Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αυτή και τα… άβατάρ της
  • Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη
  • Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των αποκλεισμένων στη Ράφα παλαιστίνιων μαχητών
  • Χάιθαμ Αμπού Γασλάν: «Κανείς δεν μπορεί να αφοπλίσει τον παλαιστινιακό λαό – Δεν δεχόμαστε διεθνή επιτροπεία»
  • Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί
  • Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Τρίτη, 6.2.07
Εφετείο 17Ν

207η συνεδρίαση

Τρίτη, 6.2.07

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Φεβ 2007, 00:00

Μνήμες φρικτές της μετεμφυλιακής περιόδου, τότε που βασίλευε ο μοναρχοφασισμός, ξύπνησε η εισαγγελέας της έδρας του έκτακτου τρομοδικείου, όταν κατηγόρησε (καλύπτοντας την κατηγορία πίσω από μια ερώτηση) την Αγγελική Σωτηροπούλου, ότι και μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα και την ανάληψη απ’ αυτόν της πολιτικής ευθύνης για τη δράση της 17Ν, αυτή δήλωσε ότι τα αισθήματά της γι’ αυτόν δεν αλλάζουν και μάλιστα έκανε κι ένα γάμο μαζί της. Προφανώς, η κ. Κουτζαμάνη θα ήθελε να δει τη Σωτηροπούλου να βγαίνει στα κανάλια και να καταγγέλλει τον Κουφοντίνα, όπως εξαναγκάζονταν να κάνουν γυναίκες κομμουνιστών στα μαύρα χρόνια του μοναρχοφασισμού.

Η Σωτηροπούλου, βέβαια, δε «μάσησε». Απάντησε με την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια που αρμόζει σε μια γυναίκα της δικής της ποιότητας: Ο Δημήτρης –είπε- είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Εχει απόλυτη συνέπεια στη ζωή του με όποιο κόστος. Και κει κάτω που βρίσκεται το μόνο που τον νοιάζει είναι τα προβλήματα που αφορούν όλο τον κόσμο. Για τους άλλους νοιάζεται, όχι για τον εαυτό του. Αυτά που σας λέω δεν είναι ωραία λόγια, είναι η πραγματικότητα.

Κατά τα άλλα, η Α. Σωτηροπούλου δεν είχε τίποτα να πει. Ο,τι είπα στην πρώτη δίκη ισχύει και τώρα, ξεκαθάρισε από την αρχή. Αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι, ρωτήστε με. Οι ερωτήσεις κράτησαν περισσότερο από δυο ώρες. Από τους δικαστές –πρέπει να το παραδεχτούμε- ήταν ερωτήσεις με σεβασμό προς την προσωπικότητά της. Χωρίς υπονοούμενα και χωρίς προσπάθειες παγίδευσής της. Οσο για τις απαντήσεις της, ήταν και πάλι σαφέστατες, χωρίς περιθώρια παρερμηνειών και χωρίς καμιά ταλάντευση. Είχε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να μιλήσει για τη ζωή της με τον Δ. Κουφοντίνα και να δώσει αποστομωτικές απαντήσεις στη λασπολογία για «οικόπεδα», «βίλες» και «πολυτελή ζωή». Τα λιγοστά περιουσιακά τους στοιχεία (ένα σπίτι στις ερημιές του Βαρνάβα και μια μικρή επαγγελματική εγκατάσταση μελισσοκομίας στην Κερατέα) έχουν αποκτηθεί με διαφανή τρόπο, που φαίνεται από επίσημα παραστατικά. Με δάνεια, με επιδοτήσεις, με βοήθεια συγγενών. Αυτό που παρουσιάστηκε ως βίλλα δεν είναι παρά ένα μισοτελειωμένο σπίτι, που το κατοίκησαν και συνέχισαν να το χτίζουν μόνοι τους και με τα λίγα χρήματα που έβγαζαν από τη δουλειά τους.

Αντίθετα από τους δικαστές, οι εισαγγελείς επέδειξαν έλλειψη σεβασμού και διάθεση δημιουργίας εντυπώσεων (την ίδια διάθεση επέδειξε και ο εκπρόσωπος των Αμερικανοβρετανών). Προσπάθησαν να «πατήσουν» στο γεγονός ότι η Σωτηροπούλου, στην απολογία της στον ανακριτή, επανέλαβε όσα είχε πει στην Αντιτρομοκρατική για τον Δ. Κουφοντίνα και όχι αυτά που κατέθεσε απολογούμενη στην πρώτη δίκη. Αυτό, όμως, είναι παλιό έργο, όπως εύστοχα σημείωσε η Σωτηροπούλου. Οταν μετά την έκρηξη στον Πειραιά την κάλεσαν στην Αντιτρομοκρατική, δεν τη ρώτησαν τίποτα για τον Κουφοντίνα. Δεν ήξεραν τίποτα γι’ αυτόν. Την κάλεσαν απλά ως πρώην σύζυγο του Σάββα. Τι να τους έλεγε, λοιπόν; Οτι πριν μερικές ώρες ο Δ. Κουφοντίνας της είχε αποκαλύψει τη συμμετοχή του στη 17Ν και εξαφανίστηκε; Να κατέδιδε το σύντροφό της, τον πατέρα του παιδιού της; Αυτό δεν το απαιτεί ούτε ο αστικός νόμος. Οταν απολογήθηκε στον ανακριτή, είχε δημιουργηθεί ένα υστερικό κλίμα σε βάρος της. Οι τηλεισαγγελείς απαιτούσαν τη σύλληψή της. Εγκαλούσαν τις δικαστικές αρχές που δεν την είχαν ακόμα στείλει στον Κορυδαλλό. Δεν είχε, λοιπόν, άλλη επιλογή παρά να επαναλάβει αυτά που είχε πει στην Αστυνομία. Ηρθε μετά στο πρώτο δικαστήριο και είπε πως ακριβώς είχαν γίνει τα γεγονότα εκείνο το βράδυ της 29ης προς 30ή Ιούνη 2002. Για τη δική της θέση στη δίκη αυτό δεν είχε καμιά σημασία. Δεν προέκυπτε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για την ίδια. Ανασκαλεύεται όμως και πάλι αυτό το ζήτημα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, οι οποίες έπεσαν στο κενό.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, τελευταίος στον κατάλογο των κατηγορούμενων, απολογήθηκε διαβάζοντας ένα κείμενο οχτώ χειρόγραφων σελίδων, εστιασμένο στην καταγγελία της καταδίκης του για ηθική αυτουργία, και αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.

Η καταδίκη μου σε 21 φορές ισόβια για ηθική αυτουργία –είπε- παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας, το δίκαιο της απόδειξης και συνιστά νομικό σκάνδαλο. Το δικαστήριο δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να υπογράψει ασμένως την προηγηθείσα καταδίκη μου από τα ΜΜΕ, κατά τα πρότυπα της χουντικής επταετίας. Καταδικάστηκα σαν αρχηγός από την Αστυνομία μέσω των μίντια και όχι από τη Δικαιοσύνη. Ηθική αυτουργία δεν υπήρξε. Είχαμε κατ’ επίφαση δίκη. Δίκη θέατρο που υπογράφει προαποφασισμένες καταδίκες. Απόδειξη το σκανδαλώδες σκεπτικό, που συνιστά μνημείο αυθαιρεσίας, αδικοπραξίας και καταρράκωσης της Δικαιοσύνης. Ολα τα επιχειρήματα με τα οποία ανασκεύαζα τις κατηγορίες έμειναν αναπάντητα. Επινόησαν μια σειρά χοντροειδείς απάτες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Ως προς αυτό ο Α. Γιωτόπουλος έφερε μερικά παραδείγματα με πρώτο την προανακριτική και ανακριτική κατάθεση του Τσελέντη, στις οποίες πουθενά δεν αναφέρεται κάποιος Γιωτόπουλος να συναποφασίζει, αλλά μόνο ο Κουφοντίνας και ο ίδιος ο Τσελέντης. Η απολογία του Τσελέντη στο δικαστήριο –κατέληξε- είναι δόλια και ψευδής. Είναι αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν deal. Το ίδιο έκανε και με τον Τζωρτζάτο, υποδεικνύοντάς τον στην υπόθεση Μομφεράτου, για να ελαφρύνει τη δική του θέση, όπως και έγινε. Το δεύτερο στοιχείο που επικαλέστηκε είναι η αναφορά της απόφασης σε τριμελή γραμματεία της οποίας ο Γιωτόπουλος ήταν μέλος, ενώ ύπαρξη γραμματείας δεν προέκυψε σε καμιά στιγμή και από τίποτα στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Θύμισε, τέλος, ότι η συνέντευξη Σάββα στον Τριανταφυλλόπουλο λογοκρίθηκε στο σημείο που αναιρούσε την ηθική αυτουργία. Ένα από τα δυο συμβαίναι: ή η συνέντευξη είναι αναξιόπιστη και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή είναι αξιόπιστη οπότε δε μπορεί να λογοκρίνεται η απάντηση του Σάββα που ανατρέπει την ηθική αυτουργία. Οι δικαστές που μετέρχονται τέτοιων μέσων –είπε- ευτελίζουν και καταρρακώνουν τη Δικαιοσύνη αντί να την τιμούν. Πραγματώνουν αυτό που ονομάζεται μη δίκαιη δίκη. Για την προαναγγελμένη σύλληψη, δίκη και καταδίκη του έκανε αναφορές στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Γνωρίζω –είπε- ότι αυτή η δίκη δεν είναι συνέχεια της πρωτοβάθμιας. Κανένα σημείο όμως δεν τη διαφοροποιεί. Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Το ίδιο θα κάνει και το δικαστήριό σας. Δεν έχει άλλη επιλογή για να μου επιβάλλει την ποινή που απαιτούν οι επικυρίαρχοι. Δεν πρόκειται λοιπόν να εξαμαρτάνω δις. Δεν θα κάνω ό,τι έκανα στην πρώτη δίκη. Δεν θα απαντήσω σε καμιά ερώτηση. Οποιος ενδιαφέρεται, άλλωστε, για την ουσία και όχι για τους τύπους μπορεί να ανατρέξει στα πρακτικά της πρώτης δίκης. Οσο για τα πειστήρια, αυτά είχαν προαναγγελθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη σύλληψή μου. Δε μπορεί να πιστέψει κανείς ότι οι δυο πιο σοβαρές μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο δε θα φρόντιζαν να κατασκευάσουν κάποια «πειστήρια». Τα πειστήρια αυτά, ενώ ενδεχομένως θα μπορούσαν ν’ αποτελούν τεκμήριο για μια μεμονωμένη εγκληματική πράξη, δεν αποτελούν τεκμήριο ούτε καν ότι ήμουν απλό μέλος της 17Ν. Γιατί είναι υπερβολικά εύκολο σαν είδος πειστηρίων για να ‘ναι αληθινό και γνήσιο για μια δραστηριότητα που εκτείνεται σε 27 χρόνια Είναι οξύμωρο και κωμικό να υποστηρίζεται η άποψη ότι κάποιος ήταν μέλος της 17Ν επί 27 χρόνια και δε συμμετείχε σε πράξεις.

Με το νόμο 2928 δε μπορεί να υπάρξει δίκαιη δίκη. Παραβιάζεται ευθέως το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ. Μέσα σ’ αυτό το νομικό πλαίσιο, μη έχοντας τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Προτίθεμαι να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τους νομικούς μου ισχυρισμούς θα αναπτύξουν οι συνήγοροί μου Ι. Μυλωνάς και Α. Κοντ.

Ο Α. Γιωτόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Ο Ι. Μυλωνάς, όμως, ενθάρρυνε την εισαγγελέα να διατυπώσει τις ερωτήσεις της για να καταγραφούν στα πρακτικά. Η εισαγγελέας έκανε μερικές ερωτήσεις, δεν πήρε απαντήσεις και σταμάτησε, γιατί δεν είχε νόημα να συνεχίσει, όπως είπε. Στη συνέχεια, με αίτημα της υπεράσπισης Γιωτόπουλου, διαβάστηκαν τα πρακτικά που περιλαμβάνουν την απολογία του στην πρώτη δίκη. Η ανάγνωση θα συνεχιστεί αύριο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

207η συνεδρίαση

Δευτέρα, 5.2.07
Επόμενο άρθρο

207η συνεδρίαση

Τετάρτη, 7.2.07

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Αυτή και τα… άβατάρ της

11 Νοέ 2025, 12:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

11 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των αποκλεισμένων στη Ράφα παλαιστίνιων μαχητών

10 Νοέ 2025, 20:17
Διεθνή

Χάιθαμ Αμπού Γασλάν: «Κανείς δεν μπορεί να αφοπλίσει τον παλαιστινιακό λαό – Δεν δεχόμαστε διεθνή επιτροπεία»

Συνέντευξη του ηγετικού στελέχους της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

10 Νοέ 2025, 19:21
Πολιτική

Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί

10 Νοέ 2025, 14:23
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;

10 Νοέ 2025, 13:39
Αθλητισμός

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

10 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη

10 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση

Νέο ξεφτίλισμα των σιωναζιστών στη Ράφα

9 Νοέ 2025, 20:14
Διεθνή

Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»

Συνέντευξη του εκπρόσωπου της Χαμάς

9 Νοέ 2025, 13:48
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

Ημέρα ιδιωτικής ασφάλισης.

Ροδεσία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Αγκόλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1975).

Μαλδίβες: Ημέρα δημοκρατίας (1968).

ΗΠΑ: Ημέρα βετεράνων.

1887: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού οι «πρωταίτιοι των γεγονότων της πρωτομαγιάς στο Σικάγο» August Spies, Albert Parsons, Adolph Fischer και George Engel, παρά την παγκόσμια κατακραυγή.

1918: Συνθηκολόγηση Γερμανίας, τέλος α’ παγκοσμίου πολέμου.

1990: Πεθαίνει ο Γιάννης Ρίτσος.

2003: Η «Οργάνωση «Χρήστος Κασσίμης» αποπειράται να χτυπήσει υποκατάστημα της τράπεζας «Citibank» στην περιοχή του Ζωγράφου.

2004: Πεθαίνει ο Γιασέρ Αραφάτ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 207η συνεδρίαση

    17Ν
    • 207η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 207η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 207η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 207η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 207η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 207η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 207η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 207η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 207η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 207η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 207η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 207η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 207η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 207η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 207η συνεδρίαση

      207η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 207η συνεδρίαση

      207η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 207η συνεδρίαση

      207η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 207η συνεδρίαση

      207η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 207η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 207η συνεδρίαση

    207η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 207η συνεδρίαση

    207η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 207η συνεδρίαση

    207η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 207η συνεδρίαση

    207η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 207η συνεδρίαση

    207η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 207η συνεδρίαση

    207η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo