Η βιομηχανία διώξεων σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή (νόμιμη, καθώς δεν έχει κριθεί ως παράνομη από την αστική δικαιοσύνη) από την αξιολόγηση δεν έχει τέλος. Το υπουργείο Παιδείας μάταια προσπαθεί να τρομοκρατήσει την μαχόμενη εκπαίδευση, επειδή πέντε χρόνια τώρα με τους αγώνες της, έχει ματαιώσει την επιστροφή του επιθεωρητισμού, που αποτελεί ατμομηχανή για την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, την κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών-μαθητών-σχολικών μονάδων, την πειθάρχηση και την υποταγή.
Αυτήν τη φορά, τρεις εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «ο Πλήθων» έχουν κληθεί σε ακρόαση και απολογία ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, για το «αδίκημα» συμμετοχής στη απολύτως νόμιμα προκηρυγμένη απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση».
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «καταγγέλλει την αντεργατική, αντιεκπαιδευτική πολιτική των πειθαρχικών διώξεων επιστημόνων παιδαγωγών, δασκάλων και τον επιδιωκόμενο εκφοβισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καταγγέλλει και καταδικάζει την ποινικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης από μια κυβέρνηση που έχει απωλέσει πλέον κάθε ηθικό έρεισμα στην κοινωνία και, πνιγμένη στα σκάνδαλα, στρέφεται σε ακραίες μεθόδους επιβολής και καταστολής εργασιακών δικαιωμάτων και δημοκρατικών αξιών».
Για τη στήριξη των διωκόμενων εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Πελοποννήσου στην Τρίπολη την ημέρα και ώρα που θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση και παράλληλα καλεί την ΔΟΕ να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στο πρωινό πρόγραμμα και αντίστοιχα τρίωρη στάση εργασίας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.








