Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη
  • Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας
  • Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…
  • Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;
  • Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Παιχνίδια προπαγάνδας ακόμα και με τους νεκρούς – Εκρηξη των ορφανών κρουσμάτων
Υγεία

Παιχνίδια προπαγάνδας ακόμα και με τους νεκρούς – Εκρηξη των ορφανών κρουσμάτων

Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Νοέ 2021, 23:17

Mια κυβέρνηση σε πανικό, που μοναδικό μέλημά της είμαι να συγκαλύψει το έγκλημα που διέπραξε και εξακολουθεί να διαπράττει σε βάρος του ελληνικού λαού, δε θα διστάσει να κάνει παραπλανητική προπαγάνδα ακόμα και με τον αριθμό των νεκρών, προκειμένου να απαλύνει όσο γίνεται τις δυσμενείς εντυπώσεις.

Σε τι δίνει σημασία ο κόσμος; Στους αριθμούς των νεκρών που ανακοινώνονται καθημερινά. Αλλο να ανακοινωθούν 49 νεκροί, άλλο να ανακοινωθούν 59 και άλλο να ανακοινωθούν 70. Σ’ αυτό το άθλιο επίπεδο παίζει ο ΕΟΔΥ που λειτουργεί σαν μηχανισμός προπαγάνδας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Το κόλπο γίνεται με την «ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID19». Είτε πράγματι υπάρχει καθυστέρηση στην αναγραφή κάποιων θανάτων στο περιβόητο Εθνικό Μητρώο COVID19 (πράγμα απαράδεκτο, βέβαια, γιατί για θανάτους μιλάμε, που είναι μικρός αριθμός σε σχέση π.χ. με τα κρούσματα και τις νοσηλείες), είτε κρατάνε κάποιους θανάτους στην «καβάντζα», για να μη φορτώσουν πολύ με νεκρούς κάποιες μέρες, σημασία έχει ότι αυτοί οι θάνατοι «πνίγονται». Δεν ανακοινώνονται στα ημερήσια δελτία του ΕΟΔΥ, αλλά ενσωματώνονται μόνο στο συνολικό αριθμό των θανάτων, την εξέλιξη του οποίου δεν παρακολουθούν παρά μόνο ελάχιστοι.

Για παράδειγμα, χθες (3 Νοέμβρη) ανακοινώθηκαν 49 νεκροί, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 59. Αυτό βγαίνει από τα ίδια τα δελτία του ΕΟΔΥ. Στις 2 Νοέμβρη έγραφε το δελτίο: «Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.050 θάνατοι». Στις 3 Νοέμβρη έγραφε το δελτίο: «Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.109 θάνατοι».

Αν κάνουμε την αφαίρεση (16.109 – 16.050), έχουμε 59 νέους νεκρούς και όχι 49 που ανακοινώθηκαν. Αυτό το ξεπερνούν κουτοπόνηρα, βάζοντας έναν αστερίσκο στον συνολικό αριθμό των νεκρών, που παραπέμπει στη σημείωση: «Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID19».

Αν επρόκειτο για θανάτους προηγούμενων ημερών, που δεν είχαν περαστεί στο Μητρώο, θα έπρεπε να τους περάσουν στη μέρα τους και να δώσουν αναθεωρημένα νούμερα για κάποιες από τις προηγούμενες μέρες. Αλλιώς, οι νεκροί θα πρέπει να προστίθενται στη μέρα που γίνεται η ενσωμάτωσή τους. Αυτοί, όμως, τους προσθέτουν μόνο στο σύνολο, καθαρά για λόγους προπαγάνδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι νεκροί στις 31 Οκτώβρη ήταν 44, την 1η Νοέμβρη ήταν 52 και στις 2 Νοέμβρη ήταν 60. Θα μπορούσαν, κάλλιστα, να ενσωματώσουν τους 10 νεκρούς στις 2 Νοέμβρη. Τότε, όμως, θα έπρεπε να ανακοινώσουν 70 νεκρούς αυτή τη μέρα. Καταλαβαίνετε ποιος θα ήταν ο επικοινωνιακός αντίκτυπος αν δίνονταν διψήφιος αριθμός νεκρών που αρχίζει από 7. Προτίμησαν, λοιπόν, να «πνίξουν» και αυτούς τους 10 νεκρούς μέσα στο σύνολο, χωρίς ποτέ να τους ανακοινώσουν στη μέρα που καταγράφηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό ο ΕΟΔΥ. Το έχει επαναλάβει πολλές φορές, στηριζόμενες στην κάλυψη που του προσφέρουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης, που ουδέποτε ασχολήθηκαν μ’ αυτήν την αλχημεία.

Εκρηξη των ορφανών κρουσμάτων 

Από την αρχή της πανδημίας αναφερόμαστε στα ορφανά κρούσματα, γιατί είναι ένας σημαντικός δείκτης, από τον οποίο πιστοποιείται ο βαθμός διασποράς και η γνώση της διασποράς του κοροναϊού. Οσο περισσότερα είναι τα ορφανά κρούσματα και όσο υψηλότερο το ποσοστό τους στο σύνολο των κρουσμάτων τόσο μεγαλύτερη και ανεξέλεγκτη είναι η διασπορά του ιού.

Μέχρι τις αρχές Φλεβάρη του 2021, ο ΕΟΔΥ έδινε στοιχεία για τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων που συνδέονται με αφίξεις από το εξωτερικό και με γνωστά κρούσματα, καθώς και για το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, κρύβοντας έτσι τον αριθμό των ορφανών, για να μη φαίνεται η μεγάλη και ανεξέλεγκτη διασπορά. Στη συνέχεια, ο ΕΟΔΥ πέρασε από την ημερήσια στην εβδομαδιαία αναφορά αυτών των κρουσμάτων, κάνοντας έτσι πιο γραφειοκρατική την καταγραφή των κρουσμάτων που ανακοινώνει, αλλά και τον υπολογισμό των ορφανών κρουσμάτων.

Από τον Πίνακα 1, που φτιάξαμε με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, διαπιστώνουμε τα εξής:

    • Τα ορφανά κρούσματα το δίμηνο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη ανήλθαν σε 137.967, τα κρούσματα που συνδέονται με γνωστά κρούσματα σε 24.376, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων είναι 163.484.
    • Τα ορφανά κρούσματα ήταν κατά μέσο όρο σχεδόν εξαπλάσια (για την ακρίβεια 5,66 φορές περισσότερα) από τα κρούσματα που συνδέονται με γνωστά κρούσματα!
    • Μετά την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη (31/8-6/9) παρουσιάστηκε μια κάμψη και στα συνολικά και στα ορφανά κρούσματα, που κράτησε τις επόμενες πέντε βδομάδες. Τις επόμενες τρεις βδομάδες, όμως, από τις 12 Οκτώβρη μέχρι τη 1 Νοέμβρη, τράβηξαν και πάλι την ανηφόρα. Ειδικά την τελευταία βδομάδα, τα ορφανά κρούσματα ανήλθαν σε 24.510, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Στον Πίνακα 2 καταγράφουμε τα κρούσματα ανά ηλικιακή κατηγορία για την ίδια χρονική περίοδο (31 Αυγούστου – 1 Νοέμβρη) και διαπιστώνουμε τα εξής: 

  • Τα κρούσματα στην ηλικιακή κατηγορία 0-17 ανήλθαν σε 41.317 για όλη τη χρονική περίοδο.
  • Την περίοδο από 1 Οκτώβρη μέχρι 1 Νοέμβρη, σε σχέση με την περίοδο από 31 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτέμβρη, τα κρούσματα σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία αυξήθηκαν κατά 6.713.
  • Στις άλλες τρεις ηλικιακές κατηγορίες (18-39, 40-64 και 65+) τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.811, 9.559 και 3.727 αντίστοιχα.

Εχουμε γράψει και άλλες φορές ότι ο ΕΟΔΥ μαϊμουδίζει συστηματικά τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα κάθε Τρίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πίνακα 2, τα συνολικά κρούσματα την περίοδο από 31 Αυγούστου μέχρι 1 Νοέμβρη ανήλθαν σε 169.210, ενώ σύμφωνα με τον Πίνακα 1 τα συνολικά κρούσματα για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 163.484. Και οι δύο πίνακες έγιναν με στοιχεία του ΕΟΔΥ. Βλέπουμε μια διαφορά 5.726 κρουσμάτων, η οποία οφείλεται προφανώς στο μαϊμούδισμα των στοιχείων.

Στον Πίνακα 3 καταγράφουμε τα μεγάλα μαϊμουδίσματα που εμφανίζονται κάθε Τρίτη! Αρκεί μια σύγκριση ανάμεσα στους αριθμούς των δύο τελευταίων στηλών. Στην προτελευταία στήλη παραθέτουμε το άθροισμα που βγαίνει αθροίζοντες τον αριθμό κρουσμάτων ανά ηλικιακή κατηγορία, που δίνει ο ΕΟΔΥ, και στην τελευταία στήλη παραθέτουμε τους αριθμούς κρουσμάτων, που ανακοινώνει πάλι ο ΕΟΔΥ. Δεν ξέρουμε τι… έχουν οι Τρίτες, σ’ αυτές πάντως γίνεται το μεγάλο μαϊμούδισμα κάθε βδομάδα.

Ο φόρος αίματος που πληρώνει η εργατική τάξη με τις εκατόμβες των νεκρών και τις εκατοντάδες χιλιάδες αυτών που νόσησαν, ως συνέπεια της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι βαρύς. 

Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, γιατί θεωρούμε πως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου: αν δεν αποφασίσουμε να πάρουμε την υπόθεση της ακύρωσης αυτής της πολιτικής στα χέρια μας, αν δεν αποφασίσουμε να θέσουμε το συλλογικό συμφέρον της τάξης μας πάνω από το ατομικό συμφέρον-δικαίωμα, θα συνεχίσουμε να θρηνούμε νεκρούς και ταυτόχρονα θα αφήνουμε την κυβέρνηση να συρρικνώνει ακόμη και αυτά τα εναπομείνοντα δικαιώματα της τάξης μας. Αρκετά με το περιβόητο ατομικό δικαίωμα που υπονομεύει τον συλλογικό αγώνα της τάξης μας.

Εκτύπωση 🖨
ΘΑΝΑ ΟΡΦΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΘεοδωρικάκος: Πιο σκληρό το δόγμα «νόμος και τάξη»

Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

Σχετικά Αρθρα

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2025, 00:01
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

17 Σεπ 2025, 21:52
Πολιτισμός

Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας

Και ένα πρόστυχο κείμενο ισαποστακισμού από ισραηλινούς ντοκιμαντερίστες

17 Σεπ 2025, 21:44
Διεθνή

Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…

Οι σιωναζιστές αποκλείεται να νικήσουν στη Γάζα

17 Σεπ 2025, 13:52
Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;

17 Σεπ 2025, 12:27
Διεθνή

Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά

17 Σεπ 2025, 08:57
Παιδεία

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

17 Σεπ 2025, 07:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Ημέρα ειρήνης.

Χιλή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1810).

1793: Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και κράτους (Γαλλία).

1834: Η Αθήνα των επτά χιλιάδων κατοίκων γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1882: Εκδίδεται η πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα («Σύνδεσμος»), όργανο του σωματείου τυπογράφων (Αθήνα).

1911: Δολοφονείται ο ρώσος πρωθυπουργός Στολίπιν στην όπερα του Κιέβου από τον επαναστάτη Ντμίτρι Μπογκρόφ.

1936: Εκδοση του Ν. 117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού, κατάργηση των πολιτικών κομμάτων από τον Μεταξά.

1977: Βόμβα (ΕΛΑ) στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

2005: Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Εφετείο 17Ν

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • ΕΛΑ

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • Επικοινωνία

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • Όροι χρήσης

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • Ποιοι είμαστε

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • Επικοινωνία

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

  • Όροι χρήσης

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

    Από 31 Αυγούστου έως 1 Νοέμβρη τα ορφανά κρούσματα ήσαν 137.967 σε σύνολο 163.484 κρουσμάτων (ποσοστό 84,4%)!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo