Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων
  • Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ
  • Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν
  • Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση
  • Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)
  • Σαν σήμερα 12 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι
Καταστολή Περιβάλλον

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Σεπ 2025, 13:16

Οπως αποκάλυψε η χτες η συντηρητική και φιλοκυβερνητική «Καθημερινή», κηλίδωση και όχι εμπρησμό «δείχνει» το δεύτερο πόρισμα που συνέταξε η Πυροσβεστική για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα, υπόθεση για την οποία έχουν προφυλακιστεί δύο νεαροί 21 και 25 ετών.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για το δεύτερο επίσημο έγγραφο στο οποίο η Πυροσβεστική διευκρινίζει –αυτή τη φορά λεπτομερώς– ότι η φωτιά σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στην περιοχή κοντά στο Γηροκομείο δεν ήταν νέο μέτωπο, αλλά μια δεύτερη εστία που δημιουργήθηκε από καύτρες προερχόμενες από το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς –μαινόταν μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα– και οι οποίες ταξίδεψαν με τη βοήθεια του ανέμου.

Η πρώτη αυτοψία στο σημείο είχε γίνει την επομένη της πυρκαγιάς (σ.σ. 14 Αυγούστου), με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) να σημειώνουν για τη φωτιά στην οδό Αγ. Τρύφωνος (σ.σ. περιοχή Γηροκομείου) ότι «αιωρούμενα φλεγόμενα σωματίδια κατευθύνθηκαν νοτίως του εν λόγω οικοπεδικού χώρου και δημιούργησαν νέα εστία πυρκαγιάς. Βάσει πυροσβεστικής εμπειρίας μας η αιτία της πυρκαγιάς φέρεται να είναι το φαινόμενο της κηλίδωσης».

Ομως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήθελε «αίμα». Ηθελε «εμπρηστές» στη φυλακή. Η αστυνομία τους κατασκεύασε και οι δικαστικές αρχές τους έστειλαν στη φυλακή. Κόντρα στο πόρισμα των έμπειρων ανακριτών της Πυροσβεστικής και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Οπως αποκάλυψε χτες η «Καθημερινή», την 25η Αυγούστου, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, με αφορμή και βίντεο που αναρτήθηκε στα σόσιαλ μίντια με τη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο οικόπεδο με τα ξερόχορτα, απευθύνθηκε εκ νέου στη ΔΑΕΕ ζητώντας της να απαντήσει σε εννέα συγκεκριμένα ερωτήματα. Οπως, για παράδειγμα, να διευκρινίσει την απόσταση σε ευθεία γραμμή ανάμεσα στην κύρια εστία και την εστία στο αγροτεμάχιο επί της οδού Αγ. Τρύφωνος, να προσδιορίσει τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες την ημέρα και ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Επίσης, με βάση το βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο, η ανακρίτρια ζήτησε από τα στελέχη του ανακριτικού της Πυροσβεστικής να διευκρινίσουν εάν η εστία πυρκαγιάς που φαίνεται στην αρχή του βίντεο (σ.σ. η έναρξη του μετώπου στο οικόπεδο της οδού Αγ. Τρύφωνος, κοντά στο Γηροκομείο) αποτελεί εξέλιξη της κύριας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Συχαινών Δήμου Πατρέων ή νέο μέτωπο. Αριστα πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι στην πολυσέλιδη έκθεσή της, που υπεβλήθη χθες στην ανακρίτρια, η ΔΑΕΕ επισημαίνει ότι η εστία που φαίνεται στην αρχή του βίντεο μπορεί να υποστηριχθεί βάσιμα ότι αποτελεί εξέλιξη του μετώπου της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 12η Αυγούστου στην περιοχή Συχαινάκαι το οποίο εξαιτίας των ισχυρών ανατολικών ανέμων έφτασε την επόμενη ημέρα στην περιοχή του Γηροκομείου.

Την εκδοχή της κηλίδωσης ενισχύει και η επισήμανση της ΔΑΕΕ ότι στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς κατά την αυτοψία δεν βρέθηκαν πλαστικά μπουκάλια ή υπολείμματα πλαστικών μπουκαλιών και γενικά αντικείμενα που ενδεχομένως να σχετίζονταν με την έναρξη της πυρκαγιάς στο οικόπεδο της Αγ. Τρύφωνος. Ο συνήγορος των δύο προφυλακισμένων νεαρών έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο τον απόστρατο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Ανδριανό Γκουρμπάτση, η πραγματογνωμοσύνη του οποίου αναμένεται να κατατεθεί και αυτή εντός των ημερών στην ανακρίτρια. Οταν αυτό συμβεί, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αναμένεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης. Ιδιαίτερη αξία για τη νομική πορεία της υπόθεσης έχει η επισήμανση της Πυροσβεστικής ότι η έκταση που κάηκε στην περιοχή του Γηροκομείου δεν ήταν δασική (κάτι που σε περίπτωση ενοχής επισύρει ποινή φυλάκισης άνω των δέκα ετών) αλλά αγροτική (προβλέπονται ποινές έως δέκα έτη).

Θυμίζουμε τι γράψαμε γι’ αυτή τη βρομερή κατασκευή στις 21 Αυγούστου.

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Αύγουστος 2021. Μαίνονται οι μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, που ξεκίνησαν από την περιοχή της Βαρυμπόμπης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει εναγωνίως εξιλαστήρια θύματα για να καλύψει την εγκληματική της πολιτική. Ψάχνει «εμπρηστές». Και επειδή δεν τους βρίσκει, κατασκευάζει έναν.

Ο Θεοδόσης Κακούρης συλλαμβάνεται, διαπομπεύεται σαν «εμπρηστής» και προφυλακίζεται με συνοπτικές διαδικασίες. Υπάρχουν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής που λένε ότι ο άνθρωπος αυτός συνέδραμε εθελοντικά, βοήθησε να σωθούν σπίτια, βοήθησε να σωθούν τα άλογα από μεγάλο στάβλο της περιοχής. Οι καταθέσεις τους πετιούνται στα σκουπίδια από τις δικαστικές αρχές.

Ο Θεοδόσης Κακούρης έμεινε στη φυλακή 11 μήνες. Εζησε έναν καφκικό εφιάλτη. Τον Ιούλη του 2022 κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, χάρη στις μαρτυρίες των κατοίκων που κατέθεσαν ότι ο Θεοδόσης «μάτωσε» για να τους βοηθήσει να σώσουν ζώα και σπίτια από την πυρκαγιά. Αυτές οι μαρτυρίες υπήρχαν από την αρχή, όμως τις αγνόησαν, κατασκευάζοντας έναν «εμπρηστή», για να υπηρετήσουν το γκεμπελίστικο κυβερνητικό αφήγημα.

Τελικά, από το πόρισμα της Πυροσβεστικής αποδείχτηκε ότι και η φωτιά της Βαρυμπόμπης προκλήθηκε από πυλώνα της ΔΕΗ!

Το 2023 τα ίδια. Μαίνεται μεγάλη φωτιά στη Λαυρεωτική κι αυτοί συλλαμβάνουν έναν ρουμάνο μετανάστη στα Καλύβια και δίνουν γραμμή στα παπαγαλάκια να τον διαπομπεύσουν: «Προσήχθη αλλοδαπός ύποπτος για εμπρησμό»! Ο Ρουμάνος ήταν πιο τυχερός, καθώς αφέθηκε ελεύθερος. Και όπως αποκάλυψε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Φιλίππου, η φωτιά στα Καλύβια, που έκαψε τελικά 30.000 στρέμματα δάσους, χώρια τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα αγροτικά μηχανήματα, ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ.

Στη Μεσσηνία βρήκαν έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο που ανέλαβε την… ευθύνη και για πυρκαγιές του προηγούμενου χρόνου (χωρίς να έχει υπάρξει μεγάλη φωτιά στην περιοχή όταν τον συνέλαβαν). Για την πυρκαγιά στη Ρόδο ανακοίνωσαν ότι ανέλαβε η ΕΥΠ/ΚΥΠ («τούρκοι πράκτορες, παιδιά»). Και βέβαια, υπάρχουν οι κατασκευές με τους μετανάστες που δήθεν έβαλαν φωτιά στον Εβρο και κάηκε το δάσος της Δαδιάς.

Για να μην μακρυγορούμε εδώ, παραπέμπουμε σε ένα editorial της εφημερίδας μας (26 Αυγούστου 2023), που περιλαμβάνει μια συνοπτική καταγραφή υποθέσεων κατασκευής «εμπρηστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αλιτήριοι, βουλώστε το

Τα ίδια κάνουν φέτος στην Αχαΐα. Εχουν μέχρι στιγμής προφυλακίσει δύο δυάδες νέων ανθρώπων, κατηγορώντας τους για εμπρησμούς.

Η σύλληψη ενός 25χρονου θυμίζει έντονα αυτή του Θεοδόση Κακούρη στη Βαρυμπόμπη. Ο άνθρωπος πήγε να βοηθήσει εθελοντικά στην κατάσβεση, καθώς καύτρες πετάγονταν συνεχώς και άναβαν εστίες σε διάφορα σημεία, και τον έβγαλαν «εμπρηστή». Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων γι’ αυτό. Υπάρχει και η αυτοψία της Πυροσβεστικής, που λέει ότι η φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου ήταν αποτέλεσμα κηλίδωσης (από καύτρες που μεταφέρθηκαν με τον αέρα δηλαδή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Κι όμως, ο 25χρονος νέος άντρας προφυλακίζεται από τις δικαστικές αρχές (ανακριτή και εισαγγελέα). Και σαν να μην έφτανε αυτό, προφυλακίζεται και ο άνθρωπος που οδηγούσε το μηχανάκι με το οποίο πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση! Ο άνθρωπος πήγε να καταθέσει ως μάρτυρας στην ανάκριση και έφυγε από το δικαστικό μέγαρο με χειροπέδες!

Συνελήφθησαν και άλλοι δύο νέοι, κατηγορούμενοι ότι έβαλαν φωτιά στα Συχαινά. «Ομολόγησε ο 19χρονος» τιτίβιζαν επί τριήμερο τα παπαγαλάκια, δείχνοντας συνεχώς την ίδια σκηνή της προσαγωγής των συλληφθέντων. Ο δεύτερος δεν είχε ομολογήσει τίποτα, οπότε τον παρουσίαζαν σαν «σκληρό καρύδι». Παραδέχονταν, όμως, ότι και οι δύο ήταν μεθυσμένοι. Δηλαδή, ανέκριναν και πήραν «ομολογία» από έναν 19χρονο που ήταν «ντίρλα», κατά το κοινώς λεγόμενο! Και βέβαια, την άλλη μέρα ο νεαρός ανακάλεσε την «ομολογία» του, αποδίδοντάς την στην πίεση που του άσκησαν. Δεν κωλώνουν, όμως, τα παπαγαλάκια: «Τα γυρίζει τώρα ο 19χρονος»…

Οσοι έχουν έστω και μια ιδέα από ασφαλίτικες ανακρίσεις αντιλαμβάνονται τι συνέβη. Κι όταν δούμε δικογραφία, θα δούμε πολλά, όπως σε πλείστες όσες περιπτώσεις κατασκευής ενόχων. Και αυτοί οι δύο νέοι, όμως, έχουν προφυλακιστεί, φτάνοντας σε τέσσερις τους προφυλακισθέντες.

Η φωτιά στην Αχαΐα μαίνεται από το μεσημέρι και οι δύο νέοι συλλαμβάνονται αργά το βράδυ. Σε όλο αυτό το διάστημα δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι και καύτρες μεταφέρονται παντού. Ενας αναπτήρας δεν ανάβει φωτιά σε δευτερόλεπτα (και μάλιστα με ισχυρό άνεμο), μια καύτρα όμως (ένα φλεγόμενο κομμάτι ξύλου ή μια φλεγόμενη κουκουνάρα) ανάβει φωτιά γιατί καίει επί ώρα και ο δυνατός αέρας οξυγονώνει την καύση (ενώ τον αναπτήρα τον σβήνει). Χωρίς να λογαριάσουμε το δίκτυο της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ).

Οπως φάνηκε σε φωτογραφία ντοκουμέντο, που έφερε στη δημοσιότητα ο ALPHA, και η φωτιά στην Αχαΐα οφείλεται στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Στην περιοχή Βασιλικό κλαδιά δέντρου βρίσκονται μέσα σε καλώδια ηλεκτροδότησης. Οι αρχές εκτιμούν, ότι σημειώθηκε «ένωση των δύο φάσεων του ρεύματος», «δημιουργία ενός διαρκούς βραχυκυκλώματος» και «συνεχείς σπινθηρισμοί», οι οποίοι κατέληξαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα η φωτιά να λάβει πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και ο δικαστικός πραγματογνώμονας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο και έκανε αυτοψία!

Αφού δεν πρόλαβαν να «μαζέψουν» τη φωτιά, ήταν αναμενόμενο ότι, σε δάση εντελώς εγκαταλελειμμένα, ακαθάριστα, με τεράστιες μάζες καύσιμης ύλης συσσωρευμένες παντού, και με ανέμους 8-9 μποφόρ, θα υπήρχαν συνεχώς νέες κηλιδώσεις.

Για να κρύψουν τα πραγματικά αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς, την εγκληματική πολιτική εγκατάλειψης των δασών, κατασκεύασαν «εμπρηστές», όπως κάνουν σταθερά εδώ και χρόνια.

O Kεφαλογιάννης, εν μέσω του αρχηγού της Αστυνομίας και του αρχηγού της Πυροσβεστικής, προσπάθησε να καλύψει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, σε «συνέντευξη» (χωρίς ερωτήσεις) αργά το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου.

Το υπουργείο Πολιτικής (Μη) Προστασίας δημοσίευσε μόνο τη δήλωση του Κεφαλογιάννη (δείτε ΕΔΩ). Είπε πόσο καλά τα έχει κάνει όλα η κυβέρνηση, την έπεσε στον Πελετίδη και πέταξε τις πρώτες σπόντες περί εμπρηστών:

«Στην Αχαΐα συγκεκριμένα, η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ισωμα, όπου διερευνώνται τα αίτια. Ακολούθησαν ενάρξεις στα Δεμένικα και το Πλατάνι οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα καθώς και στα Συχαινά, ενώ είχαμε και απόπειρα στην περιοχή Βούντενη. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις έως και αποδείξεις κακόβουλων ενεργειών που οδήγησαν σε αυτές τις πυρκαγιές».

Το συγκεκριμένο σημείο της δήλωσης Κεφαλογιάννη είναι σκόπιμα ασαφές. Για ποιες πυρκαγιές υπάρχουν «ενδείξεις έως και αποδείξεις κακόβουλων ενεργειών»; Για την αρχική; Γι’ αυτές που ακολούθησαν; Για όλες; Μόνο για τα Συχαινά; Τι είδους «απόπειρα» έγινε στη Βούντενη; Το γύρω δάσος καταστράφηκε ολοσχερώς και η φωτιά έφτασε στο χωριό από… απόπειρα;

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ μπορούμε να διαβάσουμε το σύνολο των δηλώσεων της τριπλέτας (δείτε ΕΔΩ).

Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μάλλιος, αφού τελείωσε με τους επαίνους προς την υπηρεσία του, κατέληξε:

«Παράλληλα υποστηρίζουμε το επίσης πολύ σημαντικό προανακριτικό έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα. Ηδη χθες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας προχώρησαν στην σύλληψη ενός 25χρονου, κατηγορούμενου για εμπρησμό, ενώ ακολούθησαν και άλλες δύο συλλήψεις ατόμων κατηγορούμενων επίσης για εμπρησμό. Κάθε στοιχείο που έχουμε στη διάθεσή μας αξιολογείται, αξιοποιείται και το προανακριτικό υλικό διαβιβάζεται στις Εισαγγελικές Αρχές, ώστε η Δικαιοσύνη να έχει τον επόμενο λόγο. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με αμείωτη ένταση, τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο με αυξημένες περιπολίες και ελέγχους, όσο και στο επίπεδο της διερεύνησης εξετάζοντας κάθε περιστατικό, καταγγελία ή πληροφορία για τα οποία λαμβάνουμε γνώση. Ολοκληρώνοντας επιτρέψτε μου επίσης να σημειώσω τον ρόλο το σημαντικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, η οποία με επιστημονικό τρόπο εξέτασης των διαφόρων πειστηρίων που βρίσκονται στα σημεία βοηθάει επίσης σημαντικά το προανακριτικό έργο τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ομως, ο καθ’ ύλην αρμόδιος αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βάγιας, δεν είπε κουβέντα περί εμπρηστών. Αναφερόμενος ειδικά στην Αχαΐα, περιέγραψε (χωρίς να το κατονομάσει) το φαινόμενο της κηλίδωσης, δηλαδή της συνεχούς επέκτασης των πυρκαγιών, αφότου δεν «μαζεύτηκε» το πρώτο μέτωπο. Είπε:

«Ειδικότερα, στην Αχαΐα και κυρίως πλησίον της πόλης της Πάτρας, στις 12 Αυγούστου εκδηλώθηκαν 6 διαφορετικές εστίες και συγκεκριμένα, στις 12:40 στον οικισμό Ίσωμα, στις 13:27 πλησίον της οδού Σερρών, στις 13:31 στον οικισμό Λιμνοχώρι, στις 15:45 πλησίον της οδού Γλαύκου, στις 16:07 στον οικισμό Πλατάνι και στις 22:53 στον οικισμό Συχαινά».

Αναφερόμενος, δε, σε όλη τη χώρα, είπε:

«Λόγω των πολλαπλών ενάρξεων , με εντολή μου, κινητοποιήθηκε το σύνολο των ανακριτικών γραφείων της Επικράτειας, ώστε με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών».

Είναι προφανές ότι ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, κρατώντας τόσο μεγάλες αποστάσεις από τους προλαλήσαντες υπουργό και αρχηγό της Αστυνομίας, επί της ουσίας τους «άδειασε». Ο Κεφαλογιάννης και ο Μάλλιος είχαν ήδη βρει «εμπρηστές», όμως ο καθ’ ύλην αρμόδιος Βάγιας δεν πρόφερε καν τη λέξη «εμπρηστές», αλλά έμεινε στο ουδέτερο «τα αίτια των πυρκαγιών διερευνώνται».

Ο Βάγιας είχε σίγουρα ενημέρωση από τους υφιστάμενούς του για την έναρξη των μεγάλων πυρκαγιών και ήξερε ότι στην Αχαΐα η φωτιά ξεκίνησε από ηλεκτροφόρα καλώδια και μετά άρχισε να επεκτείνεται γρήγορα με κηλιδώσεις, σε δάση που θυμίζουν σορούς από μπαρούτι, καθώς στάθηκαν ανίκανοι να την ελέγξουν στην εκδήλωσή της. Γι’ αυτό και επέλεξε να μην εκτεθεί. Αφησε τον Κεφαλογιάννη και τον Μάλλιο να πάρουν την ευθύνη και επιδεικτικά απέφυγε ακόμα και να ευχαριστήσει την Αστυνομία για τη… «συνδρομή της στο προανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής».

Το «σύστημα Μητσοτάκη», όμως, έστειλε στη φυλακή τέσσερις νέους ανθρώπους, δίνοντας υλικό στα παπαγαλάκια του να τους διαπομπεύσει σαν «εμπρηστές», για να κρύψει τις πομπές μιας εγκληματικής πολιτικής που καταστρέφει συστηματικά το δασικό πλούτο της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Εκτύπωση 🖨
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Επόμενο άρθρο Μπράβο Ντoριά!

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Σχετικά Αρθρα

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

Καταστολή 12 Ιούλ 2026, 09:19

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

Καταστολή 9 Ιούλ 2026, 10:35

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

Καταστολή 30 Ιούν 2026, 18:39

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 18:37

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 14:07

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 11:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

1964: Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία – δωρεάν σχολικά βιβλία.

1967: Το καθεστώς της 21ης Απριλίου αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από 480 έλληνες πολίτες.

1973: Καταδίκες 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης”.

1979: Βόμβα στα γραφεία της «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα (ΕΛΑ).

1993: Ψηφίζεται νέο ρωσικό σύνταγμα που αντικαθιστά εκείνο που ισχύει από την περίοδο του Μπρέζνιεφ.

1994: Ο Γιασέρ Αραφάτ εγκαθίσταται στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 27 χρόνια.

2003: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Alico» στη Λεωφόρο Μεσογείων.

2005: Βόμβα στο εργοτάξιο της «Ακτωρ Τεχνοδομική» στο Γκάζι (Λαϊκή Επαναστατική Δράση).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Εφετείο 17Ν

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • ΕΛΑ

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • Επικοινωνία

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • Όροι χρήσης

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • Ποιοι είμαστε

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • Επικοινωνία

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

  • Όροι χρήσης

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

    Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo