Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη
  • Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Τελικός στόχος η αναθεώρηση της Ιστορίας
Κόντρες

Τελικός στόχος η αναθεώρηση της Ιστορίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Φεβ 2023, 14:39

Ο πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών, Αρκάντιους Μουλάρτσικ, εγείρει ζήτημα γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων (δεν είναι η πρώτη φορά που εγείρει αυτό το ζήτημα η Πολωνία). Γράφει («Τα Νέα», 15.2.2023): «Λιγότεροι από το 5% των Γερμανών γνωρίζουν ότι τα θύματα της ναζιστικής Γερμανίας ήταν εκπρόσωποι άλλων εθνικοτήτων, όπως Πολωνοί, Ελληνες, Τσέχοι, Ολλανδοί». Οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί οι Λευκορώσοι και οι σοβιετικοί πολίτες άλλων εθνικοτήτων απουσιάζουν.

Γράφει: «Πολλοί από τους δράστες των εγκλημάτων στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στο Μίχνιουφ της Πολωνίας μπόρεσαν να ζουν ήρεμα μετά τον πόλεμο». Ούτε για ξεκάρφωμα δεν αναφέρεται μια ρωσική, ουκρανική, λευκορωσική πόλη όπου οι ναζί διέπραξαν μαζικά εγκλήματα κατά αμάχων. Κι ας είναι τεράστιος ο κατάλογος των σοβιετικών πόλεων και χωριών όπου οι ναζί εκτέλεσαν μαζικά δεκάδες χιλιάδες αμάχους.

Γράφει: «Η Πολωνία υπέστη τις μεγαλύτερες δημογραφικές, υλικές και εδαφικές απώλειες από όλες τις χώρες». Πόσο θράσος χρειάζεται για να το γράφεις αυτό, όταν υπάρχουν οι τουλάχιστον 27 εκατομμύρια νεκροί της Σοβιετικής Ενωσης; Και πόσο πρόστυχα κρύβονται οι πολωνικές διεκδικήσεις από την Ουκρανία! Οταν ο ακροδεξιός πολωνός μιλάει για «εδαφικές απώλειες», αναφέρεται στα εδάφη της Δυτικής Ουκρανίας, που είχαν αρπάξει οι πολωνοί αστοτσιφλικάδες λίγο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και που επιστράφηκαν στην Ουκρανία μετά τη νίκη του Κόκκινου Στρατού κατά των ναζί.

Βρομιάρηδες

Είναι η Τάνια Τσανακλίδου ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί. Θα κατέβει ως υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές; Μπορεί. Θα κριθεί πολιτικά κι εμείς, όπως αντιλαμβάνεστε, δε θα της χαριστούμε. Ομως εκείνοι που χλευάζουν και διακωμωδούν την παρουσία της στη συναυλία αλληλεγγύης-καταγγελίας του καλλιτεχνικού χώρου είναι βρομιάρηδες. Η Τσανακλίδου θα το έκανε αυτό ακόμη κι αν δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η Τσανακλίδου δεν είναι Ρέμος, που καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι στο κοπή τη πίτα του ακροδεξιού Μπουμπούκου και φωτογραφιζόταν με υπουργούς του Μητσοτάκη. Δεν είναι καν Νταλάρας, δεν έχτισε καριέρα πουλώντας ψευτοαριστεροσύνη. Αυστηρά καλλιτεχνικά μιλώντας, η Τσανακλίδου δεν είναι σκυλάδικο και Μύκονος. Επί σχεδόν μισό αιώνα έχει υπηρετήσει με τη φωνάρα της το πολιτικό τραγούδι και το ποιοτικό τραγούδι. Για τη συνέπεια στις καλλιτεχνικές της επιλογές τής οφείλουμε σεβασμό. Για τις πολιτικές της επιλογές θα την κρίνουμε με αυστηρότητα, όπως και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που αναμίχθηκαν άμεσα στην αστική πολιτική. Οι βρομιαραίοι, όμως, να το βουλώσουν.

Χαμηλά τη μπάλα

Αθώωση Παππά και αθώωση Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ολγα Σμυρλή, που κατέχει την εισαγγελική έδρα και στα δύο Ειδικά Δικαστήρια που «τρέχουν». Δεν ακούσαμε κάποιο σχόλιο από κυβερνητικής πλευράς. Και μην μας πείτε ότι η κυβέρνηση σέβεται την «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και αποφεύγει οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί παρέμβαση, γιατί ακούσαμε τον  ίδιο τον Μητσοτάκη, στην τελευταία κοινοβουλευτική κοκορομαχία του με τον Τσίπρα να του λέει ότι δεν δικαιούται να μιλάει γιατί δυο πρώην υπουργοί του δικάζονται από Ειδικά Δικαστήρια. Το Μαξίμου έδωσε εντολή στα κυβερνητικά στελέχη «να κρατήσουν τη μπάλα χαμηλά», γιατί έχει ήδη «ανθιστεί» ότι πάνε όλοι για αθώωση. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, αν ακουστεί το «αθώος» και για τον Παππά και για τον Παπαγγελόπουλο, θ’ αρχίσει ένα ξέφρενο συριζαίικο πάρτι που δε θα το φτάνει ούτε η παρέλαση των καρναβαλιστών στην Πάτρα. Κυριακή κοντή γιορτή, μέχρι το τέλος Φλεβάρη θα ξέρουμε. Δυστυχώς για τον Μητσοτάκη, οι δίκες δεν επιμηκύνθηκαν τόσο ώστε να πάνε μετά τις εκλογές.

Στον Πολιτισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πηγαίνει περίφημα. Αφού πήρε και τον Ρέμο, ποιος την κρατάει…

Παραλειπόμενα (1)

Παραλειπόμενα από την κοινοβουλευτική συζήτηση όπου συντελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του κάλπικου αντιναζισμού. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, που ούτε χαζό ούτε άπειρο τον λες, προσπαθεί να σώσει κάποια προσχήματα και αναγκαστικά παριστάνει τον αφελή: «Και για αυτούς οι οποίοι θα σπεύσουν να πουν «ναι, αλλά την τελευταία στιγμή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ή λίγους μήνες πριν τις εκλογές» θέλω να θυμίσω ότι το 2021 αυτό το Κοινοβούλιο με προτροπή της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας και την ψήφο και της Αντιπολίτευσης πέρασε τον βασικό νόμο για τον οποίον συζητάμε σήμερα μια συμπλήρωσή του. Και ποια είναι αυτή η συμπλήρωση; Κάτι που δεν είχαμε υποπτευθεί τότε, ότι δηλαδή θα έρθει η στιγμή που κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν αχυρανθρώπους, προκειμένου να εισβάλουν, με πολιορκητικό κριό κάποια ιδεολογία που όλοι την απευχόμαστε και τη βδελυσσόμαστε, στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο».

Μα αφού η τροπολογία Βορίδη-Τσιάρα τον Ιούνη 2021 ήταν καθαρά φωτογραφική για να βαφτιστούν ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και ο Λαγός… απλά μέλη των νεοναζιστικών μορφωμάτων τους και να κατέβουν στις εκλογές. Τροπολογία-αβάντα στους νεοναζιστές την είχαμε χαρακτρηρίσει εμείς αμέσως μόλις κατατέθηκε και επιβεβαιωθήκαμε, καθώς τάχιστα ο Λαγός και ο Κασιδιάρης έχρισαν άλλους «προέδρους», ο δε Μιχαλολιάκος άρχισε να υπογράφει ως «ιδρυτήε της ΧΑ» αντί για «γενικός γραμματέας της ΧΑ».

Γιατί ξεφτιλίστηκε, λοιπόν, ο Ρουσόπουλος; Ε, κάτι πρέπει να πει κι αυτός, ο… σοβαρός δεξιός, μπας και ξεχωρίσει από τους ακροδεξιούς που δε βάζουν γλώσσα μέσα. Τον ξεφτίλισε, όμως, και ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Ανάπτυξης, που έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας ότι έφεραν την τροπολογία στο παρά πέντε των εκλογών, για να μην προλάβει ο Κασιδιάρης να βρει τρόπο να την ξεπεράσει. Αδειάζοντας με σαδιστικό τρόπο τον Ρουσόπουλο, είπε: «Κρίναμε ότι είναι πολύ πιο σωστό για την επιτυχία του εγχειρήματος η διάταξη να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στις εκλογές. Και θα σας εξηγήσω ποιος είναι ο λόγος. Διότι πρέπει να μην έχει αρκετό χρόνο αντίδρασης η άλλη πλευρά για να σκεφτεί με ποιον τρόπο θα μπορούσε να οργανωθεί για να ξεπεράσει την απαγόρευση. Αρα, λοιπόν, για να μην δώσεις χρόνο να οργανωθούν έπρεπε η διάταξη να είναι κοντά στις εκλογές και όχι δύο χρόνια πριν. Γιατί δύο χρόνια πριν θα έβρισκαν κάποιον τρόπο -δεν μπορώ να σας πω ποιος θα ήταν αυτός, αλλά κάτι θα σκεφτόντουσαν- για να μπορέσουν να επιτύχουν τον πολιτικό τους στόχο».

Παραλειπόμενα (2)

Στην ίδια κοινοβουλευτική κοκορομαχία, ο ακροδεξιός Μπουμπούκος θυμήθηκε τι έλεγε ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε όσους κατήγγειλαν τους συριζαίους για την κοινή επίσκεψη με τους νεοναζιστές στο Καστελόριζο, υπό τη μπαγκέτα του Καμμένου. Είχε δηλώσει ο Παρασκευόπουλος: «Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε. Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη; Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης. Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και  αυτή τη στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».  

Οι συριζαίοι το κατάπιαν, μπας και ξεχαστεί. Ούτε ένας/μία τους δε θύμισε στον Γεωργιάδη την… αγωνιώδη αναζήτηση του συναδέλφου του στα γαλάζια έδρανα Μπάμπη Παπαδημητρίου για «μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή», που «θα υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία».

ΥΓ. Οταν οι συριζαίοι συνταξίδευαν με τους νεοναζιστές στο Καστελόριζο και ο Παρασκευόπουλος ονειρευόταν «ένταξη της ΧΑ στο κλίμα της δημοκρατίας», είχε γίνει και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜη σώσω και διοριστώ
Επόμενο άρθρο O αγώνας να συνεχιστεί και να ενταθεί: Αμετακίνητος και προκλητικός ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους καλλιτέχνες

Σχετικά Αρθρα

Φτου σου, Δούκα

Κόντρες 3 Οκτ 2025, 15:04

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

Κόντρες 1 Οκτ 2025, 19:45

Eίδ’ ο ρατσιστής τη γενιά του κι αναγάλιασ’ η καρδιά του

Κόντρες 29 Σεπ 2025, 14:59

Μπούνα τζούα, μπούνα σεπτεμένε, μπούνου τουάμνε κου σινετάτε*

Κόντρες 26 Σεπ 2025, 11:59

Τα μανουάλια και ο χαλβάς Φαρσάλων

Κόντρες 22 Σεπ 2025, 11:46

Είναι φασίστας και το ξέρει

Κόντρες 12 Σεπ 2025, 14:14
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Η Κοβέσι πέρασε πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη

3 Οκτ 2025, 21:24
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

Ημέρα ζώων.

Λεσότο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1927: Συλλαμβάνεται ο μεγαλοβιομήχανος Αθανάσιος Μποδοσάκης για συνεργασία σε βάρος του δημοσίου με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

1938: Ιδρύεται η Τροχαία.

1970: Βόμβα του ΠΑΚ στον Εθνικό Κήπο την ώρα συνομιλιών της κυβέρνησης με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας, συλλήψεις τριών μελών.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία.

1993: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Γιέλτσιν (Ρωσία).

1996 : Εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ (183 ψήφοι έναντι 84 του Γιώργου Σουφλιά).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo