Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Απρίλη
  • Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;
  • «Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση
Καταστολή

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Μαρ 2026, 09:12

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2026, ένας 44χρονος άνδρας από την Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο Ζοζέ –ή Τζόσε, όπως τον αποκαλούσαν– έβαλε τέλος στη ζωή του στη Λέσβο. Είχε ζήσει έξι χρόνια εγκλωβισμένος στο νησί, διασχίζοντας μια διαδρομή που για χιλιάδες ανθρώπους έχει γίνει συνώνυμη της φθοράς: από τη Μόρια, στη φωτιά που την κατέστρεψε και στη συνέχεια στο Καρά Τεπέ. Είχε περιμένει για χρόνια μέσα σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας και παρατεταμένης προσωρινότητας, για να λάβει τελικά ακόμη μία απορριπτική απόφαση ασύλου. Λίγο μετά, βρέθηκε νεκρός. Η τελευταία του πράξη ήταν να περάσει μια θηλιά στον λαιμό του. Ενα λιτό σημείωμα στη Μυτιλήνη κατέγραψε το τέλος μιας ζωής που έμεινε παγιδευμένη σε ένα σύστημα που υποτίθεται ότι υπάρχει για να προστατεύει.

Η ιστορία του δεν είναι μια «τραγική εξαίρεση», αλλά η πιο σκληρή αντανάκλαση μιας κανονικότητας. Η μαρτυρία του φίλου του, που μιλά για την αργή ψυχική εξόντωση μέσα από την αναμονή, την αβεβαιότητα και την απουσία προοπτικής, αποτυπώνει αυτό που τα θεσμικά κείμενα αποσιωπούν: ότι η βία δεν περιορίζεται στα σύνορα και στις επαναπροωθήσεις, αλλά συνεχίζεται μέσα στα ίδια τα συστήματα ασύλου. Είναι μια βία πιο αθόρυβη, αλλά εξίσου καταστροφική, που δεν αφήνει μώλωπες στο σώμα, αλλά διαλύει τον ψυχισμό. Είναι η βία της ακινησίας, της επαναλαμβανόμενης απόρριψης, της ζωής που μετατρέπεται σε διαρκή αναστολή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πολιτική διαχείριση του ασύλου στην Ελλάδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ευρύτερες επιλογές αποτροπής που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια. Η φασίζουσα ρητορική της «αυστηρότητας», που έχει εκφραστεί με τον πιο ωμό τρόπο από τον Θάνο Πλεύρη, είναι η ιδεολογική συμπύκνωση μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει τους αιτούντες άσυλο ως απειλή προς απομάκρυνση.

Οταν στο δημόσιο λόγο και στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ νομιμοποιούνται η αποστέρηση, η αποτροπή και ο εγκλωβισμός ως «αναγκαία μέτρα», τότε η πραγματικότητα που παράγεται δεν μπορεί παρά να είναι αυτή: άνθρωποι παγιδευμένοι για χρόνια, χωρίς πρόσβαση σε ουσιαστική προστασία, χωρίς δυνατότητα να σχεδιάσουν το μέλλον τους, χωρίς διέξοδο.

Η γεωγραφική απομόνωση των νησιών, οι ατέρμονες διαδικασίες, οι διαδοχικές απορρίψεις και η ανεπαρκής ψυχοκοινωνική υποστήριξη δεν συνιστούν απλώς διοικητικές δυσλειτουργίες. Συνθέτουν ένα συνεκτικό σύστημα αποτροπής. Ενα σύστημα που δεν αποτρέπει μόνο την είσοδο, αλλά και την ίδια τη δυνατότητα ζωής με αξιοπρέπεια για όσους έχουν ήδη φτάσει. Η αναμονή δεν είναι ουδέτερη. Είναι εργαλείο. Είναι μηχανισμός εξάντλησης.

Ο θάνατος του Ζοζέ δεν θα αποδοθεί σε καμία πολιτική. Δεν θα υπάρξει καμία θεσμική παραδοχή ότι το σύστημα συνέβαλε σε αυτόν. Θα καταγραφεί ως «αυτοχειρία» και θα ενταχθεί σε μια στατιστική σιωπή. Ομως η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή: δεν πρόκειται για μια ατομική πράξη αποκομμένη από το περιβάλλον της. Είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας φθοράς, που παράγεται μέσα σε συγκεκριμένες πολιτικές και διοικητικές συνθήκες.

Οταν ένα σύστημα οδηγεί ανθρώπους σε αδιέξοδο, όταν η αναμονή γίνεται αφόρητη και η ελπίδα εξαντλείται, τότε η ευθύνη δεν μπορεί να αποδοθεί στο άτομο. Η ευθύνη βαραίνει τις απάνθρωπες θανατοπολιτικές που σχεδιάζουν και συντηρούν αυτή την πραγματικότητα. Βαραίνει έναν δημόσιο λόγο που μετατρέπει την απανθρωποποίηση σε κανονικότητα.

Πόσοι ακόμη θα εγκλωβιστούν για χρόνια, πόσοι ακόμη θα φθαρούν σιωπηλά, πόσοι ακόμη θα χαθούν προτού αναγνωριστεί ότι αυτό που ονομάζεται «σύστημα ασύλου» λειτουργεί, στην πράξη, ως μηχανισμός αποκλεισμού;

Γιατί όταν η προστασία μετατρέπεται σε τιμωρία και η αναμονή σε αδιέξοδο, τότε δεν έχουμε απλώς μια αποτυχία πολιτικής. Εχουμε ένα σύστημα που παράγει βία. Και αυτή η βία, ακόμη κι όταν δεν φαίνεται, σκοτώνει.

Εκτύπωση 🖨
ΑΣΥΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

Επόμενο άρθρο ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

Σχετικά Αρθρα

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

Καταστολή 9 Απρ 2026, 10:58

Συμφωνία Ιταλίας–Αλβανίας: νομικά σαθρό το καθεστώς κράτησης

Διεθνή 1 Απρ 2026, 12:40

Να καταδικαστούν οι βασανιστές-δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου

Οχι στα πρόστυχα δικαστικά τερτίπια

Καταστολή 31 Μαρ 2026, 14:07

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

Καταστολή 26 Μαρ 2026, 08:53

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στη Φοιτητική Εστία και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

Καταστολή 24 Μαρ 2026, 13:58
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

Ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ζιμπάμπουε: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1934: Απέλαση του Λέον Τρότσκι από τη Γαλλία ως “ανεπιθύμητου και επικίνδυνου” μετά από ένα χρόνο παραμονής στη χώρα.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1946: Ιδρύεται η ΚόμΕκον.

1974: Εκτελείται ο γενοβέζος δικαστής Μάριο Σόσι (πρώτο χτύπημα των Ερυθρών Ταξιαρχιών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Εφετείο 17Ν

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • ΕΛΑ

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • Επικοινωνία

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • Όροι χρήσης

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • Ποιοι είμαστε

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • Επικοινωνία

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

  • Όροι χρήσης

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

    Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo