Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;
  • PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες
  • Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών
  • Σαν σήμερα 24 Ιούνη
  • Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μάι 2026, 05:40

Είναι τόσο το μίσος ενάντια στους εκπαιδευτικούς και η αχόρταγη μανία για πειθαρχικές διώξεις που το είδαμε και αυτό: να πέφτει το ταβάνι του σχολείου και να εγκαλείται πειθαρχικά ολόκληρος ο Σύλλογος Διδασκόντων!

Πρόκειται για τη δίωξη που έχει ασκήσει η Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής σε 22 εκπαιδευτικούς του 1ου ΔΣ στο Πόρτο Ράφτη, επιχειρώντας να μετατοπιστούν οι ευθύνες και να βγουν από το «κάδρο» της συζήτησης οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής υλοποιεί ασμένως την πολιτική τρομοκρατίας, στοχοποίησης και διώξεων του ΥΠΑΙΘΑ. 

Το νέο «χτύπημα» έρχεται σε συνέχεια του μπαράζ διώξεων των 2 τελευταίων ετών. Μετά την καθαίρεση πέρυσι από θέσεις ευθύνης απεργών εκπαιδευτικών (Καψαλάκη, Τριανταφύλλου, Τουλγαρίδης) σειρά έχουν οι επιθέσεις σε ολόκληρους συλλόγους διδασκόντων.  Μετά το 3ο ΔΣ Ραφήνας και την προκλητική μαζική παραπομπή εκπαιδευτικών στο πειθαρχικό συμβούλιο έρχεται η ΕΔΕ σε όλο το σύλλογο διδασκόντων (22 εκπαιδευτικοί) στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη. 

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι όλο αυτό το διάστημα, αυτοί που παραγγέλνουν και διεξάγουν την ΕΔΕ, δεν μπήκαν στον κόπο να επισκεφτούν το σχολείο – και όσοι ήρθαν να επιδώσουν τις κλήσεις – δεν ανέβηκαν στον όροφο και να δουν με τα μάτια τους την έκταση του προβλήματος και την σημερινή κατάσταση των ταβανιών και το τι προκάλεσε την ΕΔΕ που διενεργούν.

Την ίδια στιγμή ο εμπαιγμός της κοινότητας του 1ου ΔΣ Πόρτο Ράφτη συνεχίζεται καθώς ακόμα και τώρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για την ολοκλήρωση των εργασιών και αποκατάσταση του ταβανιού και της μόνωσης που προκάλεσε το περιστατικό της πτώσης του ταβανιού στα κεφάλια μαθητών.  Συγκεκριμένα στο τελευταίο σχολικό συμβούλιο στο σχολείο, πριν από λίγες μέρες, δεν υπήρξε δέσμευση από τη δημοτική αρχή ότι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι η πλήρης αποκατάσταση των ταβανιών που «χάσκουν»  και στις 10 αίθουσες του ορόφου, στο κλιμακοστάσιο και τους διαδρόμους και ο έλεγχος της μόνωσης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών και να δεσμευτεί ο Δήμος για την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών του σχολείου.

Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/5, 8πμ στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη και κηρύσσει για το σκοπό αυτό μέχρι 2 ώρες στάση εργασίας. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών στέκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» 

Πέφτει το ταβάνι του σχολείου και διώκεται ολόκληρος σύλλογος διδασκόντων – 22 εκπαιδευτικοί εγκαλούνται πειθαρχικά- στο 1ο ΔΣ Πόρτο-Ράφτη!!! 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/5, 8πμ στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη- Μέχρι 2 ώρες στάση εργασίας 

                                                Προς:  Υπ Παιδείας, Περιφερειακή Δ/νση Εκπ. Αττ.,  Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής,  Σύλλογο γονέων του 1ου ΔΣ Πόρτο Ράφτη, Ένωση Γονέων Μαρκοπούλου, Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδία Γονέων, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ,   ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, τα μέλη

  • Να σταματήσει τώρα η δίωξη και η διάλυση της λειτουργίας του σχολείου. Να αποδοθούν οι ευθύνες για τη συντήρηση και ασφαλή κτιριακή θωράκιση του σχολείου στους υπεύθυνους γι αυτό
  • Εμπεδώνεται και κλιμακώνεται η τακτική της Διεύθυνση ΠΕ Ανατολικής Αττικής να στοχοποιεί και να διώκει ολόκληρους συλλόγους διδασκόντων και να μεταθέτει τις ευθύνες.

Ένα ακόμα επεισόδιο στον παραλογισμό,  τις διώξεις εκπαιδευτικών και την μετάθεση ευθυνών για την ασφάλεια των σχολείων συνεχίζει η Δνση εκπαίδευσης ΠΕ Αν Αττικής με την ΕΔΕ που «παραγγέλνει».  Με κλήσεις για πειθαρχικό έλεγχο για ζητήματα που προέκυψαν μετά από το συμβάν της 5ης Νοέμβρη εγκαλεί – ολόκληρο το σύλλογο διδασκόντων –  22 εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Πόρτο Ράφτη  ως συνέχεια της ΕΔΕ που ξεκίνησε – εγκαλώντας 2 εκπαιδευτικούς.

Δυστυχώς οι φόβοι και οι εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων  όπως καταγράφονται στην ανακοίνωσή μας (1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη : “Πέφτει το ταβάνι στο κεφάλι των μαθητών – Φταίει ο δάσκαλος” !!! Να ξεχάσουν ενδεχόμενα σχέδια μεταφοράς της ευθύνης στους εκπαιδευτικούς) επιβεβαιώνονται καθώς η  Δ/νση ΠΕ Αν. Αττ. κλιμακώνει την επίθεση με συνέχιση της  ΕΔΕ για όλους.

Να επισημάνουμε ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική και η γονεική κοινότητα στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών με ψηφίσματα, υπογραφές, ανακοινώσεις.

 Ένας πόλεμος που δε χορταίνει  από το «αίμα» των  εκπαιδευτικών

Κι ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως ανακοίνωση – ενημέρωση προς το σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ούτε για την απόδοση ευθυνών για το περιστατικό με την πτώση του ταβανιού ούτε για τα μέτρα για την αποκατάσταση και την ασφάλεια του σχολικού κτιρίου ούτε – όπως έχει υποχρέωση – να δώσει απαντήσεις για την πορεία των ερευνών της και τα μέτρα για την ασφάλεια του σχολείου που εξασφάλισε από κοινού με το δήμο και το Υπ Παιδείας.

Η ΔΙΠΕ Αν. Αττική προχωρά σε μια έωλη διαδικασία  ΕΔΕ όπως εκδηλώνεται, με σωρεία ουσιαστικών νομικών και υπηρεσιακών παραβάσεων και αυθαιρεσιών για τις οποίες επιφυλάσσονται να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι νομικοί με τους οποίους συνεργάζεται το σωματείο.  Επιχειρούν  να μετατοπιστούν οι ευθύνες για τις συνέπειες από την πτώση του ταβανιού και να «βγάλουν από το κάδρο» της συζήτησης τους πραγματικούς υπευθύνους.

Διάλυση της λειτουργίας του σχολείου από τη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής η οποία επιλέγει

  • να  διαλύσει κυριολεκτικά τη λειτουργία του σχολείου– με 5 εκπαιδευτικούς απόντες κάθε μέρα – και τους μαθητές των αντίστοιχων τάξεων στο σπίτι τους, αδιαφορώντας για το τι θα κάνουν οι γονείς τα παιδιά που μένουν στο σπίτι!
  • να διαταράξει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα, να “τινάξει στον αέρα” το σχεδιασμό των εκπαιδευτικών τις κρίσιμες μέρες του τελευταίου μήνα της σχολικής χρονιάς. (δραστηριότητες, πρόβες, γιορτές, παραστάσεις, παρουσιάσεις προγραμμάτων, επισκέψεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ)
  • να διαταράξει εκτός από τον οικογενειακό προγραμματισμό και την ψυχολογία των εκπαιδευτικών, παιδιών και των γονέων και την αναγκαία ηρεμία του εκπαιδευτικού τους  έργου για το κλείσιμο- ανατροφοδότηση εκπαιδευτικών -μαθητών.
  • να σπιλώσει την εκπαιδευτική ακεραιότητα εκπαιδευτικών δημόσιων λειτουργών που υπηρετούν με συνέπεια το δημόσιο σχολείο και να τους αντιμετωπίζει ως ένοχους για ένα γεγονός που δεν εμπίπτει σε καμία ποινική, διοικητική,  πειθαρχική παραβίαση.

«Εκτός κάδρου»  οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων

Την ίδια στιγμή ο εμπαιγμός της κοινότητας του 1ου ΔΣ Πόρτο Ράφτη συνεχίζεται καθώς ακόμα και τώρα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για την ολοκλήρωση των εργασιών και αποκατάσταση του ταβανιού και της μόνωσης που προκάλεσε το περιστατικό της πτώσης του ταβανιού στα κεφάλια μαθητών.  Συγκεκριμένα στο τελευταίο σχολικό συμβούλιο στο σχολείο, πριν από λίγες μέρες, δεν υπήρξε δέσμευση από τη δημοτική αρχή ότι θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι η πλήρης αποκατάσταση των ταβανιών που «χάσκουν»  και στις 10 αίθουσες του ορόφου, στο κλιμακοστάσιο και τους διαδρόμους και ο έλεγχος της μόνωσης.

Όλο αυτό το διάστημα αυτοί που παραγγέλνουν και διεξάγουν την ΕΔΕ δεν μπήκαν στον κόπο να επισκεφτούν το σχολείο – και όσοι ήρθαν να επιδώσουν τις κλήσεις – δεν ανέβηκαν στον όροφο και να δουν με τα μάτια τους την έκταση του προβλήματος και την σημερινή κατάσταση των ταβανιών και το τι προκάλεσε την ΕΔΕ που διενεργούν.

Διώξεων συνέχεια…

Τονίζουμε ότι το νέο αυτό «χτύπημα»  της ΔΙΠΕ Αν. Αττικής   έρχεται σε συνέχεια του μπαράζ διώξεων των 2 τελευταίων ετών ενώ εμπεδώνει τη νέα τακτική της Δνσης να επιτίθεται σε ολόκληρο το σύλλογο διδασκόντων ενός σχολείου!!! Μετά το 3ο ΔΣ Ραφήνας και την προκλητική μαζική παραπομπή συναδέλφων στο πειθαρχικό συμβούλιο έρχεται η ΕΔΕ σε όλο το σύλλογο διδασκόντων – 22 εκπαιδευτικούς-  στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη. Η τακτική αυτή έρχεται σε συνέχεια του κλίματος τρομοκρατίας που υλοποιεί η Δνση ΠΕ Αν Αττικής σε ενεργητική εφαρμογή της πολιτικής τρομοκρατίας, στοχοποίησης και διώξεων του Υπ Παιδείας.

Πέρυσι ήταν οι 15 καθαιρεμένοι από θέσεις ευθύνης απεργοί συνάδελφισσες/ος . Ήταν η Καψαλάκη, η Τριανταφύλλου, ο Τουλγαρίδης. Φέτος συνεχίζουν με τη δίωξη ολόκληρων συλλόγων διδασκόντων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και  όταν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλάζουν,  η πολιτική εκδικητικότητας, τιμωρητισμού  στην ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής συνεχίζεται και χειροτερεύει.

Όταν όλη η εκπαίδευση στην Ελλάδα μετατρέπεται σε πειθαρχοδικείο καθ΄ υπόδειξη Κυβέρνησης  ΝΔ και Υπουργείου διάλυσης της Παιδείας η  Διεύθυνση Π.Ε Ανατολικής Αττικής κρατάει επάξια τα σκήπτρα διώξεων με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά!!

Οι βασικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και διεκδικήσεις αλλά ακόμη και τυχαία γεγονότα της καθημερινής ζωής ασύνδετα με εκπαιδευτικά ή διοικητικά καθήκοντα ποινικοποιούνται με χουντικής έμπνευσης τρόπο.

Επισημαίνουμε στον ΔΙΠΕ Αν. Αττικής ότι οι εκπαιδευτικοί που αναφέρουμε παραπάνω και όλοι οι υπόλοιποι πανελλαδικά μόνιμοι και αναπληρωτές είναι αυτές και αυτοί που κρατάνε όρθια τα σχολεία μας, στηρίζουν την οικογένεια, τους μαθητές και δίνουν μάχη μέσα κι έξω από το σχολείο να το διατηρήσουν δημόσιο και δωρεάν όταν η κυβέρνηση το ξεπουλά στους ιδιώτες και εξαναγκάζει τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τα αυτονόητα της μόρφωσης των παιδιών  τους.

Δε θα ανεχτούμε την  «ανεστραμμένη» πραγματικότητα που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου. Όπως δε θα δεχτούμε ότι φταίνε οι επιβάτες του τρένου που συγκρούστηκε επειδή μπήκαν στο τρένο, έτσι δε θα ανεχτούμε ότι φταίνε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη τάξη τη συγκεκριμένη ώρα λες και οι ευθύνες για τη συντήρηση του κτιρίου αλλάζουν ανάλογα με την ώρα χρήσης(!) και να πέσουν ευθύνες σε εκπαιδευτικούς που δίνουν και την ψυχή τους για τους μαθητές τους.

Απαιτούμε από τη ΔΙΠΕ Αν. Αττικής

  • να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των εκπαιδευτικών του 1ου ΔΣ Πόρτο Ράφτη και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου
  • να δώσουν τώρα υπεύθυνη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών που διεξήγαγε – να κοινοποιήσει  τα πορίσματα στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και να προσδιορίσει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την πτώση του ταβανιού και τις κτιριακές υποδομές και τα μέτρα που διασφαλίζουν ότι δε θα έχουμε ξανά τέτοια περιστατικά που από τύχη δεν είχαμε σοβαρές συνέπειες.
  • να εξασφαλίσει ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – ταβανιών και ότι άλλο χρειάζεται μέσα στο καλοκαίρι – όπως δεσμεύονταν αμέσως μετά το περιστατικό
  • να σκύψει πάνω από όλα τα σχολεία ευθύνης της και να πάρει μέτρα ώστε να μην υπάρξουν άλλα αντίστοιχα περιστατικά.
  • να επιμείνει στο Υπ Παιδείας για το σχεδιασμό ενός συνολικού σχεδίου για την ανέγερση σύγχρονης σχολικής στέγης για να αλλάξει η άθλια εικόνα – ειδικά της Αν Αττικής που κυριαρχούν τα προκάτ, τα νοικιασμένα και ακατάλληλα σε πολλές περιπτώσεις κτίρια.

Καλούμε τη ΔΟΕ 

  • να καταδικάσει  την κλήση των συναδέλφων μας  για πειθαρχική υπόθεση και να καλύψει πλήρως (συνδικαλιστικά και νομικά) τους/τις συναδέλφους /ισσες
  • να καταγγείλει τα συνεχόμενα φαινόμενα διώξεων στην Ανατολική Αττική και να στηρίξει την κινητοποίηση στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη την Τετάρτη 27/5.

Ο σύλλογος ΠΕ Κ Σωτηρίου :

  • Χαιρετίζει την ενεργητική συμπαράσταση των γονέων του 1ου ΔΣ Π-Ράφτη και την απόφαση της μαζικής τους ΓΣ για  αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς και να καλέσουν σε αποχή των μαθητών και σε μαζική συγκέντρωση έξω από το σχολείο και συνδιοργάνωση γονέων και εκπαιδευτικών.
  • Καλεί σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη27/5 στις 8:00πμ στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη από κοινού με τους γονείς με τα παιδιά τους και όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Καλείτους συλλόγους εκπαιδευτικών  και τους συλλόγους γονέων, τις Ενώσεις, την Ομοσπονδία γονέων για ψηφίσματα και συμμετοχή στη συγκέντρωση. 
  • Καλεί όλους τους υπεύθυνους από το Δήμο,  τη  Δ/ νση και το Υπ.  Παιδείας να ικανοποιήσουν τα αιτήματα και να δώσουν όλες τις αναγκαίες δεσμεύσεις και τις απαντήσεις που απαιτεί η εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Καλεί από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων τα ΜΜΕ και θα κάνει ανακοινώσεις για να καταγγείλει αυτή την κατάσταση και να απαιτήσει την αποκατάσταση της ασφάλειας, ηρεμίας και κανονικής λειτουργίας του σχολείου προς όφελος των παιδιών.
  • Θα καλύψει με όλους τους τρόπους (συνδικαλιστικά, νομικά) στο ακέραιο όλες και όλους του συναδέλφους στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη.

Προκηρύσσει μέχρι 2 ώρες στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των εκπαιδευτικών της περιοχής στη συγκέντρωση στις 8 πμ στο 1ο ΔΣ Π-Ράφτη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 28 Μάη

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Επόμενο άρθρο ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Σχετικά Αρθρα

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 23 Ιούν 2026, 20:15

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

Εργατικά 23 Ιούν 2026, 14:12

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

Εργατικά 20 Ιούν 2026, 18:59

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 21:00

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 20:17

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

Παιδεία 17 Ιούν 2026, 08:22
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

24 Ιούν 2026, 11:21
Η παπάρα

PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες

24 Ιούν 2026, 09:13
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

Βενεζουέλα: Ημέρα στρατού (1821).

Περού: Ημέρα Ινδιάνων.

1922: Δολοφονείται από ακροδεξιούς ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου.

1939: Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.

1978: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης Αχμέντ Χουσεΐν Αλ Γκασμί.

1984: Οι Βελγικοί Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες απαλλοτριώνουν 850 κιλά εκρηκτικών και πυροκροτητές, από λατομείο κοντά στις Βρυξέλλες.

1991: Βόμβα σε συστάδα θάμνων στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, έξι αστυνομικοί τραυματίες (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Εφετείο 17Ν

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • ΕΛΑ

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Εφετείο ΕΛΑ

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • Επαναστατικός Αγώνας

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

       Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • Επικοινωνία

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • Όροι χρήσης

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • Ποιοι είμαστε

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • Επικοινωνία

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  • Όροι χρήσης

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo