Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση
  • Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη
  • Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»ΟΛΙΒΙΕ ΑΣΑΓΙΑΣ – Κάρλος
Πολιτισμός

ΣΙΝΕΜΑ

ΟΛΙΒΙΕ ΑΣΑΓΙΑΣ – Κάρλος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Απρ 2011, 00:00

Ο Μπους τώρα δικαιώνεται! Και μαζί του όλη η δυτική προπαγάνδα που τόσα χρόνια διατείνεται ότι η ρίζα της διεθνούς «τρομοκρατίας» βρίσκεται στον παλαιστινιακό αγώνα και οι υποστηρικτές της κατοικοεδρεύουν πότε στην «αυτοκρατορία του κακού», τη Ρωσία, πότε στην Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, το Σουδάν κ.ο.κ. Και ιδού η απόδειξη: ο βίος και η πολιτεία του Κάρλος, ο οποίος πραγματικά θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον αυτής της ταινίας ή έστω αν θα την καταγγείλει.

Φυσικά δεν χρειαζόμαστε κανενός την άποψη (και πολύ περισσότερο των κάθε λογής άσχετων, ανιστόρητων και ανόητων εγχώριων κριτικών που επαίνεσαν το… έπος του Ασάγιας) για να σχηματίσουμε γνώμη γι` αυτή την πραγματικά χυδαία ταινία. Που δεν είναι μόνο χυδαία για τον πολλές φορές χοντροκομμένο τρόπο με τον οποίο σκιαγραφεί τις ούτως ή άλλως άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα και της προσωπικής ζωής του Κάρλος (πράγματα στα οποία οι μυστικές υπηρεσίες δίνουν μεγάλο βάρος και αξίζει εδώ να θυμηθούμε πως η Ιντέλιτζενς Σέρβις ενορχήστρωσε την προπαγάνδα εναντίον των προσωπικών χαρακτηριστικών των μελών της 17 Νοέμβρη), αλλά κυρίως γιατί –παρά τις διακηρύξεις του σκηνοθέτη– υποβαθμίζει εντελώς το τότε διεθνές ιστορικό πλαίσιο, ανάγοντας τα πάντα σε πρακτοριλίκια και κινήσεις κορυφών, δικαιώνοντας και τη σημερινή  δυτική προπαγάνδα περί χωρών που υποθάλπουν την «τρομοκρατία».

Εχουμε, λοιπόν, όπως και ο ίδιος ο σκηνοθέτης παραδέχεται, μια ταινία μυθοπλασίας που με αφορμή κάποια ιστορικά συμβάντα, παρουσιάζει τον Κάρλος σαν μηδενιστή, επαναστάτη, αδίστακτο εκτελεστή και μισθοφόρο κυβερνήσεων και μυστικών υπηρεσιών, λάγνο γυναικοκατακτητή, μπον βιβέρ κ.λ.π. Φυσικά, δεν γνωρίζουμε ακριβώς την ιστορική διαδρομή και τη δράση αυτού του ανθρώπου. Ομως είναι βέβαιο, σύμφωνα και με στοιχεία του ίδιου του δελτίου Τύπου της ταινίας, ότι στο ταραγμένο διεθνές περιβάλλον εκείνης της εποχής, όπου ακόμα η πιθανότητα επαναστάσεων ήταν ορατή –πριν η κατάρρευση του χρεοκοπημένου υπαρκτού σοσιαλισμού σηματοδοτήσει την παντοκρατορία της αμερικάνικης υπερδύναμης και την παγκοσμιοποίηση της αγοράς– ο Κάρλος, γόνος μιας αριστερής ευκατάστατης οικογένειας από τη Βενεζουέλα, εντάχθηκε στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, βασική συνιστώσα τότε της PLO, με θρυλική φιγούρα την Λεϊλά Χαλέντ (συμμετείχε σε δυο αεροπειρατείες το 1969 και 1970, που έκαναν γνωστό το δράμα του παλαιστινιακού λαού σε όλο τον κόσμο). Εδρασε εκεί για κάποια χρόνια, πριν όντως αποφασίσει να γίνει άτυπος συνεργάτης μυστικών υπηρεσιών διάφορων υποτίθεται φιλικών προς τον αγώνα των Παλαιστινίων χωρών, που βέβαια τον πούλησαν η μία μετά την άλλη. Το τελευταίο καταφύγιό του, το Σουδάν, τον παρέδωσε στη Γαλλία, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο δύο αστυνομικών.

Δεν είναι στις προθέσεις της στήλης να κρίνει ιδεολογικά τον οποιονδήποτε Κάρλος. Ούτως ή άλλως, είναι γνωστές οι απόψεις της εφημερίδας μας για την «ατομική τρομοκρατία». Ούτε γνωρίζουμε αν όσα είπε στην κατάθεσή του στον Διώτη για την γνωριμία του με τη Μελίνα Μερκούρη και την καλή γνώμη του για το πρότερο τουλάχιστον ΠΑΣΟΚ είναι αληθή. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γενικά παραδεκτό, ότι η ένταξη του Κάρλος στο διεθνή αντιιμπεριαλιστικό αγώνα της εποχής υπήρξε ολόψυχη και ειλικρινής, ούτε ότι η πορεία και η στάση του απέναντι στους διωκτικούς μηχανισμούς υπήρξε αξιοπρεπής. Ομως, και αυτά ακόμα στην ταινία ανάγονται στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας.

Το χειρότερο παρά ταύτα είναι ο τρόπος που παρουσιάζονται οι διεθνείς συνθήκες ή το Λαϊκό Μέτωπο για τη Απελευθέρωση της Παλαιστίνης: σχεδόν σαν μια οργάνωση δολοφόνων! Αλλά για όποιον δεν έχει πολιτική μυωπία και γνωρίζει ότι ο κινηματογράφος υπήρξε ανέκαθεν όχημα πολιτικών στοχεύσεων είναι σαφές ότι αυτή η ταινία, με αφορμή τον Κάρλος, επιβεβαιώνει όσα στο παρελθόν αλλά και σήμερα διατυμπανίζει η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί χωρών-τρομοκρατών, για να δικαιολογήσει τις όπου Γης πολεμικές επεμβάσεις. Συμπερασματικά, μόνο η Μοσάντ και τα καθάρματα των αντίστοιχων με αυτή μυστικών υπηρεσιών έχουν δικαίωμα στη βία, στο κάτω-κάτω πρέπει να προστατέψουν την ανθρωπότητα από τους παρανοϊκούς τρομοκράτες!

Παρεμπιπτόντως, θυμηθήκαμε μια άλλη ανάλογη ταινία για την ομάδα «Μπάαντερ-Μάινχοφ». Αυτή τουλάχιστον είχε την εντιμότητα να αναλύσει επαρκώς τις τότε κοινωνικές συνθήκες, σε μια προσπάθεια να εντάξει τη δράση της ομάδας στη σύγχρονη γερμανική ιστορία. Τούτη εδώ είναι μια κακόγουστη, χολιγουντιανών αντιλήψεων παραγωγή. Ομως, σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πολιτική ταινία χωρίς  ταξικό πρόσημο, πράγμα που δεν μπορεί να παραβλεφθεί ή να συγκαλυφθεί στο όνομα καμιάς εμπορικότητας, αφού είναι προφανές ότι το χρήμα είναι έτσι κι αλλιώς πρωταρχική επιδίωξη του 99,99% των κινηματογραφικών εταιριών.

Ελένη Σταματίου

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΙΝΕΜΑ

Το μαγαζί παραμένει γωνία, παρά την οικονομική κρίση…
Επόμενο άρθρο

ΣΙΝΕΜΑ

Λευτεριά στους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Σχετικά Αρθρα

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

Πολιτισμός 5 Ιούλ 2026, 19:49

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

Πολιτισμός 21 Ιούν 2026, 11:22

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

Πολιτισμός 14 Ιούν 2026, 10:06

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

Πολιτισμός 9 Ιούν 2026, 12:49

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

Πολιτισμός 6 Ιούν 2026, 11:18

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

Πολιτισμός 3 Ιούν 2026, 13:53
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΣΙΝΕΜΑ

    17Ν
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΕΛΑ
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΣΙΝΕΜΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΣΙΝΕΜΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΣΙΝΕΜΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΙΝΕΜΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΣΙΝΕΜΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΣΙΝΕΜΑ

      ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΣΙΝΕΜΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Όροι χρήσης
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΙΝΕΜΑ

    ΣΙΝΕΜΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo