Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Απρίλη
  • Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;
  • «Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
  • Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Τετάρτη, 1.11.06
Εφετείο 17Ν

167η συνεδρίαση

Τετάρτη, 1.11.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Νοέ 2006, 00:00

Ο Γ. Γκουντούνας συνέχισε την αγόρευσή του, αγνοώντας τις παρεμβάσεις του προέδρου, που του ζητούσε να περιοριστεί στα σχετικά με τον τρόπο λήψης της προανακριτικής «απολογίας» του Χρ. Ξηρού και ν’ αφήσει τα ζητήματα ουσίας. Και έκανε καλά, κατά τη γνώμη μας, ο συνήγορος, γιατί δεν μπορεί να εξετάσεις την καταγγελία του Χριστόδουλου, χωρίς να μπεις στην ουσία. Γιατί; Γιατί μάρτυρες που να ήταν μπροστά, όταν ο Χριστόδουλος ανακρινόταν στην Αντιτρομοκρατική, δεν υπάρχουν. Αλλωστε, το ίδιο το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα να κληθούν ο Σύρος, ο Νασιάκος, ο Χρυσοχοΐδης ή κάποιος τέλος πάντων από την Αντιτρομοκρατική. Πώς θα αποδείξει, λοιπόν, ο κατηγορούμενος ότι αυτή η προανακριτική «απολογία» δεν είναι δική του, αλλά κατασκεύασμα της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο ο ίδιος αναγκάστηκε να υπογράψει; Μόνο αν πιάσει την ουσία του κειμένου που υπέγραψε και προσπαθήσει να αποδείξει –με αναφορές και στην προσωπικότητά του και στη ζωή του και στην πολιτική του διαδρομή- ότι αυτός που περιγράφεται σ’ αυτή την «ομολογία» δεν είναι ο ίδιος, γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το νομικό σκέλος των καταγγελιών του Χριστόδουλου και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει το δικαστήριο να προσεγγίσει το ζήτημα (ερμηνεύοντας τις αμφιβολίες υπέρ του κατηγορούμενου, όπως απαιτεί η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ), το θέμα κάλυψε [πλήρως ο Α. Κωνσταντάκης. Ο Γ. Γκουντούνας επιφορτίστηκε με το καθήκον να προσεγγίσει το ζήτημα πραγματολογικά. Να ξεκινήσει από τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν την προσωπικότητα, τη ζωή και την πολιτική διαδρομή του Χριστόδουλου (περιστατικά που περιγράφηκαν από δεκάδες μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο) και συγκρίνοντας την πραγματικότητα που λέγεται «Χριστόδουλος» με την κατασκευασμένη πραγματικότητα της προανακριτικής του «απολογίας», να αποδείξει ότι αυτή είναι εξ ολοκλήρου ψευδής και γι’ αυτό κατασκευασμένη. Νομίζουμε ότι ο Γκουντούνας το κατάφερε αυτό. Το ρεπορτάζ δε μπορεί να αποδώσει μια πολύωρη αγόρευση, ούτε καν με τίτλους. Γι’ αυτό παραπέμπουμε στο πλήρες κείμενο της αγόρευσης (όπως και των άλλων συνηγόρων, άλλωστε), που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «Κ» (www.eksegersi.gr).

«Δεν έχετε κανένα στοιχείο για να με δικάσετε και το ξέρετε καλά. Ομως είσαστε ένα ταξικό δικαστήριο που εκτελεί εντολές. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο παράδειγμα παγκοσμίως, που κάποιος καταδικάζεται σε δέκα ισόβια, χωρίς μια δαχτυλιά, χωρίς ένα γράμμα, χωρίς μια μαρτυρία. Η αποδοχή ή μη της ένστασης ισοδυναμεί για μένα με απόφαση. Η ένσταση είναι για μένα η δίκη. Γι’ αυτό ό,τι έχω να πω θα σας τα πω τώρα». Μ’ αυτά τα λόγια ο Χριστόδουλος Ξηρός προανήγγειλε ουσιαστικά, ότι η τοποθέτησή του επί της ένστασης ισοδυναμεί με την  απολογία του. Μια απολογία που –όπως καταλαβαίνετε- μόνο σε τίτλους θα περιγραφεί από το ρεπορτάζ και όποιος θέλει να τη «γευτεί» ολόκληρη (απολαμβάνοντας και τις αμίμητες ατάκες του Χριστόδουλου) θα πρέπει να ανατρέξει στην ιστοσελίδα μας, στα πλήρη απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Το πρώτο που απέδειξε ο Χριστόδουλος είναι πως η εμφανιζόμενη ως προανακριτική απολογία του δεν είναι ομολογία δική του, δεν μπορεί να είναι ομολογία μέλους της 17Ν, έστω και συνεργαζόμενου, δεν είναι προϊόν ανάκρισης, αλλά είναι κείμενο εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο, με βάση το σενάριο που είχαν κατασκευάσει ο Διώτης με την Αντιτρομοκρατική, επειδή είχαν αποφασίσει να επιδείξουν έργο εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων (η έκρηξη στον Πειραιά και η σύλληψη του πολυτραυματία Σάββα απλώς τους ανάγκασε να προσαρμόσουν το σενάριο). Πώς επιχειρηματολόγησε πάνω σ’ αυτό το αφετηριακό συμπέρασμα; Αναφερόμενος σε όλες τις απιθανότητες αυτής της προανακριτικής σε θέματα όπως ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι στρατολογήθηκε, η χρήση των ψευδωνύμων, αλλά και τα απίθανα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται ότι έγιναν οι ενέργειες τις οποίες φέρεται να ομολογεί. Οι απιθανότητες προκύπτουν από το ίδιο το υλικό της ακροαματικής διαδικασίες, από αστυνομικές εκθέσεις και μαρτυρικές καταθέσεις. Ουδέποτε στήθηκε η τέλεια σκευωρία –σχολίασε ο Χριστόδουλος- αλλιώς δε θα μαθαίναμε ποτέ ότι ήταν σκευωρία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του αδερφού του Σάββα. Είναι το μοναδικό παράδειγμα στη μεταπολίτευση που τα βασανιστήρια δε μπορούν να κρυφτούν, τον κατάντησαν φυτό, και πρέπει να ντρέπεστε για την επικύρωση αυτών των βασανιστηρίων, είπε. Για να περάσει στη συνέχεια στα της δικής του σύλληψης και ανάκρισης. «Στην Αντιτρομοκρατική, το πιο φρικτό απ’ όλα, που φροντίζουν να σου το υπενθυμίζουν συνέχεια, είναι η απόλυτη απομόνωση. Δεν έχεις δίπλα σου συντρόφους για να πάρεις δύναμη, είσαι στο απόλυτο έλεός τους. Να σας θυμίσω την αγγλική ταινία; Την ξέρουμε όλοι. Καρμπόν είναι η υπόθεση. Και δυστυχώς δεν είναι σενάριο, είναι πραγματικότητα. Δεκαπέντε χρόνια έμειναν άδικα στη φυλακή οι άνθρωποι. Και οι Εγγλέζοι ήταν παρόντες και στη δική μας περίπτωση».

Στο επόμενο κεφάλαιο της τοποθέτησής του ο Χρ. Ξηρός απέδειξε γιατί δε θα μπορούσε ποτέ όχι να τον στρατολογήσει αλλά ούτε να τον προσεγγίσει μια οργάνωση σαν τη 17Ν. Αναφέρθηκε στη δημόσια δράση του (όπως περιγράφηκε από τόσους μάρτυρες), η οποία τον καθιστούσε «καμμένο» για μια συνωμοτική οργάνωση. Αλλά και στις ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις του, στην ένταξή του στον μ-λ χώρο, που είχε διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές συντεταγμένες απ’ αυτόν της 17Ν. Και συνέχισε με πλευρές του κατηγορητήριου και της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, που έρχονται σε κραυγαλέα αντίφαση με την κοινή λογική και σε κραυγαλέα αντίθεση με πραγματικά δεδομένα που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία (π.χ. τα χρήματα που ο ίδιος φέρεται να έχει πάρει από την οργάνωση).

Η τοποθέτηση του Χρ. Ξηρού θα συνεχιστεί αύριο, οπότε θα περάσει στο κεφάλαιο της εξέτασης μίας προς μία των ενεργειών στις οποίες τον εμπλέκει το κατηγορητήριο. Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι αυτά τα ζητήματα αφορούν την ουσία της κατηγορίας και όχι την ένσταση. Ο Χριστόδουλος απάντησε ότι γι’ αυτόν η ένσταση είναι κομβικό σημείο και γι’ αυτό τα όσα λέει ενέχουν θέση απολογίας. Θέλει να τα πει πριν το δικαστήριο αποφασίσει για την ένσταση. Αν σας αποδείξω από εκατό σημεία ότι η προανακριτική είναι πλαστή και κατασκευασμένη –κατέληξε- μετά πάρτε ό,τι απόφαση θέλετε, δεν με αφορά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

167η συνεδρίαση

Τρίτη, 31.10.06
Επόμενο άρθρο

167η συνεδρίαση

Πέμπτη, 2.11.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

Ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ζιμπάμπουε: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1934: Απέλαση του Λέον Τρότσκι από τη Γαλλία ως “ανεπιθύμητου και επικίνδυνου” μετά από ένα χρόνο παραμονής στη χώρα.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1946: Ιδρύεται η ΚόμΕκον.

1974: Εκτελείται ο γενοβέζος δικαστής Μάριο Σόσι (πρώτο χτύπημα των Ερυθρών Ταξιαρχιών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 167η συνεδρίαση

    17Ν
    • 167η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 167η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 167η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 167η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 167η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 167η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 167η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 167η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 167η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 167η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 167η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 167η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 167η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 167η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 167η συνεδρίαση

      167η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 167η συνεδρίαση

      167η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 167η συνεδρίαση

      167η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 167η συνεδρίαση

      167η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 167η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 167η συνεδρίαση

    167η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 167η συνεδρίαση

    167η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 167η συνεδρίαση

    167η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 167η συνεδρίαση

    167η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 167η συνεδρίαση

    167η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 167η συνεδρίαση

    167η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo