Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Απρίλη
  • «Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο
  • Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης
  • Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει
  • Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν
  • Σαν σήμερα 8 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Βρέθηκε και φαινυλοβουταζόνη σε νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα
Υγεία

Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

Βρέθηκε και φαινυλοβουταζόνη σε νοθευμένα με αλογίσιο κρέας προϊόντα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Απρ 2013, 00:00

Σε μια χώρα που στοιχειωδώς σέβεται το δικαίωμα των πολιτών της να καταναλώνουν τρόφιμα ασφαλή και όχι νοθευμένα με επικίνδυνες χημικές ενώσεις η είδηση θα έκανε πάταγο: δυο αλλαντικά, που παράγει η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, βρέθηκαν νοθευμένα με αλογίσιο κρέας και επιπρόσθετα ανιχνεύτηκε η άκρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο –και γι’ αυτό καθολικά απαγορευμένη– χημική ουσία φαινυλοβουταζόνη. Η εταιρία είναι η ΝΙΚΑΣ και τα νοθευμένα και τοξικά προϊόντα της είναι το «μοσχαρίσιο» παριζάκι και τα «μοσχαρίσια» λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης.

Κι όμως, αντί για σάλος υπήρξε εκκωφαντική σιωπή. Βοήθησε σ’ αυτό και ο ΔΗΜΑΡίτης πρόεδρος του  ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτας, ο οποίος πιστός στο δόγμα «πάνω απ’ όλα η σωστή ενημέρωση!» εξέδωσε το σχετικό δελτίο Τύπου στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απρίλη!!! Δηλαδή, τότε που έχουν κλείσει και τα σαββατιάτικα και τα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων, ώστε να μη γράψουν ούτε λέξη! Στη συνέχεια, η είδηση θεωρήθηκε εντελώς… μπαγιάτικη, οπότε τη Δευτέρα είχαμε κάτι ταπεινά μονοστηλάκια στις πίσω σελίδες των εφημερίδων. Οσο για τα διαδικτυακά Μέσα, αυτά περιορίστηκαν απλώς ν’ αναπαράξουν το δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ.

Για μας αυτή η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ ήταν η επιβεβαίωση μιας άποψης που από το ξέσπασμα αυτού του σκανδάλου υποστηρίξαμε (ότι αποκλείεται να μην υπάρχει φαινυλοβουταζόνη στα παλιάλογα που πουλούσαν σαν βοδινό) και ταυτόχρονα μια νίκη σ’ έναν αγώνα που δώσαμε (και εξακολουθούμε να δίνουμε) μόνοι. Ξέρουμε πολύ καλά πως ήταν η συνεχής και αφόρητη πίεση που ασκούσαμε (όχι μόνο με τα δημοσιεύματα, αλλά και με το επιθετικό ρεπορτάζ που κάναμε) στο «αμαρτωλό τρίγωνο» ΕΦΕΤ-Γενικό Χημείο Κράτους-Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν άλλο να κρύβουν την αλήθεια και πως αργά ή γρήγορα θα φτάναμε σ’ αυτή. Αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήουν επιτέλους την εύρεση θετικών σε φαινυλοβουταζόνη δειγμάτων. Γι’ αυτό και το έκαναν με τρόπο που η είδηση να θαφτεί ή να μην προκαλέσει αίσθηση.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, η ανακοίνωση αυτή αφήνει έκθετες όλες τις κρατικές υπηρεσίες (πρωτίστως τον ΕΦΕΤ), που υποστήριζαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι υπάρχει μόνο σκάνδαλο νοθείας και όχι σκάνδαλο δημόσιας υγείας. Βρέθηκε φαινυλοβουταζόνη και μάλιστα σε προϊόντα της μεγαλύτερης εταιρίας του κλάδου. Αυτό σημαίνει πως έχουμε σκάνδαλο υγείας. Το ότι δεν χαρακτηρίζεται ως τέτοιο αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι κρατικές υπηρεσίες, με κυβερνητική καθοδήγηση, συνεργάζονται όχι για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά για το κουκούλωμα του σκανδάλου.

Επειδή ούτε στιγμή δεν σταματήσαμε να «κυνηγάμε» το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, διαπιστώσαμε με έκπληξη πως άλλα στοιχεία είχε ανακοινώσει ο ΕΦΕΤ στην Ελλάδα και άλλα έστειλε στο RASFF (Σύστημα Αμεσης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές)! Συγκεκριμένα, σε δελτίο Τύπου στις 21.3.2013, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι στο παριζάκι της ΝΙΚΑΣ βρέθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεταξύ 1% και 20% και στα λουκάνικα Φρανκφούρτης της ίδιας εταιρίας βρέθηκε DNA αλόγου σε ποσοστό μεταξύ 10% και 25%. Αυτά τα ποσοστά στάλθηκαν και στο RASFF και οι σχετικές προειδοποιήσεις πήραν τους αριθμούς 2013.0503 (παριζάκι) και 2013.0500 (λουκάνικα). Στις 19. 4.2013, όμως, έστειλε άλλες προειδοποιήσεις για τα ίδια προϊόντα. Σ’ αυτές τις προειδοποιήσεις (αριθμοί 2013.0570 και 2013.0564) αναφέρονται οι συγκεντρώσεις φαινυλοβουταζόνης που βρέθηκαν (0,96 ppb για το παριζάκι και 2,1 ppb για τα λουκάνικα), όμως αναφέρονται διαφορετικά ποσοστά DNA αλόγου. Συγκεκριμένα, το DNA αλόγου αναφέρεται για το παριζάκι μεταξύ 3% και 7% και για τα λουκάνικα πάνω από 50%.

Αντε να πιστέψεις τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο. Πρόκειται για τα ίδια δείγματα; Πρόκειται για διαφορετικά δείγματα; Στην Ελλάδα ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τα ίδια προϊόντα. Στο RASFF ανακοίνωσε διαφορετικά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, είτε με δύο δείγματα είτε με τέσσερα, ο ΝΙΚΑΣ έπρεπε να σφραγιστεί ως επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία και όχι να του επιτρέπεται να εκδίδει προκλητικές ανακοινώσεις, στις οποίες να υποστηρίζει πότε ότι «με την ολοκλήρωση του συνόλου των ελέγχων που διενήργησε η εταιρία με δική της πρωτοβουλία, σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά» και πότε ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα και έφερε και ειδικό μηχάνημα ελέγχου DNA. Και μόνο γι’ αυτές τις ανακοινώσεις η συγκεκριμένη εταιρία έπρεπε να καθήσει στο σκαμνί, ο ΕΦΕΤ όμως λειτούργησε σαν ατζέντης της, ανακοινώνοντας μόνο ότι όλες οι παρτίδες αποσύρθηκαν.

Μετά απ’ αυτές τις παρατηρήσεις μας (άλλα στην Ελλάδα, άλλα στο RASFF – δυο διαφορετικές προειδοποιήσεις για το ίδιο προϊόν), για μας επιβεβαιώθηκε το βρόμικο παιχνίδι που παίζεται. Ημασταν σίγουροι πως μόνο αν πάρουμε στα χέρια μας τις αναλύσεις του ΓΧΚ για φαινυλοβουταζόνη θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη. Επειδή δεν μας τις έδιναν στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, αποφασίσαμε να τις ζητήσουμε με επίσημο τρόπο. Ετσι, την περασμένη Δευτέρα, στείλαμε τρεις διαφορετικές αιτήσεις, στον ΕΦΕΤ, στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας. Ζητήσαμε και από τους τρεις φορείς να μας δώσουν αντίγραφα των αναλύσεων του ΓΧΚ για φαινυλοβουταζόνη, καθώς και των πραγματογνωμοσυνών και των διαβιβαστικών εγγράφων. Τους υποβάλαμε, επίσης, και μια σειρά άλλα ερωτήματα, διαφορετικά για κάθε φορέα.

Μολονότι δεν έχουμε απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ και το ΓΧΚ, υπάρχει το ρεπορτάζ μας και αποκαλύπτει συγκεκριμένα πράγματα. Η προϊσταμένη της Ε’ Περιφερειακής Χημικής Υπηρεσίας του ΓΧΚ Ε. Λαμπή μας είπε πως η ίδια χαρακτήρισε θετικά τα δυο δείγματα της ΝΙΚΑΣ. Ομως, όταν έστειλε αποτελέσματα για άλλα δείγματα, πριν από λίγο καιρό, είχε αποφύγει να τα χαρακτηρίσει αρνητικά, αλλά έγραψε «κάτω από 0,55».

Ηταν ο ΕΦΕΤ εκείνος που χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα δείγματα αρνητικά. Οταν ρωτήσαμε τότε την κ. Λαμπή γιατί δεν χαρακτήρισε η ίδια τα δείγματα αρνητικά, ως είθισται, μας απάντησε ότι αυτό δεν είναι δουλειά της, αλλά αυτή γράφει μόνο τι βρήκε! Πέραν του ότι αυτό είναι «τρελό» (το ΓΧΚ είναι ο φορέας ο αρμόδιος να αξιολογεί ένα δείγμα που ελέγχει και όχι οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία), η κ. Λαμπή αυτοδιαψεύδεται. Τα πρώτα δείγματα απέφυγε να τα χαρακτηρίσει, τα τωρινά δείγματα όμως τα χαρακτήρισε. Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Μήπως γιατί η κ. Λαμπή δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη να χαρακτηρίσει αρνητικά κάποια δείγματα που δεν ήταν αρνητικά; Ζητήσαμε παραπέρα διευκρινίσεις από την κ. Λαμπή, αλλά αρνήθηκε να μας δώσει. Περιμένουμε τη γραπτή απάντηση στην αίτησή μας, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο. Εχουμε όμως υποχρέωση να ρωτήσουμε: όταν το ΓΧΚ έγραφε «κάτω από 0,55» εννοούσε ότι δεν βρήκε καθόλου φαινυλοβουταζόνη ή ότι βρήκε, αλλά δεν μπορεί να υπολογίσει με βεβαιότητα τη συγκέντρωσή της; Γιατί αν βρήκε, τότε έχουμε ύπαρξη φαινυλοβουταζόνης, που απαγορεύεται καθολικά, άσχετα αν μπορεί να προσδιοριστεί με βεβαιότητα η συγκέντρωσή της. Μήπως αυτό ήξερε η κ. Λαμπή και αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τα δείγματα αρνητικά, αφήνοντας να πάρει την ευθύνη ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, που δεν είναι αρμόδιος;

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μας απάντησε ότι έχει διαβιβάσει την αίτησή μας στην αρμόδια υπηρεσία για ν’ απαντήσει. Του θυμίζουμε ότι έχει ένα μήνα καιρό. Ο α/α προϊστάμενος της ΓΔΚ Θ. Αλεξανδρόπουλος, όμως, έσπευσε να μας απαντήσει εντός διημέρου, για να μας πει ότι αυτός δεν έχει καμιά ανάμιξη στην υπόθεση, διότι δεν έχει την εποπτεία του ΕΦΕΤ, την οποία έχει ο υπουργός, και πως δεν αναμίχθηκε στη διαδικασία ανάλυσης φαινυλοβουταζόνης.

«Οταν κάποιοι νίπτουν τας χείρας τους, συνήθως το κάνουν σε ματωμένους νιπτήρες», γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε στον κ. Αλεξανδρόπουλο τις πάρα πολλές επικοινωνίες που είχαμε, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μας, κατά τις οποίες ήταν απολύτως ενήμερος για τα πάντα. Ούτε να του θυμίσουμε πως ένα «πουλάκι» μας είπε ότι τα χαρτιά που μιλού-σαν για Μέγιστες Επιτρεπόμενες Ποσότητες φαινυλοβουταζόνης (ενώ υπάρχει καθολική απαγόρευση) τα πάσαρε αυτός για να σταλούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΦΕΤ από το ΓΧΚ.
Μας αρκεί η επίσημη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στις 14.3.2013, που αναφέρει: «Ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων στην επικράτεια, έχουν ξεκινήσει τη διενέργεια ελέγχων».

Με ποια ιδιότητα συνεργάστηκε με τον ΕΦΕΤ η ΓΔΚ και ο κ. Αλεξανδρόπουλος, αφού υποτίθεται ότι δεν εποπτεύει και δεν έχει ανάμιξη; Ως φίλος συνεργαζόταν με τον Τσιάλτα ή με τη θεσμική του ιδιότητα; Ας απαντήσει σ’ αυτό και στα άλλα ερωτήματα που του έχουμε υποβάλει, αντί να κλαίγεται δεξιά κι αριστερά ότι τον έχουμε στοχοποιήσει αδίκως!

Μπορεί να υπάρχει κάποιο νομικό κενό, δεδομένου ότι ο ΕΦΕΤ είναι αρμοδιότητας υ-πουργού, ενώ η ΓΔΚ αναπληρωτή υπουργού. Ομως, ο κ. Αλεξανδρόπουλος έχει ανάμιξη και είναι όλον αυτόν τον καιρό ο κατεξοχήν σύμβουλος του προέδρου του ΕΦΕΤ. Πέραν αυτού, δεν έχει καθήκον, εφόσον διαπιστώνει κινδύνους για τη δημόσια υγεία (ή δεν είναι κίνδυνος η φαινυλοβουταζόνη;) να παρέμβει στον υπουργό και να ζητήσει να ασκηθεί αυστηρός έλεγχος στον ΕΦΕΤ που δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

Ξεδιαντροπιές
Επόμενο άρθρο

Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

Βιομηχανία κατασκευής «επίορκων»

Σχετικά Αρθρα

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

Υγεία 19 Μαρ 2026, 10:40

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
Διεθνή

Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του

7 Απρ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

7 Απρ 2026, 20:49
Παιδεία

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

7 Απρ 2026, 18:30
Διεθνή

Η Δαμασκός φλέγεται – Τι αποκαλύπτει η εισβολή στην πρεσβεία των ΗΑΕ

7 Απρ 2026, 10:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Απρίλη

7 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Tα κομάντα του Μπρανκαλεόνε: Παράτησαν τον εξοπλισμό, μαζί και τις κονσέρβες

6 Απρ 2026, 20:03
Διεθνή

Οι επισπεύδοντες για εκεχειρία είναι αυτοί που χάνουν τον πόλεμο

6 Απρ 2026, 19:16
Κόντρες

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

6 Απρ 2026, 14:18
Διεθνή

Mόνο μια σταγόνα από τον ωκεανό

6 Απρ 2026, 12:43
Διεθνή

Γιατί επιβάλλουν λογοκρισία στις δορυφορικές φωτογραφίες;

6 Απρ 2026, 10:28
Διεθνή

Ξεβρακώθηκε ο ψεύτης Τραμπ: οι Ιρανοί δημοσίευσαν φωτογραφία νεκρού αεροπόρου μέσα στο καταρριφθέν C-130

6 Απρ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Απρίλη

6 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Watch your mouth, you stupid orange-haired fascist *

* Πρόσεξε το στόμα σου, ξεμωραμένε πορτοκαλομαλλιά φασίστα

5 Απρ 2026, 21:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

Τυνησία: Ημέρα μαρτύρων.

1941: Αρχίζει η κατοχή της Θεσσαλονίκης από τους ναζί.

1945: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στη δίκη των δωσίλογων δηλώνει «είναι άξιοι της τιμής της πατρίδος».

1968: 31 νεκροί στις ΗΠΑ από ταραχές λόγω της δολοφονίας του Martin Luther King, εμπρησμοί, λεηλασίες και βία παντού.

1969: Ανευρίσκεται αυτοσχέδιος μηχανισμός της ΔΑ στην οδό Πραξιτέλους (Αθήνα).

1973: Ο “Μαύρος Σεπτέμβρης” ανατινάζει την ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    17Ν
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Εφετείο 17Ν
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    ΕΛΑ
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Ποιοι είμαστε
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Επικοινωνία
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Όροι χρήσης
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Ποιοι είμαστε
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Επικοινωνία
  • Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Εκθετες οι αρμόδιες Αρχές

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo