Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
  • Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν
  • Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Σεπ 2017, 00:00

«Γάμος» μπροστά, «κηδεία» πίσω. Ζήτησε να γίνει πρόεδρος του SPD και υποψήφιος καγκελάριος πιστεύοντας (έπεισε και τους βα- ρόνους του κόμματος γι' αυτό), ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να νικήσει τη Μέρκελ. Οχι μόνο έχασε από τη Μέρκελ με δώδεκα μονάδες διαφορά, αλλά οδήγησε το SPD στο χαμηλότερο ποσοστό του μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. Κι όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά φορώντας το πιο πλατύ του χαμόγελο δήλωσε ότι θα ηγηθεί της ανασυγκρότησης του κόμματος! Δεν ξέρουμε αν θα τον αφήσουν στο πόστο του (το πιθανότερο είναι να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι), όμως η στάση του Σουλτς δείχνει ότι ο πολιτικός παχυ- δερμισμός δεν αποτελεί ίδιον μόνο των αστών πολιτικών στις μπανανίες τύπου Ελλάδας. Μπορεί να προσπαθούν να μας πλασάρουν την ιδέα του «πολιτικού πολιτισμού», που δήθεν χαρακτηρίζει τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, όμως παραδείγματα σαν του Σουλτς έρχονται να μας θυμίσουν πως πρόκειται για παραμύθι.

 

Aτζέντηδες της κινεζοποίησης

Το 12ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Λονδίνο και είχε θέμα: «Η Ελλάδα επιστρέφει στο δρόμο της ανάπτυξης». Ομιλητής ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου. Φλυάρισε επί μακρόν επαναλαμβάνοντας το γνωστό «αφήγημα» των συριζαίων για την ανάπτυξη, και στο τέλος συμπύκνωσε την ομιλία του, για να πάρουν το μήνυμα οι βαριεστημένοι από τη φλυαρία «επενδυτές».

«Θα ήθελα να ολοκληρώσω θέτοντας το ερώτημα που θα έθεταν οι περισσότεροι επενδυτές: “Γιατί να επενδύσουμε στην Ελλάδα;“. Γιατί η Ελλάδα παρέχει: Δυνατότητα κερδοφορίας: η αξιοποίηση του υψηλά εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού με ανταγωνιστικές αμοιβές μαζί με τους πλούσιους υλικούς πόρους…».

Το πρώτο που είπε στους καπιταλιστές ο Παπαδημητρίου είναι πως στην Ελλάδα υπάρχει υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό με καθεστώς κινεζοποίησης (αυτό σημαίνει «ανταγωνιστικές αμοιβές»). Το δεύτερο που τους είπε είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα για πλιάτσικο επί των υλικών πόρων που διαθέτει η χώρα. Αυτά τα δύο, δίνουν τη δυνατότητα αποκόμισης του μέγιστου κέρδους.

Αναμείνατε τα νέα μέτρα

Είπε ο υφυπουργός Πιτσιόρλας στην «Αυγή»: «Βεβαίως δεν περνάει από το χέρι μας η επίλυση διαφορών μεταξύ των δανειστών μας και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιοι να θέσουν νέα ζητήματα προκειμένου να πιέσουν την Ελλάδα για νέα μέτρα. Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι εμείς ανταποκρινόμαστε σε ό,τι έχουμε δεσμευτεί. Δεν συζητάμε το ενδεχόμενο νέων μέτρων και διαμορφώνουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες ούτως ώστε να κλείσουμε εντός του έτους την τρίτη αξιολόγηση».

Επομένως, να περιμένετε τα νέα μέτρα. Πόσοι αφελείς μπορεί να υπάρξουν που να πιστέψουν τη διαβεβαίωση του Πιτσιόρλα ότι αυτοί δε συζητούν το ενδεχόμενο νέων μέτρων; Δεν πάει καιρός από τότε που υπέγραψαν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και δεν έχει εξασθενίσει η μνήμη. Και τότε τα ίδια έλεγαν. Και στο τέλος υπέγραψαν και με τα δυο χέρια εφιαλτικά νέα μέτρα για το 2018, το 2019 και το 2020. Ας αφήσουμε που διαβεβαίωναν  ότι δεν κλείνουν την αξιολόγηση χωρίς τα «μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και στο τέλος το έκαναν και αυτό γαργάρα.

Από τη δήλωση Πιτσιόρλα μόνο μια πρόταση έχει δόση αλήθειας. Οτι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέα μέτρα. Και λέμε «δόση αλήθειας», γιατί δεν πρόκειται για ενδεχόμενο, αλλά για βεβαιότητα.

Ευαισθησία a la carte

Ο Τσίπρας κατηγόρησε στη Βουλή την αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί «παράνομα αποκτηθείσες συνομιλίες και ηχογραφήσεις» (νομικό είναι το ζήτημα ή πολιτικό; – ο τρόπος κτήσης μετράει στη συγκεκριμένη περίπτωση ή το περιεχόμενο;) και ότι επικαλείται «παρακολουθήσεις και φωτογραφίσεις της προσωπικής ζωής», αναφερόμενος προφανώς στις φωτογραφίες του Καμμένου από το καζίνο του Λονδίνου και τα ψώνια στο Σέλφριτζις με την πρεσβευτική Τζάγκουαρ.

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι τα πολιτικά πρόσωπα ελέγχονται και για την προσωπική τους ζωή, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο εταίρος του ο Καμμένος έχει διακριθεί σ' αυτό το είδος (πρόσφατες είναι οι αναφορές του σε γεύματα της Μπακογιάννη με τον Μαρινάκη ή σε βόλτες του Γεωργιάδη με το σκάφος του Πρετεντέρη ή σε νεοδημοκράτες που λιά-ζονταν στις ξαπλώστρες του ΝΑΜΜΟS στη Μύκονο), θα θυμίσουμε στον Τσίπρα ότι πολύ πρόσφατα ο κολλητός του ο Πολάκης, που είναι υπουργός και όχι «κιτρινιάρης» εκδότης ή δημοσιογράφος, που είναι συριζαίος και όχι καμμεναίος, δημοσίευσε φωτογραφίες του Παπαχρήστου των «Νέων» σε κότερο επιχειρηματία της Υγείας. Δεν είδαμε τότε τον Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον υπουργό του (μολονότι ο «ζεματισμένος» Παπαχρήστος του το ζήτησε).

Business as usual

Ο δήμαρχος Πάφου κατηγόρησε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου ότι συνεργάζεται με ούγγρο   επιχειρηματία,  ο οποίος «φτιάχτηκε» με παραγωγές πορνοταινιών (είναι γνωστό ότι η Ουγγαρία απετέλεσε για χρόνια τη Μέκκα της κινηματογραφικής πορνοπαραγωγής, λόγω της κινηματογραφικής υποδομής που διέθετε και των εξευτελιστικά χαμηλών μεροκάματων).

«Μας τον πολυδιαφημίζουν και μας ταλαιπωρούν με την ανάπτυξη και με αυτόν τον κύριο εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά κανείς δεν φρόντισε να μας πει ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τη βιομηχανία του πορνό που έφτιαξε τα λεφτά του την ίδια ώρα που μπαινοβγαίνει μέσα στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου», είπε ο δήμαρχος, oνόματι Φαίδων Φαίδωνος.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος βγήκε την επόμενη κιόλας μέρα στο ίδιο κανάλι και κατήγγειλε τον δήμαρχο και το κανάλι για «στημένο σκηνικό». Χωρίς να διαψεύσει ότι ο ούγγρος «επενδυτής» είναι πορνοπαραγωγός. Προφανώς, με τις… άγιες μπίζνες που θα κάνει με την Εκκλησία της Κύπρου (είναι ο μεγαλύτερος καπιταλιστής στο νησί), οι… παλιές αμαρτίες του θα συχωρεθούν.

Ρατσιστικό γουρούνι

Για μας, που το άθλημα μάς είναι άγνωστο, το αμερικάνικο φούτμπολ δεν είναι παρά μια κλωτσοπατινάδα όπου κάτι «γομάρια» ντυμένα σαν Ρόμποκοπ παίζουν ξύλο. Το άθλημα, βέβαια, δεν είναι λιγότερο βίαιο από το μποξ, όμως το θέμα μας είναι άλλο. Ο Τραμπ τόλμησε να βρίσει τον Κόλιν Κάπερνικ, κουόρτερμπακ των San Francisco 49ers. Σ' αυτό το άθλημα, ο κουόρτερμπακ μιας ομάδας είναι η αρχή και το τέλος. Είναι το «μυαλό» της ομάδας. Ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Αυτός που λέει το σύστημα, παίρνει την πρώτη πάσα και βγάζει την επίθεση. Οι κουόρτερμπακ είναι οι ήρωες της κερκίδας, οι αθλητές με τη μεγαλύτερη επιρροή. Οποιος επιτίθεται στον κουόρτερμπακ επιτίθεται στην ομάδα και στους οπαδούς της, αλλά για τον Τραμπ αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Τον Αύγουστο του 2016, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ο Αφροαμερικανός Κάπερνικ γονάτισε, εκφράζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για την αλυσίδα φόνων  Αφροαμαερικανών από λευκούς μπάτσους. Το παράδειγμά του έκτοτε μιμήθηκαν πολλοί ακόμα παίκτες. Βλέπετε, και σ' αυτό το άθλημα η πλειοψηφία των παικτών είναι Αφροαμερικανοί.  Ο Τραμπ, σε ομιλία του στην Αλαμπάμα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ομάδων να λένε σε περιπτώσεις που κάποιος γονατίζει: «Βγάλτε αμέσως αυτό το καθίκι από το γήπεδο, απολύεται!». Πλέον, γονατίζουν ολόκληρες ομάδες και τον καταγγέλλουν ακόμα και καπιταλιστές ιδιοκτήτες ομάδων που τον είχαν στηρίξει για να βγει πρόεδρος. Βλέπετε, η ηρεμία στα «μαγαζιά» τους είναι γι' αυτούς σημαντικότερη από τα ρατσιστικά παραληρήματα του Τραμπ.

ΥΓ. Η υπόθεση είχε και συνέχεια. Ο μπασκετμπολίστας Στέφεν Κάρι, ηγετική προσωπικότητα των πρωταθλητών «Γκόλντεν Στέιτ Γουόριερς» ανακοίνωσε ότι δε θα παραστεί στον Λευκό Οίκο, όπου παραδοσιακά καλούνται οι πρωταθλητές των ομαδικών αθλημάτων. «Η προσέλευση στον Λευκό Οίκο θεωρείται μεγάλη τιμή για μια πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Στέφεν Κάρι διστάζει, οπότε η πρόσκληση αποσύρεται» έγραψε στο twitter ο Τραμπ. Η απάντηση ήρθε διά χειρός Λεμπρόν Τζέιμς, του μεγαλύτερου εν ενεργεία επαγγελματία μπασκτεμπολίστα: «Αλήτη, ο Στέφεν Κάρι είπε ήδη ότι δε θα πάει. Ετσι, δεν υπάρχει πρόσκληση. Το να πας στο Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή μέχρι να εμφανιστείς εσύ»! Ετσι, μετά από το επαγγελματικό φούτμπολ, ο Τραμπ άνοιξε μέτωπο και με το επαγγελματικό μπάσκετ.

Σχολή Λεβέντη-Κουρουμπλή

«Δεν μπορώ να έχω έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου;». Αφοπλιστική η ατάκα του Κουρουμπλή, όταν αποκαλύφθηκε ότι η σύμβουλός του που σχολίαζε με χάχανα και γκριμάτσες τις τοποθετήσεις των στελεχών της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, είναι ανιψιά του, που την έχει διορίσει στο γραφείο του. Ο Λεβέντης, όταν τον είχαν τσιγκλίσει για τον θετό γιο του που τον έκανε βουλευτή, είχε πει ότι θέλει έναν δικό του άνθρωπο κοντά του, για να του δίνει τα χάπια του, επειδή παίρνει πολλά χάπια κάθε μέρα! Ο Κουρουμπλής δεν είπε ότι θέλει την ανιψιά του ως βοηθό λόγω της αναπηρίας του. Επικαλέστηκε το παλιό δίκιο της αστικής πολιτικής φαυλότητας: αν δε διορίσουμε τους δικούς μας, ποιους θα έχουμε κοντά μας, τους δημόσιους υπάλληλους;


Ντούο χλαπάτσα

Ο υπουργός Κουρουμπλής είπε ότι το πλοίο του ΕΜSA ήταν σε αποστολή και γι' αυτό έκανε τρεις μέρες μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» να το καλέσει να βοηθήσει στην αντιρρύπανση. Τον διέψευσε πανηγυρικά ο ίδιος ο ΕΜSA με ανακοίνωσή του, δηλώνοντας ότι πλοία ήταν διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή στην Κύπρο και τη Βουλγαρία. Ο υφυπουργός Σαντορινιός σκαρφίστηκε άλλη δικαιολογία: το πλοίο του ΕΜSA ήταν μεγάλο και δε χωρούσε στα στενά της Σαλαμίνας! Αυτό δεν είναι δίδυμο πολιτικής ηγεσίας, είναι το ντούο χλαπάτσα.

Ο Κουρουμπλής, πάντως, που έδωσε ρεσιτάλ ψέματος (μόλις ξεσκεπαζόταν το ένα ψέμα επιστράτευε άλλο), ξέρει την τέχνη της πολιτικής επιβίωσης. Οταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ, ήταν ένας από τους εννέα βουλευτές που υπέγραψαν την περιβόητη (ν)τροπολογία Πάχτα (σκάνδαλο Στέγκου). Από εκείνη τη δεκάδα (Πάχτας, Ανθόπουλος, Βούγιας, Διαμαντής, Κατσανέβας, Κίρκος, Στρατηλάτης, Φλώρος, Χρυσανθακόπουλος, Κουρουμπλής) είναι ο μόνος που επιβίωσε πολιτικά, πρώτα επανακάμπτοντας στο ΠΑΣΟΚ και μετά, την κρίσιμη στιγμή, σαλτάροντας στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η αναμενόμενη ξεφτίλα

«Η Μέρκελ δεν χάιδεψε τα αυτιά των Γερμανών και κάνει αυτό που πρέπει να κάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις». Δεν ξέρουμε αν η διάσημη ως ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ εξακολουθεί να ομνύει στον τροτσκισμό, του οποίου υπήρξε προβεβλημένο στέλεχος, πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γλείφει ιμπεριαλιστή ηγέτη. Με τον ίδιο φανατισμό που γλείφει σήμερα τη Μέρκελ, έγλειφε στα τέλη της δεκαετίας του '80 τον Γκορμπατσόφ, δηλώνοντας εκστασιασμένη μπροστά στην «περεστρόικα» και τη «γκλάσνοστ». Οπότε, για μας, ουδεμία έκπληξη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνένοχοι συνωμότες
Επόμενο άρθρο Η δημαγωγία έχει κοντά ποδάρια

Σχετικά Αρθρα

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

Ημέρα στατιστικής.

Ημέρα κατά της οστεοπόρωσης.

Ημέρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ημέρα μακεδονικού αγώνα.

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1944).

Κένυα: Ημέρα Jomo Kenyatta.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.

1967: Ανακαλύπτεται στην πλατεία Κολωνακίου αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη.

1969: Πρώτη εμφάνιση οργάνωσης «20 Οκτώβρη» με βόμβα σε κάδο απορριμμάτων στη Δεξαμενή.

1977: Απόπειρα εμπρησμού των αποθηκών της AEG (Ρέντης), δολοφονία του Χρήστου Κασίμη (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο της Πάτρας.

1986: Βόμβα στο ΙΔ’ αστυνομικό τμήμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo