Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούλ 2015, 00:00

Κρύο πιάτο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις (ή αλλιώς, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο)! Πώς να μη γελούν πλατιά οι εκπρόσωποι των πιο βρόμικων αστικών κύκλων, βλέποντας τον Τσίπρα πεσμένο στα τέσσερα; Τόσα τους είχε σούρει και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως αεράτος πρωθυπουργός. Ηταν γι’ αυτόν ο εύκολος σάκος του μποξ. Τώρα, το πολιτικό μέλλον του… θριαμβευτή του δημοψηφίσματος εξαρτάται (και) απ’ αυτούς. Θα πρέπει να κλείσει μυστικές συμφωνίες και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με ισχυρούς πολιτικούς παράγοντες (όπως οι Μητσοτάκηδες) και με τους βαρόνους των μίντια, προκειμένου όχι να παραμείνει για καιρό στην κυβερνητική εξουσία (αυτό είναι αδύνατο), αλλά να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι.

♦ Που φτάσαμε!

Αναλογιστείτε λίγο που φτάσαμε μέσα σ’ ένα εξάμηνο. Από το «μέτωπο του Νότου», που θα ανέτρεπε τον «μερκελισμό», στις ευχαριστίες προς τον Ολαντρέου, που απέτρεψε το Grexit με την επιβολή όχι μόνο ενός ακόμη Μνημόνιου, αλλά και αποικιοκρατικού τύπου δεσμεύσεων, που καμιά από τις τέσσερις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν είχε αναγκαστεί να υπογράψει.
Και από τον «σούπερ Μάριο» (Ντράγκι), που με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης «έπληττε το νεοφιλελευθερισμό» και χάραζε το δρόμο για την «εξαφάνιση της λιτότητας», στον Ντράγκι βασανιστή, που εφάρμοζε το μαρτύριο της σταγόνας στην ελληνική οικονομία, και το τελευταίο δεκαπενθήμερο στον Ντράγκι σωτήρα, που δεν έκλεισε τελείως την κάνουλα (άσε που τσακώθηκε και με τον Σόιμπλε στο Eurogroup).

Μέσα σ’ ένα εξάμηνο, πέραν όλων των άλλων, κατέρρευσαν όλα τα ιδεολογήματα με τα οποία η αδίστακτα καιροσκοπική ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπατούσε τον ελληνικό λαό. Θα καταβληθεί προσπάθεια στη θέση τους να μπουν νέα ιδεολογήματα, ενδεχομένως να οικοδομηθούν και νέοι πολιτικοί φορείς γύρω απ’ αυτά. Σ’ αυτή την εποχή των συγχύσεων και των καταρρεύσεων, έχει μεγάλη σημασία το θεωρητικό φώτισμα των όσων συνέβησαν και των κινητήριων δυνάμεων που «κρύβονται» πίσω από τις εξελίξεις. Γιατί η γνώση της πραγματικότητας αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για τη συγκρότηση των δυνάμεων της ανατροπής της.

♦ Ξεπέρασε και τον Μινχάουζεν

«Η Συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε ένα αποκλειστικά αμιγώς ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αποκλειστικά των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης. Αυτό σημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα είναι αντισυμβαλλόμενος. Η πιθανή συμμετοχή του θα είναι μόνο τεχνικής υποστήριξης. Αυτό σημαίνει ότι τελειώνει η τρόικα όπως τη γνωρίσαμε».

Αυτά έλεγε ο Τσίπρας στη μεταμεσονύχτια ομιλία του στη Βουλή, την Παρασκευή 10 Ιούλη. Ακόμη και στη συζήτηση για μια εξουσιοδότηση που ήταν δεδομένη (αφού θα την ψήφιζαν ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ), αυτός δε δίστασε να πει τα πιο χοντρά ψέματα. Μάλλον θέλησε να προσφέρει ένα τελευταίο άλλοθι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ταλαντεύονταν, εν γνώσει του ότι αυτά που έλεγε θα διαψεύδονταν την επομένη. Η συμφωνία που υπογράφηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Ιούλη κατέδειξε τον Τσίπρα ως ψευταρά πιο αδίστακτο από τον βαρόνο Μινχάουζεν.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ η συμφωνία αναφέρει: «Ενα μέλος της Ευρωζώνης, το οποίο αιτείται οικονομική βοήθεια από τον Ε.Μ.Σ., αναμένεται να υποβάλει, όποτε είναι δυνατόν, ένα ανάλογο αίτημα στο Δ.Ν.Τ.  Αυτό είναι μια προϋπόθεση να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα. Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της υποστήριξης του Δ.Ν.Τ. (υποστήριξη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016». Σημειωτέον, ότι μέχρι το Μάρτη του 2016 συνεχίζεται το τρέχον «πρόγραμμα» του ΔΝΤ. Γι’ αυτό τίθεται αυτό το χρονικό ορόσημο.

Σχετικά με το αν «τελειώνει η τρόικα όπως τη γνωρίσαμε» η συμφωνία αναφέρει: «Η Ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται να εξομαλύνει πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους Θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης εργασίας στο έδαφος της Αθήνας, για να βελτιωθεί η εφαρμογή του προγράμματος και η παρακολούθηση. Η Κυβέρνηση πρέπει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς σε όλα τα σχέδια νομοθεσίας στους σχετικούς τομείς με επαρκή χρόνο πριν τη δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο». Σημειωτέον πως σε ολόκληρο το νομοσχέδιο προβλέπεται συνεχώς έλεγχος και έγκριση από την τρόικα («θεσμοί») για τα πάντα.

♦ Μπανανία

Οι ιμπεριαλιστές της Ευρωένωσης δεν εξευτέλισαν μόνο τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Εξευτέλισαν ολόκληρο το ελληνικό αστικό πολιτικό σύστημα. Οχι μόνο στα ζητήματα ουσίας (επιβολή καθαρά αποικιοκρατικού καθεστώτος ελέγχου, ακόμη και προληπτικά στη νομοθετική διαδικασία), αλλά και στα πλέον τυπικά, εκείνα που δίνουν την ψευδαίσθηση της ανεξαρτησίας μιας εξαρτημένης χώρας, όπως η Ελλάδα.

Η ελληνική Βουλή υποχρεώθηκε να ψηφίσει νυχτιάτικα ένα είδος προσύμφωνου, εξουσιοδοτώντας τον Τσίπρα, τον Δραγασάκη, τον Τσακαλώτο και τον Παππά να το διαπραγματευθούν πρώτα με την τρόικα και μετά στο Eurogroup και στο Eurosummit (σύνοδος κορυφής ευρωζώνης). Δηλαδή, η ελληνική Βουλή ψήφισε ένα σχέδιο Μνημόνιου, χωρίς να το έχει επισήμως συμφωνήσει ούτε με την τρόικα, αφήνοντας ανοιχτή τη δυνατότητα αυτό το σχέδιο συμφωνίας να γίνει ακόμη χειρότερο.

Ετσι και έγινε. Η τελική συμφωνία, που έκλεισε στο Eurosummit, είναι χειρότερη από το προσχέδιο που ψήφισε η ελληνική Βουλή. Κι όμως, τους υποχρεώνουν να ψηφίσουν και αυτή τη συμφωνία. Να ψηφίσει δηλαδή η ελληνική Βουλή ένα κείμενο που δεν έχει κανένα νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα (δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση, ούτε δανειακή σύμβαση). Δηλαδή, δεν αρκούνται μόνο στην ψήφιση των προαπαιτούμενων που έθεσαν (φορολογικό και ασφαλιστικό), αλλά βάζουν την ελληνική βουλή να εγκρίνει και την απόφαση του Eurosummit, η οποία έχει το χαρακτήρα πολιτικού τελεσίγραφου (λέει ότι πρέπει να γίνουν κάποια προαπαιτούμενα για να δώσουν εντολή στην τρόικα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο – δεν εκχωρεί καν το νέο δάνειο).
Δύο απανωτοί εξευτελισμοί όχι μόνο στον Τσίπρα αλλά στο σύνολο του πολιτικού συστήματος έρχονται να πιστοποιήσουν και στο επίπεδο του φαίνεσθαι το στάτους της Μπανανίας.

♦ Λαρτζ!

Το φιλί στο μάγουλο και το πατρικό χτύπημα στην πλάτη του Τσίπρα δεν τα τσιγκουνεύτηκε και πάλι ο Γιούνκερ. Και στις… μετασυμφωνιακές δηλώσεις του δεν χρησιμοποίησε θριαμβευτικούς τόνους κατά του Τσίπρα. Το παίζει… λαρτζ. Αυτή η αλεπού της ιμπεριαλιστικής διπλωματίας ξέρει πολύ καλά ότι από τώρα και στο εξής ο Τσίπρας μπορεί να του φανεί χρήσιμος, έστω και σαν τριτοκλασάτος παίχτης στα παιχνίδια των Βρυξελλών. Παρά τους μη θριαμβευτικούς τόνους, όμως, το φαρμάκι του το έχυσε, αν και με πιο προσεκτικά λόγια σε σχέση με άλλους:
«Πρέπει ψύχραιμα να διαπιστώσω ότι ο κ. Τσίπρας, τον οποίο είχα προειδοποιήσει πριν από το δημοψήφισμα, δεν επιβλήθηκε. Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη – και έγινε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα. Δεν βελτίωσε την κατάσταση των Ελλήνων, αλλά η συνολική συμφωνία είναι θετική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

♦ Με απόφαση φράξιας

Πολλοί ίσως να θεώρησαν πως ο Νίκος Χουντής έσπευσε να καταλάβει τη χηρεύουσα θέση του Μανώλη Γλέζου στο ευρωκοινοβούλιο για να βολευτεί προσωπικά, εγκαταλείποντας τη ματαιότητα των εσωτερικών πολιτικών πραγμάτων. Η αλήθεια είναι πως ο Χουντής τράβηξε για το Στρασβούργο με απόφαση της φράξιας της «Αριστερής Πλατφόρμας», η οποία ετοιμάζει την ανεξαρτητοποίησή της και θέλει να έχει έναν ευρωβουλευτή για να κρατάει τις επαφές με τους «έξω» και να μην αποκοπεί από τα διάφορα ρεύματα της «ευρωαριστεράς», της σοσιαλδημοκρατίας και των «πράσινων». Ο Χουντής, βέβαια, δεν μπορεί να το πει αυτό όσο η φράξια παραμένει εντός του ΣΥΡΙΖΑ κι έτσι μένει έκθετος στην κατηγορία ότι κοίταξε τη βόλεψή του. Υποθέτουμε πως όταν ξεκαθαριστεί η κατάσταση, θα βρουν έναν τρόπο να τον… αποκαταστήσουν.

Εμείς, βέβαια, βλέπουμε πολιτικά τα πράγματα. Γι’ αυτό και στις κινήσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» βλέπουμε μια ακόμη προσπάθεια του αστισμού να δημιουργήσει ένα αριστερό ανάχωμα στην επαναστατική ριζοσπαστικοποίηση ενός κομματιού του ελληνικού λαού. Αυτό το αριστερό ανάχωμα θα φτιάξει την «παιδική χαρά της δραχμής» (κατ’ αναλογία με την «παιδική χαρά του ευρώ» που έχουν φτιάξει τα τσιπράκια), χωρίς να παραλείψει τα παιχνίδια με διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

♦ Πονηρός

H Mπακογιάννη πήρε μαζί της τον Χατζηδάκη (πάντα πιστό στο μητσοτακαίικο) και πετάχτηκε στις Βρυξέλλες να συναντήσει τον Γιούνκερ, σε μια προκλητική υποκατάσταση του προέδρου (μεταβατικού έστω) της ΝΔ. Ο Βαγγέλας «έπιασε το υπονοούμενο», διοχέτευσε τη δυσαρέσκειά του προς τα έξω, όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του. Δεν αντέδρασε υστερικά, όπως ενδεχομένως θα έκαναν ο Σαμαράς και οι σύμβουλοί του. Ξέρει, βλέπετε, δυο πράγματα. Πρώτο, ότι αυτή την περίοδο μπαίνει σε κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δε συμφέρει τη ΝΔ να οξύνει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα. Δεύτερο, ότι σε περίοδο οιονεί προεκλογική, ουδείς θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει εσωκομματικά. Ετσι δε και προκηρυχτούν εκλογές, όλοι θα συσπειρωθούν αναγκαστικά γύρω του. Κι αν η ΝΔ πάρει έστω και λίγο παραπάνω από το ποσοστό του περασμένου Γενάρη, τότε ο Βαγγέλας από μεταβατικός θα γίνει μόνιμος. Αλλωστε, οι αντίπαλοί του είναι είτε βουτηγμένοι στις διαμάχες με τους σαμαρικούς είτε απλώς άχρηστοι.

♦ Ο Γκίκας… πρωθυπουργός

Τόσα άκουσε το τελευταίο εξάμηνο, να μην πάρει κι αυτός τη ρεβάνς του; Ο Γκίκας Χαρδούβελης μ’ ένα φλύαρο (για τα δικά του μέτρα) κείμενο «ξεχέζει» την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων για την τακτική της και υπεραμύνεται της συμφωνίας που είχε πετύχει αυτός, με δημοσιονομικά μέτρα 1 δισ., όπως αναφέρει. Ξεχνά, βέβαια, να πει πως το 1 δισ. θα γινόταν σύντομα περισσότερα, επειδή δε θα έβγαιναν οι στόχοι, όμως η είδηση βρίσκεται στην κατακλείδα της δήλωσής του: «Είμαι βέβαιος ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος της πρόκλησης και θα δώσει την απαραίτητη ευρεία πλειοψηφία στη συμφωνία.  Ο Πρωθυπουργός έκανε μια καλή αρχή, στηρίζοντας την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.  Είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξει και μια κυβέρνηση που να μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία». Τι είδους κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα μπορεί να εφαρμόσει τη συμφωνία; Μια κυβέρνηση στυγνών, αδίστακτων και χωρίς πολιτικές αναστολές τεχνοκρατών, με τον Γκίκα πρωθυπουργό! Λέτε να πρόκειται για δική του πρωτοβουλία ή πήρε εντολή από τα αφεντικά;
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολίτες, αλλά τι είδους πολίτες;
Επόμενο άρθρο Yψιστο αγαθό το μέγιστο κέρδος

Σχετικά Αρθρα

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

Κόντρες 2 Ιούλ 2025, 09:59

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

Κόντρες 1 Ιούλ 2025, 13:41

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

Κόντρες 30 Ιούν 2025, 09:39

Μόνοι τους τα λένε

Κόντρες 26 Ιούν 2025, 18:57

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις…

Κόντρες 24 Ιούν 2025, 09:22

Κι η κοπριά στα λάχανα

Κόντρες 20 Ιούν 2025, 13:48
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo