φάση του πολέμου γενοκτονίας, επέστρεψαν στον ρημαγμένο βορρά και κατοίκησαν στα χαλάσματα και σε σκηνές, με την πρώτη εκεχειρία που κράτησε μόνο δύο μήνες (αρχές 2025).

Ο Γκιόρα Εϊλάντ ήταν ο πρώτος που παραδέχτηκε δημόσια ότι το «σχέδιο των στρατηγών» απέτυχε, γεγονός που έδειξε ότι είναι ένας σιωναζιστής με στρατηγική σκέψη, γειωμένος στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό και είναι ευρέως αποδεκτός στη σιωνιστική οντότητα και φιλοξενείται τακτικότατα στα έντυπα μίντια και τα τηλεοπτικά πάνελ.

Προχτές (13 Μάη), το Walla! News, σιωνιστικό πόρταλ με στενές επαφές με το στρατιωτικό κατεστημένο της οντότητας, φιλοξένησε δηλώσεις του Γκιόρα Εϊλάντ, που υποστήριξη ότι η κατάσταση του Ισραήλ στον Λίβανο έχει «επιδεινωθεί σημαντικά». Το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης με τη Χεζμπολά, ύστερα από δυόμισι μήνες, βρίσκεται «πολύ μακριά» από τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή του πολέμου, λέει ο Εϊλάντ, αποκαλύπτοντας το ναυάγιο της σιωναζιστικής αλαζονείας.

Ο Εϊλάντ τόνισε ότι η Χεζμπολά αισθάνεται πλέον ενθαρρυμένη από την αποτελεσματικότητα των εκρηκτικών drones της, τα οποία χαρακτήρισε ως «τακτικό όπλο στο οποίο οι IDF δεν έχουν απάντηση». Πρόσθεσε, δε, ότι η αμερικανική πεποίθηση πως η ισραηλινή αυτοσυγκράτηση στον Λίβανο θα βοηθούσε τις προσπάθειες για τον τερματισμό της εκεχειρίας στο Ιράν είναι λανθασμένη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο ζητημάτων».

Ο σιωναζιστής καραβανάς είχε σίγουρα πληροφορηθεί αυτό που είχε γίνει μια μέρα νωρίτερα και κρατήθηκε κρυφό από το σιωνιστικό όχλο. Οτι η Χεζμπολά έκανε συνδυασμένη επιχείρηση με σμήνος επιθετικών drones, που όλα χτύπησαν στρατιωτικούς στόχους (ένα τανκ Merkava, δύο φορτηγά τηλεπικοινωνιών και ένα αυτοκίνητο του στρατού) μέσα σε ισραηλινό έδαφος στα σύνορα με τον Λίβανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

Μια μέρα πριν από τις δηλώσεις του Γιόρα Εϊλάντ, η σιωνιστική Ραδιοφωνία Στρατού χαρακτήριζε ως «ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος πολέμου», το διπλό πλήγμα της Χεζμπολά σε συστοιχία Iron Dome.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Η Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

Αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο του The Cradle.

Ο ισραηλινός στρατός ερευνά το πλήγμα της Χεζμπολά σε συστοιχία Iron Dome και στο πλήρωμά της

Το Ραδιόφωνο Ισραηλινού Στρατού χαρακτήρισε το περιστατικό ως ένα από τα πιο σοβαρά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος πολέμου

Η Χεζμπολά πραγματοποίησε πρόσφατα επίθεση εναντίον συστοιχίας Iron Dome πέρα από τα σύνορα — πλήττοντάς τη με εκρηκτικό FPV drone, ενώ στη συνέχεια στόχευσε το στρατιωτικό πλήρωμα που στάλθηκε για να την αντικαταστήσει, επιβεβαίωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο της επιχείρησης από τη Λιβανέζικη Αντίσταση.

Η σύνθετη και επιτυχής επιχείρηση της Αντίστασης προκάλεσε στρατιωτική έρευνα, όπως αποκάλυψε το Ραδιόφωνο Ισραηλινού Στρατού σε ρεπορτάζ της 11ης του Μάη. Το ρεπορτάζ χαρακτήρισε την επίθεση ως μία από τις πιο σοβαρές κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου.

Το βίντεο της επιχείρησης δημοσιεύτηκε από τη Χεζμπολά στις 10 του Μάη, αλλά έφερε ημερομηνία 8 Μάη. Δείχνει πλάνα από FPV drone που εντοπίζει και πλήττει συστοιχία Iron Dome στη στρατιωτική θέση Jal al-Alam. Το υλικό της Χεζμπολά δείχνει επίσης δεύτερο πλήγμα drone να στοχεύει το πλήρωμα που στάλθηκε για να αντικαταστήσει τη συστοιχία Iron Dome.

Πηγές του ισραηλινού στρατού που επικαλείται η The Jerusalem Post δήλωσαν ότι «δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα του βίντεο και πως οι εικόνες μιλούσαν από μόνες τους».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2026/05/Hezbolla_IronDome.mp4

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος και η χερσαία επίθεση του Ισραήλ κατά του Λιβάνου, στις αρχές Μάρτη, ο ισραηλινός στρατός έχει καταλάβει δεκάδες λιβανικά χωριά, δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας τύπου Γάζας που έχει χαρακτηριστεί «Προωθημένη Γραμμή Αμυνας».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λεγόμενης «εκεχειρίας», η Χεζμπολά επικεντρώθηκε στη στόχευση ισραηλινών στρατευμάτων που κατέχουν τον νότιο Λίβανο, ενώ λιγότερο συχνά εκτόξευε ρουκέτες και drones πέρα από τα σύνορα ως απάντηση σε σφοδρούς ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων.

Οι επιχειρήσεις της οργάνωσης, ιδιαίτερα η χρήση FPV drones, έχουν αποδειχτεί σημαντικός πονοκέφαλος για το Τελ Αβίβ.

Το Ραδιόφωνο Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε στις 7 Μάη ότι ο στρατός είχε αγνοήσει προειδοποιήσεις σχετικά με τον κίνδυνο αυτών των FPV drones και δεν άρχισε να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα στρατεύματά του παρά μόνο αφού υπέστη βαριές απώλειες από τη χρήση του όπλου αυτού από τη Χεζμπολά φέτος.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η χρήση συστήματος που εκτοξεύει δίχτυ για την παγίδευση του drone. Το Ynet σημείωσε πρόσφατα ότι το σύστημα αυτό είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν και «δεν αποδείχτηκε αποτελεσματικό». Ο ισραηλινός στρατός μεταφέρει πλέον χιλιάδες μέτρα αλιευτικών διχτυών στα στρατεύματά του στον νότιο Λίβανο.

«Το αυτοσχέδιο αυτό μέτρο χρησιμοποιείται παράλληλα με πυρά όπλων, συστήματα εντοπισμού, τεχνολογία προειδοποίησης και άλλα μέσα που προορίζονται για την αναγνώριση και εξουδετέρωση εναέριων απειλών. Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα drones και τα UAV έχουν εξελιχθεί σε μία από τις δυσκολότερες προκλήσεις πεδίου μάχης που αντιμετωπίζουν τα στρατεύματα στον Λίβανο», ανέφερε το Ynet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σφαίρες διασποράς αναμένεται να φτάσουν σύντομα στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροNτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 
Επόμενο άρθρο 78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σχετικά Αρθρα

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

Διεθνή 14 Ιούν 2026, 08:16

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

Διεθνή 13 Ιούν 2026, 10:28

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

Διεθνή 12 Ιούν 2026, 11:06

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

Διεθνή 12 Ιούν 2026, 08:47

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

Καταστολή 10 Ιούν 2026, 21:12

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

Διεθνή 10 Ιούν 2026, 20:07
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

Ημέρα εθελοντή αιμοδότη.

Δανία: Ημέρα σημαίας (1219).

ΗΠΑ: Ημέρα σημαίας (1777).

1923: Δολοφονείται ο βούλγαρος πρωθυπουργός Αλεξάντερ Σταμπολίσκι.

1962: Συλλαμβάνονται στη Γαλλία τριάντα άτομα που σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον Ντε Γκολ.

1977: Τρεις οπλισμένοι κροάτες εθνικιστές επιτίθενται στη γιουγκοσλαβική αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

1982: Τέλος του πολέμου των Φόκλαντ.

2000: Συνοριοφύλακες πυροβολούν και σκοτώνουν μετανάστη στον Εβρο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η ακρίβεια κλέβει τη λάμψη των μακροοικονομικών επιτυχιών και στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι αναλύουν με προβληματισμό τις ποιοτικές μετρήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Όπως μαθαίνουμε, διαπιστώνουν ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που η χώρα εισπράττει επαίνους από την Κομισιόν και τις αγορές και έχει πρόεδρο στο Eurogroup τον Πιερρακάκη, εντούτοις η δημοφιλία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πιέζονται στα… ράφια των σουπερμάρκετ και στις… αντλίες των πρατηρίων! Τι λένε οι ειδικοί μέσα στην κυβέρνηση; Οτι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες χρειάζονται μήνες για να διαχυθούν στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι του πολίτη. Οπότε όλοι είναι στο… περίμενε, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το περιβάλλον που θα επικρατεί όταν φτάσουμε στις εκλογές!

Political

(Το παραπάνω σχόλιο το υπογράφει ο ίδιος ο εκδότης της καραδεξιάς Political, που έχει «ανοιχτή γραμμή» με το μέγαρο Μαξίμου. Εχει τίτλο «Γιατί είναι προβληματισμένοι οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη». Το «παράδοξο» δεν βλέπουμε. Ούτε ο εκδότης το βλέπει, είμαστε σίγουροι. Κάτι πρέπει να γράψει, όμως, για να μην καρφωθεί. Φόρεσε κάπα, πήρε και μια γκλίτσα στο χέρι και παριστάνει τον αφελή βοσκό που νόμιζε ότι τα πρόβατα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τροφή φτάνει να τα αφήνει να λιάζονται. Εχει, λέει, τεράστιες μακροοικονομικές επιτυχίες ο Μητσοτάκης, παίρνει συγχαρητήρια από την Ούρσουλα και την καμαρίλα της, του έκαναν και τον Πιερρακάκη παιδί για τα θελήματα στο Eurogroup, αλλά χρειάζεται καιρός για ν’ αποδώσουν οι… μακροοικονομικές επιτυχίες. Οπότε, ο κόσμος βρίζει, φτύνει και μουτζώνει, γιατί στενάζει από την ακρίβεια. Ο λαϊκός κόσμος, χωρίς να γνωρίζει πολιτική οικονομία, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Βλέπει ότι αυτά που ονομάζουν «μακροοικονομικές επιτυχίες» ήδη αποδίδουν. Μόνο που αποδίδουν μονόπλευρα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές εισπράττουν τους τόκους τους και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, καθώς ενθυλάκωσαν και τα λεφτά από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα μεροκάματα, όμως, παραμένουν καθηλωμένα σε πραγματικούς – συχνά και σε ονομαστικούς – όρους, ο πληθωρισμός καλπάζει, σε επίπεδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι συνέπειες της κρίσης εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οσος χρόνος κι αν περάσει, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα «χρόνου για να αποδώσουν οι μακροοικονομικές επιτυχίες», αλλά ζήτημα εφαρμογής μιας σκληρής ταξικής πολιτικής. Κι αυτό κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo