Εξαρση γαστρεντερίτιδας από νοροϊό επιβεβαιώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» τις τις τελευταίες ημέρες, με κρούσματα σε τουλάχιστον 25 υγειονομικούς και σε δεκάδες ασθενείς και συνοδούς!
Το γεγονός αυτό δεν είναι ένα απλό «συμβάν» αποκομμένο από τη συνολική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καταγγέλλει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζόμενων στο νοσοκομείο. Η διασπορά ενός τόσο μεταδοτικού ιού μέσα σε ένα νοσοκομείο όπως το «Αττικόν», βρίσκει έδαφος στην υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό και στην απαράδεκτη κατάσταση των ράντζων και της μόνιμης υπερπληρότητας.
Το «Αττικόν», που λειτουργεί μονίμως πάνω από τα όριά του, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τους στοιχειώδεις όρους ασφαλούς νοσηλείας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Και περιγράφουν συγκεκριμένα τι συμβαίνει και τι θα έπρεπε να συμβαίνει. Πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα απομόνωσης, περιορισμού μετακινήσεων, ξεχωριστής χρήσης τουαλέτας και αυστηρής υγιεινής, όταν δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές;
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του σωματείου.







