Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
  • Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία
  • Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»
  • Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!
  • Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Απρ 2026, 14:33

Ο Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «εντελώς ανεξέλεγκτος», αρνήθηκε την ύπαρξη άμεσης ιρανικής απειλής και προειδοποίησε ότι η εξουσία του επί των πυρηνικών όπλων βάζει τις ΗΠΑ σε «πολύ ανησυχητικούς καιρούς».

Κύρια σημεία

  • Ο Μπρέναν δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «εντελώς ανεξέλεγκτος» και επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία.
  • Υποστήριξε ότι το Ιράν «δεν αποτελούσε άμεση απειλή» και «δεν διέθετε πυρηνικό όπλο».
  • Προειδοποίησε ότι ο έλεγχος του πυρηνικού οπλοστασίου από τον Τραμπ δημιουργεί «πολύ, πολύ ανησυχητικές συνθήκες».

Ο πρώην διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, ζήτησε την απομάκρυνση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της κρίσης με το Ιράν και προειδοποιώντας ότι η συνέχιση της θητείας του ως αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Μιλώντας στην εκπομπή MS NOW, ο Μπρέναν δήλωσε ότι η ρητορική και η συμπεριφορά του Τραμπ έχουν ξεπεράσει ένα κρίσιμο όριο. «Αυτό το άτομο είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου», δήλωσε ο Μπρέναν. «Πιστεύω ότι η 25η Τροπολογία γράφτηκε έχοντας κατά νου τον Ντόναλντ Τραμπ». Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες του Τραμπ, ιδιαίτερα οι απειλές του κατά του Ιράν, «δικαιολογούσαν την απομάκρυνσή του από το Οβάλ Γραφείο».

Ο Μπρέναν απέρριψε ευθέως τη δικαιολόγηση της κυβέρνησης για την κλιμάκωση έναντι του Ιράν, δηλώνοντας ότι η εικόνα των πληροφοριών δεν υποστήριζε τους ισχυρισμούς περί επείγουσας απειλής. «Το Ιράν δεν αποτελούσε άμεση απειλή», είπε.

«Χωρίς πυρηνικό όπλο»

Δήλωσε επίσης ότι το Ιράν «δεν διέθετε πυρηνικό όπλο», αντικρούοντας ισχυρισμούς ότι η Τεχεράνη αποτελούσε άμεσο κίνδυνο που απαιτούσε στρατιωτική δράση.

Ο Μπρέναν συνέδεσε τις δηλώσεις αυτές με την πρόσφατη προειδοποίηση του Τραμπ ότι «ολόκληρος ο πολιτισμός του Ιράν θα πεθάνει απόψε», λέγοντας ότι τέτοια γλώσσα εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τις συνέπειες της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος. Οπως είπε, η δήλωση αυτή «υπαινισσόταν την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών δυνατοτήτων».

Ο πρώην διευθυντής της CIA προειδοποίησε ότι το κεντρικό ζήτημα δεν είναι μόνο η ρητορική, αλλά και η εξουσία που συνοδεύει την προεδρία. «Το γεγονός ότι μπορεί να συνεχίζει να είναι αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και να ελέγχει τις τεράστιες δυνατότητες του αμερικανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής μας ικανότητας, μας τοποθετεί σε πολύ, πολύ ανησυχητικούς καιρούς», δήλωσε ο Μπρέναν.

Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ «διέθετε τεράστια ισχύ πυρός, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ», και τον χαρακτήρισε «υπερβολικά μεγάλο κίνδυνο για να του επιτρέπεται να συνεχίσει να είναι αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων».

«Πολύ ανησυχητικό»

Ο Μπρέναν αναφέρθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη πολιτική υποστήριξη προς τον Τραμπ, προειδοποιώντας ότι αυτή έχει επιτρέψει στη συμπεριφορά του να συνεχίζεται χωρίς περιορισμούς. «Το γεγονός ότι μπορεί να το κάνει αυτό και ότι μέλη του κόμματός του και η βάση του συνεχίζουν να εξηγούν, να δικαιολογούν και να υπερασπίζονται όσα κάνει, το θεωρώ πολύ ανησυχητικό», είπε.

Οι δηλώσεις του επανέφεραν στο προσκήνιο την 25η Τροπολογία, η οποία επιτρέπει την απομάκρυνση ενός προέδρου που κρίνεται ανίκανος να ασκήσει τα καθήκοντά του. «Η 25η Τροπολογία γράφτηκε έχοντας κατά νου τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Μπρέναν.

Περισσότεροι από 70 Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έχουν καλέσει να ενεργοποιηθεί η τροπολογία.

Τα σχόλια του Μπρέναν έγιναν ενώ ο ίδιος παραμένει υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο έχει επίσης στοχοποιήσει τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Η έρευνα εις βάρος του Μπρέναν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η συνέντευξη, που μεταδόθηκε από το MS NOW, επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του Τραμπ για το Ιράν, στην εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών για την απειλή και στις επιπτώσεις της προεδρικής εξουσίας κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης κρίσης.

ΠΗΓΗ: The Palestine Chronicle

To αμερικάνικο «βαθύ κράτος» ανησυχεί

Ο Μπρέναν δεν είναι ο «πρώτος τυχών». Είχε μια μακρά θητεία στη CIA, που έφτασε το ένα τέταρτο του αιώνα. Εργάστηκε ως αναλυτής για τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία, ως σταθμάρχης στη Σαουδική Αραβία και ως διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας. Της ίδιας υπηρεσίας από την οποία παραιτήθηκε πρόσφατα ο Τζο Κεντ, δηλώνοντας: «Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου ως Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, με άμεση ισχύ από σήμερα. Δεν μπορώ, με καθαρή συνείδηση, να υποστηρίξω τον συνεχιζόμενο πόλεμο στο Ιράν. Το Ιράν δεν αποτελούσε άμεση απειλή για τη χώρα μας και είναι καθαρό ότι αρχίσαμε αυτό τον πόλεμο λόγω πίεσης από το Ισραήλ και το πανίσχυρο αμερικάνικο λόμπι του».

Ο Κεντ είναι ένας πρώην στρατιωτικός που έγινε διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας ως φανατικός υποστηρικτής του Τραμπ και στέλεχος του MAGA. Αντίθετα, ο Μπρέναν υπήρξε πράκτορας καριέρας, που πέρασε από πολλά κατώτερα και μεσαία πόστα της CIA, προτού αναδειχτεί σε διευθυντή της. Εχει υπηρετήσει, επίσης, ως Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για την Εσωτερική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία του Ομπάμα και ως Σύμβουλος του Προέδρου.

Οταν προτάθηκε για διευθυντής της CIA υπήρξε μια προσωρινή εμπλοκή, καθώς η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ζήτησε να ερευνηθεί το παρελθόν του, καθώς ως στέλεχος της CIA υποστήριζε τη μεταφορά των συλλαμβανόμενων με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» σε άλλες χώρες, όπου ανακρίνονταν με βασανιστήρια για να δώσουν πληροφορίες. Τελικά τα βρήκαν «όλα νόμιμα» και η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ενέκρινε το διορισμό του ως διευθυντή της CIA με ψήφους 12 υπέρ και 3 κατά.

Αναφέρουμε μερικά βιογραφικά στοιχεία του για να δείξουμε πως δεν πρόκειται για κάποιον… «ριζοσπάστη αριστερό», όπως χαρακτηρίζει ο Τραμπ όσους του πάνε κόντρα, αλλά για ένα κάθαρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της πιο διαβόητης από τις μυστικές του υπηρεσίες. Και μετά την αφυπηρέτησή του από τη CIA o Mπρέναν συνέχισε να κάνει αυτό που ήξερε καλά: έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Analysis Corporation, μιας επιχείρησης συμβούλων ασφάλειας, και στη συνέχεια πρόεδρος της Intelligence and National Security Alliance, ενός οιονεί συνδικάτου των κάθε είδους πρακτόρων.

Ο Ομπάμα τον έκανε πρώτα σύμβουλό του και μετά διευθυντή της CIA και όταν ολοκλήρωσε τη θητεία του έγινε ανώτερος αναλυτής εθνικής ασφάλειας και πληροφοριών στα δίκτυα NBC News και MSNBC, σταθερά από το 2018. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα για να αντιληφτούμε ότι πρόκειται για άνθρωπο του «βαθέος κράτους». Μέσω τέτοιων στελεχών μιλάνε τα αμερικάνικα μονοπώλια, τα ηγετικά στελέχη των οποίων επιλέγουν να μην τοποθετούνται άμεσα, για να διατηρούν ανοιχτούς τους διαύλους με όλο το πολιτικό σύστημα.

Πώς να μην ανησυχούν το αμερικάνικο οικονομικό κατεστημένο και τα στελέχη του «βαθέος κράτους», όταν βλέπουν τις ΗΠΑ να διασύρονται διεθνώς και – το κυριότερο – να χάνουν σε όλα τα μέτωπα; Ισως ο δικός μας χαρακτηρισμός «ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας» να είνει επιεικής. Ισως το αμερικάνικο οικονομικό κατεστημένο να έχει ήδη σχηματίσει την πεποίθηση πως δεν πρόκειται πια μόνο για ναρκισσισμό και «ιδιομορφία» αλλά για μια ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα (αυτό είπε επί της ουσίας ο Μπρέναν), την οποία είτε θα θέσουν υπό την επιτροπεία κάποιων σοβαρών στελεχών είτε θα την ξεφορτωθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πώς να μην ανησυχούν το αμερικάνικο οικονομικό κατεστημένο και τα στελέχη του «βαθέος κράτους», όταν σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με την πολιτική και στρατιωτική ισχύ που το αμερικάνικο Σύνταγμα παραδίνει στα χέρια του, παρομοιάζει τον εαυτό του με τον… Ιησού-θεραπευτή (!!!) και όταν του την πέφτουν, αποσύρει την εικόνα του ως Ιησούς-θεραπευτής και την αντικαθιστά με άλλη που τον δείχνει ως… προστατευόμενο του Ιησού και απεσταλμένο του Θεού για να ξεπαστρέψει τους δαιμονικούς θυσιαστές παιδιών («ο Θεός παίζει το χαρτί του Τραμπ»);

Κι αφού τελειώσει με τον Ιησού, τραβάει και μια ξεγυρισμένη διαφήμιση στη McDonald’s, στην οποία προφανώς χρωστούσε. Γύρισε βίντεο στο οποίο παραλαμβάνει ντελίβερι στο Οβάλ Γραφείο!

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο
Επόμενο άρθρο Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Σχετικά Αρθρα

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

Διεθνή 13 Σεπ 2026, 19:54

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

Διεθνή 13 Σεπ 2026, 11:29

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

Διεθνή 12 Σεπ 2026, 14:15

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

Διεθνή 12 Σεπ 2026, 08:16

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

Διεθνή 11 Σεπ 2026, 18:46

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

Διεθνή 11 Σεπ 2026, 12:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία

14 Σεπ 2026, 20:09
Πολιτισμός

Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»

14 Σεπ 2026, 19:47
Αγροτικά

Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!

Τεράστια η καταστροφή από τον αφθώδη πυρετό στους κτηνοτρόφους του νησιού

14 Σεπ 2026, 17:02
Υγεία

Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει

Οχετός υποκρισίας και αποποίησης ευθυνών μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

14 Σεπ 2026, 14:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

Ημέρα δημοκρατίας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα.

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1821).

1925: Καταστέλλεται φιλοσοβιετική εξέγερση στη Ρουμανία, πενήντα νεκροί.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας.

1942: Βόμβα της ΠΕΑΝ στα γραφεία της φιλοφασιστικής ΟΕΔΕ (Αθήνα).

1944: Οι ναζί εκτελούν 43 άντρες, δύο γυναίκες και ένα βρέφος έξι μηνών στα Γδόχια Κρήτης.

1947: 52 μέλη της ΟΠΛΑ καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1971: Ιδρύεται η «Greenpeace» (Καναδάς).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo