Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Αυγούστου
  • Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα
  • Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις
  • Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ μόνο με ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Μάι 2026, 21:52

Χτες, ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας, ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις αυτοαποθέωσης (βάζει δικούς του και τον αποθεώνουν και μετά αυτός αναδημοσιεύει με… σεμνότητα) και ύβρεων κατά του Ομπάμα (κυρίως) και του Μπάιντεν (δευτερευόντως), έγραψε και την εξής ανάρτηση (η έμφαση και η παραγραφοποίηση δικές μας):

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν προχωρούν πολύ καλά! Θα υπάρξει είτε μια Μεγάλη Συμφωνία για όλους είτε καμία Συμφωνία απολύτως — Επιστροφή στο Πεδίο της Μάχης και στους πυροβολισμούς, αλλά μεγαλύτερους και ισχυρότερους από ποτέ — Και κανείς δεν το θέλει αυτό!

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μου το Σάββατο με τον πρόεδρο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας (σ.σ. πρίγκηπας διάδοχος είναι, αλλά αυτά είναι… λεπτομέρειες), τον Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον εμίρη Ταμίμ μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζάσιμ μπιν Τζάμπερ αλ Θάνι και τον υπουργό Άλι αλ-Θαουάντι του Κατάρ, τον στρατάρχη Σαγέντ Ασίμ Μουνίρ Άχμεντ Σαχ του Πακιστάν, τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας, τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι της Αιγύπτου, τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας και τον βασιλιά Χαμάντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα του Μπαχρέιν, δήλωσα ότι, μετά από όλη τη δουλειά που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να ενώσουν αυτό το εξαιρετικά περίπλοκο παζλ, θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό όλες αυτές οι χώρες, τουλάχιστον ταυτόχρονα, να προσχωρήσουν στις Συμφωνίες του Αβραάμ.

Οι χώρες που συζητήθηκαν είναι η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ήδη μέλος!), το Κατάρ, το Πακιστάν, η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν (ήδη Μέλος!). Είναι πιθανό μία ή δύο να έχουν κάποιο λόγο να μην το πράξουν, και αυτό θα γίνει αποδεκτό, αλλά οι περισσότερες θα πρέπει να είναι έτοιμες, πρόθυμες και ικανές να καταστήσουν αυτή τη Διευθέτηση με το Ιράν ένα πολύ πιο Ιστορικό Γεγονός απ’ ό,τι διαφορετικά θα ήταν.

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ έχουν αποδειχθεί, για τις χώρες που συμμετέχουν (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Μαρόκο, Σουδάν και Καζακστάν), μια Οικονομική, Χρηματοπιστωτική και Κοινωνική ΕΚΡΗΞΗ ανάπτυξης, ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου Συγκρούσεων και Πολέμου, με τα σημερινά Μέλη να μην έχουν καν υπονοήσει ότι θέλουν να αποχωρήσουν ή έστω να κάνουν μια παύση.

Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι οι Συμφωνίες του Αβραάμ υπήρξαν εξαιρετικές για αυτές τις χώρες και θα είναι ακόμη καλύτερες για όλους, φέρνοντας αληθινή Ισχύ, Δύναμη και Ειρήνη στη Μέση Ανατολή για πρώτη φορά εδώ και 5.000 χρόνια. Θα αποτελέσουν ένα Εγγραφο που θα γίνεται σεβαστό όσο κανένα άλλο που έχει ποτέ υπογραφεί οπουδήποτε στον Κόσμο. Το επίπεδο σημασίας και Κύρους τους θα είναι απαράμιλλο!

Θα πρέπει να ξεκινήσει με την άμεση υπογραφή από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθήσουν. Αν δεν το κάνουν, δεν θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος αυτής της Συμφωνίας, καθώς αυτό δείχνει κακή πρόθεση.

Μιλώντας με πολλούς από τους Μεγάλους Ηγέτες που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα θεωρούσαν τιμή τους, μόλις υπογραφεί το Εγγραφό μας, να συμμετάσχει και η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν στις Συμφωνίες του Αβραάμ. Ουάου, αυτό πραγματικά θα ήταν κάτι ξεχωριστό! Αυτή θα είναι η σημαντικότερη Συμφωνία που θα υπογράψει ποτέ οποιαδήποτε από αυτές τις Μεγάλες, αλλά πάντοτε Συγκρουόμενες Χώρες. Τίποτα στο παρελθόν ή στο μέλλον δεν θα την ξεπεράσει.

Ως εκ τούτου, ζητώ υποχρεωτικά όλες οι χώρες να υπογράψουν άμεσα τις Συμφωνίες του Αβραάμ και, αν το Ιράν υπογράψει τη Συμφωνία του μαζί μου ως Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα είναι τιμή να το έχουμε επίσης ως μέρος αυτού του απαράμιλλου Παγκόσμιου Συνασπισμού. Η Μέση Ανατολή θα είναι Ενωμένη, Ισχυρή και Οικονομικά Δυνατή, ίσως όσο καμία άλλη περιοχή οπουδήποτε στον Κόσμο!

Με την κοινοποίηση αυτής της ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ TRUTH, ζητώ από τους Εκπροσώπους μου να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη διαδικασία ένταξης αυτών των Χωρών στις ήδη ιστορικές Συμφωνίες του Αβραάμ.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο θέμα αυτό!

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ»

Τι τον παρακίνησε να γράψει αυτό το παραληρηματικό μακρυνάρι στις 3:23 μμ, λίγο προτού πέσει για τη μεσημεριανή του σιέστα; Πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να διατάξει έναν τόσο μεγάλο αριθμό αραβικών και μουσουλμανικών χωρών να προσχωρήσουν άμεσα στις Συμφωνίες του Αβραάμ, αποκαθιστώντας σχέσεις με τη σιωνιστική οντότητα; Δύσκολο να το πιστέψει ακόμα και αυτός. Ειδικά όταν έγραφε ότι καλεί και την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν (πάει ο στόχος της αλλαγής καθεστώτος) να υπογράψει τις συμφωνίες του Αβραάμ, θα πρέπει να ξέσπασε σε τρανταχτά γέλια.

Προσπαθεί να κάνει ένα δώρο στον φίλο του τον Μπίμπι, για να το «πουλήσει» στο σιωνιστικό όχλο σαν απόδειξη της ενίσχυσης της ασφάλειας του Ισραήλ; Αυτό σίγουρα είναι η κύρια πρόθεσή του.

Δε φοβάται μήπως διαψευστεί για μια ακόμα φορά; Αυτό ειδικά δεν το φοβάται καθόλου. Αυτός αυτοδιαψεύδεται δυο-τρεις φορές κάθε μέρα, υπάρχει περίπτωση να φοβηθεί μια ακόμα διάψευση;

Δε βλέπει ότι με κάτι τέτοια ρίχνει το κύρος των ΗΠΑ ως υπερδύναμης, αφού ο πρόεδρός της εμφανίζεται να δίνει διαταγές που οι άλλοι τις «γράφουν» κανονικά; Αυτό σίγουρα δεν το βλέπει. Είναι βουτηγμένος στην ιμπεριαλιστική αλαζονεία και δεν δέχεται ότι κάποιοι ηγέτες περιφερειακών χωρών μπορούν να αμφισβητήσουν τις διαταγές του.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από τη σαουδαραβική δυναστεία και ήταν ιδιαίτερα τσουχτερή. Σαουδαραβική επίσημη πηγή δήλωσε στο CNN ότι η Σαουδική Αραβία επαναβεβαιώνει ότι η εξομάλυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ εξαρτάται από μια μη αναστρέψιμη πορεία προς ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Η Σαουδική Αραβία θα εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ μόνο εφόσον υπάρξει μια μη αναστρέψιμη πορεία προς τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, είπε η επίσημη πηγή. Η κατηγορηματική αυτή δήλωση από το Ριάντ συνιστά άμεση απόρριψη της τελευταίας απαίτησης του Τραμπ που με ύφος πλανητάρχη διέταξε τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ να ετοιμάζονται να υπογράψουν πρώτες τις Συμφωνίες του Αβραάμ, αμέσως μόλις υπογραφεί συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ..

Η σαουδαραβική πηγή δήλωσε στο CNN ότι η Σαουδική Αραβία έχει «την ίδια θέση όπως πάντα… μια μη αναστρέψιμη πορεία προς ένα παλαιστινιακό κράτος».

Τι σημαίνει αυτή η επιδεικτική τοποθέτηση της Σαουδικής Αραβίας; Δύο πράγματα:

Πρώτο, ότι η σιωνιστική οντότητα είναι ένα κράτος παρίας. Ακόμα και η ματοβαμμένη δυναστεία των Σαούντ δεν τολμά να κάνει βήματα εξομάλυνσης των σχέσεών της με το Ισραήλ και θέτει ως όρο μια μη αναστρέψιμη πορεία προς ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Ακόμα και οι σαουδάραβες δυνάστες φοβούνται την εσωτερική κατάσταση στη χώρα τους, αλλά και την πιθανότητα περιθωριοποίησής τους στο ευρύτερο αραβικό και μουσουλμανικό περιβάλλον. Αυτό είναι αποτέλεσμα της 7ης Οκτώβρη και του πολέμου του Κατακλυσμού του αλ-Ακσα, που άλλαξαν όλα τα δεδομένα της εξίσωσης.

Δεύτερο, ότι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, μολονότι δεν έπαψαν να είναι η ισχυρότερη ιμπεριαλιστική δύναμη του πλανήτη, απώλεσαν κύρος και επιρροή στις δυναστείες του Κόλπου, μικρές και μεγάλες, καθώς αποδείχτηκε ότι η στρατιωτική συνεργασία τους και η παραχώρηση βάσεων στους Αμερικάνους κατέστησε αυτά τα κράτη, μεγάλα και μικρά, στόχους της αμυντικής στρατηγικής του Ιράν, έναντι της οποίας οι Αμερικανοί και οι σιωναζιστές σύμμαχοί τους δεν είχαν απαντήσεις. Οταν πληρώνεις αδρά για προστασία, πρέπει και να την έχεις. Αν δεν την έχεις, τότε αναζητάς και άλλους προστάτες. Αυτό είναι αποτέλεσμα του επιτυχημένου αμυντικού πολέμου που διεξήγαγε το Ιράν.

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΑΛ-ΑΚΣΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Σαουδική Αραβία ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 27 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 19:33

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 18:32

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 07:38

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

Διεθνή 12 Αυγ 2026, 19:11

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

Ινδία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).

Κονγκό: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Γρενάδα, Λιχτενστάιν, Κορσική: Εθνική γιορτή.

Νότια Κορέα: Ημέρα απελευθέρωσης (1945-1948).

Κόστα Ρίκα: Ημέρα μητέρας.

1943: Γερμανοί εκτελούν 388 Eλληνες στο Κομμένο Aρτας.

1945: Η Ιαπωνία παραδίδεται άνευ όρων στις ΗΠΑ.

1960: Εγγράφονται οι πρώτοι μαύροι σε σχολεία λευκών στη Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

1968: Εξάρθρωση της οργάνωσης “Ελληνική Αντίσταση” και περισυλλογή εκρηκτικών μηχανισμών της σε έξι σημεία της Αθήνας.

1975: Στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές, δολοφονείται ο πρόεδρος Σεΐχ Μουτζίμπ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo