Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…
  • Σαν σήμερα 15 Απρίλη
  • Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Δεκ 2025, 19:21

«Οι προσπάθειες ειρήνευσης στην Ουκρανία είναι καλή είδηση. Κι εμείς θέλουμε την ειρήνη». Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης βιομηχανίας οπλικών συστημάτων της Γερμανίας, της Rheinmetall, όπως διαβάσαμε σε ρεπορτάζ του Γιώργου Παππά στα «Νέα».

Οπως αναφέρει η ανταπόκριση, το γερμανικό πολεμικό μονοπώλιο είδε τη μετοχή του να εκτοξεύεται μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Πριν από τον πόλεμο, την περίοδο της πανδημίας, είχε πέσει στα 40 ευρώ και η εκτόξευση την έφερε κάποια στιγμή πάνω από τα 2.000 ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη ήταν στα 1.431/1.436 ευρώ.

Γιατί να μην θέλει τη συνέχιση του πολέμου το γερμανικό μονοπώλιο οπλικών συστημάτων; Γιατί απλούστατα η Ουκρανία είναι πλέον μια νεκρή αγορά. Καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη δεν έχει διάθεση να επενδύσει άλλο σε πολεμικά δάνεια προς την Ουκρανία, γιατί το συνολικό ύψος τους έχει φτάσει στο μέγιστο. Η Ουκρανία, ο φυσικός της πλούτος και το εργατικό δυναμικό της δε θα μπορούν να εξυπηρετήσουν δάνεια πέραν ενός ύψους. Γι’ αυτό και έφτασε η ώρα της ιμπεριαλιστικής ειρήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ζήτημα χρόνου η ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

Kαι τι θα κάνει το γερμανικό μονοπώλιο; Θα δει τη μετοχή του να καταρρέει και πάλι και τα κεφάλαια των μετόχων του να αναζητούν τοποθέτηση σε άλλους τομείς;

Ο πρόεδρος της Rheinmetall είναι αποκαλυπτικά κυνικός: «Και σε περιόδους ειρήνης έχουμε δουλειές. Και η Κίνα επιδιώκει να είναι ισχυρή σε περιόδους ειρήνης», απάντησε στην ερώτηση κινέζου ανταποκριτή στη συνάντηση που είχε με τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο.

Οταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, η Rheinmetall προχώρησε άμεσα σε ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων σε γραμμές παραγωγής, χωρίς να έχει τότε τις αντίστοιχες παραγγελίες. Οι παραγγελίες ακολούθησαν και το μονοπώλιο ήταν έτοιμο να τις εξυπηρετήσει. «Παράγουμε αυτά που χρειάζονται η Γερμανία και η Ευρώπη για την ασφάλειά τους», είπε ο Παπέργκερ.

Το γερμανικό μονοπώλιο έκανε επένδυση σε γραμμή παραγωγής μέσα στην ίδια την Ουκρανία. Τώρα χρειάζεται την ειρήνη, ώστε αυτή η γραμμή παραγωγής, με τα εξευτελιστικά μεροκάματα και τις πάμφθηνες πρώτες ύλες να τροφοδοτεί με όπλα τη Γερμανία και τις χώρες της ΕΕ (και όχι μόνο), «παρακολουθώντας» τον φρενιτώδη εξοπλιστικό άνεμο που πνέει σε όλη την Ευρώπη. Ο Πεπέργκερ δήλωσε πως ελπίζει ότι το 2026 θα ξεκινήσει η κατασκευή των μονάδων παραγωγής, σε ένα χρόνο θα παράγει εκεί πυρομαχικά και σε δύο χρόνια πυρίτιδα.

Η ιμπεριαλιστική ειρήνη διαδέχεται τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ο οποίος αποτέλεσε τη δικαιολογητική βάση για την εξοπλιστική φρενίτιδα. Η ίδια η Γερμανία είχε αποφασίσει ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ 100 δισ. ευρώ επί καγκελαρίας Σολτς, που έχει εκτιναχτεί στο αστρονομικό ύψος των 300 δισ. ευρώ επί καγκελαρίας Μερτς (ο κυβερνητικός συνασπισμός αποτελείται από τα δύο μεγάλα κόμματα – άλλαξε μόνο ο μεταξύ τους συσχετισμός και επομένως και το πρόσωπο που ασκεί την καγκελαρία).

Αυτά που τον κυνισμό ενός εκπροσώπου του γερμανικού μονοπωλιακού κεφαλαίου περιέγραψε ο πρόεδρος της Rheinmetall τα είχε συμπυκνώσει με επιστημονική επάρκεια και σαφήνεια ο Ι.Β. Στάλιν σε ένα κεφάλαιο του μνημειώδους έργου του «Οικονομικά Προβλήματα του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ». Ο Στάλιν περιέγραψε ως εξής τον βασικό οικονομικό νόμο του σύγχρονου καπιταλισμού:

«Τα βασικά χαρακτηριστικά και οι βασικές απαιτήσεις του βασικού οικονομικού νόμου του σύγχρονου καπιταλισμού θα μπορούσαν να διατυπωθούν π.χ. με τον εξής τρόπο: εξασφάλιση του ανώτατου καπιταλιστικού κέρδους μέσω της εκμετάλλευσης, της καταστροφής και της εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του πληθυσμού της δοσμένης χώρας, μέσω της υποδούλωσης και της συστηματικής καταλήστευσης των λαών των άλλων χωρών, ιδιαίτερα των καθυστερημένων χωρών, τέλος, μέσω των πολέμων και της στρατιωτικοποίησης της λαϊκής οικονομίας που χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση των πιο υψηλών κερδών».

Το πρόβλημα είναι ότι χάρη στην κυριαρχία της αστικής ιδεολογίας και την καταθλιπτική κυριαρχία των αστικών μέσων μαζικής εξαπάτησης, οι νεότερες γενιές της εργατικής τάξης έχουν χάσει την επαφή με τη θεωρία. Ετσι, τοποθετήσεις όπως αυτές του προέδρου ενός από τα μεγαλύτερα πολεμικά μονοπώλια της Ευρώπης περνούν «στο ντούκου». Ακόμα και όταν αναφέρονται στον αστικό Τύπο, αναφέρονται απλά σαν ειδήσεις ρουτίνας, αποσπασμένες από το επιστημονικό υπόβαθρο που μπορεί να τις ερμηνεύσει.

Φτάνουμε έτσι στο σημείο, η χρεοκοπημένη και φορτωμένη με δάνεια Ελλάδα να κάνει συνεχώς εξωφρενικές πολεμικές παραγγελίες, στο όνομα της «ασφάλειας» και της «υπεράσπισης της ακεραιότητας της χώρας». Φτάνουμε στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας, να παρουσιάζονται αυτές οι απανωτές παραγγελίες σαν «μεγάλη εθνική επιτυχία» και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλος ο αστικός εσμός για τη συμμετοχή στο Rearm Europe, ένα πρόγραμμα στρατιωτικοποίησης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Και οι αντιπολιτευτικές ενστάσεις να μην αφορούν τη συμμετοχή σε μια καθαρά αντιπαραγωγική κούρσα εξοπλισμών, αλλά να αφορούν τον ελληνοτουρκικό εθνικιστικό ανταγωνισμό και το αν η Τουρκία θα συμμετάσχει ή όχι στο περιβόητο πρόγραμμα SAFE. Η Τουρκία φυσικά και θα μπει στο SAFE, με πλάγιους τρόπους (μέσω συμπαραγωγών με ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές χώρες), γιατί η τουρκική αγορά είναι κάμποσες φορές μεγαλύτερη από την ελληνική και η κάθε Rheinmetall δε θα παραιτηθεί από τις μπίζνες της σ’ αυτή την αγορά, λόγω των ελληνικών ενστάσεων.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι αν θα μπει ή δε θα μπει η Τουρκία στο SAFE, αλλά το ίδιο το SAFE. Ενα πρόγραμμα εξοπλισμών που θα μεγαλώσει το χρέος και θα υποδουλώσει τον ελληνικό λαό για πολλά χρόνια ακόμα.

Το συμπέρασμα που πρέπει να καταλήξουμε είναι πως οι εξοπλισμοί είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του βασικού οικονομικού νόμου του σύγχρονου καπιταλισμού. Επομένως, ο αγώνας ενάντια στους εξοπλισμούς πρέπει να έχει καθαρά αντικαπιταλιστικό-επαναστατικό προσανατολισμό. Αλλιώς καταντά μια αντιπολιτευτική «γκρίνια», ανώδυνη για το σύστημα.

Εκτύπωση 🖨
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

Διεθνή 3 Απρ 2026, 07:50

Γιατί οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξαναπάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, που έχασαν το 1979

Διεθνή 2 Απρ 2026, 21:11

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

Παιδεία 27 Μαρ 2026, 12:11

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

Παιδεία 27 Μαρ 2026, 12:05

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

Ημέρα δράσης κατά των στρατιωτικών δαπανών.

1902: Σοσιαλεπαναστάτες εκτελούν τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Σιπιένγκιν (Ρωσία).

1955: Αρχίζει η παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

1956: Καθαιρείται ο Νίκος Ζαχαριάδης από την ΚΕ του ΚΚΕ.

1967: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

1970: Δεκαπέντε δυτικοευρωπαϊκά κράτη κατηγορούν την Ελλάδα για βασανισμό κρατουμένων.

1973: Βόμβα έξω από το ΙΣΤ’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1986: Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους ως αντίποινα για βομβιστική επίθεση σε club της Γερμανίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo