Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
  • Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο
  • Tης αμύνης τα παιδιά…
  • Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;
  • Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας
  • Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Δεκ 2025, 14:33

Υπάρχει ένας υπουργός του Μητσοτάκη που έχει κάνει το Αθήνα-Ουάσιγκτον Παγκράτι Κολιάτσου. Δεν είναι ο Κικίλιας ούτε κανένας/καμιά άλλος/η από τα… παραδοσιακά favorite Της πρεσβείας. Πρόκειται για τον Σταύρο Παπασταύρου, τον φίλο του σιωνιστή επιχειρηματία-πράκτορα Σάμπι Μιονί (το θυμίζουμε, γιατί γενικώς αυτή η… λεπτομέρεια έχει θαφτεί).

Ο Παπασταύρου ξαναπετάγεται στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής της Επιτροπής Ενεργειακής Κυριαρχίας που έχει φτιάξει ο Τραμπ, Νταγκ Μπέργκαμ και τον υπουργό Ενέργειας Κρις Ράιτ. Αυτοί οι δύο ήταν στην Αθήνα τον περασμένο μήνα, οπότε είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο ξαναπηγαίνει στην Ουάσιγκτον ο Παπασταύρου. Εκτός αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις, αφανείς. Τα ενεργειακά είναι μεγάλη και πολυπλόκαμη μπίζνα.

Ισως τα συνεχή υπερατλαντικά ταξίδια του Παπασταύρου απαντούν και στο ερώτημα γιατί ένας μεγαλοδικηγόρος, με τεράστια περιουσία, έγινε υπουργός για να παίρνει ένα μισθουλάκο (σε σχέση με αυτά που έχει). Διαβάζεις το «πόθεν» έσχες του για το 2023 και ζαλίζεσαι. Εισόδημα 422.689,67 ευρώ και ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο μετοχών σε τράπεζες, κατασκευαστικές και ενεργειακές εταιρίες. Καταθέσεις 1,23 εκατομμύρια ευρώ. Εντεκα ακίνητα, από τα οποία το τελευταίο είναι ένα διαμέρισμα 126,54 m2 στις Σπέτσες, που το αγόρασε το 2023 έναντι 779.841,32 ευρώ. Δυο αυτοκίνητα, το 85% στη δικηγορική εταιρία του και το δάνειο που του χορήγησε το 2016 ο περιβόητος Σάμπι Μιονί, ύψους 532.698,02 ευρώ, που αναφέρει ότι το έχει ήδη αποπληρώσει.

Στις ΗΠΑ οι μεγαλοκαπιταλιστές και τα golden boys πηγαινοέρχονται άνετα μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρήσεων. Και χαρακτηρίζουν τα υπουργιλίκια και άλλα κρίσιμα κρατικά πόστα ως job. Μια δουλειά σαν τη δουλειά στις επιχειρήσεις. Αντίθετα, εδώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάποιοι/ες εγκαταλείπουν τις πλούσιες μπίζνες και μπαίνουν στην αστική πολιτική επειδή φλέγονται «να προσφέρουν για το κοινό καλό» και «να υπηρετήσουν την πατρίδα».

Yπόγειες διαδρομές

Ο Μητσοτάκης μίλησε στο Blavatnik School of Government της Οξφόρδης. Στο ακροατήριο ήταν και ο Λεν Μπλαβάτνικ, που έκανε τη δωρεά και δημιουργήθηκε σχολή με τ’ όνομά του. Τι εστί Μπλαβάτνικ; Μοσχοβίτης, ουκρανικής καταγωγής, απ’ αυτούς που τους αποκαλούν «ολιγάρχες». Τον έχουν κατηγορήσει και σαν άνθρωπο του Πούτιν, αλλά αυτός το αρνείται. Δεν έχει σημασία αν είναι άνθρωπος του Πούτιν ή όχι, αλλά το γεγονός ότι κατατάσσεται μέσα στους 100 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, με περιουσία που αγγίζει τα 30 δισ. δολάρια. Που την έφτιαξε με τον… ιδρώτα του προσώπου του, όπως αντιλαμβάνεστε. Γιατί πήγε ο Μπλαβάτνικ να ακούσει τον Μητσοτάκη; Γιατί ο Μητσοτάκης του έδωσε τιμητική πολιτογράφηση στην Ελλάδα, όπως και στον 21χρονο γιο του, χωρίς να υπάρχει καν το πρόσχημα ότι ο Μπλαβάτνικ έστησε ή προτίθεται να στήσει κάποια επιχείρηση στην Ελλάδα; Και γιατί ο Μπλαβάτνικ χρειαζόταν την ελληνική πολιτογράφηση; Επειδή η Ουκρανία, με διάταγμα του Ζελένσκι, του επέβαλε κυρώσεις το 2023. Ο Μπλαβάτνικ χρειαζόταν για καβάτζα μια ιθαγένεια χώρας μέλους της ΕΕ και τη βρήκε στη στοργική προς τους… μετανάστες Ελλάδα του Μητσοτάκη. Αφήστε τώρα ελεύθερο τον νου σας να στοχαστεί πάνω στις υπόγειες διαδρομές που συνδέουν ένα ρώσο «ολιγάρχη» με τον Μητσοτάκη. Ευκολάκι είναι, δε θα χρειαστεί να στύψετε το μυαλό σας.

Αμα έχεις τέτοιους φίλους

Στο πρωινάδικο του -κατά Πατούλη- Παπαχλιμίντζουρα ή απλά Χλιμίντζουρα εμφανίστηκε η Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Αυτός τη ρώτησε αν είναι «υπέρ ή κατά των μπλόκων». Η Αποστολάκη πρώτα τον κατηγόρησε για απόπειρα «παγίδευσής» της και μετά του είπε ότι αυτά που την ρωτάει «θυμίζουν χωροφύλακα». Και επανέλαβε με προσποιητό θυμό: «Είναι στα όρια του πονηρού και δεν την αποδέχομαι» [την ερώτηση]. «Δεν την αποδέχομαι. Σας εξηγώ και δεν την αποδέχομαι αυτή την ερώτηση. Μου θυμίζει χωροφύλακα και δεν την αποδέχομαι». Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ είναι ενάντια στα μπλόκα, αλλά… ντρέπεται να το πει. Πιο δεξιά πεθαίνεις!

Το πάρτι της Μαρίας

Πάρτι έστησε η Μαρία Ζαχάροβα μόλις κυκλοφόρησε η είδηση για τη σύλληψη της Φεντερίκα Μογκερίνι, της οποίας σίγουρα τα είχε φυλαγμένα από την εποχή που η Ιταλίδα ήταν οιονεί ΥΠΕΞ της ΕΕ και συναντιόταν με τη Μαρία σε διεθνή φόρουμ. «Η ΕΕ προτιμά να αγνοεί τα δικά της προβλήματα διαφθοράς, αλλά δίνει συνεχώς διαλέξεις σε άλλους», δήλωσε η Ζαχάροβα στο πρακτορείο Tass. Και πρόσθεσε ότι στην ΕΕ εκατομμύρια ευρώ ρέουν μέσω «καναλιών διαφθοράς» προς το Κίεβο, γεγονός που «συνεχίζεται εδώ και χρόνια και είναι ξεκάθαρο σε όλους». Μία σας και μία μας ή, αλλιώς, όλοι στα ίδια σκατά είμαστε βουτηγμένοι, γι’ αυτό σκάστε.

Μωραίνει Κύριος…

Είναι να μην δώσεις στον «τελειωμένο» πολιτικό βήμα δημοσιότητας. Αισθάνεται πως αναστήθηκε και τα δίνει όλα. Ετοιμος να δώσει τίτλους, για να τον ξανακαλέσουν. Αυτό συμβαίνει με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τούτες τις μέρες. Τον ανέσυραν από την πολιτική ανυπαρξία κι αυτός τα δίνει όλα, αδιαφορώντας για το ότι τον ανέσυραν μόνο και μόνο για να «την λέει» στον Τσίπρα. Ούτε αντιλαμβάνεται ότι με τις εμφανίσεις του κάνει την καλύτερη διαφήμιση στον Τσίπρα. Οπως έγινε σε τηλεοπτικό πάνελ, όταν ο πανελίστας τον ρώτησε τι θα έκανε «αν το δίλλημα ήταν Μητσοτάκης ή Τσίπρας». «Κανένας από τους δύο», ήταν η απάντηση-στανταράκι του Λαφαζάνη. Οι πανελίστες, όμως, είχαν βάλει το νερό στ’ αυλάκι και επέμεναν να τους πει ποια είναι η λύση. Και πήραν αυτό που επιδίωκαν: Η λύση «είμαι εγώ! Βέβαια γιατί; Το λέω με υπερβολή αλλά μου λέτε ποιος μπορεί;». Θα λέγαμε το χριστιανικό «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι», αλλά δεν ξέρουμε αν ο Λαφαζάνης έχει προσχωρήσει και στο θρησκευτικό δόγμα του ρωσικού ιμπεριαλισμού. Θα περιοριστούμε, λοιπόν, να ευχηθούμε ολόψυχα: και το καλοκαίρι στο Δελφινάριο, Παναγιώτη.

Πιπέρι στο στόμα

«Στα μέτρα των δυνατοτήτων σας κάνετε τα μέγιστα, είστε ο πιο εργατικός υπουργός!», είπε ο Πέτρος (νυν πασοκιναλίστας, πρώην κασελίστα, πρώην συριζαίος) Παππάς, απευθυνόμενος στον ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό-υπουργό Υγείας του Μητσοτάκη, που κόντεψαν να του φύγουν οι φυτεμένες τρίχες και να παραμορφωθούν τα μπότοξ από την αναπάντεχη χαρά που πήρε. Στη Χαριλάου Τρικούπη παρήγγειλαν ψυχοφάρμακα για να στανιάρουν και μόλις συνήλθαν άρχισαν να μπουκώνουν τον Πετράν με κοκκινοπίπερο καυτερό για να μάθει να μην ανοίγει το στόμα του. Μάταιος ο κόπος. Επρεπε να τα ξέρουν αυτά όταν τον συμμάζεψαν στο ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ.

Κόλλημα με την Ιθάκη και τον Οδυσσέα

Επειδή από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο (και μεθαύριο και βλέπουμε) θα υποστούμε τόνους Τσιπριάδας, θέλουμε να σημειώσουμε ότι ο Τσίπρας έχει ένα κόλλημα με την Ιθάκη και τον Οδυσσέα (μάλλον επειδή θεωρεί πως και η αφεντομουτσουνάρα του είναι πολυμήχανος σαν τον ομηρικό ήρωα). Τον Αύγουστο του 2018 έκανε τη σκαφάτη κρουαζιέρα του με το κότερο «Odyssey» του εφοπλιστή Παναγόπουλου (προσπαθώντας να την κρατήσει κρυφή, για να μην τον κατηγορήσουν, αλλά τον πρόδωσαν οι φωτογραφίες με το πούρο που απολάμβανε on board). Kαι κάποια στιγμή βγήκε στην Ιθάκη και απηύθυνε διάγγελμα από ένα λόφο με φόντο το λιμάνι του νησιού, για να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό ότι τον έβγαλε από τα Μνημόνια! Μια ζωή μέσα στο ψέμα ο φέικ Οδυσσέας.

Εζήλωσεν δόξαν Κυρανάκη

Καταρχάς πήγε να παραστήσει την αρσενική Πυθία: «Δεν έχουν κανένα δικαίωμα [οι αγρότες] είτε έχουν δίκιο, που μπορεί να έχουν, όσο δίκαιο κι αν έχουν». Μετά ντύθηκε Κυρανάκης με στολή Χρυσοχοΐδη: «Πρέπει και να δράσουμε γιατί όσο συνεχίζεται αυτή η ιστορία τα μπλόκα θα δυναμώνουν. Για μένα πρέπει να επέμβει η αστυνομία. Πρέπει να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Γι’ αυτό είναι η αστυνομία. Οι δρόμοι πρέπει να ανοίξουν και με βία ακόμη». Ονομάζεται Στράτος Σιμόπουλος και είναι βουλευτής της ΝΔ. Βουλευτής Θεσσαλονίκης, όχι κάποιου αγροτικού νομού.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
Επόμενο άρθρο Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Σχετικά Αρθρα

Tης αμύνης τα παιδιά…

Κόντρες 25 Μάι 2026, 14:53

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Νομικό πραξικόπημα η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

25 Μάι 2026, 19:55
Διεθνή

Για ειρήνη εκλιπαρεί αυτός που χάνει τον πόλεμο

25 Μάι 2026, 18:49
Κόντρες

Tης αμύνης τα παιδιά…

25 Μάι 2026, 14:53
Πολιτική

Την… τιμημένη σημαία ποιος την πέταξε;

25 Μάι 2026, 13:03
Εργατικά

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

25 Μάι 2026, 11:19
Διεθνή

Αμπάς, Φάταχ και Χαμάς: Ανάγνωση των Παλαιστινιακών Δημόσιων Τάσεων

25 Μάι 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Εθνικό Θέατρο ως άθλιος διαφημιστής του σιωνισμού

24 Μάι 2026, 19:39
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.

Ημέρα Αφρικής.

Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).

Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).

1834: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο.

1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.

1966: Αρχή πολιτιστικής επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου (“Ντατζεμπάο“) στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.

1989: Ταυτόχρονη βομβιστική στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo