Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς
  • Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο
  • ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους
  • Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη
  • H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη
  • Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Ακορντεόν που σκοτώνει
Στο Ψαχνό

Ακορντεόν που σκοτώνει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Φεβ 2021, 00:03

Υποκρισία, ιδεολογήματα και ευχολόγια. Σ’ αυτό το τρίπτυχο μπορεί να συμπυκνωθεί η σημερινή άθλια εμφάνιση των κυβερνητικών επιτετραμμένων για το χειρισμό της πανδημίας, που συνεδρίασαν επί δεκάωρο για να επιβεβαιώσουν για μια ακόμα φορά το «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».

Υποκρισία είναι να δηλώνουν ότι τους προκαλεί έκπληξη η εκ νέου άνοδος της διασποράς του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη. Να δηλώνουν ότι τους ανησυχεί η Αττική. Μ’ άλλα λόγια, είναι υποκρισία να δηλώνεις έκπληκτος για το αναμενόμενο, προκειμένου να συγκαλύψεις τις ευθύνες σου για τη μη λήψη αποφασιστικών μέτρων αποτροπής του.

Περάσαμε όλο τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη με ψευτομέτρα και διαβεβαιώσεις ότι, αν αυτά εφαρμοστούν, δε θα υπάρξει καμιά περαιτέρω διασπορά του ιού (ενώ η πανδημία «έβραζε» από τουλάχιστον τα τέλη Ιούλη, εξαιτίας του ανοίγματος των συνόρων στον τουρισμό). Κι όπως συμβαίνει σε κάθε κατάσταση βρασμού σε κλειστό δοχείο, το καπάκι έσκασε τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη.

Το ψευτο-λοκντάουν που εφαρμόστηκε (παράλληλα με την καταβολή ενός φρικτού τιμήματος σε ανθρώπινες ζωές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χάθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη νοσοκομειακή στήριξη) απλά συγκράτησε κάπως την κατάσταση. Δεν οδήγησε σε έναν αποφασιστικό περιορισμό της διασποράς του ιού, ώστε να μπούμε στον βαρύ χειμώνα με καλούς όρους.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη; Οταν και αυτό το ψευτο-λοκντάουν άρχισε να χαλαρώνει, ήταν επόμενο να αρχίσουμε να επανερχόμαστε στην κατάσταση του «βρασμού». Με χειρότερους όρους, όμως, σε σχέση με τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, όπως δείχνουν τα ίδια τα στοιχεία που αυτοί παρουσιάζουν (εξαντλητικά «μαϊμουδισμένα»).

Πρέπει να παραστήσουν τους έκπληκτους, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το βασικό εκκολαπτήριο και υπερμεταδότης του κοροναϊού, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, δεν περιλήφθηκε στο λοκντάουν και εξακολούθησε να «μπουστάρει» τη διασπορά του ιού.

Η Παπαευαγγέλου στις 4 Δεκέμβρη είχε πει(της είχε ξεφύγει) ότι «μία πιθανή εξήγηση του συνεχιζόμενου δεύτερου κύματος, είναι ότι λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα υπάρχει ένα συνεχές, ας το πούμε, πινγκ-πονγκ μεταξύ των εργασιακών χώρων και της ενδοοικογενειακής διασποράς. Δηλαδή, εκεί που πάει να ηρεμήσει μία περιοχή,ξεσπά μία συρροή κρουσμάτων σε ένα εργασιακό περιβάλλον, σε μία κλειστή δομή, που λειτουργεί σαν μία πηγή υπερμετάδοσης και έχει σαν αποτέλεσμα την διασπορά μέσα στα σπίτια όλων αυτών των ανθρώπων, στις οικογένειές τους».

Εκτοτε έγινε προσεκτική και σήμερα δεν την ακούσαμε να επαναλαμβάνει το ίδιο, αλλά να μας λέει ότι για τη νέα έξαρση της διασποράς φταίνε οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και κάποια κρυφά πάρτι που γίνονται. Αφού τα πάρτι είναι κρυφά και οι συγκεντρώσεις στα σπίτια ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικότητας, πώς μπορούν να αξιολογήσουν την επίπτωσή τους στη διασπορά; Αντίθετα, οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, στις οποίες απέδιδε τη συνέχιση του δεύτερου κύματος η Παπαευαγγέλου, εξακολουθούν να είναι ανοικτές, όπως ήταν και τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη. Τότε ενοχοποιούνταν για τη διασπορά και λειτουργούσαν ως πηγές υπερμετάδοσης, ενώ τώρα δεν ενοχοποιούνται;

Ιδεολόγημα είναι να λες ότι «τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά απλώς την ακολουθούν». Ακόμα και ο Τσιόδρας αναγκάστηκε να παραδεχτεί στη Βουλή ότι τα παιδιά και κολλάνε τον ιό και τον μεταδίδουν, απλά δεν νοσούν βαριά. Μετά από τόσες έγκυρες μελέτες στο εξωτερικό (στην Ελλάδα καμία!), ήταν αναγκασμένος να κάνει γαργάρα αυτά που έλεγε παλιότερα. Γι’ αυτό και κατασκεύασαν το ιδεολόγημα που ξεφούρνισε σήμερα η Παπαευαγγέλου. Ενα ιδεολόγημα που δεν προσβάλλει μόνο την επιστήμη, αλλά και την κοινή λογική.

Είτε οδηγούν είτε ακολουθούν την πανδημία τα παιδιά, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι κολλάνε και μεταδίδουν και ως φορείς μετάδοσης μπορεί να είναι πιο επικίνδυνοι, καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι ασυμπτωματικά. Οταν τα παιδιά συνωστίζονται σε τάξεις των 25-28 ατόμων, που αναγκαστικά θα κλείσουν τα παράθυρα τις κρύες μέρες που έρχονται (και τα έκλεισαν τις λίγες κρύες μέρες που είχαμε μέχρι τώρα), είναι σίγουρο ότι τα ανοιχτά σχολεία θα έχουν τη δική τους συνεισφορά στη διασπορά του ιού.

Ευχολόγιο είναι να λες στον κόσμο τα ίδια και τα ίδια. Τα έχει ακούσει τόσες φορές, έχει διαπιστώσει ότι είναι αναποτελεσματικά και έχει αρχίσει να μην τα πιστεύει.

Ευχολόγιο είναι να συστήνεις… ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων στους εργασιακούς χώρους. Αντιδραστικό ευχολόγιο, μάλιστα, όταν ξέρεις πρώτο ότι οι καπιταλιστές αδιαφορούν και δεύτερο ότι είναι εκ των πραγμάτων αδύνατη η τήρηση των μέτρων σε χώρους μεγάλου συνωστισμού και έντασης εργασίας.

Και βέβαια, μετά την υποκριτική έκπληξη, τα αντιδραστικά ιδεολογήματα και τα παπαδίστικα ευχολόγια, έπρεπε να τσονταριστούν κάποια μέτρα, για να φανεί ότι η κυβέρνηση κάνει και πρακτικές κινήσεις. Και ποια ήταν αυτά; Η απαγόρευση του clickinside (όχι όμως και το clickaway), το κλείσιμο των μαγαζιών (πλην τροφίμων και φαρμακείων) το Σάββατο και η απαγόρευση κυκλοφορίας και σε Αττική-Θεσσαλονίκη από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα.

Επαναλαμβάνεται, με ελαφρές διαφοροποιήσεις, το σκηνικό του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Σε μια-δυο βδομάδες θα αναγκαστούν να ανακοινώσουν και νέα μέτρα, γιατί δεν πρόκειται να υπάρξει ανάσχεση της διασποράς από τα ψευτομέτρα που πρόσθεσαν σήμερα.

Καθώς ο εμβολιασμός καρκινοβατεί και το τείχος ανοσίας δε χτίζεται, αυτοί χρησιμοποιούν την τακτική του ακορντεόν, που σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις (που εκτός από το συνωστισμό στους χώρους εργασίας τους, τροφοδοτούν και το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς) και γι’ αυτό δεν ήταν και δε θα είναι και πάλι αποτελεσματικό.

Είναι ένα ακορντεόν που σκοτώνει. Αυτοί που το παίζουν έχουν κατά νου να απλώσουν τις νοσήσεις και τους θανάτους στο χρόνο. Δεν τους νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν, φτάνει να πεθάνουν -τουλάχιστον οι περισσότεροι- στις ΜΕΘ. Ούτε αυτό θα το καταφέρουν, όπως δεν το κατάφεραν Νοέμβρη-Δεκέμβρη, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών πέθανε εκτός ΜΕΘ. Θα προσπαθήσουν και πάλι να το κουκουλώσουν, ποντάροντας στο φόβο των γιατρών και την απαράδεκτη σιωπή των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Θα αποδειχτεί και πάλι ότι η μόνη λύση για να μη θρηνήσει ο ελληνικός λαός νέες εκατόμβες νεκρών, είναι αυτό που δεν έγινε ούτε τον Οκτώβρη, ούτε καν τον Νοέμβρη-Δεκέμβρη. Ενα πραγματικά καθολικό λοκντάουν, που θα περιλαμβάνει και τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις (πλην αυτών που είναι απαραίτητες για την παραγωγή και τη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και για την κοινή ωφέλεια), με πλήρη πληρωμή και ασφάλιση των εργατών.

Αυτό που βαφτίζουν τώρα «σκληρό λοκντάουν», παίζοντας με γκεμπελίστικο τρόπο με τις λέξεις, δεν είναι παρά ένα μικρό κλείσιμο του ακορντεόν, που δε θα μας γλιτώσει από τις νέες εκατόμβες.

Αν ο ελληνικός λαός δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ιδίως η εργατική τάξη στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις (ξαναθυμίζουμε το παράδειγμα του ιταλικού προλεταριάτου), αν ακούει παθητικά την Παπαευαγγέλου να λέει ότι «είμαστε όλοι κουρασμένοι» και κάνει θεωρία την κλάψα για «την οικονομία μας», τότε το τίμημα σε ζωές θα γίνει ακόμα πιο βαρύ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροHis masters’ voice
Επόμενο άρθρο 359 τα σχολεία σε αναστολή, 40 εξ αυτών Γυμνάσια-Λύκεια

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
Καταστολή

Ξεπέρασαν κάθε όριο: Συνέλαβαν τον Παλαιστίνιο Μοχάμεντ Χατίμπ, συντονιστή του Samidoun

Ταξίδευε στο Ηράκλειο για να μιλήσει σε εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

8 Φεβ 2026, 10:42
Πολιτισμός

Αντώνης Μαυρόπουλος: Τεχνητή Νοημοσύνη

8 Φεβ 2026, 09:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Φλεβάρη

8 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνια δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τις δυτικές δικτατορίες και τα μίντιά τους

7 Φεβ 2026, 13:42
Εργατικά

Γιατί λέει ψέματα ο Θεοδωρικάκος για το κυβερνητικό στέλεχος Αννα Στρατινάκη;

7 Φεβ 2026, 13:03
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

7 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Φλεβάρη

7 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

Ημέρα γάμου.
Ημέρα προσευχής για τους πάσχοντες από αυτισμό.
Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης των εξόριστων.
1898: Γεννιέται ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.
1950: Αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί λόγω του εμφυλίου πολέμου.
1974: Απεργία άγγλων ανθρακωρύχων οδηγεί στην καθιέρωση εβδομάδας τριών εργάσιμων ημερών για τον κλάδο και σε πτώση της κυβέρνησης.
1981: Βόμβες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Αρεως και στο φασιστικό βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψις” στην Ιπποκράτους (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo