Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη
  • Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται
  • Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων
  • Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;
  • Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;
  • Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιούν 2026, 13:22

Δεν είναι σοφία. Το έχουν πει οι πάντες (σχεδόν): είναι άλλο να εμφανίζεσαι ως υπερασπίστρια μιας δίκαιης υπόθεσης, έχοντας υποστεί και προσωπικό πλήγμα, συνθήκη που σε μετατρέπει σε φορέα αλήθειας ευρύτατης αποδοχής, και άλλο να εκμεταλλεύεσαι αυτή την ευρύτατη αποδοχή και από ad hoc να θέλεις να τη μετατρέψεις σε πολιτική αποδοχή ως ηγέτιδα ενός νέου αστικού πολιτικού κόμματος. Παραβλέποντας μάλιστα την εγγενή αντίφαση ανάμεσα στις ιδέες των ανθρώπων που σε αποδέχτηκαν και σε στήριξαν ως υπερασπίστρια μιας δίκαιης υπόθεσης και στο πολιτικό υπόβαθρο του μορφώματος που ίδρυσες.

Για τη Μαρία Καρυστιανού μιλάμε, όπως αντιλαμβάνεστε. Η μωροφιλοδοξία της ίδιας και του στενού περίγυρου που την περιβάλλει δεν της επέτρεψε να αντιληφθεί πως οι άνθρωποι που τη στήριξαν ως «μάνα των Τεμπών» ήταν άνθρωποι κατά βάση προοδευτικοί που δεν τους είναι καθόλου εύκολο να αποδεχτούν ένα πολιτικό μόρφωμα βασισμένο στη θρησκοληψία, τον κοινωνικό σκοταδισμό και την πατριδοκαπηλεία.

Υστερα, υπάρχει και η προσωπική πολιτική υστέρηση. Η γυναίκα είναι άσχετη. Δεν είναι δύσκολο να καταγγέλλεις την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις εγκληματικές ευθύνες της σ’ αυτό που στη λαϊκή συνείδηση έχει καταγραφεί ως «έγκλημα των Τεμπών», όπως και για την απροκάλυπτη συγκάλυψη αυτών των ευθυνών. «Κουκιά μετρημένα» είναι αυτά που πρέπει να πεις. Αμα, επιπλέον, «γράφεις στο γυαλί», όλα γίνονται πιο εύκολα. Οταν, όμως, αναγορεύεσαι σε ιδρύτρια-αρχηγό πολιτικού κόμματος, πρέπει να κατέχεις στοιχειωδώς όλα τα θέματα της πολιτικής.

Τι γίνεται, επομένως, όταν σε όλη σου τη ζωή δεν ασχολήθηκες ποτέ μ’ αυτά, όταν σου είναι terra incognita; Το πέρασε και ο Κασσελάκης αυτό. Η «επικοινωνία» δεν τον βοήθησε καθόλου. Αποδείχτηκε «άδειο ασκί» ή «κύμβαλον αλαλάζον», για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση πιο οικεία στη «θεούσα» κα Καρυστιανού. Κι ο Κασσελάκης «στροφάρει» περισσότερο από την Καρυστιανού.

Εκτιμήσαμε ότι η ΜαρΚα θα αποφύγει τις συνεντεύξεις σε μίντια για λόγους αυτοπροστασίας. Δεν ξέρουμε πώς το εκτίμησε ο περίγυρός της και την έβαλε να δώσει την πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη, όμως μετά το Βατερλό που υπέστη μάλλον θα επανεκτιμήσουν την επικοινωνιακή τους τακτική. Βατερλό, όχι επειδή πιέστηκε δημοσιογραφικά, αλλά επειδή είναι παντελώς άσχετη και ανίκανη ακόμα και να παπαγαλίσει κάποιες πολιτικές θέσεις. Κακή χρήση της γλώσσας, κοινοτυπίες, αερολογίες, μαργαριτάρια, αλλά και ανατριχιαστικά ακροδεξιές θέσεις σ’ ένα χαρμάνι που το καταχάρηκαν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Η πρόεδρος ΜαρΚα παρουσίασε μια… ρηξικέλευθη πρόταση για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής:

«Η εξωτερική πολιτική δεν είναι συνταγή για φαγητό (sic) είναι μια δύσκολη κατάσταση που θέλει πολύ σεβασμό και προσοχή. Η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να είναι μια γραμμή, ένα υπουργείο που δεν θα αλλάζει ανάλογα με την κυβέρνηση. Τα δικαιώματα της χώρας είναι πάνω από τις ζωές μας».

Δηλαδή, η εξωτερική πολιτική θα βγει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση και θα ασκείται από μόνιμο υπουργό! Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Και από πού θα προέρχεται αυτός ο υπουργός; Από το διπλωματικό σώμα ή καλύτερα από το στρατό, καθώς η αντιπαράθεση με την Τουρκία απασχολεί έντονα την πρόεδρο και δεν το κρύβει:

«Οταν πας να συζητήσεις, θα πρέπει να έχεις πλήρη εικόνα τι θέλεις εσύ και τι ζητούν οι άλλοι, ακόμα και να έχεις κάνει ψυχανάλυση (sic) των ανθρώπων με τους οποίους θα βρεθείς. Το βασικό είναι η δική σου ατζέντα, και να φύγεις έχοντας ικανοποιήσει το 80% της δικής σου ατζέντας».

Το πιθανότερο είναι πως η γιατρός Καρυστιανού δεν γνωρίζει τι είναι η ψυχανάλυση. Γιατί πώς θα μπορούσε ο Μητσοτάκης να καθήσει στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή τον Ερντογάν ή ο Γεραπετρίτης τον Φιντάν, να του βγάλει τα σώψυχά του και μετά να του πει «έλα τώρα, κιαρατά, να διαπραγματευτούμε, να σου αφήσω μόνο το σώβρακο»;

Αλλά δεν είναι μόνο η κωμική πλευρά, η διαπραγμάτευση αφού προηγηθεί ψυχανάλυση. Είχαμε και την παρουσίαση μιας θέσης κόντρα στη λογική του «πατριωτικού χώρου». Μάλλον από ασχετοσύνη, επειδή έχει μαύρα μεσάνυχτα για τα ελληνοτουρκικά, η πρόεδρος ΜαρΚα είπε:

«Δεν ζητάμε από κανέναν να μας πει αν έχουμε δίκιο ή όχι. Ολα στη διπλωματία είναι θέμα συνεννόησης και συζήτησης. Πάντα μιλούσαμε για τα 12 ν.μ. Μετά την επταετία Μητσοτάκη έρχονται οι Τούρκοι και συζητάνε για συνδιαχείριση του Αιγαίου. Ολα είναι θέμα συζήτησης, αλλά δεν ξέρω με τι ατζέντα πάει ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Ερντογάν».

Σαμπάνιες πρέπει να άνοιξαν ο Βελόπουλος και η Κωνσταντοπούλου.

Αλλά δεν περιλάμβανε μόνο μαργαριτάρια η πρώτη ραδιοφωνική συνέντευξη της Καρυστιανού. Περιλάμβανε και ακροδεξιά γαϊδουράγκαθα. Και νεοφιλελεύθερα γαϊδουράγκαθα. Για το μεταναστευτικό:

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορα. Είναι υποχρέωσή μας. Δεν μπορούμε να λογιζόμαστε για σοβαρό κράτος αν ο καθένας μπαίνει στην επικράτεια όποτε θέλει. Εγώ που πήγα μετανάστρια και έφυγα για βιοποριστικούς λόγους στην Αγγλία πήγαινα με διαβατήριο. Οπου μετακινείσαι πρέπει να μετακινείσαι με συγκεκριμένο τρόπο. Η φύλαξη των συνόρων είναι υποχρέωση ενώ στο ίδιο επίπεδο είναι η υποχρέωση να βοηθήσεις κάποιον να ζει. Οχι δεν βυθίζουμε καμία βάρκα και δεν πνίγουμε κανέναν, γιατί είμαστε άνθρωποι. Να μπορώ να μεταφέρω τους ανθρώπους σε ένα κέντρο για να γίνει καταγραφή για να δούμε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για άσυλο, διαφορετικά θα πρέπει να γίνει απέλαση». 

Το «δε θα βυθίζουμε τις βάρκες» το είπε και ο Βορίδης. Είναι άλλωστε ο θεμέλιος λίθος της ευρωενωσίτικης υποκρισίας. Φυσικά, κάποιες βάρκες τις βυθίζουμε (ακόμα και με εκατοντάδες πρόσφυγες πάνω τους, όπως στην Πύλο, ή με μερικές δεκάδες, όπως πρόσφατα στη Χίο), αλλά θα λέμε πάντοτε ότι βυθίστηκαν μόνες τους, από κακούς χειρισμούς των επιβαινόντων.

Για όσους καταφέρνουν να πατήσουν σώοι το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος, η μεταχείριση πρέπει να είναι στάνταρ: σύλληψη, κλείσιμο σε ένα κέντρο (στρατόπεδο-φυλακή), ξεδιάλεγμα όσων δικαιούνται άσυλο (ελάχιστοι), απέλαση των υπόλοιπων. Αυτα δεν λέει καθημερινά ο Πλεύρης; Αυτά δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Η πρόεδρος ΜαρΚα, επηρεασμένη προφανώς από τη θρησκευτική βουλησιαρχία («η πίστη μετακινεί βουνά»), θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι πρωτίστως ζήτημα βούλησης:

«Το πρώτο πράγμα είναι η βούληση να αλλάξεις κάποια πράγματα. Η πολιτική βούληση είναι προϋπόθεση για αυτό».

Της το είπαν αυτό, ακούγεται και ωραίο, το κοπανάει. Εννοείται πως για τη λειτουργία του καπιταλισμού και των σιδερένιων οικονομικών νόμων του δεν της είπαν τίποτα. Ο Αυγερινός ξέρει πως αυτά τα μαρξιστικά πρέπει να μείνουν μακριά από την «Ελπίδα». Απτόητη συνεχίζει η πρόεδρος:

«Δεν είναι θέμα στρατηγικής, δεν είναι θέμα ότι οι οικονομολόγοι δεν ξέρουν πού θα πρέπει να κατευθυνθούν τα χρήματα. Η ακρίβεια είναι πολυπαραγοντικό θέμα: είναι ο ΦΠΑ αν είναι δίκαιος, είναι οι μεσάζοντες, αν υπάρχουν καρτέλ και φυσικά η μισθοδοσία. Πρέπει να ανέβουν οι μισθοί αλλά δεν θα γίνει απλά μόνο του, αλλά να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη. Πραγματική ανάπτυξη θα έχουμε όταν καταστάσεις τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ σταματήσουν και το χρήμα πάει εκεί που πρέπει. Δεν υπάρχουν μαγικά πράγματα, υπάρχει ορθολογισμός και σωστή κατανομή του χρήματος, υπάρχει αγάπη για την κοινωνία και τους πολίτες».

Ωχ, Παναγία μου, που έλεγε παλιά ο Χάρρυ Κλυνν. Αν βγάλετε από μέσα τις μπούρδες, τι μένει; Ο πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού: για να αυξηθούν οι μισθοί πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη! «Πρώτα θα αυξήσουμε το ΑΕΠ και μετά θα το μοιράσουμε», αυτό δεν είναι το δόγμα που ακούμε δεκαετίες τώρα; Σαν η πρόεδρος ΜαρΚα να δίνει εξετάσεις στους καπιταλιστικούς ομίλους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το μόρφωμά της δεν «λαϊκίζει» τάζοντας αυξήσεις μισθών και άλλα τέτοια… αντισυστημικά.

Ισως να κατάλαβε πως αρκετές μπούρδες είπε και στέρεψε, γι’ αυτό όταν ρωτήθηκε για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός της είπε ότι «η ανακοίνωση θα εξαρτηθεί από την ανακοίνωση των εκλογών», διαβεβαιώνοντας ότι «ο κόσμος θα ενθουσιαστεί από τον τρόπο που έχουμε φτιάξει το οικονομικό πρόγραμμα και πόσο εύκολο είναι να υλοποιηθεί». Αναμένουμε με αγωνία…

Πρόλαβε, πάντως να πει ότι «εμείς θέλουμε υπουργείο Οικονομικών που θα απαρτίζεται μόνο από οικονομολόγους και τραπεζικούς. Δεν θα βάλουμε κάποιον που έχει πτυχίο δημοσιογραφίας από το ΕΑΠ». Αυτός είναι ο Μαρκόπουλος, όπως καταλάβατε. Ισως να της πει ο Αυγερινός πως για να διευθύνει κάποιος ένα υπουργείο δεν αρκεί ένα πτυχίο της ΑΣΟΕΕ και προϋπηρεσία σε λογιστικό γραφείο ή στο γκισέ μιας τράπεζας.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;
Επόμενο άρθρο Χαρά στο κουράγιο του(ς)

Σχετικά Αρθρα

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

Πολιτική 21 Σεπ 2026, 12:55

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

Πολιτική 21 Σεπ 2026, 11:50

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

Διεθνή 21 Σεπ 2026, 09:56

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

Πολιτική 20 Σεπ 2026, 11:42

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

Πολιτική 18 Σεπ 2026, 09:39

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται

Πολιτική 16 Σεπ 2026, 14:51
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

22 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

21 Σεπ 2026, 19:51
Αγροτικά

Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων

21 Σεπ 2026, 19:06
Κόντρες

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

21 Σεπ 2026, 14:21
Πολιτική

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

21 Σεπ 2026, 12:55
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

21 Σεπ 2026, 11:50
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

21 Σεπ 2026, 09:56
Παιδεία

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

21 Σεπ 2026, 08:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη

21 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

Ημέρα των hobbit.

Μάλι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1942: Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιζομένων Νέων ανατινάζει τα γραφεία της φιλοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης, νεκροί 43 Γερμανοί και Ιταλοί και 29 στελέχη της ΕΣΠΟ.

1956: Εκτελείται από κομάντο Σαντινίστας ο πρώην δικτάτορας της Νικαράγουα Αναστάσιο Σομόσα, που είχε καταφύγει στην Παραγουάη.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1968: Κυκλοφορεί παράνομα ο πρώτος «Οδηγητής».

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου και μέσα στο κεντρικό ταχυδρομείο Αθήνας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo