Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης
  • Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin
  • Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης
  • Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης
  • Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ
  • Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Τρίτη, 31.10.06
Εφετείο 17Ν

166η συνεδρίαση

Τρίτη, 31.10.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Οκτ 2006, 00:00

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ενστάσεων για την ακυρότητα των προανακριτικών και ανακριτικών «ομολογιών» συνεχίστηκαν με τον Γ. Μαντζουράνη, ο οποίος σε μια μακρά (σχεδόν τρεις ώρες) και εμπεριστατωμένη ανάλυση ξετίναξε όλος τους ισχυρισμούς της εισαγγελίας και της πολιτικής αγωγής. Δεν ασχολήθηκε μόνο με την περίπτωση του εντολέα του, του Κ. Καρατσώλη, αλλά και των άλλων κατηγορούμενων (Χριστόδουλου, Βασίλη και Σάββα Ξηρών).

Αναφορικά με τον Καρατσώλη ο συνήγορος αναφέρθηκε σε όλα τα πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με τη σύλληψη και την «ομολογία» του, αποδεικνύοντας ότι η «ομολογία» του ήταν αποτέλεσμα εκβιασμών και σωματικής εξάντλησης. Ο Καρατσώλης, μόλις ήρθε σε επαφή με δικηγόρο (πριν δηλαδή εμφανιστεί ο Δ. Κουφοντίνας, στην εμφάνιση του οποίου αποδίδεται από την εισαγγελία η μεταστροφή των κατηγορούμενων και η καταγγελία των προανακριτικών «ομολογιών» τους), πήρε πίσω την «ομολογία» του. Δεν απολογήθηκε ποτέ στον ανακριτή, διότι δεν του επετράπη να απολογηθεί.

Ιδιαίτερα αναλυτικός και καυστικός ήταν ο Γ. Μαντζουράνης στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού, προκαλώντας την ενόχληση της εισαγγελέα, η οποία με τις παρεμβάσεις της (σε ήπιους τόνους) κατάφερε όχι να υπερασπιστεί τις απόψεις της, αλλά να δώσει «πάσες» στο συνήγορο για να τις συντρίψει. Η εισαγγελέας υποστήριξε και πάλι ότι στις 30 Ιούνη έληξε η προθεσμία του αυτόφωρου για τη σύλληψη του Σάββα. Και μετά –σχολίασε ο Μαντζουράνης- ήταν απλώς νοσηλευόμενος, στον οποίο απαγορευόταν το επισκεπτήριο ακόμα και των στενών συγγενών και ανακρινόταν από τους Διώτη και Σύρο, φρουρούμενος ασφυκτικά. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της παράνομης κράτησης, τότε τι είναι; Υποστήριξε και πάλι η εισαγγελέας, ότι ο Διώτης με το Σύρο έκαναν μια… προκαταρκτική επίσκεψη, για να δουν αν ο Σάββας ήταν σε θέση να ανακριθεί. Και αυτή η «προκαταρκτική επίσκεψη» -σχολίασε ο Μαντζουράνης- κρατούσε περισσότερες από 5 ώρες κάθε βράδυ, από τις 5 μέχρι τις 11 Ιουλίου, που φέρεται να δίνει την πρώτη γραπτή απολογία του! Χρησιμοποιώντας μια φράση του αποστόλου Παύλου, χαρακτήρισε αυτή την άποψη «βέβηλη κενοφωνία από χείλη αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου», χωρίς η κ. Κουτζαμάνη να αντιδράσει (και τι να πει η έρμη;). Οσο για το δήθεν φόβο του Σάββα μη τυχόν τον εκτελέσουν οι σύντροφοί του, ο Γ. Μαντζουράνης υπήρξε καυστικός: Ο Σάββας που βίωσε το περιστατικό της έκρηξης του Πειραιά, όπου ο σύντροφός του μπορούσε να τον εκτελέσει με μια σφαίρα καθώς κοιτόταν αιμόφυρτος, αντί να τον αφήσει στα χέρια της Αστυνομίας, ο Σάββας που ήξερε ότι οι ρουκέτες της οργάνωσης δε μπορούσαν να πάνε σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων, δε μπορεί να φοβόταν ότι θα τον χτυπούσαν με ρουκέτα από το Λυκαβηττό στο δέκατο όροφο του Ευαγγελισμού.

Αν το πρωτόδικο δικαστήριο –κατέληξε κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο- στηριζόταν μόνο στην ανακριτική κατάθεση του Σάββα, θα δημιουργούσε μεγάλη δυσκολία στην υπεράσπιση. Ομως, δεν αρκέστηκε σ’ αυτή, αλλά χρησιμοποίησε και τις προδήλως παράνομες προανακριτικές του καταθέσεις. Το έκανε για δυο λόγους. Πρώτο, γιατί μόνο με την ανακριτική θα είχε δικονομικούς περιορισμούς από το 211α. Δεύτερο, γιατί αν απέρριπτε τις προανακριτικές του Σάββα θα έπρεπε να είχε απορρίψει και άλλες προανακριτικές και η ανακριτική του Σάββα δεν αρκούσε για να αποδοθούν σε όλους τους κατηγορούμενους όλες οι πράξεις του κατηγορητήριου.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην παρουσία ενόπλων μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας, χαρακτηρίζοντας αστεία την άποψη ότι ήταν για την προστασία των κατηγορούμενων. Αρκεί και μόνο να αναρωτηθούμε τι θα έκανε ο οπλισμένος με ένα υποπολυβόλο απέναντι στην εκτόξευση μιας ρουκέτας. Η παρουσία των ενόπλων της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο ανακριτικό γραφείο υπ ενθύμιζε στους κατηγορούμενους ότι δεν πρέπει να μεταβάλουν γραμμή υπεράσπισης και στάση.
Το καλύτερο ο Μαντζουράνης το φύλαγε για το τέλος. Διάβασε απόσπασμα από άρθρο του εκπροσώπου των Αμερικανοβρετανών στα «Ποινικά Χρονικά», στο οποίο ο καθηγητής Η. Αναγνωστόπουλος στηλίτευε την τακτική να εμφανίζονται, στο πλαίσιο των προανακριτικών τους απολογιών, οι κατηγορούμενοι ως παραιτούμενοι από το δικαίωμά τους σε δικηγόρο. Ο Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζει «αξιοπερίεργη προθυμία» αυτή τη στάση των κατηγορούμενων, υπαινίσσεται ευθέως ότι αποτελεί παραβίαση δικαιώματος εκ μέρους της Αστυνομίας και καλεί τις εποπτεύουσες εισαγγελικές αρχές να φροντίσουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, τα οποία συστηματικά παραβιάζονται. Αναρωτιέμαι –κατέληξε ο Μαντζουράνης- ισχύουν αυτά και για τους κατηγορούμενους αυτής εδώ της υπόθεσης; ‘Η αυτοί αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα που περιγράφει στα «Ποινικά Χρονικά» ο καθηγητής Αναγνωστόπουλος; Ο «κύριος εκπρόσωπος» δεν ήταν παρών για να απαντήσει (φυλάγεται από τις κακοτοπιές), ήταν όμως η βοηθός του και σίγουρα θα του μεταφέρει τα διαμειφθέντα. Πάτε στοίχημα ότι δεν πρόκειται να απαντήσει;
Εδώ δεν κρίνονται νομικοί πολιτισμοί –είπε ξεκινώντας την αγόρευσή του ο Γ. Γκουντούνας- κρίνονται πολιτικοί σχεδιασμοί, κρίνονται στοιχήσεις με τις απαιτήσεις της αυτοκρατορίας. Είναι γνωστός ο ρόλος που από το καθεστώς καλούνται να παίξουν οι δικαστές στις πολιτικές δίκες. Γνωρίζετε πώς χαρακτηρίζουμε τους δικαστές που στελέχωσαν τα έκτακτα στρατοδικεία του εμφύλιου και της χούντας. Στις κρίσιμες στιγμές το σύστημα απαιτεί από εκείνους που στελεχώνουν τους μηχανισμούς του να επικυρώσουν τις θέσεις τους: από δω ή από κει; Ο δικαστής σ’ αυτές τις περιπτώσεις καλείται να τιμήσει είτε το ρόλο του είτε τον όρκο του. Η Ιστορία διδάσκει ότι οι δικαστές τιμούν το ρόλο τους (αλλιώς το σύστημα θα είχε βρει άλλο μηχανισμό για να διεκπεραιώσει αυτές τις αποστολές). Οι εξαιρέσεις, τύπου Τερτσέτη και Πολυζωίδη δυστυχώς παραμένουν εξαιρέσεις. Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο της Δικαιοσύνης, όμως και ελπίζουμε μήπως έχουμε κάποια εξαίρεση. Εκείνο που διακυβεύεται προσωπικά για σας είναι τα’ όνομά σας, γι’ αυτό και ελπίζουμε ότι θα το τιμήσετε.

Με την απόφασή σας για την ένσταση –συνέχισε- παίρνετε απόφαση τελική για το αδίκημα της συμμετοχής. Ειδικά για τον εντολέα μου (Χρ. Ξηρό) αυτό σημαίνει απόφαση επί του συνόλου της κατηγορίας.

Ο συνήγορος επέλεξε εισαγωγικά ένα ζήτημα, για να τεκμηριώσει την άποψή του για τον τρόπο που η εισαγγελία προσεγγίζει την υπόθεση. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας (αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πλέον), για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ότι ο Χρ. Ξηρός έδωσε μια ειλικρινή κατάθεση, η οποία περιλαμβάνει στοιχεία που δε μπορούσε να γνωρίζει η Αντιτρομοκρατική (και επομένως δεν στέκει ο ισχυρισμός του Χριστόδουλου, ότι την προανακριτική απολογία του την έφτιαξαν με βάση τα στοιχεία που γνώριζαν από τους φακέλους των ενεργειών της 17Ν), απικαλέστηκε την υπόθεση Τζαντ. Πώς ήξερε η Αστυνομία ότι είχαν χρησιμοποιηθεί δυο μοτοσικλέτες; είχε ρωτήσει ο εισαγγελέας. Τίποτα σχετικό δεν αναφέρεται στο διαβιβαστικό. Τότε, τον είχε διακόψει ο Γ. Γκουντούνας, σημειώνοντας ότι η δεύτερη μηχανή, μια Vespa, αναφέρεται σαφώς στη δικογραφία. Δεν φανταζόμουν –σημείωσε σήμερα ο συνήγορος- ότι ένας εισαγγελέας μπορεί να τζογάρει, μπορεί να μπλοφάρει. Και όμως, αυτό έκανε ο αναπληρωτής εισαγγελέας. Από το διαβιβαστικό, λοιπόν, που διάβασε ο συνήγορος, φαίνεται καθαρά ότι η Αστυνομία είχε βρει τότε δυο μηχανές (η δεύτερη ήταν η Vespa). Και από μια σειρά προανακριτικών πράξεων φάνηκε ότι η ύπαρξη της Vespa απασχόλησε τότε την Ασφάλεια και μάλιστα σχετικές αναφορές υπήρχαν και στον Τύπο της εποχής! Και ενώ συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να διαπράττει τέτοια λαθροχειρία, ο αναπληρωτής εισαγγελέας παρακολουθεί απαθώς τα αποκαλυπτήριά του από το συνήγορο, χωρίς να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τίποτα (από μια άποψη, φέρεται πιο πονηρά από τη συνάδελφό του, η οποία με τις παρεμβάσεις της κάνει τα πράγματα χειρότερα για την ίδια και την αρχή που εκπροσωπεί).

Στη συνέχεια, ο Γ. Γκουντούνας άρχισε να αναλύει βήμα προς βήμα όλους τους ισχυρισμούς του εντολέα του, αναφερόμενος στο πραγματικό υλικό της δίκης και όχι στις αυθαίρετες και παράλογες κατασκευές της εισαγγελικής έδρας. Η αγόρευσή του θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε αναμένεται να πάρει το λόγο και ο ίδιος ο Χρ. Ξηρός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

166η συνεδρίαση

Δευτέρα, 30.10.06
Επόμενο άρθρο

166η συνεδρίαση

Τετάρτη, 1.11.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

Ημέρα μετάφρασης.

Ημέρα μνήμης εθνικών ευεργετών.

Μποτσουάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1945: Απόφαση της δίκης της Νυρεμβέργης, 22 καταδίκες (οι δώδεκα σε θάνατο).

1947: Ιδρύεται η Κόμινφορμ.

1960: Ιδρύεται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

1965: Σφαγές στελεχών και υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ινδονησία με περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς από πραξικοπηματίες στρατηγούς.

1966: Παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση «Ασπίδα» των Α. Παπανδρέου, Π. Βαρδινογιάννη, Μ. Πακωνσταντίνου,  Στ. Χούτα και 28 αξιωματικών.

1967: Εκρήξεις βομβών στον ΟΤΕ της οδού Σταδίου και στον κήπο του μουσείου.

1983: Τριπλή βομβιστική επίθεση (ΕΛΑ) στα υπουργεία Βιομηχανίας και Εργασίας και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 166η συνεδρίαση

    17Ν
    • 166η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 166η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 166η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 166η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 166η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 166η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 166η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 166η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 166η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 166η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 166η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 166η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 166η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 166η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 166η συνεδρίαση

      166η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 166η συνεδρίαση

      166η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 166η συνεδρίαση

      166η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 166η συνεδρίαση

      166η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 166η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 166η συνεδρίαση

    166η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 166η συνεδρίαση

    166η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 166η συνεδρίαση

    166η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 166η συνεδρίαση

    166η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 166η συνεδρίαση

    166η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 166η συνεδρίαση

    166η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo