Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ο Βορίδης «σέρνει» την κατάσταση και ο Αποστόλου σιωπά προκλητικά
Αγροτικά

Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

Ο Βορίδης «σέρνει» την κατάσταση και ο Αποστόλου σιωπά προκλητικά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούλ 2020, 00:00

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της εισαγωγής από τον καθηγητή της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Σ. Κρήτα κινέζικου στελέχους επικίνδυνου ιού των χοίρων (βλ. https://www.eksegersi.gr/issue/1055/Αγροτικά/36237.Εφεραν-επικίνδυνο-ιό-ζωονόσου-των-χοίρων-και και https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/36275.Νέα-αποκαλυπτικά-έγγραφα-Εδώ-και-τώρα-να-μπει), που εγκυμονεί τον κίνδυνο εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ, όπως επεσήμανε σε δήλωσή του προς την εφημερίδα μας ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) Νίκος Κακαβάς (βλ. https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/36279.Πρόεδρος-ΠΟΓΕΔΥ-Κίνδυνος-εμφάνισης-πανδημίας-τύπου).

Το θέμα αποκάλυψε η «Κόντρα», στηριγμένη σε σειρά εγγράφων, τα οποία δώσαμε στη δημοσιότητα. Κι ενώ έχει περάσει ένας μήνας από τότε που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έλαβε την εξαντλητική επί του θέματος επιστολή του προέδρου του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Δημήτριου Φλετούρη, η οποία είχε το χαρακτήρα έκκλησης για άμεση παρέμβαση του υπουργείου, αυτός (ο υπουργός) «σέρνει» την κατάσταση και δεν παίρνει αποφάσεις. Προκλητική είναι και η σιωπή του πρώην υπουργού, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλου.

Θυμίζουμε τι έγραψε στον Βορίδη ο καθηγητής Φλετούρης, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ

Τα στοιχεία που παρατίθενται παραπάνω καταδεικνύουν τη σοβαρότητα που απαιτείται ώστε να αποτραπεί η πιθανή μόλυνση του ζωϊκού κεφαλαίου της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα, από έναν πολύ λοιμογόνο “εξωτικό“ ιό, που έχει προκαλέσει εκτεταμένες επιζωοτίες στην Κίνα με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Παρά την απόφαση της μη αποδοχής του ερευνητικού πρωτοκόλλου της διδακτορικής διατριβής (…) υπάρχουν ζητήματα που χρειάζεται να διευθυτηθούν στο άμεσο μέλλον και αφορούν:

Τη συνεχιζόμενη παρουσία του επικίνδυνου ιικού στελέχους HeN1 στους χώρους του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Επειδή κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης του Τμήματος ο κ. Κρήτας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πειραματίζεται με τον κινεζικής προέλευσης ιό, παρά τις συστάσεις μας, παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες (πχ εντολή για καταστροφή του εν λόγω στελέχους από τον πειραματισμό που έχει πραγματοποιηθεί χωρίς εγκρίσεις και αδειοδότηση), ώστε να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο περιβάλλον και ο διεθνής διασυρμός της χώρας μας» (η έμφαση δική μας).

Εκτός από την καταστροφή του επικίνδυνου στελέχους του κινέζικου ιού, προβλέπεται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά φυσικών και ηθικών αυτουργών, σύμφωνα με το άρθρο 285 του ΠΚ. Στην προκειμένη περίπτωση, άσκηση ποινικής δίωξης κατά του καθηγητή κ. Κρήτα και κατά των κ.κ. Αλεξανδρόπουλου και Δηλέ, προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων του ΥΠΑΑΤ.

Επειδή διάφοροι τύποι, που εμμέσως πλην σαφώς στηρίζουν τον Αλεξανδρόπουλο, διαδίδουν προβοκατόρικα ότι πρόκειται για ενδοπανεπιστημιακή διαμάχη που στερείται επιστημονικής βάσης, αναφέρουμε ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, στις 2 Ιούνη του 2020, πάρθηκε με πλειοψηφία 37 προς 1. Ο μοναδικός που διαφώνησε ήταν ο κ. Κρήτας!

Στο πρώτο μας δημοσίευμα, στις 5 Ιούλη, σημειώναμε καταληκτικά: «Ο Βορίδης είναι υποχρεωμένος να δώσει άμεσα τέλος στην επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Το απόστημα έσπασε και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι τεράστιος. Και είναι επίσης καιρός να εξαλειφθεί το “κακόηθες μελάνωμα“ που έχει απλωθεί στη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ». Εννοούσαμε τους δύο από τους τρεις, τον Αλεξανδρόπουλο και τη Δηλέ, που έχουν εμπλακεί όχι μόνο σε αυτή την παράνομη υπόθεση.

Στο δεύτερο δημοσίευμά μας, στις 14 Ιούλη, επισημαίναμε, ότι οι πράξεις αυτές διώκονται με βάση το άρθρο 285 του ΠΚ, το οποίο παραθέτουμε και πάλι:

Αρθρο 285

Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

  1. Οποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
  2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

«Καθυστέρηση» Βορίδη

Μητσοτάκης και Βορίδης έδωσαν στην υφυπουργό Αραμπατζή (και) την αρμοδιότητα της εποπτείας όλων των Διευθύνσεων και Γραφείων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής (ΓΔΚ), της οποίας προϊστάμενος συνεχίζει να είναι (παράτυπα) ο Αλεξανδρόπουλος. Η μόνη ενέργεια που έκανε μέχρι τώρα η Αραμπατζή ήταν να καλέσει τον Αλεξανδρόπουλο και τη Δηλέ να δώσουν γραπτά τις εξηγήσεις τους για τα καταγγελλόμενα από τον πρόεδρο του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Δ. Φλετούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που δεν επιδέχονται διάψευσης, ο Αλεξανδρόπουλος και η Δηλέ κατέθεσαν τις εξηγήσεις τους. Στους διαδρόμους του υπουργείου κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν προκάλεσαν γέλιο.

Η Αραμπατζή μπορεί να έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας της ΓΔΚ, όμως πριν προχωρήσει στην κλήση του Αλεξανδρόπουλο και της Δηλέ προφανώς το συζήτησε με τον Βορίδη. Η κίνησή της προκαλεί εντύπωση, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα. Εδώ δεν έχουμε απλώς ενδείξεις, αλλά αποδείξεις, ότι Αλεξανδρόπουλος και Δηλέ διέπραξαν αδικήματα που διώκονται με το άρθρο 285 του ΠΚ.

Αραμπατζή και Βορίδης όφειλαν, αμέσως μόλις έλαβαν την καταγγελία από το Τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, να εκδώσουν απόφαση για καταστροφή του κινέζικου ιού. Δεύτερο, να στείλουν το Φάκελο με όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, για να επιληφθεί του ποινικού σκέλους της υπόθεσης, ξεκινώντας προκαταρκτική εξέταση για παράβαση του άρθρου 285 του ΠΚ. Τρίτο, να διατάξουν τη διεξαγωγή ΕΔΕ για τους Αλεξανδρόπουλο και Δηλέ.

Τέταρτο, να ενεργοποιήσουν παλαιότερη απόφαση (από την εποχή που υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν ο Αποστόλου), με την οποία είχε επιλεγεί άλλος ως προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής. Οι συριζαίοι υπΑΑΤ, Αποστόλου και Αραχωβίτης, σκόπιμα δεν ενεργοποίησαν αυτή την απόφαση, γιατί ήθελαν να κρατήσουν στη θέση του προϊστάμενου της ΓΔΚ τον Αλεξανδρόπουλο, που δε σεβόταν τη νομιμότητα και συστηματικά έβγαζε παράνομες εγκυκλίους, ενώ είχε επιβάλει ένα αυταρχικό καθεστώς σε όλη τη ΓΔΚ. Οταν ο Βορίδης ανέλαβε το ΥΠΑΑΤ, στις αρχές Ιούλη του 2019, δεν ενεργοποίησε την απόφαση βάσει της οποίας έπρεπε να αναλάβει αυτός που είχε επιλεγεί ως προϊστάμενος της ΓΔΚ. Και όχι μόνο αυτό. Δήλωσε σε αντιπροσωπία της ΠΕΚΔΥ, ότι ο Αλεξανδρόπουλος είναι ο πιο κατάλληλος.

Ως πότε Βορίδης και Αραμπατζή θα «σέρνουν» αυτή την κατάσταση, θέτοντας σε κίνδυνο τη χοιροτροφία στην Ελλάδα και στην ΕΕ; Ως πότε θα διατηρούν στη θέση του τον Αλεξανδρόπουλο (που δεν έχει κάνει μόνο όσα εμείς του καταμαρτυρούμε); Ως πότε θα παραβιάζουν τη νομιμότητα; Μήπως ο Βορίδης δε θέλει να πάρει αυτά τα επιβεβλημένα μέτρα, γιατί θα του ζητηθούν εξηγήσεις από τον Μητσοτάκη επειδή κρατούσε σε αυτή τη θέση τον Αλεξανδρόπουλο;

Προκλητική σιωπή Αποστόλου 

Ολο το υλικό που αφορά αυτή την υπόθεση με τον Κρήτα, τον Αλεξανδρόπουλο και τη Δηλέ το έχουμε στείλει στο e-mail του επιστημονικού συνεργάτη του Βαγγέλη Αποστόλου, που υπήρξε και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου καθ’ όλο το διάστημα της υπουργίας του. Επικοινωνήσαμε με αυτόν αρκετές φορές για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς βλέπαμε ότι ο Αποστόλου δεν είχε κάνει την παραμικρή κίνηση ως βουλευτής, ζητώντας απαντήσεις από τον Βορίδη γι’ αυτό το τόσο σοβαρό για την ελληνική χοιροτροφία ζήτημα.

Στη τελευταία επικοινωνία μας, ο συνεργάτης του Αποστόλου μας απάντησε ότι του έδωσε το υλικό αλλά ο Αποστόλου δεν πρόλαβε να το δει! Μας είπε, ακόμη, ότι επικοινώνησε με δύο κτηνίατρους που τους έχει εμπιστοσύνη, οι οποίοι του είπαν ότι πρόκειται για ενδοπανεπιστημιακή διαμάχη που δεν έχει επιστημονική βάση! Του απαντήσαμε ότι αυτά που λέει είναι δικαιολογίες, γιατί δε θέλουν να κάνουν τίποτα, μολονότι κινδυνεύει με καταστροφή η ελληνική χοιροτροφία (και όχι μόνο). Και δε θέλουν να κάνουν τίποτα, γιατί στην υπόθεση ενέχεται και ο Αλεξανδρόπουλος, ο άνθρωπο που τον κρατούσαν στη θέση του παρά το γεγονός ότι είχε επιλεγεί άλλος (που δεν ήταν κτηνίατρος), βάσει των κριτηρίων επιλογής των στελεχών της διοίκησης που είχε θεσπίσει ο Βερναρδάκης.

Θα το επαναλάβουμε: πρέπει εδώ και τώρα να τελειώνουμε με το άκρως επικίνδυνο κινέζικο στέλεχος του ιού και με το «κακόηθες μελάνωμα» που έχει απλωθεί στη ΓΔΚ. Και βέβαια, να παραπεμφθούν στην ποινική δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι αυτών των παράνομων χειρισμών, με βάση το άρθρο 285 του ΠΚ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Επόμενο άρθρο

Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

Εmbedded

Σχετικά Αρθρα

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Αγροτικά 12 Σεπ 2025, 11:19

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας σε ρόλο πλασιέ πλήρως αποτυχημένης μεθόδου εντοπισμού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Αγροτικά 4 Σεπ 2025, 12:01

Τα ψεύτικα τα λόγια πετούν, η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει

Μέχρι στιγμής, 902 οικογένειες κτηνοτρόφων βρέθηκαν στην ανεργία και χωρίς εισόδημα

Αγροτικά 3 Σεπ 2025, 10:18

Επιστρατεύουν κάθε πρόθυμο/η να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα και να συκοφαντήσει την Π. Τυχεροπούλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η περίπτωση της κάποτε αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δήμητρας Χαλικιά

Αγροτικά 28 Αυγ 2025, 15:49

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Οι γαλακτοβιομήχανοι στηρίζουν τους Τσιάρα – Κέλλα

Αγροτικά 27 Αυγ 2025, 19:00

Κυβερνητικό έγκλημα: Eκλεισε χρόνο και εξακολουθεί να καλπάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Σχεδόν 3.500 μέλη οικογενειών κτηνοτρόφων στην ανεργία και την πείνα!

Αγροτικά 26 Αυγ 2025, 09:28
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Καταστολή

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

11 Σεπ 2025, 13:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της σήψης.

Ροδεσία: Ημέρα εξερευνητών (1923).

1923: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ο Μιγκέλ Πρίμο ντε Ριβέρα εγκαθιδρύει δικτατορία.

1944: Δύο νεκροί αξιωματικοί και ένας οπλίτης της αστυνομίας πόλεων σε συμπλοκή με αντάρτες στο Παγκράτι.

1949: Ο Πάπας αφορίζει τους καθολικούς κομμουνιστές.

1953: Ανακήρυξη Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας.

1953: Ο Νικήτα Χρουστσόφ εκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

1967: Αποχώρηση της Αλβανίας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της χουντικής εφημερίδας “Νέα πολιτεία”.

1975: Δεκαέξι καταδίκες βασανιστών της ΕΣΑ.

2012: Ρατσιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπαγκλαντές από ομάδα τριάντα ατόμων στην Καλαμάτα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    17Ν
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    ΕΛΑ
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Επικοινωνία
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Όροι χρήσης
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Επικοινωνία
  • Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Κίνδυνος εμφάνισης πανδημίας τύπου COVID-19 στους χοίρους Ελλάδας και ΕΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo