Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη
  • Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση
  • «Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
  • Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια
  • «Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»
  • Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Κάθε θαύμα τρεις ημέρες… κι ο Κωστής τον Αύγουστο
Περιβάλλον

Κάθε θαύμα τρεις ημέρες… κι ο Κωστής τον Αύγουστο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Αυγ 2020, 18:07

Λίγες μέρες ήταν αρκετές για να επιβεβαιώσουν όσα γράψαμε, σχετικά με την υποκριτικότητα του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Κωστής Χατζηδάκης για τα αιτήματα της ΠΕΔΔΥ (Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπάλληλων), στη συνάντησή του με το προεδρείο της στις 31 Ιούλη.

Ο Χατζηδάκης υποσχέθηκε στην ΠΕΔΔΥ ότι θα εξετάσει όλα τα χρονίζοντα αιτήματά της, που τα παρουσίασε και σ’ αυτόν, ξέροντας ότι σε λίγες μέρες η αρμοδιότητα θα έχει περάσει στον Ταγαρά και ο ίδιος (ο Χατζηδάκης) θα μπορεί σαν Πόντιος Πιλάτος να πλένει τα χέρια του.

Πράγματι, στον ανασχηματισμό της πλάκας της 4ης Αυγούστου, ο Ταγαράς τοποθετήθηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη υφυπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αρμόδιος για το Περιβάλλον. Την αρμοδιότητα είχε κρατήσει ο ίδιος ο Χατζηδάκης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διαχείριση του ΥΠΕΝ, μολονότι είχαν διοριστεί από τον Μητσοτάκη δύο υφυπουργοί.

Ηταν φανερή η φιλοδοξία του Χατζηδάκη να πιστωθεί ως επιτυχία τη δραστική μείωση του δασικού πλούτου της χώρας με εργαλείο τους δασικούς χάρτες-καρικατούρα. Ηταν ένας στόχος του πατριάρχη της οικογένειας Μητσοτάκη, στο περιβάλλον του οποίου ενηλικιώθηκε πολιτικά ο Χατζηδάκης, παίρνοντας τα κατάλληλα μαθήματα: τα δάση είναι… υπερβολικά πολλά στην Ελλάδα και η διατήρησή τους υπονομεύει την καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας. Ο νεαρός και φέρελπις Κωστής, λοιπόν, γαλουχήθηκε μ’ αυτές τις ιδέες, τις απολύτως ταιριαστές και με τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που είχε επιλέξει από τα μικράτα του, και έκανε την πραγματοποίησή τους έναν από τους σκοπούς της ζωής του.

Ομως, στον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας του, συνειδητοποίησε τις τεράστιες δυσκολίες αυτού του βρόμικου εγχειρήματος. Δυσκολίες στις οποίες συνέβαλε πολύ και η ΠΕΔΔΥ με τη δράση της (π.χ. με τις αγωγές κατά της νομιμοποίησης των περιβόητων οικιστικών πυκνώσεων και των παράνομων ξεχερσωμάτων δασών και δασικών εκτάσεων). Ο Χατζηδάκης κατάλαβε ότι επίκεινται νέες αγωγές, κατά διατάξεων του δικού του αντιδασικού νόμου 4685/2020, που θα υποβληθούν μόλις εκδοθούν οι πρώτες διοικητικές πράξεις. Γι’ αυτό επέλεξε να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, συναποφασίζοντας με τον Μητσοτάκη να δώσουν την αρμοδιότητα για το περιβάλλον στον Ταγαρά. Εναν επαρχιώτη βουλευτή που ως αναπληρωτής ΥΠΕΝ αρμόδιος για το περιβάλλον στην κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, είχε επιδείξει πλούσιο αντιδασικό έργο και δεν είχε καμία αναστολή στο να θεσμοθετηθεί και να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Ο Ταγαράς βλέπει ως «μάννα εξ ουρανού» την υπουργοποίησή του και θα κάνει τα πάντα για να τη διατηρήσει. Αυτό είναι το ταβάνι των πολιτικών του φιλοδοξιών. Δε φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε πολιτικό πρώτης γραμμής, όπως ο Χατζηδάκης.

Στις 4 του Αυγούστου, λοιπόν, ανακοινώθηκε ο Ταγαράς ως υφυπουργός Περιβάλοντος, στις 5 παρουσιάστηκε στο ΥΠΕΝ και στις 6 Αυγούστου του δόθηκαν οι αρμοδιότητες με κοινή απόφαση των Χατζηδάκη και Μητσοτάκη (δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα στο ΦΕΚ 3296Β). Σε όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις τις αρμοδιότητες στους υφυπουργούς παραχωρούσε ο αρμόδιος υπουργός. Στην κυβέρνηση των «αρίστων» του Κούλη, όμως, τα πάντα ελέγχει ο ίδιος, με τον προσωπικό μηχανισμό που έχει εγκαταστήσει στο Μαξίμου, για να εξισορροπεί τους εσωκομματικούς ανταγωνισμούς και -το κυριότερο- επειδή δεν του εμπνέουν εμπιστοσύνη οι υπουργοί που διορίζει.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, βολεύεται και ο Χατζηδάκης, που ήθελε να ξεφορτωθεί την αρμοδιότητα για τα δάση και γενικά για το φυσικό περιβάλλον, η οποία μετατρέπει την καρέκλα του υπουργού ΠΕΝ σε ηλεκτρική. Ο διορισμός υφυπουργού αρμόδιου για το περιβάλλον από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, κρύβει το γεγονός ότι ο Χατζηδάκης ήθελε να ξεφορτωθεί την αρμοδιότητα για τα δάση.

Στην κοινή εμφάνιση του Χατζηδάκη με τον Ταγαρά και τον Οικονόμου (υφυπουργός αρμόδιος για τη Χωροταξία και το Αστικό Περιβάλλον) στις 5 Αυγούστου, έγιναν δηλώσεις και από τους τρεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις δηλώσεις όλων τους, αλλά ιδιαίτερα του Χατζηδάκη και του Ταγαρά, απουσίασε η παραμικρή αναφορά στις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Χατζηδάκης στη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΕΔΔΥ. Ποιες ήταν αυτές;

«Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με στελεχιακό δυναμικό, διαμέσου των αναγκαίων προσλήψεων επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού (Δασολόγων και Δασοπόνων), για τις οποίες θα κινήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την απαραίτητη διαδικασία. Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Αραβώσης θα αναλάβει να καταγράψει τις ανάγκες και να συντονίσει τη διαδικασία με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και την ΠΕΔΔΥ.

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκαν:

1.    Το θέμα του “Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας“ και της ανάγκης άμεσης προώθησης αιτήματος στο Υπουργείο Εργασίας που θα αφορά Δασολόγους, Δασοπόνους και Διοικητικούς υπαλλήλους που θα υποστηρίξουν τη Γενική Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ και τις Αποκεντρωμένες Δασικές Υπηρεσίες.
2.    Το θέμα της πρακτικής άσκησης των νέων Δασολόγων, έτσι ώστε κάθε χρόνο να αξιοποιούνται πτυχιούχοι και να αποκτούν εμπειρία.
3.    Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της αλλαγής του Π.Δ. 99/2018 αναφορικά με τα θιγόμενα δικαιώματα των Γεωτεχνικών.
4.    Το θέμα του αντισταθμίσματος 6 τοις χιλίοις και της επαναφοράς και απόδοσής του στους Δασολόγους δημοσίους υπαλλήλους, όπως ήδη έχει αποφασιστεί για τους μηχανικούς».

Από τις «δεσμεύσεις» αυτές του Χατζηδάκη θα σταθούμε στην επισήμανσή του ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών με δασολόγους και δασοπόνους και γι’ αυτό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, αναθέτοντας το «κουμάντο» στον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Αραβώση. Κι ακόμη, στο ότι θα αντιμετωπίσει άμεσα τη διαδικασία για την ενίσχυση των περιφερειακών Δασικών Διευθύνσεων και των Δασαρχείων με δασολόγους, δασοπόνους και διοικητικούς, για την προστασία και ανάπτυξη των δασών, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας». Για το θέμα αυτό γράψαμε πρόσφατα σε δημοσίευμά μας με τίτλο Ιδού οι πυρπολητές των δασών.

Σε όλες αυτές τις «δεσμεύσεις» και ιδιαίτερα στις δύο που υποτίθεται ότι έχουν άμεση προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για την επιτάχυνση των διαδικασιών σύνταξης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών και για την πρόσληψη οκταμηνιτών δασολόγων, δασοπόνων και διοικητικών για την ανάπτυξη και προστασία των δασών, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά τόσο από τον Χατζηδάκη όσο και από τον Ταγαρά, που ως αρμόδιος υφυπουργός, εποπτεύων του Αραβώση, υποτίθεται πως ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις δεσμεύσεις που ο Χατζηδάκης έδωσε στο προεδρείο της ΠΕΔΔΥ.

Ο Χατζηδάκης δήλωσε για τον Ταγαρά: «Με χαρά και με πολλές προσδοκίες υποδεχόμαστε σήμερα τον νέο υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά. Γνωρίζει το υπουργείο από την θητεία του ως αναπληρωτής υπουργός την περίοδο 2014-2015 με αρμοδιότητα για θέματα παραπλήσια με αυτά που αναλαμβάνει».
Οποιος μπορεί να διαβάσει ανάμεσα από τις γραμμές, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι ο ο Χατζηδάκης περιμένει από τον Ταγαρά να υλοποιήσει αυτό που δεν κατάφερε ο ίδιος, φοβούμενος μην καταρρακωθεί το πολιτικό του πρεστίζ και ψαλιδιστούν ανεπανόρθωτα οι φιλοδοξίες του.

Ο υφυπουργός Οικονόμου εγκωμίασε το αντιδασικό έργο του Ταγαρά και εξέφρασε τη χαρά του που θα είναι μαζί: «Γνώρισα τον Νίκο Ταγαρά το 2014 στο τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αν και έμεινε για 10 μήνες, έκανε έργο που αντιστοιχούσε σε χρόνια, έχοντας αφήσει τη δική του σφραγίδα. Είμαι χαρούμενος που θα είμαστε πλέον μαζί από διαφορετικά μεν πόστα…».

Ο ίδιος ο Ταγαράς, για να στείλει δημόσια το μήνυμα σ’ αυτούς που τον διόρισαν ότι θα διεκπεραιώσει το έργο που του ανέθεσαν, μίλησε με κυνισμό. Επειδή απευθυνόμαστε σε νοήμονες αναγνώστες που ξέρουν να «διαβάζουν» παραθέτουμε τη δήλωσή του χωρίς να τη σχολιάσουμε (οι εμφάσεις είναι δικές μας):

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, που με την δική του απόφαση μου επιτρέπεται να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση σήμερα μαζί σας. Χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα χώρο γνώριμο, σε αντικείμενα που τα περισσότερα έχω διαχειρισθεί ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ευαίσθητα θέματαπολλά και εκκρεμότητες, η ευθύνη είναι μεγάλη και το γνωρίζουμε. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε αποφάσεις, να λύσουμε εκκρεμότητες που έρχονται από το παρελθόν αλλά και να βάλουμε σχέδιο, κανόνες και αρχές για ό,τι καινούργιο εξελίσσεται. Είναι ευθύνη όλων μας εδώ να βρούμε πάντα την κρίσιμη και απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη. Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες των θεμάτων και την ευαισθησία πολλών ομάδων που τις σέβομαι. Είμαστε εδώ να συζητάμε πάντα με όλους και να καταλήγουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα, παίρνοντας αποφάσεις και αφήνοντας πίσω εκκρεμότητες».

Ο Ταγαράς δεν έκανε ούτε νύξη για τις υποσχέσεις που μόλις πριν από λίγες μέρες είχε δώσει ο Χατζηδάκης στο προεδρείο της ΠΕΔΔΥ. Δεν το έκανε, γιατί απλούστατα γνωρίζει ότι η ΠΕΔΔΥ δε θα κάνει πίσω, αλλά θα καταθέσει αγωγές κατά της υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2773Β και αφορά:

– Την υλοποίηση των αντισυνταγματικών και κατά συνέπεια παράνομων διοικητικών πράξεων.

– Τον αποχαρακτηρισμό 50 εκατ. στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων για τις λεγόμενες βοσκήσιμες γαίες. (Θυμίζουμε ότι η βόσκηση είναι χρήση γης και όχι τρίτη κατηγορία γης, μετά τα δάση και τη γεωργική γη).

Και βέβαια, μόλις εκδοθεί το ΠΔ για τις οικιστικές πυκνώσεις και οι διοικητικές πράξεις για το παράνομο ξεχέρσωμα των δασών για δήθεν αγροτική ανάπτυξη, η ΠΕΔΔΥ θα καταθέσει και άλλες αγωγές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚάθε θαύμα τρεις ημέρες… κι ο Κωστής τον Αύγουστο
Επόμενο άρθρο Αναδρομικά συνταξιούχων: κυβερνήσεις και ΣτΕ στηρίζουν το δίκαιο της κεφαλαιοκρατίας

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

12 Οκτ 2025, 22:25
Διεθνή

Δωσίλογοι απήγαγαν και δολοφόνησαν παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Πόλη της Γάζας

12 Οκτ 2025, 21:03
Αθλητισμός

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

12 Οκτ 2025, 20:40
Διεθνή

Πιο γρήγοροι από τους Κινέζους…

12 Οκτ 2025, 19:48
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

Ημέρα αγρότισσας.

Ημέρα πλυσίματος χεριών.

Ημέρα τυφλών.

1907: Η Εβστιλία Ρογκοζινίκοβα εκτελεί τον διευθυντή των φυλακών της Πετρούπολης, Μαξιμόφσκι.

1920: Φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη (Ιταλία).

1945: Εκτελείται για προδοσία ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Πιερ Λαβάλ.

1951: Δολοφονείται ο πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλή Χαν.

1973: Σε έφοδο τανκς κατά φοιτητών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη σκοτώνονται πάνω από τριακόσια άτομα.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσιγκτον στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo