Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη
  • «Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος
  • Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους
  • Κουλοτούμπα
  • Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω
Κόντρες

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μάι 2026, 15:21

Ολα τα δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο φέρουν ως φαβορί για το πόστο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον νυν αντεισαγγελέα Μπακέλα. Ο Παπαχρήστος των «Νέων» βάζει και στοίχημα. Και έχει επιχειρήματα. Εγραψε (ο Παπαχρήστος):

«Η γνωστοποίηση ότι το αίτημα εξαίρεσης από την υπόθεση των υποκλοπών του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κων. Τζαβέλλα θα το εξετάσει… υφιστάμενός του, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως ήταν φυσικό και λογικό, με έκανε να το ψάξω λιγάκι το πράγμα. Το αίτημα το είχε υποβάλει ο Χρήστος Σπίρτζης, και μέσα από μια διαδικασία καθόλου διαφανή, μη σου πω και σκοτεινή, έγινε γνωστό ότι την υπόθεση ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Μπακέλας. Το οξύμωρο, φαντάζομαι το εντοπίσατε: υφιστάμενος θα κρίνει προϊστάμενο, ο οποίος μάλιστα σε περίπου 45 ημέρες αποχωρεί από τη θέση του! Θέλει κανείς να στοιχηματίσει μαζί μου, για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που θα διεξαγάγει ο κύριος Μπακέλας; Κάποιος που να υποστηρίζει ότι ο κύριος Μπακέλας θα βρει ένοχο τον κύριο Τζαβέλλα, ότι ενήργησε λαθεμένα θέτοντας στο αρχείο τις υποκλοπές; Γιατί εγώ, είμαι – το δηλώνω καθαρά – βέβαιος ότι ο κ. Τζαβέλλας θα απαλλαγεί των κατηγοριών που του απέδωσε ο Σπίρτζης. Θα αφεθεί να συνταξιοδοτηθεί χωρίς τη ρετσινιά μιας πειθαρχικής δίωξης, η οποία θα τον βαραίνει στο τέλος της καριέρας του. Στοιχηματίζω λοιπόν, και προκαλώ κάθε ενδιαφερόμενο…

Οταν ο δικηγόρος του Θαν. Κουκάκη και της Αρτ. Σίφορντ, Ζαχαρίας Κεσσές, επισκέφθηκε τον Αρειο Πάγο, και προσπάθησε να εγχειρίσει καινούργια στοιχεία για τις παρακολουθήσεις στον εισαγγελέα Κων. Τζαβέλλα, εκείνος αρνήθηκε, και τον παρέπεμψε στον… βοηθό του, τον αντεισαγγελέα… κύριο Μπακέλα! Τι έκανε ο κ. Μπακέλας, όταν τον συνάντησε ο δικηγόρος Κεσσές; Τίποτε δεν έκανε. Αρνήθηκε να παραλάβει και αυτός τον φάκελο με τα καινούργια στοιχεία που διαθέτει ο δικηγόρος, και κατά τη γνώμη του, είναι ικανά να αποτελέσουν την αφορμή για να ανοίξει εκ νέου το σκάνδαλο των υποκλοπών. Χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά. Λίγες ώρες αργότερα, γινόταν γνωστό, ότι ο κύριος Τζαβέλλας εξέδωσε απόφαση με την οποία θέτει στο αρχείο την υπόθεση. Υπάρχει ακόμη κανείς που να το σκέφτεται έστω, να στοιχηματίσει μαζί μου; Φαντάζομαι πως όχι. Η τράπουλα είναι σημαδεμένη, από όλες τις πάντες… Στο μεταξύ, καθόλου άσχετο με τις εξελίξεις, να αναφέρω ότι με το που έγινε γνωστό ότι την αίτηση εξαίρεσης Τζαβέλλα θα την αναλάβει ο κύριος Μπακέλας, έλαβα μήνυμα στο κινητό «αυτός θα είναι ο επόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»! Δεν αμφιβάλλω, αλλά ας το έχουν υπ’ όψιν τους οι «έξι» που προτίθενται να καταθέσουν μηνύσεις όταν αποχωρήσει ο Τζαβέλλας από τον Αρειο Πάγο. Κουβά θα πάνε και αυτές, με Μπακέλα εισαγγελέα…»

Θριαμβευτική είσοδος

Οπως ακριβώς το είχε προβλέψει η στήλη, ο ανιψιός Γρηγόρης όχι μόνο πήγε στο συνέδριο της ΝΔ, αλλά έκανε και θριαμβευτική είσοδο, με μια κλάκα δεκάδων χειροκροτητών να τον αποθεώνει. Τα νεύρα του θείου Κυριάκου έγιναν τσατάλια, φυσικά. Για να τον καθησυχάσουν, οι εκλογομάγειροι του γαλάζιου συνέδριου τού είπαν ότι έχουν φροντίσει να μην βγάλει ο ανιψιός πολλούς στην κεντρική επιτροπή. «Το καλό που σας θέλω» πρέπει να απάντησε ο θείος. Κι αυτοί διέρρευσαν στους δημοσιογράφους πως όταν κάποιος πήγαινε να ψηφίσει κουβαλώντας δεκάδες εξουσιοδοτήσεις συνέδρων (συνηθισμένη τακτική στα γαλάζια συνέδρια τα προηγούμενα χρόνια), τον έκοβαν λέγοντάς του ότι απαγορεύεται η ψήφος δι’ αντιπροσώπου και μετράει μόνο η αυτοπρόσωπη ψήφος. Ετσι, λένε, ο ανιψιός Γρηγόρης πήγε κουβά. Εμείς, φυσικά, δεν ξέρουμε τι έγινε και πόσους δικούς του έβγαλε ο ανιψιός, όμως αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Διότι ο ανιψιός έχει έτσι κι αλλιώς το πάνω χέρι στο ενδοοικογενειακό καυγά. Το «άντε μην ανοίξω το στόμα μου» είναι το δυνατό του χαρτί. Απειλή που δεν μπορεί να ξεστομίσει ο θείος.

ΥΓ. Οχι, ενσταντανέ του ανιψιού με τον θείο στο συνέδριο δεν είδαμε. Σημάδι κι αυτό της μεγάλης αγάπης που τρέφουν ο ένας για τον άλλο.

Λατρεμένο λουλούδι

Γκολσφιτέχ στα φαρσί σημαίνει λατρεμένο λουλούδι. Ησυχάστε, δεν πρόκειται να σας κάνουμε μαθήματα φαρσί για όταν θα επισκεφτείτε το Ιράν. Οι Ιρανοί είναι μορφωμένοι άνθρωποι και θα ντραπείτε για το επίπεδο των αγγλικών σας έτσι και κυκλοφορήσετε στο κέντρο της Τεχεράνης και χρειαστεί να ρωτήσετε κάτι. Ανατρέξαμε στο λεξικό όταν διαβάσαμε το όνομα Γκολσφιτέχ Φαραχανί. Πρόκειται για ιρανικής καταγωγής ηθοποιό, γόνο καλλιτεχνικής οικογένειας, που κάνει καριέρα στη Γαλλία. Λέγεται ότι η Γκολσφιτέχ είχε μια ερωτική… εμπλοκή με τον Μακρόν, που έμεινε σε… πλατωνικό επίπεδο. Δεν προχώρησε γιατί κάποιος/α το σφύριξε στη Μπριζίτ και έτσι προέκυψε η μπούφλα μέσα στο αεροπλάνο, που την έπιασαν οι κάμερες. Το Ελιζέ τα διέψευσε αυτά, αλλά το ερώτημα παραμένει: για ποιο λόγο η Μπριζίτ έριξε την μπούφλα στον Μανωλάκη;

Γίνονται τέτοια πράγματα;

Δείτε τι έγραψε η καρα-δεξιά Political, επικαλούμενη επιβεβαίωση και από το μάγαρο Μαξίμου. Ο δεξιός δήμαρχος Περάματος Λαγουδάκος παίζει σε διπλό ταμπλό. «Ενώ η ΝΔ τον έχει στηρίξει με εκατομμύρια ευρώ για να σταθεί στα πόδια του ως δήμαρχος, ο ίδιος φέρεται να στήνει το ψηφοδέλτιο της Μαρίας Καρυστιανού στην περιοχή! Το παρασκήνιο θέλει μάλιστα τον Λαγουδάκο να είχε ένα μυστικό τετ α τετ με τον τοπάρχη της Καρυστιανού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Γαλανό. Το αποτέλεσμα; Ο δήμαρχος «χάρισε» δύο στενούς του συνεργάτες -εκ των οποίων ο ένας είναι εν ενεργεία αντιδήμαρχος- για να κατέβουν υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα της Καρυστιανού».

«Το θέμα έχει φτάσει ήδη στα πολύ ψηλά δώματα της κυβέρνησης» – συνεχίζει η Political – «και οι πληροφορίες λένε πως το κλίμα για τον Λαγουδάκο είναι κάτι παραπάνω από βαρύ». Εμάς τώρα γιατί αυτό μας φαίνεται σαν προειδοποίηση προς τον Λαγουδάκο να μαζευτεί;

Ανασφάλεια

«Μιντιακό παρακράτος» και «δολοφονία χαρακτήρα» που θυμίζει την εποχή των υποκλοπών, καταγγέλλει ο Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση του οικογενειακού ακίνητου στο Ηράκλειο, που έχει κάνει σημαία ο ακροδεξιός εραστής του Γκέμπελς, Γεωργιάδης (σε συνεννόηση με το Μαξίμου, προφανώς). Οπως είπε ο Ανδρουλάκης, ο διαγωνισμός έγινε επί κυβερνήσεως Καραμανλή το 2009 και το ακίνητο νοικιάζεται στο κράτος επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ του Μητσοτάκη. Απειλεί δε τον Γεωργιάδη με μήνυση και αγωγή και τον καλεί να μην «κρυφτεί» πίσω την ασυλία του. Σιγά μην πτοηθεί ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος γκεμπελίσκος. Αυτός πέταξε τη λάσπη στον ανεμιστήρα, με τη βεβαιότητα ότι πολλοί θα τσιμπήσουν. Είναι το γνωστό «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ο Ανδρουλάκης, όμως, γιατί αντέδρασε με τέτοιον εκνευρισμό και συνεχίζει να τροφοδοτεί το ζήτημα; Γιατί απλούστατα αισθάνεται το ίδιο ανασφαλής με τον Μητσοτάκη.

Ο λαός της Κύπρου μίλησε. Κάτω τα χέρια από τον μητροπολίτη Πάφου. Να φύγουν οι αιρετικοί και οι μοιχεπιβάτες (τι υπέροχη λέξη). Οχι στους οικουμενιστές λύκους. Παραθέτουμε μία φωτογραφία από το… μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από την αρχιεπισκοπή. Αν θέλετε περισσότερες φωτογραφίες (δε θα χάσετε) στην ιστοσελίδα του «Φιλελεύθερου».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕνας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα
Επόμενο άρθρο 168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

Σχετικά Αρθρα

Κουλοτούμπα

Κόντρες 18 Σεπ 2026, 14:04

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

Κόντρες 16 Σεπ 2026, 20:17

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

Κόντρες 11 Σεπ 2026, 14:40

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

Κόντρες 10 Σεπ 2026, 20:53

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

Κόντρες 9 Σεπ 2026, 14:54

Ναρκισσιστική διαταραχή

Κόντρες 8 Σεπ 2026, 19:21
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
Καταστολή

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

17 Σεπ 2026, 11:23
Πολιτισμός

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

17 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
Πολιτισμός

Με το που είπε «υποστηρίζω το Ισραήλ» άδειασε η αίθουσα

16 Σεπ 2026, 18:35
Πολιτική

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται

16 Σεπ 2026, 14:51
Υγεία

Θάνατος Μαζωνάκη: Δεν μας τα λέει καλά ο ακροδεξιός Θάνος Πλεύρης

Ασθενής μνήμη και άτυπη μαρτυρία υπεράσπισης του γιατρού του Κολωνακίου

16 Σεπ 2026, 13:18
Αγροτικά

ΠΟΓΕΔΥ: «Τα ψέματα για τον αφθώδη στη Μυτιλήνη»

16 Σεπ 2026, 11:51
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

Ημέρα πειρατικής ομιλίας.

Χιλή: Ημέρα στρατού (1810).

Μπουτάν: Ημέρα βροχής.

1948: Μαχητές του ΔΣΕ καταστρέφουν με εκρηκτικά τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους.

1968: Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικό για τερματισμό φοιτητικών ταραχών, δεκαοκτώ φοιτητές νεκροί, εκατοντάδες συλλήψεις.

1970: Κραυγάζοντας “Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα” ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

1974 : Καθαιρούνται όλοι οι χουντικοί δήμαρχοι.

1979: Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάζεται ο ακροδεξιός βομβιστής Αρ. Καλέντζης.

1987: Δύο βόμβες στα PX της Συγγρού, εξερράγη η μία (ΕΛΑ).

1994: Οι ΕΛΑ-1η Μάη ανατινάζουν με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, νεκρός ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος, εννιά τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo