Αθλιοι και γελοίοι γκεμπελίσκοι

0

Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικά από τη μπατσαρία. Μόνο διαστρέβλωση των γεγονότων, κατά τα πρότυπα του γκεμπελισμού. Ιδού πώς παρουσιάζει η ΓΑΔΑ την αιφνίδια και απρόκλητη επίθεση ενάντια στην αντιφασιστική διαδήλωση έξω από το εφετείο Αθηνών.

«Στις 11.55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής – 20.000 άτομα τουλάχιστον – συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας».

Ποια είναι η αλήθεια; Αυτή που περιγράψαμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ. Αποτυπωμένη, μάλιστα, σε βίντεο από απευθείας μετάδοση της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Oχι μόνο δε διαλυόταν η διαδήλωση, αλλά βρισκόταν στη στιγμή των πανηγυρισμών, μόλις έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση για την καταδίκη των νεοναζιστών. Ο Χρυσοχοΐδης, όμως, έπρεπε να δώσει γραμμή στα παπαγαλάκια των τα Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.

Καμιά συγκέντρωση δε διαλυόταν και καμιά επίθεση με μολότοφ και πέτρες δε δέχτηκαν οι μπάτσοι, ούτε 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ούτε κάποια άλλη στιγμή. Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στη συγκέντρωση αμέσως μόλις ακούστηκε η απόφαση και ξέσπασαν οι διαδηλωτές σε χειροκροτήματα και συνθήματα. Επιτέθηκαν με χημικά, με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και με τις αύρες, με μοναδικό σκοπό να διάλύσουν την αντιφασιστική διαδήλωση. Κυνήγησαν τον κόσμο σε όλο το μήκος της Λ. Αλεξάνδρας και στα γύρω στενά ώστε να μην αφήσουν περιθώριο για καμιά ανασυγκρότηση της διαδήλωσης. Αυτή ήταν η εντολή που είχαν. Εντολή από την πολιτικής τους ηγεσία.

Και βέβαια, μετά την επίθεση των μπάτσων, υπήρξε αντίσταση. Και πέτρες πετάχτηκαν και μολότοφ έπεσαν.

«Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας», αναφέρει η ανακοίνωση της μπατσαρίας, που συνοδεύεται από φωτογραφίες. Τι φωτογραφίες; Τέσσερα σπαμένα τζάμια από κλούβες και κάτι μικροφθορές απο μαρκαδόρους και σκισίματα στα αυτοκόλλητα τους! Κι αυτές οι μικροφθορές, όμως, έγιναν μετά την επίθεση με τα χημικά και το κανόνι νερού. Θα ήταν σίγουρα περισσότερες (και δικαιολογημένες), όμως οι μπάτσοι φρόντισαν να βγουν γρήγορα τα ΜΑΤ στην Αλεξάνδρας και να αρχίσουν το κυνηγητό των διαδηλωτών.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον τίτλο «Προστασίας του Πολίτη» με την εξής αθλιότητα: «Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε»!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: