Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Θερίζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων στην «επικράτεια» του Κουρέτα
  • «Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές
  • Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια
  • Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Δευτέρα, 19.6.06
Εφετείο 17Ν

101η συνεδρίαση

Δευτέρα, 19.6.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούν 2006, 00:00
ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 
Η ώρα της Σαγρή. Της γυναίκας που ισχυρίστηκε ότι ένα βράδυ, στην άδεια καφετέρια στο λιμάνι του Πειραιά, καθόταν αυτή και περίμενε να ξημερώσει για να πάει στη Σαντορίνη και στο διπλανό τραπέζι καθόταν ο Σάββας Ξηρός με την Αγγελική Σωτηροπούλου. Της έκαναν τόση εντύπωση που αποτύπωσε τα χαρακτηριστικά τους και όταν αργότερα τους είδε στην τηλεόραση τους γνώρισε. Δεν έκανα καμιά κίνηση να πάει στην Αστυνομία, αλλά το είπε σε έναν οικογενειακό φίλο… απόστρατο αξιωματικό της Ασφάλειας κι αυτός της είπε ότι κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία και να πάει να καταθέσει! Και ποια ήταν αυτά τα χαρακτηριστικά που της έκαναν εντύπωση και τα συγκράτησε; Γιατί δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να βλέπεις δυο ανθρώπους μες στη νύχτα και να αποτυπώνεις τα χαρακτηριστικά τους.
 
Την Αγγ. Σωτηροπούλου μπορούσε να την περιγράψει ως σωματότυπο: κοντή, αδύνατη, με μακριά μαλλιά. Οπως την είχε δει στην τηλεόραση. Ηταν μια τόσο οικεία φιγούρα εκείνη την περίοδο. Το Σάββα, όμως, μπορούσε να τον περιγράψει μόνο όπως τον είδε μετά την έξοδό του από την εντατική και τη μεταφορά του στη φυλακή. Οπως περπατούσε όταν τον είδε στην τηλεόραση (αργά) έτσι τον είχε δει κι εκείνο το βράδυ στον Πειραιά!!! Ενας βαριά τραυματίας, σχεδόν τυφλός, που μόνο υποβασταζόμενος μπορούσε να κινηθεί, περπατούσε το ίδιο όπως τον είχε δει πριν δυο μήνες υγιέστατο! Και αναγνώρισε –είπε- το βλέμμα του! Αναγνώρισε το βλέμμα ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι τον είχε δει δυο μήνες πριν και στο μεταξύ αυτός είχε σχεδόν τυφλωθεί!!  Είναι φανερ ότι η Σαγρή ποτέ δεν είχε τη συνάντηση που λέει. Μόνο στην τηλεόραση έχει δει το Σάββα και τη Σωτηροπούλου.
 
Το πιο προκλητικό. Η κυρία αυτή ουδέποτε ταξίδεψε στη Σαντορίνη. Εχει μόνο εισιτήρια με το τρένο Θεσσαλονίκη-Αθήνα και επιστροφή. Την έστησε –λέει- ο πράκτορας! Κι ούτε τα λεφτά πήρε ποτέ πίσω, μολονότι τα λεφτά δεν της περισσεύουν (υποτίθεται ότι έμεινε ξάγρυπνη στο λιμάνι για να μη πληρώσει λεφτά σε ξενοδοχείο)!! Δε θυμόταν καν το όνομα του πλοίου με το οποίο θα έφευγε. Στην πρώτη δίκη είχε πει High Speed, τώρα περιέγραψε συμβατικό πλοίο και κατέληξε στο «Ιθάκη». Όταν ρωτήθηκε τι χρώμα είχε το πλοίο, απάντησε αβίαστα λευκό. Ομως, το «Ιθάκη» είναι ένα από τα Blue Star και το χρώμα του είναι βαθύ μπλε! Το χρώμα είναι το σήμα κατατεθέν των πλοίων αυτής της εταιρίας. Δε θυμόταν ούτε το όνομα του ξενοδοχείου που θα έμενε. Δε μπορούσε να πει πώς θα την έβρισκε ο πράκτορας για να της δώσει τα εισιτήρια (θα την έπαιρνε τηλέφωνο και θα του έλεγε αυτή ότι κρατούσε κόκκινη τσάντα, για να την αναγνωρίσει, αλλά τελικά δεν την πήρε τηλέφωνο, ενώ στην πρώτη δίκη είχε πει ότι ο πράκτορας θα κρατούσε μια πινακίδα και θα τον αναγνώριζε αυτή)! Υποτίθεται ότι είχε κερδίσει τη διαμονή από κάποιο γυμναστήριο, ότι θα πήγαινε μαζί με άλλα άτομα από άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά μόνο σ’ αυτή έτυχε η… γκαντεμιά και δεν ταξίδεψε!! Της είπαν ότι το εισιτήριο που δεν χρησιμοποίησε ισχύει για ένα χρόνο, αλλά αυτή έκανε το ταξίδι στη Σαντορίνη το Σεπτέμβρη, από τη Θεσσαλονίκη και όχι από τον Πειραιά.
Και αυτό, όμως, δε μπορεί να το αποδείξει!!! Και το όνομά της δεν ήταν στη λίστα του «Πρίνου» που είχε κάνει αυτή την προσφορά σε πελάτες του! Το είχε ψάξει η «Ελευθεροτυπία» στη διάρκεια της πρώτης δίκης και το είχε αποκαλύψει.
Η μάρτυρας αμφισβητήθηκε από την έδρα. Αλλωστε, έχει αμφισβητηθεί και από το πρώτο δικαστήριο, το οποίο αθώωσε (κατά πλειοψηφία) την Αγγ. Σωτηροπούλου. Ηρθε, μάλιστα, με νέα γραμμή: εγώ δεν τους είδα να κάνουν τίποτα κακό. Στο πρώτο δικαστήριο, όμως, έλεγε ότι τους είδε και… της κόπηκε η ανάσα (τόσο άγριοι ήταν οι… τρομοκράτες)! Οταν ήρθε η σειρά της υπεράσπισης (Δ. Βαγιανού και Γ. Κούρτοβικ), η Σαγρή διαλύθηκε εις τα εξ ών συνετέθη. Φάνηκε καθαρά ότι αυτή ουδέποτε βρέθηκε στον Πειραιά. Ακόμα και η καφετέρια που περιέγραφε δεν υπάρχει! Θα νόμιζε κανείς ότι εννοεί κάποια από τις καφετέριες που είναι μέσα στο λιμάνι. Αυτή, όμως, μιλούσε για καφετέρια έξω από την Πύλη Γ του λιμανιού, υπερυψωμένη, με σκαλάκια. Τέτοια καφετέρια δεν υπάρχει στην περιοχή του λιμανιού, πώς να το κάνουμε!! Υπάρχει η καφετέρια μέσα στο λιμάνι, η οποία είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση, όπως προέκυψε και από σχετική βεβαίωση του ΟΛΠ, που είχε προσκομίσει η υπεράσπιση. Οσο για τον πράκτορα που θα της τηλεφωνούσε, αυτό δε μπορούσε εκ των πραγμάτων να γίνει, γιατί το κινητό της ήταν παλιό και ξεφορτιζόταν γρήγορα! Δηλαδή, κατέβηκε στον Πειραιά για να βρει έναν πράκτορα (χωρίς να ξέρει ποιον) και το κινητό στο οποίο θα την έβρισκε ήταν ξεφορτισμένο!!! Θυμίζουμε ότι στην πρώτη δίκη δεν είχε πει τίποτα για κινητό, αλλά για πινακίδα που θα κρατούσε ο πράκτορας. Δεδομένου ότι –όπως είπε- οι υπόλοιποι του γκρουπ ταξίδεψαν για Σαντορίνη και τους είδε, πώς και δεν επικοινώνησε με τον πράκτορα που ήταν εκεί;
 
Στη διάρκεια των ερωτήσεων της υπεράσπισης η Σαγρή δεν είχε αρχή και τέλος. Της τηλεφώνησαν –είπε- από το γραφείο του Ζερβομπεάκου, τη μέρα που θα έβγαινε ο Σάββας από το νοσοκομείο, και της είπαν να τον δει στην τηλεόραση. Αυτή, όμως, στο Ζερβομπεάκο κατέθεσε ένα μήνα μετά (2 Οκτώβρη)! Οταν της το επισήμανε η Γ. Κούρτοβικ, έμεινε για λίγο… κόκαλο και μετά απάντησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ανακριτή, πριν πάει να καταθέσει! Είναι φανερό ότι με «άλλους» είχε επικοινωνία η κυρία, αφού στην ανάκριση εκείνη την περίοδο ήταν άγνωστη.
 
Για το ότι η Σαγρή λέει ψέματα δε χωρά αμφιβολία. Για το ότι μισεί θανάσιμα τη Σωτηροπούλου, επίσης (αυτό φάνηκε κυρίως στο πρωτόδικο). Το ερώτημα είναι αν έφτιαξε μόνη της όλο αυτό το παραμύθι ή αν από την αρχή συνεργάστηκε με την Ασφάλεια. Γιατί για το ότι από κάποια στιγμή και μετά συνεργάζονται στενά επίσης δε χωρά αμφιβολία.
Δ. Βαγιανού και Γ. Κούρτοβικ έκαναν εκτενή σχόλια, με τα οποία κατέδειξαν όλα τα ψέματα και όλες τις αντιφάσεις της Σαγρή. Σχόλιο επίσης έκανε έκανε και ο Χρ. Ξηρός, για να πει ότι με τέτοιους άθλιους ψευδομάρτυρες στήθηκε το κατηγορητήριο και σε τέτοιους άθλιους ψευδομάρτυρες στηρίχτηκαν οι καταδίκες στο πρώτο δικαστήριο.
 
ΛΗΣΤΕΙΑ ΕΛΤΑ ΒΥΡΩΝΑ
 
Ο μάρτυρας Κολιγιάννης, υπάλληλος των ΕΛΤΑ, περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που έγινε η ληστεία, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα από τους δράστες. Ολα έγιναν γρήγορα, ο αιφνιδιασμός ήταν απόλυτος, η ταραχή των υπαλλήλων δεδομένη και αυτός προσπαθούσε να μην κοιτάζει τους δράστες. Η πλάκα είναι ότι και αυτός έπεσε σε αντιφάσεις και έμπλεξε αυτά που είχε δει και είχε καταθέσει προανακριτικά, με αυτά που πληροφορήθηκε. Τότε, για παράδειγμα, είχε πει ότι είδε μόνο ένα άτομο να μπαίνει από τη σπασμένη πόρτα, ενώ τώρα κατέθεσε ότι είδε όλη τη φάση από την αρχή: τρεις έσπασαν την πόρτα με μια σιδηροτροχιά και δύο μπήκαν μέσα και πήραν τα λεφτά. Ηταν τόσο το μπλέξιμό του που επέμενε ότι τότε ήταν σαστισμένος και μπορεί να τα έλεγε λάθος, ενώ τώρα τα θυμάται πιο καλά! Την κατάθεσή του, όμως, την είχε δώσει την επομένη της ληστείας και επομένως το σάστισμα του είχε φύγει, ενώ είχε προφανώς μιλήσει και με τους συναδέλφους του. Το σημειώνουμε γιατί αποτελεί ενδεικτικό του μπερδέματος που υπάρχει στη μνήμη των ανθρώπων μετά από χρόνια. Μόνο οι ψευδομάρτυρες εμφανίζονται με βεβαιότητες.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

101η συνεδρίαση

Περί ρουφιανιάς
Επόμενο άρθρο

101η συνεδρίαση

Τρίτη, 20.6.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Θερίζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων στην «επικράτεια» του Κουρέτα

9 Ιούλ 2025, 18:00
Παιδεία

«Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές

9 Ιούλ 2025, 16:51
Εργατικά

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

9 Ιούλ 2025, 07:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια

8 Ιούλ 2025, 23:13
Αγροτικά

Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεβρακώνεται ο... αδιάφθορος Μητσοτάκης

8 Ιούλ 2025, 20:51
Πολιτική

Αγιος Νικόλαος: Ανεπιθύμητοι οι σιωνιστές τουρίστες

8 Ιούλ 2025, 18:15
Διεθνή

Ομολογούν τη νίλα στη Μπέιτ Χανούν οι σιωναζιστές

Περιμένουμε το βίντεο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

8 Ιούλ 2025, 18:02
Εργατικά

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου

8 Ιούλ 2025, 12:59
Εργατικά

Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά – Σήμερα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χρύσα Χοτζόγλου

19:00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

8 Ιούλ 2025, 12:53
Διεθνή

Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές

8 Ιούλ 2025, 09:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη “Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση”.

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20 Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 101η συνεδρίαση

    17Ν
    • 101η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 101η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 101η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 101η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 101η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 101η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 101η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 101η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 101η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 101η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 101η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 101η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 101η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 101η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 101η συνεδρίαση

      101η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 101η συνεδρίαση

      101η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 101η συνεδρίαση

      101η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 101η συνεδρίαση

      101η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 101η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 101η συνεδρίαση

    101η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 101η συνεδρίαση

    101η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 101η συνεδρίαση

    101η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 101η συνεδρίαση

    101η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 101η συνεδρίαση

    101η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 101η συνεδρίαση

    101η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo