Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;
  • Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη
  • Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται
  • Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων
  • Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Απρ 2026, 12:47

Ανακοίνωση της Χεζμπολά

Προς τον αγαπητό λαό της αντίστασης…

Με την ανακοίνωση εκεχειρίας και απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό που έχει συνηθίσει να παραβιάζει συμφωνίες και συνεννοήσεις, σας καλούμε να επιδείξετε αυτοσυγκράτηση και να αποφύγετε να κατευθυνθείτε προς τις στοχοποιημένες περιοχές στον νότο, στην Μπεκάα και στα νότια προάστια της Βηρυτού, μέχρι να ξεκαθαρίσουν πλήρως οι εξελίξεις.

Αναγνωρίζουμε το βάθος της επιθυμίας σας να επιστρέψετε στα χωριά και στα σπίτια σας και εκτιμούμε την υπομονή και τη σταθερότητα που δείξατε μπροστά σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, από μέριμνα για την ασφάλειά σας και για τις πολύτιμες ζωές σας, σας καλούμε να παραμείνετε υπομονετικοί και να επιδείξετε αντοχή.

Με τη θέληση του Θεού, θα επιστρέψετε στα χωριά σας με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι όπως υπήρξατε πάντοτε.

Δήλωση του προέδρου της Βουλής του Λιβάνου, Ναμπίχ Μπέρι

Αγαπημένε μας λαέ, εσείς που κουβαλήσατε τον Νότο, την Μπεκάα και τα νότια προάστια στις καρδιές σας καθώς εγκαταλείπατε την ευλογημένη γη, της οποίας οι γιοι έχουν γράψει, με αίμα και θυσία, μια ιστορία αντοχής, αξιοπρέπειας και εθνικής ταυτότητας — εσείς, των οποίων η λαχτάρα για επιστροφή στις πόλεις και τα χωριά σας καίει μέσα σας.

Οπως συνέβη πάντοτε στις δύσκολες στιγμές, κατανοούμε τον πόνο της νοσταλγίας και την πικρία της αναμονής.

Γι’ αυτόν τον λόγο απευθυνόμαστε σ’ εσάς: η διαφύλαξη της ασφάλειας και η προστασία των ζωών αποτελεί ύψιστο καθήκον και την πιο γνήσια μορφή πίστης προς τη γη. Καλούμε όλους να επιδείξουν υπομονή στην επιστροφή προς τις πόλεις και τα χωριά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και οι εξελίξεις, σύμφωνα με τη συμφωνία εκεχειρίας.

Στη μια πλευρά υπάρχει ηρεμία, ψυχραιμία, με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Μέριμνα του Μπλοκ της Αντίστασης είναι να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό των εκτοπισμένων από τα σπίτια τους Λιβανέζων. Να μην ορμήσουν κατευθείαν προς το νότο και βρεθούν στο στόχαστρο των σιωναζιστών που πάντοτε συμπεριφέρονται μπαμπέσικα.

Ο βουλευτής της Χεζμπολά, Ιμπραήμ Μουσάουι, δήλωσε στον δημοσιογράφο Τζέρεμι Σκάχιλ του Drop Site News ότι η Χεζμπολά θα τηρήσει την εκεχειρία, τονίζοντας παράλληλα ότι το Ισραήλ πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους της σε ολόκληρη τη λιβανική επικράτεια.

Πρόσθεσε ότι η πλήρης συμμόρφωση θα απαιτούσε πλήρη παύση των εχθροπραξιών, τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας και των στοχευμένων δολοφονιών, και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βήμα προς την αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα λιβανικά εδάφη. Συμπλήρωσε ότι η Χεζμπολά θα προσεγγίσει τη συμφωνία με προσοχή, παρακολουθώντας την εφαρμογή της:

«Επέστρεψαν στην ίδια συμφωνία εκεχειρίας που είχε επιτευχθεί στο Ισλαμαμπάντ με ιρανική πρωτοβουλία. Θα σεβαστούμε την εκεχειρία και θα την αντιμετωπίσουμε με προσοχή. Οι Ισραηλινοί πρέπει να συμμορφωθούν πλήρως και συνολικά με αυτήν σε όλα τα λιβανικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που συνορεύουν με την Παλαιστίνη. Θα πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη παύση των εχθροπραξιών και περιορισμό των κινήσεων των Ισραηλινών, ώστε να σταματήσουν τις δολοφονίες τους. Και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αρχή μιας διαδικασίας αποχώρησης του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη μας».

Στην άλλη πλευρά υπάρχει απογοήτευση, πολιτική ένταση ανάμεσα στα σιωνιστικά μπλοκ και προσπάθεια να καλλιεργηθεί στο σιωνιστικό όχλο η ψευδαίσθηση της νίκης.

Ο ανταποκριτής του i24 NEWS, Αμιχάι Στάιν, μετέδωσε: «Ισραηλινοί υπουργοί εξοργίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας: ο Τραμπ ανακοινώνει τη συγκατάθεση του Ισραήλ σε εκεχειρία πριν από την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας». [Κι αφού εξοργίστηκαν ήπιαν ξυδάκι για να στανιάρουν].

Ο Γιάρον Αβραάμ του Καναλιού 12 μετέδωσε πως ο Νετανιάχου είπε στους υπουργούς του: «Παραμένουμε στη ζώνη ασφαλείας [στον Λίβανο] κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας. Οπου βρισκόμαστε – εκεί παραμένουμε». [Το «μετά» έχει σημασία και ξέρουν καλά τι θα γίνει αν οι ΗΠΑ υποχρεωθούν να υπογράψουν συμφωνία τερματισμού του πολέμου με το Ιράν. Αλλωστε, δεν έχουν να επιδείξουν και τίποτα πολεμικά κατορθώματα στο πεδίο, πέρα από τους βομβαρδισμούς πολιτικών κτιρίων και υποδομών και τις δολοφονίες αμάχων. Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Al Mayadeen στον νότιο Λίβανο, τις τελευταίες τρεις ημέρες οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιχειρούσαν να εισέλθουν στην περιοχή της αγοράς της πόλης Μπιντ Τζμπέιλ, χωρίς αποτέλεσμα].

Κοινή γραμμή στα σιωνιστικά μίντια είναι ότι η εκεχειρία στον Λίβανο επιβλήθηκε στην οντότητα. Γράφουν ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο Στίβεν Γουίτκοφ άσκησαν πιέσεις στον Τραμπ ώστε να εξασφαλίσει την εκεχειρία στον Λίβανο, προκειμένου να μην διαταραχτούν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Ο Γιόνι Μιγκάλ, δημοσιογράφος κοντά στον Νετανιάχου, πέταξε την πιο χαρακτηριστική ατάκα: «Ο Τραμπ παραδόθηκε στο Ιράν»!

Ο «πολύς» Αβι Ασκενάζι έγραψε στη Maariv: Από την οπτική του ισραηλινού στρατού, ο τερματισμός του πολέμου πριν από τον «καθαρισμό» του νότιου Λιβάνου θα ενισχύσει μόνο τη δύναμη της Χεζμπολά στο μέλλον. Τα χωριά από τη Ρας Νακούρα μέχρι τις σκηνές που χρησιμοποιούνται ως υποδομές της Χεζμπολά πρέπει να καταστραφούν. Πέντε στρατιωτικές μονάδες δεν στάλθηκαν στον Λίβανο για πικνίκ.

Ο ακροδεξιός Λίμπερμαν ήταν ο πρώτος που την έπεσε στον Νετανιάχου: Μια ανακωχή με τον Λίβανο – Μια προδοσία του λαού του Βορρά. Δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος κάνουν τοπικοί παράγοντες των εποικισμών του σιωνιστικού Βορρά.

Θέλοντας να προλάβει τις επιθέσεις που σίγουρα θ’ ακολουθήσουν σήμερα από τη σιωνιστική αντιπολίτευση, ο Νετανιάχου δήλωσε:

«Εχουμε μια ευκαιρία να συνάψουμε μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία με τον Λίβανο και ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να με προσκαλέσει μαζί με τον πρόεδρο του Λιβάνου για να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτή τη συμφωνία. Αυτή η ευκαιρία υπάρχει επειδή, από τον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου και μετά, έχουμε αλλάξει ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στον Λίβανο. Τοποθετήσαμε συστήματα παρεμβολών και καταστρέψαμε ένα τεράστιο απόθεμα 150.000 ρουκετών και πυραύλων που ετοίμαζαν για να καταστρέψουν ισραηλινές πόλεις. Επίσης εξουδετερώσαμε τον Νασράλα. Αυτή η ισορροπία έχει μεταβληθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε τον τελευταίο μήνα λάβαμε προσκλήσεις από τον Λίβανο για απευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ μας, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Απάντησα σε αυτές τις προσκλήσεις και συμφώνησα σε μια προσωρινή εκεχειρία, ή μάλλον σε μια δεκαήμερη ανακωχή, για να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τη συμφωνία που αρχίσαμε να συζητάμε στη συνάντηση των πρεσβευτών στην Ουάσιγκτον. Σε αυτές τις ειρηνευτικές συνομιλίες έχουμε δύο βασικές απαιτήσεις: πρώτον, τον αφοπλισμό της Χεζμπολά. Και δεύτερον, μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία βασισμένη στην ισχύ. Για την επίτευξη της εκεχειρίας, η Χεζμπολά επέμεινε σε δύο όρους: πρώτον, ότι το Ισραήλ θα αποσυρθεί από όλα τα λιβανικά εδάφη στα διεθνή σύνορα. Και δεύτερον, σε εκεχειρία με αντάλλαγμα ηρεμία. Δεν αποδέχτηκα κανέναν από αυτούς. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι δύο όροι είναι απαράδεκτοι. Θα παραμείνουμε στον Λίβανο μέσα σε μια ενισχυμένη ζώνη ασφαλείας.

Αυτά δεν είναι τα πέντε σημεία που είχαμε πριν, αλλά μια ζώνη ασφαλείας που εκτείνεται από τη θάλασσα έως το όρος Ντοβ και τις εισόδους του όρους Σέιχ, μέχρι τα συριακά σύνορα. Μια ζώνη ασφαλείας βάθους δέκα χιλιομέτρων, πολύ ισχυρότερη, πιο συνεκτική, συνεχής και ανθεκτική από ό,τι είχαμε πριν. Εκεί είμαστε παρόντες και δεν θα αποσυρθούμε. Αυτό, πρώτον, μας επιτρέπει να αποτρέπουμε την απειλή διείσδυσης στις πόλεις μας και, δεύτερον, μας δίνει τη δυνατότητα να αποτρέπουμε την άμεση εκτόξευση αντιαρματικών πυραύλων προς τις πόλεις μας. Οι πόλεις προστατεύονται πλέον από αυτές τις δύο απειλές. 

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Εχουν ακόμα πυραύλους ή, μάλλον, ρουκέτες, και θα πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό στο πλαίσιο της προόδου προς μια συμφωνία ασφάλειας και μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία.

Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη που θέλω να σας πω. Μίλησα με τον πρόεδρο Τραμπ τις τελευταίες δύο ημέρες και μου είπε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον ναυτικό αποκλεισμό, καθώς και να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν. Δεν το εγκαταλείπει αυτό και είναι βέβαιος ότι μπορεί να εξαλείψει αυτή την απειλή μια για πάντα, συνεχίζοντας όσα έχουμε επιτύχει μαζί. Φυσικά, θα ασχοληθούμε επίσης με την απειλή των πυραύλων και τις δυνατότητες εμπλουτισμού, αλλά δεν θα επεκταθώ.

Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά βήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά την ασφάλεια και την πολιτική μας κατάσταση τα επόμενα χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού, θα το κάνουμε και, με τη βοήθεια του Θεού, θα πετύχουμε».

Είμαστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της σιωνιστικής αντιπολίτευσης, απόστρατοι καραβανάδες και πράκτορες και δημοσιογράφοι με επιρροή θα διαλύσουν, αρχίζοντας από σήμερα, τις θριαμβολογίες του Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι:

Και το 2024 έλεγε ότι νίκησε τη Χεζμπολά και έφερε ασφάλεια για τους εποικισμούς του σιωνιστικού Βορρά, όμως οι εξελίξεις έδειχναν το αντίθετο.

Η παρουσία του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο δεν εξασφαλίζει τίποτα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ. Αν αυτές οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε μόνιμη εκεχειρία, οι ΗΠΑ θα διατάξουν την αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον νότιο Λίβανο, γιατί αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Ιράν.

Ο ισχυρισμός ότι το κράτους του Λιβάνου και οι ξενόδουλοι πολιτικοί τύπου Αούν και Σαλάμ θα αφοπλίσουν τη Χεζμπολά ακούγεται σαν κακόγουστο ανέκδοτο. Πώς θα καταφέρουν να κάνουν τώρα αυτό που δεν έκαναν από τον Νοέμβρη του 2024 μέχρι τώρα; Αυτοί δεν τολμούν ούτε να κοιτάξουν στα μάτια τους μαχητές της Χεζμπολά, ο δε λιβανέζικος στρατός είναι εντελώς απρόθυμος να εμπλακεί σε μια τέτοια επιχείρηση, που από τη μια δε θα πετύχει τίποτα και από την άλλη θα του μείνει το στίγμα ότι στρέφει τα όπλα του ενάντια στους μαχητές της ελευθερίας, αυτούς που υπερασπίστηκαν με το αίμα τους την ανεξαρτησία του Λιβάνου, την ώρα που ο κρατικός στρατός δεν έριξε ούτε μια ντουφεκιά ενάντια στους σιωναζιστές εισβολείς.

Μ’ άλλα λόγια, το παραμύθι του Νετανιάχου είναι καλό αλλά… δεν έχει δράκο. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να χτίσει πολιτική συναίνεση μ’ αυτό, ούτε να αποκοιμίσει το σιωνιστικό όχλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΤΡΑΜΠ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια
Επόμενο άρθρο Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

Σχετικά Αρθρα

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

Διεθνή 22 Σεπ 2026, 08:37

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

Διεθνή 21 Σεπ 2026, 19:51

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

Διεθνή 21 Σεπ 2026, 09:56

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

Πολιτική 20 Σεπ 2026, 11:42

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

Διεθνή 20 Σεπ 2026, 10:39

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

Διεθνή 19 Σεπ 2026, 10:40
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

22 Σεπ 2026, 08:59
Διεθνή

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

22 Σεπ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

22 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

21 Σεπ 2026, 19:51
Αγροτικά

Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων

21 Σεπ 2026, 19:06
Κόντρες

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

21 Σεπ 2026, 14:21
Πολιτική

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

21 Σεπ 2026, 12:55
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

21 Σεπ 2026, 11:50
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

21 Σεπ 2026, 09:56
Παιδεία

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

21 Σεπ 2026, 08:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη

21 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

Ημέρα των hobbit.

Μάλι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1942: Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιζομένων Νέων ανατινάζει τα γραφεία της φιλοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης, νεκροί 43 Γερμανοί και Ιταλοί και 29 στελέχη της ΕΣΠΟ.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1968: Κυκλοφορεί παράνομα ο πρώτος «Οδηγητής».

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου και μέσα στο κεντρικό ταχυδρομείο Αθήνας.

1980: Εκτελείται από κομάντο Σαντινίστας ο πρώην δικτάτορας της Νικαράγουα Αναστάσιο Σομόσα, που είχε καταφύγει στην Παραγουάη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo