Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα
  • Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;
  • Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή
  • Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Σαν σήμερα 18 Ιούνη
  • PosoKaneiToDoulema?
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Πολιτική

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ως εντολοδόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Μάι 2026, 19:41

Σε μια καρικατούρα σολωμόντειας λύσης κατέληξε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου, αποφασίζοντας ομόφωνα τη διετή ανανέωση της θητείας των εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων Πόπης Παπανδρέου, Χαρίκλειας Θάνου και Διονύση Μουζάκη, αντί μιας νέας πλήρους θητείας (πενταετία) που έχει αποφασίσει το Κολλέγιο των Ευρωπαίων Εισαγγελέων.

Δεκαπέντε ανώτατοι δικαστές, υπό την προεδρία της απερχόμενης (30 Ιούνη) προέδρου του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Παπαδοπούλου, με τη συμμετοχή και του επίσης απερχόμενου και ήδη περιβόητου μετά την εκ νέου αρχειοθέτηση του φακέλου των υποκλοπών, εισαγγελέα του ΑΠ Κωνσταντίνου Τζαβέλλα (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), τσαλάκωσαν τον νόμο και τον ευρωπαϊκό κανονισμό, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποφάσισαν ότι οι τρεις εντεταλμένοι ευρωπαίοι εισαγγελείς πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους μόνο για το διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρώσουν τις ανοιχτές υποθέσεις που χειρίζονται, το οποίο το ΑΔΣ υπολόγισε σε διετία.

Τσαλάκωσαν το νόμο και τον κανονισμό γιατί:

  • Πουθενά δεν προβλέπεται μερική θητεία ή μερική ανανέωση της θητείας των εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων. Η θητεία ορίζεται ρητά ως πενταετής και η ανανέωση επίσης ως πενταετής.
  • Πουθενά δεν προβλέπεται εξάρτηση της διάρκειας της θητείας των εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων από τους φακέλους τους οποίους χειρίζονται.
  • Νόμος και κανονισμός προβλέπουν ρητά ότι το ΑΔΣ έχει καθαρά διεκπεραιωτικό ρόλο, συγκεντρώνοντας τις υποψηφιότητες που υποβάλλονται από έλληνες εισαγγελείς και αποστέλλοντάς τους στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία που είναι η μόνη που αποφασίζει, χωρίς αυτό το κυριαρχικό της δικαίωμα να τίθεται υπό την αίρεση του ΑΔΣ ή οποιουδήποτε άλλου εσωτερικού δικαστικού ή κυβερνητικού οργάνου.

Εχουμε γράψει αναλυτικά για το ισχύον νομικό πλαίσιο (κανονισμός και εφαρμοστικός νόμος στην Ελλάδα), έχουμε δημοσιεύσει και τον κανονισμό 1939/2017 και τον εφαρμοστικό νόμο 4786/2021 (επί Μητσοτάκη ψηφίστηκε) και έχουμε σημειώσει τις σχετικές διατάξεις για να μην μένει η παραμικρή αμφιβολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

Ουδέποτε μέχρι τώρα προέκυψε αμφισβήτηση αυτού του στάτους. Το ΑΔΣ έκανε τη διεκπεραιωτική δουλειά του και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αποφάσιζε ποιους από τους προτεινόμενους εισαγγελείς θα τοποθετήσει στην υπηρεσία της στην Ελλάδα. Προέκυψε τώρα αμφισβήτηση, για πολιτικούς και όχι για νομικούς λόγους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε πρόβλημα με τους εντεταλμένους ευρωπαίους εισαγγελείς που χειρίζονται τον τεράστιο φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και ιδιαίτερα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, ενάντια στην οποία χύνουν δηλητήριο κυβερνητικά στελέχη με επικεφαλής τον ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο Γεωργιάδη. Και να μην ξεχνάμε ότι το ξήλωμα της Παπανδρέου ζητούσαν οι Φραπεδοχασάπηδες σε τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν, απομαγνητοφωνήθηκαν και υπάρχουν στην πρώτη δικογραφία που στάλθηκε στη Βουλή (για τους Βορίδη, Αυγενάκη και σία).

Αν το ΑΔΣ ήθελε να κρατήσει μερικά προσχήματα ανεξαρτησίας και αντικειμενικότητας, δε θα κατέληγε σ’ αυτήν την απόφαση, ικανοποιώντας την απαίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γιατί τι μήνυμα στέλνεται; Οτι οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς δεν είναι «σόι», δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και δεν πρέπει να παραμείνουν στην ελληνική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (όπως ακριβώς ισχυρίζονται ο Γεωργιάδης και τα άλλα μαντρόσκυλα του Μητσοτάκη). Αλλά για να μην έρθουμε σε ανοιχτή σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, τους αφήνουμε για δυο χρόνια ακόμα και μετά τέρμα.

Υποτίθεται ότι το ΑΔΣ κάνει επίδειξη τσαμπουκά στην Λάουρα Κοβέσι, η οποία υπήρξε κατηγορηματική: εμείς ζητήσαμε την ανανέωση της θητείας των τριών εισαγγελέων και όποιος διαφωνεί με την άσκηση αυτού του δικαιώματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να πάει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Το ΑΔΣ υποτίθεται ότι λέει στην Κοβέσι: «Εμείς αποφασίζουμε, μαντάμ, όχι εσύ». Την ίδια στιγμή, όμως, δεν κόβει εντελώς τους τρεις εισαγγελείς, την ανανέωση της θητείας των οποίων έχει αποφασίσει το Κολλέγιο των Ευρωπαίων Εισαγγελέων. Απλά, κόβει τη θητεία τους λίγο πριν από τη μέση της πενταετίας, που είναι η προβλεπόμενη από νόμο και κανονισμό διάρκειά της.

Θα το τραβήξουν η Κοβέσι και το Κολλέγιο των Ευρωπαίων Εισαγγελέων; Εχουν κάθε δικαίωμα, γιατί κανονισμός και νόμος τους το δίνουν. Το αν θα ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση. Ολα τα ευρωενωσίτικα όργανα, συμπεριλαμβανόμενων αυτών που φέρουν το φωτοστέφανο της ανεξαρτησίας, όπως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αποφασίζουν πολιτικά και όχι με αυστηρά νομικούς κανόνες.

Ακόμα και στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν προχώρησε σε συνένωση όλων των δικογραφιών σε μια δικογραφία για το κακουργηματικό αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκολύνοντας έτσι την κυβέρνηση Μητσοτάκη να «καθαρίσει» με πολιτικές ευθύνες και όχι με ποινικές ευθύνες υπουργών της. Υπάρχει και σχετική αλληλογραφία ανάμεσα στο γραφείο των εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων και την εφημερίδα μας γι’ αυτό το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Η απάντηση των Εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων σε άρθρο μας και η δική μας ανταπάντηση

Μένει να δούμε αν η Λάουρα Κοβέσι και το Κολλέγιο των Ευρωπαίων Εισαγγελέων θα βάλουν στη θέση του το ΑΔΣ, αφού έχουν με το μέρος τους τον κανονισμό και το νόμο, ή θα αρκεστούν στη διετή παράταση, σ’ αυτή την καρικατούρα σολωμόντειας λύσης, για να μην προκαλέσουν κρίση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στους διαδρόμους των ευρωενωσίτικων οργάνων όλα αποφασίζονται με πολιτικά κριτήρια. Κι όταν υπάρχει υποψία κρίσης, σηκώνουν το τηλέφωνο να συμβουλευτούν κανέναν «παραπάνω».

Ανεξάρτητα, όμως, από το τι θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο ελληνικός ανώτατος δικαστικός μηχανισμός κατάφερε για μια ακόμα φορά να ξεφτιλιστεί, λειτουργώντας σαν επιχειρησιακό εργαλείο μιας αστικής κυβέρνησης, εν προκειμένω της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΥΓ. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Γεωργιάδης έσπευσε να εκθέσει το ΑΔΣ του Αρείου Πάγου, με μια αλαζονική ανάρτηση στην οποία γράφει ότι δικαιώθηκε και επιτίθεται ξανά στους εντεταλμένους ευρωπαίους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγορώντας τους ότι έστησαν δικογραφίες για να πετύχουν ανανεώσεις θητείας! Θεωρεί την απόφαση του ΑΔΣ ως δικαίωση των θέσεών του, αδιαφορώντας για το ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα τους ανώτατους δικαστές ως εντολοδόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακολουθεί η ανάρτησή του.

«Όπως θυμάστε, είχα από την αρχή υποστηρίξει την θέση, ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την ανανέωση ή μή της θητείας των Εντεταλμένων Ελλήνων Εισαγγελέων ήταν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Είχα μάλιστα υποστηρίξει την άποψη ότι η εμμονή τους με τις γελοίες κατά των βουλευτών δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έγινε για να επιτύχουν την ανανέωση τους, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που η πολιτική εμπλοκή των υποθέσεων αυτών έχει προκαλέσει. Διάφοροι, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και το @pasok δια του κ. Τσουκαλά υποστήριξαν ότι την αρμοδιότητα την είχε αποκλειστικά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ότι η θητεία τους είχε ανανεωθεί για 5 έτη από το Κολλέγιο των Ευρωπαίων Εισαγγελέων πριν από μερικούς μήνες. Στο Οικονομικό Forum των Δελφών η κα Κοβέσι είχε υποστηρίξει ότι αυτή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την 5ετή ανανέωση της θητείας τους. Τελικά σήμερα το ΑΔΣ βρήκε νομίζω την πιο ιδανική λύση. Ανανέωσαν μόνον για 2 και όχι για 5 έτη, έτσι ώστε να έχουν άπλετο χρόνο μεν οι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς να τελειώσουν τις έρευνες που κάνουν και κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι εμπόδισαν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ολοκληρώσει την έρευνα της κατά των βουλευτών. Παράλληλα όμως ανανεώνοντας για 2 και όχι για 5 έτη ξεκαθάρισαν προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα την έχει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως ρητά γράφει το Ελληνικό Σύνταγμα. Περιττό να εξηγήσω ότι ο αρχικός μου ισχυρισμός πώς ο πολιτικός θόρυβος αυτών των δικογραφιών βοηθά την προσπάθεια των Εντεταλμένων Εισαγγελέων να ανανεωθεί η θητεία τους, επιβεβαιώθηκε πλήρως. Η απόφαση είναι σοφή διότι πλέον υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να κάνουν όσους χειρισμούς θέλουν και να αποδείξουν στο Δικαστήριο εάν οι υποθέσεις τους στέκουν ποινικά ή όχι. Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε ποιες υποθέσεις θα μπουν στο αρχείο και ποιες όχι και σε λίγους περισσότερους μήνες ακόμη, εάν θα υπάρξει τελικά κάποια καταδίκη ή απολύτως καμμία όπως προσωπικά πιστεύω ότι θα συμβεί και τότε θα δούμε ποιος έλεγε την αλήθεια από την αρχή».

Όπως θυμάστε, είχα από την αρχή υποστηρίξει την θέση, ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για την ανανέωση ή μή της θητείας των Εντεταλμένων Ελλήνων Εισαγγελέων ήταν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Είχα μάλιστα υποστηρίξει την άποψη ότι η εμμονή τους με τις γελοίες κατά των βουλευτών…

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 11, 2026

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ Χεζμπολά έπληξε συστοιχία του Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος)!

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 12 Μάη

Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Σχετικά Αρθρα

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

Αγροτικά 13 Ιούν 2026, 09:41

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 19:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

Σεϋχέλλες: Εθνική εορτή.

1925: 29 χώρες υπογράφουν το πρωτόκολλο της Γενεύης που απαγορεύει τη χρήση δηλητηριωδών αερίων στον πόλεμο.

1946: Δημοσιεύεται το γ’ ψήφισμα που νομιμοποιεί τις εκτελέσεις κομμουνιστών.

1946: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.

1988: Αποτυχημένη απόπειρα κατά του τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ.

1999: Η ρωσική Δούμα ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο χορηγείται αμνηστία σε 94.000 φυλακισμένους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Εφετείο 17Ν

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • ΕΛΑ

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • Επικοινωνία

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • Όροι χρήσης

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • Ποιοι είμαστε

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • Επικοινωνία

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

  • Όροι χρήσης

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

    Tσαλάκωσε νόμο και κανονισμό, αποφασίζοντας μερική ανανέωση της θητείας τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo