Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • (Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες
  • Σαν σήμερα 3 Αυγούστου
  • Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»
  • Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ
  • 112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας
  • Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μάι 2026, 20:04

Η Ράντεα (Αποτροπή), Δύναμη Ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αντίστασης, εξέδωσε χτες την εξής ανακοίνωση:

Οι μαχητές της Αντίστασης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί σύνθετη ενέδρα εναντίον μελών συνεργαζόμενων συμμοριών νότια της Χαν Γιούνις, αφού αυτές προωθήθηκαν από την «Κίτρινη Ζώνη» υπό αεροπορική κάλυψη των αεροσκαφών της ισραηλινής κατοχής. Ενα από τα οχήματά τους τύπου τζιπ στοχεύτηκε άμεσα με αντιαρματικό βλήμα, ενώ ακολούθησε σύγκρουση με ελαφρά όπλα, με αποτέλεσμα επιβεβαιωμένους νεκρούς και τραυματίες στις γραμμές των συνεργαζόμενων συμμοριών. Οι μαχητές της Αντίστασης αποσύρθηκαν με ασφάλεια μετά την εκτέλεση της επιχείρησης.

Σε συναφές πλαίσιο, οι κάτοικοι του καταυλισμού Αλ-Μαγάζι αντιμετώπισαν τις κινήσεις των συνεργαζόμενων συμμοριών καθώς αυτές επιτίθεντο σε πολίτες και έκλεβαν τα προσωπικά τους αντικείμενα κοντά στις ανατολικές περιοχές του καταυλισμού, σε μια σκηνή που αντανακλά τη συνείδηση του λαού μας και την απόρριψη αυτών των συμμοριών που βρίσκονται εκτός των εθνικών γραμμών.

Η Ράντεα επαναλαμβάνει ότι οι συνεργαζόμενες συμμορίες κινούνται υπό την προστασία της Κατοχής και ότι η λαϊκή και επιχειρησιακή αντίσταση απέναντί τους ματαιώνει τα σχέδιά τους και διαταράσσει τις κινήσεις τους, ενώ η καταδίωξη αυτών των στοιχείων θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη εξάλειψή τους.

Εχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στο ρόλο των δωσιλογικών συμμοριών, τα μέλη των οποίων διεισδύουν στις πόλεις της Γάζας και κάνουν πρακτόρικη δουλειά στην υπηρεσία του σιωναζιστικού στρατού και της διαβόητης Σιν Μπετ (σιωναζιστική εσωτερική ασφάλεια που ασχολείται αποκλειστικά με το παλαιστινιακό κίνημα). 

O αγώνας ενάντια στις δωσιλογικές συμμορίες είναι κρίσιμος παράγοντες στη Λωρίδα της Γάζας. Γιατί αυτοί οι συμμορίτες μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι, αφού είναι Παλαιστίνιοι, με αποτέλεσμα να δίνουν στοιχεία στους σιωναζιστές για κινήσεις μαχητών, τις οποίες αντιλαμβάνονται τυχαία ή μετά από παρακολούθηση οικογενειακών σπιτιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέχεια στοχευμένες δολοφονίες. Αλλες απ’ αυτές σκοτώνουν μαχητές, ενώ άλλες συνεχίζουν το δολοφονικό όργιο κατά των άμαχων Παλαιστίνιων.

Εχουν χτυπηθεί και στελέχη της Αντίστασης, με κορυφαίο παράδειγμα την πρόσφατη δολοφονία του γενικού διοικητή των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, Εζεντίν Αλ-Χαντάντ, μαζί με μέλη της οικογένειάς του και άλλους Παλαιστίνιους. Τέτοια πλήγματα έρχονται μόνο μετά από δράση ρουφιάνων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για την Αντίσταση να ξεπατώσει όχι μόνο τους δωσίλογους που είναι εγκατεστημένοι πέρα από τη λεγόμενη «κίτρινη γραμμή» και από εκεί διεισδύουν στην ελεύθερη (πολιορκημένη) Γάζα, αλλά και τους ρουφιάνους που ζουν ανάμεσα στον παλαιστινιακό πληθυσμό.

Η τακτική της Ράντεα αναπτύσσεται σε πολλούς άξονες: αντιπαράθεση με τις συμμορίες των δωσίλογων στο πεδίο, με στήσιμο ενεδρών σε σημεία από τα οποία διεισδύουν, προσέλκυση των πιο φοβισμένων απ’ αυτούς για να παραδοθούν και να γλιτώσουν την καταδίκη σε θάνατο, συγκέντρωση πληροφοριών για τα δίκτυα των ρουφιάνων μέσα στη Γάζα, ακόμα και διείσδυση σ’ αυτά τα δίκτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

Γάζα: Οι σιωναζιστές γλίτωσαν τους δωσίλογους, σκοτώνοντας δυο μαχητές της Αντίστασης

Σφιχτή ενέδρα παγιδευσε συμμορίες δωσίλογων νότια της Χαν Γιούνις

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η είδηση που μετέδωσε χτες ο σιωνιστικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας KAN, ότι ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, Νταβίντ Ζίνι, συναντήθηκε με τον πρώην αξιωματούχο της Φάταχ και της Παλαιστινιακής Αρχής, Μοχάμεντ Νταχλάν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), εν μέσω του συνεχιζόμενου περιφερειακού πολέμου.

Ο Νταχλάν ήταν ο πραξικοπηματίας της Γάζας. Ο άνθρωπος που με εντολή του Μαχμούντ Αμπάς προσπάθησε να ανατρέψει τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Ισμαΐλ Χανίγια, που είχε προκύψει από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Οταν το πραξικόπημα απέτυχε, χάρη στη σθεναρή απάντηση των πιστών στη νόμιμη κυβέρνηση δυνάμεων, ο Νταχλάν αναγκάστηκε ν’ αφήσει την πολυτελή βίλα του στη Γάζα και να μεταβεί στη Ραμάλα.

Επειδή ο Αμπάς φοβήθηκε ότι θα τον έριχνε και θα του άρπαζε την Παλαιστινιακή Αρχή, κατηγόρησε τον Νταχλάν για εμπλοκή στη δολοφονία του Γιάσερ Αραφάτ, την οποία βέβαια δε θα μπορούσε να οργανώσει ο Νταχλάν, αν δεν είχε εντολή από τον Αμπάς. Οι δυο πρώην συνεταίροι συγκρούστηκαν και από το 2011 ο Νταχλάν ζει εξόριστος στο Αμπού Ντάμπι, στο πιο πουλημένο αραβικό καθεστώς που συνεργάζεται ανοιχτά με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ.

Εχει αποδειχτεί ότι τα ΗΑΕ χρηματοδοτούν τις δωσιλογικές συμμορίες, στις οποίες συμμετέχουν επίλεκτα στελέχη του Νταχλάν. Η είδηση που μετέδωσε το σιωνιστικό ΚΑΝ ήρθε μετά από αποκάλυψη της Wall Street Journal (WSJ) νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα, επισκέφτηκε τα ΗΑΕ τουλάχιστον δύο φορές κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης «Βρυχηθμός του Λιονταριού» για το συντονισμό ζητημάτων ασφαλείας που σχετίζονται με τον πόλεμο. ο KAN είχε επίσης μεταδώσει προηγουμένως ότι ο Ζίνι επισκέφθηκε τα ΗΑΕ στο πλαίσιο ευρύτερου ισραηλινο-εμιρατινού συντονισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οταν ζητήθηκε σχόλιο, η Σιν Μπετ απάντησε μόνο: «Δεν σχολιάζουμε το πρόγραμμα του αρχηγού».

Η Jerusalem Post σημείωσε ότι ο Νταχλάν θεωρούνταν το 2024 από αμερικανούς, ισραηλινούς και άραβες αξιωματούχους ως πιθανή προσωπικότητα για να ηγηθεί της μεταπολεμικής Γάζας. Μόνο που αυτό θα προϋπέθετε νίκη του σιωναζιστικού στρατού επί των δυνάμεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Αυτό δεν συνέβη και το σχέδιο «πήγε κουβά». Γι’ αυτό και οι σιωναζιστές δεν επιτρέπουν στην υπό τον Αλι Σαάθ τεχνοκρατική διοικητική επιτροπή, που έχει γίνει αποδεκτή και από την Αντίσταση, να εισέλθει στη Γάζα και να παραλάβει τη διοίκηση από τα στελέχη της Χαμάς.

Ο Νταχλάν κάνει ζωάρα στο Αμπού Ντάμπι και σε συνεργασία με τη Σιν Μπετ και τους εμιρατινούς προδότες προσπαθεί να κρατήσει ζωντανές τις δωσιλογικές συμμορίες.

Εκτύπωση 🖨
ΗΑΕ ΝΤΑΧΛΑΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΡΑΝΤΕΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροAμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος
Επόμενο άρθρο Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Σχετικά Αρθρα

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 20:36

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 19:37

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 10:21

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 09:20

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

Ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος.

Νίγηρας: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Νέα Ζηλανδία: Ημέρα κληματαριάς (1872).

1930: Συλλαλητήρια σταφιδοπαραγωγών στην Πελοπόννησο που αρνούνται να καταβάλουν φόρο.

1943: Εκτελούνται 4.000 Ρομά στο Αουσβιτς, τα περισσότερα παιδιά.

1953: Ο Νίκος Πλουμπίδης καταδικάζεται σε θάνατο για κατασκοπεία από το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1964: Χορηγείται με νόμο σύνταξη 3.000.000 δραχμών στη Φρειδερίκη, αναδρομικά από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου (250.000 δρχ. τον μήνα).

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) σε δοχείο απορριμμάτων μπροστά στο «Χίλτον» την ώρα επίσημης δεξίωσης για τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο.

1968: Βόμβα στην πλατεία Κοτζιά.

1972: Πέντε καταδίκες μελών της “20ής Οκτώβρη” που συνελήφθησαν μαζί με Γερμανούς.

1977: Πεθαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’.

1980: Βόμβες καταστρέφουν δύο βυτιοφόρα στον Βοτανικό (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo