Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κουλοτούμπα
  • Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία
  • Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα
  • Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη
  • Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir
  • Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Νοέ 2025, 11:45

Ολοι θυμόμαστε την ηγεσία του σιωναζιστικού στρατού, πριν από την κατάπαυση του πυρός, να ισχυρίζεται ότι δήθεν δεν βομβαρδίζει κάποιες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, επειδή σ’ αυτές βρίσκονται αιχμάλωτοι στρατιώτες. Μετά την κατάπαυση του πυρός προέκυψε το ερώτημα: αφού ξέρατε που κρατούνται οι αιχμάλωτοι στρατιώτες σας, γιατί δεν υποδεικνύετε τα μέρη, ώστε να γίνουν εκεί οι ανασκαφές από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, που υποτίθετε ότι κωλυσιεργούν;

Ακόμα πιο ισχυρό ερώτημα: γιατί δεν σκάβετε μόνοι σας στις περιοχές πίσω από την «κίτρινη γραμμή», που είναι προς το παρόν υπό τον έλεγχό σας, παρά μόνο δέχεστε την ταπείνωση να μπαίνουν εκεί ένοπλες ομάδες της Μονάδας Σκιών των Αλ-Κασάμ και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό να κάνουν ανασκαφές και να βρίσκουν πτώματα δικών σας, όπως ο συνταγματάρχης διοικητής της Νότιας Ταξιαρχίας της Μεραρχίας της Γάζας, που οι Αλ-Κασάμ ανέσυραν και σας παρέδωσαν προχτές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Οι «ιδιότυπες» παρελάσεις των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουν την τύφλα τους. Ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται υπό το στρατιωτικό τους έλεγχο, οι Αλ-Κασάμ ανέσυραν και τους παρέδωσαν πτώματα δικών τους. Κι αυτό είναι ένα πραγματικό επίτευγμα της Μονάδας Σκιών των Αλ-Κασάμ. Επί 737 ημέρες, μέσα στη Γάζα, την πολιορκημένη, πεινασμένη και κατεστραμμένη, υπό τη συνεχή επιτήρηση των σιωναζιστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κατάφεραν να κρατήσουν μυστική τη θέση των σιωνιστών αιχμάλωτων. Οχι μόνο των ζωντανών αλλά και εκείνων που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του σιωναζιστικού στρατού.

Η Μονάδα Σκιών κατάφερε να παραπλανήσει και να εξαπατήσει τους κατάσκοπους της Μοσάντ, που είχαν στη διάθεσή τους τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης και τη συνεργασία μυστικών υπηρεσιών όπως η CIA και η βρετανική ΜΙ6. Αυτό το επίτευγμα τοποθετείται δίπλα στα πολεμικά κατορθώματα των μαχητών Αλ-Κασάμ στο πεδίο. Δεν είναι, άλλωστε λίγοι οι μαχητές της Μονάδας Σκιών που έπεσαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, καθώς οι σιωναζιστές, όχι μόνο δεν προστάτευαν από βομβαρδισμούς τις περιοχές όπου υποψιάζονταν πως υπάρχουν αιχμάλωτοί τους, αλλά τις βομβάρδιζαν με ιδιαίτερη μανία, γιατί προτιμούσαν τους αιχμάλωτους νεκρούς.

Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ως προς αυτό, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ δημοσίευσαν χτες ένα βίντεο με τίτλο «Αυτή είναι η πραγματική σκηνή». Αποκαλύπτεται ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εκεχειρίας (19 Γενάρη με 18 Μάρτη του 2025), όταν έφτασε η ώρα της ανταλλαγής νεκρών, η Μονάδα Σκιών οργάνωνε ψεύτικες ανασκαφές και ανασύρσεις πτωμάτων, για να παραπλανήσει το σιωναζιστικό στρατό, ενώ την ίδια ώρα οι μαχητές έκαναν με την ησυχία τους την ανασκαφή και ανάσυρση των πτωμάτων που βρίσκονταν σε άλλο σημείο.

Οπως αποδείχτηκε, ο σιωναζιστικός στρατός «λοκάριζε» τα σημεία που του «έδιναν στο πιάτο» οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ και όταν έσπασε την εκεχειρία έκανε σαρωτικούς βομβαρδισμούς σ’ αυτά, για να σκοτώσει τους εναπομείναντες αιχμάλωτους. Μόνο που βομβάρδιζε στο γάμο του καραγκιόζη. Είχε δει το τυρί, όχι όμως και τη φάκα.

Αυτό είναι το βίντεο (με υποτιτλισμό στα αγγλικά από την ομάδα Palestinian Lounge – η δική μας μετάφραση έχει γίνει από το πρωτότυπο στα αραβικά):

🟢 Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν αλ-Κασάμ
—
Δείτε: Αυτή είναι η πραγματική σκηνή.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/11/AlQasam_paraplanisi_engl_subtitles.mp4

Σημειώσεις:
0:04 – Ο εχθρός παρακολουθούσε τις επιχειρήσεις ανάκτησης των σορών των νεκρών στρατιωτών του μέσω drones. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα σημεία όπου κρατούνταν οι σοροί στη βάση στόχων του και κατόπιν έπληξε αυτά τα σημεία κατά τη διάρκεια κυμάτων εγκληματικού βομβαρδισμού μετά την εκεχειρία.

0:12 – Επομένως… και στο πλαίσιο της επιχειρησιακής παραπλάνησης, η Αντίσταση υιοθέτησε έναν αριθμό παραπλανητικών μεθόδων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ανάκτησης σορών, ώστε να παραπλανήσει τον εχθρό και να τον στερήσει από πραγματικές πληροφορίες.

0:20 – Αυτή είναι η πραγματική σκηνή.

0:46 – Όσο για τα πλάνα που μετέδωσε ο εχθρός σχετικά με την επιχείρηση ανάκτησης μιας από τις σορούς, επρόκειτο για επιχείρηση παραπλάνησης που εκτελέστηκε από την ασφάλεια της Αντίστασης, η οποία εξαπάτησε τον εχθρό. Εκείνος στη συνέχεια προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί για να δυσφημίσει την Αντίσταση.

1:07 – Η ευγενής ηθική της Αντίστασής μας και οι διδασκαλίες της αληθινής μας θρησκείας σχετικά με τη μεταχείριση των αιχμαλώτων και των σορών των νεκρών δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από τα μυαλά των ναζί και αιμοβόρων.

Τα σχόλια που ακολουθούν τα δανειστήκαμε από αναρτήσεις Παλαιστίνιων στο Telegram.

  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση μεταμόρφωσε την παραπλάνηση σε ασπίδα και τέχνασμα — δημιούργησε παραπλανητικές σκηνές για να περάσει το πραγματικό μακριά από τα μάτια του εχθρού, ώστε να προστατεύσει τους άνδρες της και να δημιουργήσει μια πρωτοβουλία πεδίου με στρατηγική σκέψη. Ένα έξυπνο τέχνασμα που μετατρέπει την πληροφορία σε όπλο και δείχνει ότι ο πόλεμος μερικές φορές κρίνεται και με πονηριά και όχι μόνο με ατσάλι.

Εδώ η παραπλάνηση είναι μια κατασκοπευτική ασπίδα: δείχνει στον εχθρό ό,τι θέλει να δει, ενώ η πραγματική αποστολή εκτελείται στη σκιά. Η διορατικότητα κάνει αυτό που αδυνατεί να κάνει μόνο του το όπλο.

  • Η μάχη των νοών | Παραπλάνηση και απάτη στην υπηρεσία της Αντοχής: Οι σκηνές που μετέδωσαν σήμερα οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ και δείχνουν τακτικές παραπλάνησης κατά την παράδοση της σορού του αιχμάλωτου στρατιώτη δεν είναι απλώς στιγμιότυπα. Αποτελούν νέα απόδειξη της στρατηγικής ωριμότητας της Αντίστασης.

Αυτές οι τακτικές μας θυμίζουν την ευρύτερη στρατηγική παραπλάνησης του 2011 (σ.σ. ανταλλαγή του στρατιώτη Σαλίτ) και επιβεβαιώνουν το σαφές μήνυμα της Αντίστασης: «Ούτε η παραμικρή πληροφορία κατά την παράδοση δεν θα σας δοθεί». Η Γάζα, με κάθε λεπτομέρειά της, έχει γίνει πεδίο ήττας για τις σιωνιστικές υπηρεσίες πληροφοριών και τους υποστηρικτές τους.

Αυτά τα πλάνα αποτελούν καρπό δεκαετιών πολέμου από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στη «Μάχη των Νοών», που κορυφώθηκε την ημέρα της διέλευσης (σ.σ. 7 Οκτώβρη), όταν η νοημοσύνη της Αντίστασης υπερίσχυσε όλων των εχθρικών υπηρεσιών. Το πλήγμα αυτό εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις τους και η σύγχυση παραμένει κυρίαρχη μέχρι σήμερα.

Είναι μάχη θέλησης και η συνειδητότητα είναι το ισχυρότερο όπλο μας. Ας διατηρήσουμε τη συνοχή της εσωτερικής μας γραμμής απέναντι σε κάθε προσπάθεια του εχθρού να σπείρει την απελπισία ή να αποκτήσει πληροφορίες. Η αντοχή μας αποτελεί συνέχεια της ευφυΐας της Αντίστασής μας.

Ενας αξιωματικός της Ασφάλειας της Αντίστασης δήλωσε στην πλατφόρμα «Al-Haris» τα εξής:

▪️ Η επιχείρηση παραπλάνησης και εξαπάτησης του κατακτητή κατά την αναζήτηση των αιχμαλώτων και κατά τις τελετές παράδοσης αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος της «Μάχης των Σκιών» και της διαμάχης των μυαλών.

▪️ Εφαρμόσαμε παραπλάνηση σε πολλές επιχειρήσεις πεδίου, από τις οποίες ο κατακτητής ανακάλυψε κάποιες αργότερα, ενώ παρέμεινε παραπλανημένος σε πολλές άλλες μέχρι σήμερα.

▪️ Οι αξιωματικοί μας κατάφεραν να μετατρέψουν τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις του κατακτητή, που στόχευαν στους αιχμαλώτους και στα πτώματα, σε κατασκοπευτικές ενέδρες, επιτυγχάνοντας τους επιθυμητούς στόχους.

▪️ Ευχαριστούμε τα παιδιά του υπομονετικού λαού μας, που συνέβαλαν στην εφαρμογή των σχεδίων παραπλάνησης και εξαπάτησης του κατακτητή, χωρίς να λυπηθούν καμία προσπάθεια για συμμετοχή και απόκρυψη πληροφοριών.

Al-Haris – Ευαισθητοποίηση και Ενδυνάμωση

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Επόμενο άρθρο Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Σχετικά Αρθρα

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

Διεθνή 17 Σεπ 2026, 19:30

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

Διεθνή 17 Σεπ 2026, 19:21

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

Διεθνή 17 Σεπ 2026, 12:48

Η AfD συνδέει την παραγωγή όπλων με τις απελάσεις, καθώς η ισραηλινή Elbit εξετάζει την επέκτασή της στη Γερμανία

Διεθνή 15 Σεπ 2026, 09:16

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

Διεθνή 13 Σεπ 2026, 19:54

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

Διεθνή 13 Σεπ 2026, 11:29
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
Καταστολή

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

17 Σεπ 2026, 11:23
Πολιτισμός

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

17 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
Πολιτισμός

Με το που είπε «υποστηρίζω το Ισραήλ» άδειασε η αίθουσα

16 Σεπ 2026, 18:35
Πολιτική

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται

16 Σεπ 2026, 14:51
Υγεία

Θάνατος Μαζωνάκη: Δεν μας τα λέει καλά ο ακροδεξιός Θάνος Πλεύρης

Ασθενής μνήμη και άτυπη μαρτυρία υπεράσπισης του γιατρού του Κολωνακίου

16 Σεπ 2026, 13:18
Αγροτικά

ΠΟΓΕΔΥ: «Τα ψέματα για τον αφθώδη στη Μυτιλήνη»

16 Σεπ 2026, 11:51
Παιδεία

Να σταματήσει η δίωξη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία

16 Σεπ 2026, 05:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2026, 00:01
Εργατικά

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

15 Σεπ 2026, 21:36
Παιδεία

Προκλητικά και με όλα τα μέσα το υπουργείο Παιδείας στηρίζει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» – πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

15 Σεπ 2026, 21:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Ημέρα ειρήνης.

Χιλή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1810).

1793: Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και κράτους (Γαλλία).

1834: Η Αθήνα των επτά χιλιάδων κατοίκων γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1882: Εκδίδεται η πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα («Σύνδεσμος»), όργανο του σωματείου τυπογράφων (Αθήνα).

1911: Εκτελείται ο ρώσος πρωθυπουργός Στολίπιν στην όπερα του Κιέβου από τον επαναστάτη Ντμίτρι Μπογκρόφ.

1936: Εκδοση του Ν.117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού, κατάργηση των πολιτικών κομμάτων από τον Μεταξά.

1977: Βόμβα (ΕΛΑ) στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

2005: Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Εφετείο 17Ν

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • ΕΛΑ

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • Επικοινωνία

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • Όροι χρήσης

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • Ποιοι είμαστε

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • Επικοινωνία

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

  • Όροι χρήσης

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

    Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo