Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων
  • Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι
  • Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)
  • Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Αποθράσυνση
Εργατικά

Αποθράσυνση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Δεκ 2005, 00:00
Αποθρασυμένος από τη στήριξη της κυβέρνησης και κυρίως από την αδυναμία του εργατικού κινήματος να αντιτάξει στοιχειώδη έστω αντίσταση, ο ΣΕΒ, το συνδικάτο των βιομήχανων, κάνει ένα ακόμα βήμα, ζητώντας να μετατραπούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Εθνική και Κλαδικές) σε διακοσμητικό στοιχείο.
 
Ο ΣΕΒ επέλεξε να μην είναι εθιμοτυπική, όπως τις άλλες φορές, η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με μια θεαματική ρελάνς στα μισθολογικά αιτήματα που πρότεινε η ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος των βιομήχανων Οδ. Κυριακόπουλος ζήτησε να καταργηθούν στην ουσία οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με την εξαίρεση τμημάτων εργαζόμενων απ’ αυτές.
 
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριακόπουλος, τα κριτήρια για την εξαίρεση από τις Συλλογικές Συμβάσεις θα πρέπει να είναι ηλικιακά, κλαδικά και τοπικά. Για παράδειγμα, ένας νέος μέχρι 30 ετών, που μένει άνεργος για δυο-τρία χρόνια, θα μπορούσε να προσληφθεί με μεροκάματο ή μισθό χαμηλότερο απ’ αυτόν της ΕΓΣΕΕ. Κλάδοι που εμφανίζουν ζημιές, όπως η κλωστοϋφαντουργία και η ναυπηγική, θα μπορούσαν να μην εφαρμόζουν τις κλαδικές συμβάσεις. Το ίδιο και περιοχές που πλήττονται από υψηλή ανεργία.
 
Οταν τέλειωσε η συνάντηση και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Πολυζωγόπουλος δεν είπε λέξη για τα όσα πριν λίγο είχε αναφέρει ο Κυριακόπουλος. Την πρόταση του ΣΕΒ αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Μαυρίκος και αναγκαστικά «πήραν φωτιά» και οι υπόλοιποι γραφειοκράτες και άρχισαν τις καταγγελίες. Η αρχική πρόθεση του Πολυζωγόπουλου ήταν να πνίξει το τεράστιο ζήτημα που τέθηκε, από τον πρόεδρο του ΣΕΒ αυτή τη φορά και όχι από κάποιον τυχαίο παράγοντα. Προφανώς, για να μη χαλάσει το καλό κλίμα και τη συμμαχία που συνάφθηκε τις μέρες που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, όταν ο ΣΕΒ εξέφρασε τη διαφωνία του στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων με νόμο.
 
Φυσικά, οι απόψεις που εξέφρασε ο Κυριακόπουλος δεν είναι καινοφανείς. Τις έχουν εκφράσει πριν απ’ αυτόν άλλοι καπιταλιστές, στελέχη του νεοφιλελευθερισμού, ακόμα και διεθνείς οργανισμοί (για παράδειγμα το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεσή του). Είναι απόψεις που συζητιούνται στην Ευρώπη εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Και βέβαια, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε ιδιαίτερα για το περιεχόμενό τους. Οδηγούν στην πλήρη ασυδοσία των καπιταλιστών, με στόχο την αύξηση της εκμετάλλευσης όσο δεν παίρνει άλλο. Στη μετατροπή των ευρωπαϊκών κοινωνιών σε ζώνες ίδιες μ’ αυτές της Ασίας, όπου οι εργάτες δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία.
 
Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει η πρόταση του ΣΕΒ και για έναν ακόμη λόγο. Οταν όλοι οι θεσμοί, από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση μέχρι τη ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ ομνύουν στην ανταγωνιστικότητα, θα πρέπει να συνοδεύουν τους όρκους τους και με πρακτικές προτάσεις. Από τη σκοπιά του καπιταλισμού, αυτά που προτείνει ο ΣΕΒ είναι απολύτως λογικά και νόμιμα. Το κεφάλαιο δεν αρκείται στο μέσο κέρδος, αλλά θέλει το μέγιστο κέρδος. Οταν, λοιπόν, στην Κίνα ή τη Βουλγαρία το μεροκάματο είναι είκοσι φορές χαμηλότερο από την Ελλάδα, πρέπει να βρουν τρόπους να το ρίξουν και εδώ, ώστε η κερδοφορία να πλησιάζει αυτή μιας επιχείρησης της Κίνας ή της Βουλγαρίας. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τους καπιταλιστές ότι παραλογίζονται.
 
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, όμως, τί εννοεί όταν βαφτίζει την ανταγωνιστικότητα μέγιστο εθνικό στόχο; Μήπως μπορεί να μας το εξηγήσει;
 
♦ Και η αργία της Κυριακής

Οταν τον περασμένο Μάη η κυβέρνηση «άνοιγε» το θέμα του ωράριου των καταστημάτων, ανταποκρινόμενη στις πιέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων του λιανικού εμπόριου, όλοι γνώριζαν ότι μετά τη διεύρυνση του ωράριου θα ακολουθήσει η αργία της Κυριακής, διακηρυγμένος στόχος των μεγαλεμπόρων. Ομως, εκείνη τη στιγμή το θέμα έπρεπε να αποσιωπηθεί.
Οι αντιδράσεις έπρεπε να κατασιγαστούν. «Δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές», δήλωνε στις 23 του περασμένου Μάη ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, χωρίς να κοκκινίζει από ντροπή για το ψέμα που εκστόμιζε.
 
Αργότερα, όταν φάνηκε ότι το νέο ωράριο σταθεροποιείται και οι αντιδράσεις δεν γενικεύονται, πήρε πονηρά την πάσα που του έκαναν οι μεγαλοκαπιταλιστές και… έκανε την αυτοκριτική του, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε αρκούντως τολμηρός στις αλλαγές που προώθησε. Και την περασμένη Δευτέρα έκανε το επόμενο βήμα. Επιστρατεύοντας ένα χοντροκομμένο ψέμα, ότι δήθεν το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Ανάπτυξης κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούσαν να είναι τα καταστήματα ανοιχτά και άλλες Κυριακές, «πρότεινε» αυτό να αποφασιστεί για 7 Κυριακές το χρόνο: Δύο έως τρεις Κυριακές το Δεκέμβριο, πριν την Πρωτοχρονιά, δύο Κυριακές πριν από το Πάσχα, μία Κυριακή στις χειμερινές εκπτώσεις, το Φεβρουάριο, μία Κυριακή στις καλοκαιρινές εκπτώσεις, τον Ιούλιο ή Αύγουστο.Δεν χρειάζεται να προβληματιστούμε πολύ για να καταλάβουμε ότι οι 7 Κυριακές θα γίνουν μετά 17, 27, 37. Αλλωστε, με τις δηλώσεις του του περασμένου Μάη ο Σιούφας απέδειξε ότι είναι παντελώς αναξιόπιστος. Οσο για το χοντροκομμένο ψέμα του «κατακλυσμού τηλεφωνημάτων», θα έπρεπε να σκεφτεί πριν το εκστομίσει, ότι εδώ και δεκαετίες η αγορά μένει ανοιχτή την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Δεν απόλαυσαν, λοιπόν, τίποτα το νέο οι Ελληνες, για να εκστασιαστούν και να ζητούν και άλλες Κυριακές. Εκείνοι που εκστασιάζονται είναι οι μεγάλοι του λιανεμπόριου, που θέλουν την Κυριακή δική τους, γιατί έτσι θα μονοπωλήσουν ακόμα περισσότερο την αγορά.
 
Δεν έχει καμιά σημασία που η προσπάθεια ακύρωσης των Συλλογικών Συμβάσεων είναι ζήτημα πιο σημαντικό από την προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής για τα καταστήματα. Και το ένα ζήτημα και το άλλο ήταν από τα «ταμπού» του ελληνικού καπιταλισμού, από τα θέματα που διατηρούσαν τις κοινωνικές ισορροπίες. Το ότι ΣΕΒ και κυβέρνηση, κινούμενοι σε συνεννόηση και ανεξάρτητα, εκστρατεύουν και θέλουν να γκρεμίσουν αυτά τα «ταμπού» δείχνει ότι έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Νομίζουν ότι μπορούν να περάσουν τα πάντα. Εκτιμούν ότι είναι τόσο υπέρ τους ο συσχετισμός δυνάμεων που δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Πράγματι, είναι καταθλιπτικό το κοινωνικό τοπίο. Εχουμε πιάσει πάτο. Γι’ αυτό και είναι καιρός να τους δείξουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕργατοπατέρες παντός καιρού
Επόμενο άρθρο Χωρίς τίτλο

Σχετικά Αρθρα

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

Εργατικά 16 Οκτ 2026, 10:56

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

Εργατικά 15 Οκτ 2026, 18:48

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

Εργατικά 14 Οκτ 2026, 14:42

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 13 Οκτ 2026, 12:02

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

Εργατικά 12 Οκτ 2026, 12:32

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 12 Οκτ 2026, 00:05
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
Υγεία

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

14 Οκτ 2026, 18:58
Εργατικά

Χαρτζουλάκης – Χοτζόγλου: Στο στόχαστρο για τη συνδικαλιστική δράση – Η αλληλεγγύη θα νικήσει στις 23/10!

14 Οκτ 2026, 14:42
Παιδεία

Οι Πρυτάνεις στηρίζουν τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, μόνο που θέλουν να τους ορίζουν οι ίδιοι

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και κλειστό αριθμό εισακτέων

14 Οκτ 2026, 14:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920: Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Aνω και Κάτω Κερδύλια Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝΕΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo