Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών
  • Σαν σήμερα 3 Μάη
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Πόλα Ρούπα: Με αναγκάζετε να μην παρίσταμαι στις δίκες μου
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Με αναγκάζετε να μην παρίσταμαι στις δίκες μου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Μαρ 2021, 11:59

Η Πόλα Ρούπα, που δικάζεται σε δυο διαφορετικές δίκες, κατέθεσε χθες στο ένα δικαστήριο και θα καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση και στο άλλο, δήλωση αναγκαστικής αποχής από τη διαδικασία (θα παραστεί μόνο για να κάνει τις πολιτικές τοποθετήσεις – «απολογίες».

Αναγκάζεται να απόσχει, λόγω της εκδικητικής αντιμετώπισης που υφίσταται, με τις συνεχείς μεταγωγές της από τη Θήβα στον Κορυδαλλό, που την εκθέτουν σε κάθε είδους κινδύνους (τους εκθέτει αναλυτικά), αλλά και της παρεμπόδισής της να οργανώσει τη συμμετοχή της στις δίκες.

Παραθέτουμε τη δήλωσή της:

Δήλωση της Πόλας Ρούπα στο ‘’Ειδικό’’ δικαστήριο* των φυλακών Κορυδαλλού

* Β΄ 5μελές Κακουργιοδικείο Αθηνών

Από τα τέλη Σεπτέμβρη οπότε και ξεκίνησε το ένα από τα δύο εφετεία για τον Επαναστατικό Αγώνα στα οποία είμαι στο ένα η μοναδική (επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην ΤτΕ, στο παράρτημα της ΕΚΤ στην Ελλάδα, και το ΔΝΤ) στο άλλο η πρώτη κατηγορούμενη (απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Ν. Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και δύο απαλλοτριώσεων τραπεζών), υποβάλλομαι σε συνεχείς μεταγωγές από τις φυλακές Ελαιώνα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου διεξάγονται οι δίκες και τούμπαλιν, για να παρίσταμαι στις δίκες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό δικασίμων. Η ΚΕΜ, χωρίς ποτέ να απαντήσει στα αιτήματά μου για τη μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού που συνιστούσε προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή των δικών μου, όπως εφαρμόζεται σε άλλους κατηγορούμενους με δίκες που διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό εφαρμόζεται σε έναν εκ των κατηγορουμένων στη δίκη για την απόπειρα απόδρασης, και ορθώς) εφαρμόζει πάνω μια μοναδική τακτική άσκησης πίεσης. Αποφάσισε και επέβαλε πολυάριθμες μεταγωγές ακόμα και αυθημερόν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτή η εξαιρετικά ειδική-δυσμενής μεταχείριση που μου επιβάλλει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο μέσω της ΚΕΜ, είναι η συνέχεια της αιφνιδιαστικής μεταγωγής μου νύχτα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Ελαιώνα στις 22/3/2020, με ισχυρή αστυνομική δύναμη ως εκδικητική απάντηση στην κινητοποίηση των κρατουμένων που βρισκόταν σε εξέλιξη με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Από τότε που ξεκίνησαν τα δικαστήριά μου, έχω υποβληθεί σε αναρίθμητες μεταγωγές και σε συνεχείς κρατήσεις σε καθεστώς καραντίνας και στις δύο φυλακές καθώς μεταφέρομαι συνεχώς από τη μία φυλακή στην άλλη, με ό, τι μπορεί να συνεπάγεται η κράτηση σε καραντίνα: εγκλεισμό 24 ώρες το 24ωρο, απομόνωση, με περιορισμένη στο ελάχιστο την τηλεφωνική επικοινωνία, χωρίς δυνατότητα προαυλισμού κλπ.

Χωρίς καμία προειδοποίηση, η ΚΕΜ, ένα όργανο που δεν ελέγχεται από κανένα και δεν μπορεί κανένα θεσμικό όργανο να στραφεί εναντίο της, ένα όργανο που βρίσκεται πάνω και πέρα από κάθε έλεγχο και νόμο, που λειτουργεί κατ’ εντολή των πολιτικών της προϊσταμένων και που συνιστά αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός συγκεντρωτικού κράτους, μου επιβάλλει μεταγωγές απροειδοποίητα, όποτε και όταν θέλει. Η αντιμετώπιση αυτή ήταν από την αρχή δεδομένο πως θα υπονόμευε την δικαστική διαδικασία, αφού θα ήταν αδύνατο να διεξαχθούν ομαλά οι δίκες μου, από τη στιγμή που οι συνεχείς μεταγωγές εξαϋλώνουν κάθε δυνατότητα να έχω την πρακτική ετοιμότητα αλλά και να είμαι σε θέση να συμμετέχω όπως πρέπει στις δίκες. Και αφού οι δίκες μου είναι πρωτευόντως πολιτικές, η όλη συνθήκη κατατείνει κυρίως στην πολιτική υποβάθμισή τους. Όμως, ούτε καν μια σοβαρή εξέταση των μαρτύρων δεν έχω δυνατότητα να κάνω, αφού αδυνατώ να έχω μαζί μου κατά τις μεταγωγές τα αναγκαία έγγραφα και τις δικογραφίες που είναι ογκώδεις αλλά και το λοιπό υλικό (βιβλία, έγγραφα) που χρειάζομαι. Όσο και αν προσπάθησα, πραγματοποιώντας όλες τις μεταγωγές που μου επιβλήθηκαν ως τώρα προκειμένου να παρίσταμαι σε όλες τις διαδικασίες, στάθηκε αδύνατο να υπερβώ τα πρακτικά προβλήματα που προέκυψαν και να αντισταθώ στην υποβάθμιση των δικών μου δεδομένου ότι κανένα προγραμματισμό δεν μπορώ να κάνω και υποχρεώνομαι σε συνεχείς και αιφνιδιαστικές μεταγωγές ανάλογα με τις ορέξεις κάθε φορά της ΚΕΜ. Οι επιπτώσεις αυτής της εκδικητικής αντιμετώπισης αφορούν, ως αναμενόμενο, άμεσα και στο χρόνο της φυλάκισής μου η οποία επεκτείνεται πολύ πέραν του προκαθορισμένου από το νόμο ορίου, αφού οι συνεχείς μεταγωγές και οι καραντίνες με κρατούν μακριά από την άσκηση του δικαιώματός μου για εργασία στη φυλακή η οποία προσμετράται στο χρόνο έκτισης της ποινής. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι με υποχρεώνει η κυβέρνηση και το υπουργείο μέσω της ΚΕΜ σε επέκταση του χρόνου παραμονής μου στη φυλακή. Συνεπώς, πρόκειται για μια έμμεση μεν, ουσιαστική δε, επιβολή ποινής στην ποινή.

Η αντιμετώπιση αυτή προσβάλλει βάναυσα κάθε αξιοπρέπεια, καταπατά πλήθος δικαιωμάτων μου ως κρατούμενη και ως δικαζόμενη. Όμως δεν σταματούν εδώ οι στοχεύσεις αυτής της εξευτελιστικής και εξοντωτικής μεθόδευσης. Γνωρίζουν τόσο στη ΚΕΜ όσο και στο υπουργείο ότι οι συνεχείς μεταγωγές αυξάνουν τον κίνδυνο έκθεσής μου σε μόλυνση από covid-19, όπως επίσης αυξάνονται τραγικά οι πιθανότητες ενός τροχαίου με τις κλούβες που γνωρίζουν ότι είναι σαράβαλα (και με δική τους ευθύνη) και που οι ίδιοι επιβάλλουν να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ‘‘για λόγους ασφαλείας’’. Δηλαδή, συνειδητά εκθέτουν σε κίνδυνο την ίδια μου τη ζωή και αυτό φάνηκε στην πράξη στις 11/2/2021 με το τροχαίο με την κλούβα που με μετέφερε, αδυνατώντας να σταματήσει γιατί είχε χαλασμένα φρένα, προσέκρουσε σε προπορευόμενο περιπολικό της μεταγωγής προκαλώντας καραμπόλα. Ευτυχώς για εμένα (δυστυχώς γι’ αυτούς) ο τραυματισμός μου δεν ήταν σοβαρός για τον οποίο αυτοί έχουν αποκλειστικά την ευθύνη.

Στην ουσία μου έχουν επιβάλλει ένα δίλημμα που διαρρηγνύει κάθε έννοια δικαιοδοσίας και εξουσίας τους: Ή να αποδεχθώ κάθε επικίνδυνη και εξευτελιστική αντιμετώπιση, να αποδεχθώ επιπλέον μήνες φυλακή και να θέτω σε κίνδυνο τη ζωή μου προκειμένου να κάνω τα δικαστήριά μου, ή να τα εγκαταλείψω εντελώς. Απάντησα στο εξωφρενικό δίλημμα που εκ των πραγμάτων τίθεται – ίσως για πρώτη φορά σε κρατούμενη/ο – με την συνεχή παρουσία μου στις δίκες. Πλην όμως αυτή μου η απόφαση όχι μόνο δεν επέλυσε προβλήματα, αλλά πρόσθεσε και τον κίνδυνο ακόμα και του τραυματισμού μου σε τροχαίο. Για μια πιο ομαλή έκβαση της δίκης και για να αποφευχθούν κάποιες έστω, μεταγωγές μου, είχα ζητήσει και από τα δυο δικαστήρια να πραγματοποιούν συχνότερα τις συνεδριάσεις, πράγμα που θα με βοηθούσε να αμβλύνω τις επιπτώσεις των ακραίων συνθηκών που μου επιβάλλονται. Είχα μάλιστα, προειδοποιήσει το δικαστήριο που εκδικάζει την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην ΤτΕ και το ΔΝΤ, ότι κάποια στιγμή θα αδυνατώ να παρίσταμαι.

Δεδομένου ότι αυτή η άκρως εκδικητική αντιμετώπιση, η οποία γίνεται, επαναλαμβάνω για πολιτικούς λόγους, προσβάλλει παράφορα την τιμή και την αξιοπρέπειά μου, δεδομένου ότι υπό αυτές τις συνθήκες αδυνατώ να παρίσταμαι στις δίκες όπως αρμόζει στη σοβαρότητα που αυτές οι υποθέσεις έχουν, δεδομένου ότι η εξέλιξη έδειξε πως δεν μπορώ πλέον να αποδέχομαι αυτούς τους εκδικητικούς όρους αντιμετώπισής μου που θέτουν επανειλημμένως σε κίνδυνο την υγεία, τη σωματική μου ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωή μου, και που τελικά, συνιστά μια άκρως κακοποιητική μέθοδο αντιμετώπισής μου σε κάθε επίπεδο, δηλώνω πως αρνούμαι να παρίσταμαι πλέον στις δίκες, πλην των δύο ημερών όπου θα κάνω τις πολιτικές τοποθετήσεις μου – ‘‘απολογίες’’.

Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

 

Το παραπάνω κείμενο-δήλωση κατατέθηκε χθες 3/3/2021 Μαρτίου στο Β΄ 5μελές Εφετείο Kακουργημάτων Αθηνών που εκδικάζει την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στη ΤτΕ-παράρτημα της ΕΚΤ και το γραφείο του ΔΝΤ με κατηγορούμενη την Πόλα Ρούπα. Ομοίως θα κατατεθεί και στις 12/3/2021 στο Α΄ 5μελές Κακουργιοδικείο Αθηνών που εκδικάζει την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του Ν. Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και δύο απαλλοτριώσεων τραπεζών στο οποίο είμαι η κύρια κατηγορούμενη.

 

Εκτύπωση 🖨
ΕΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 4 Μάρτη
Επόμενο άρθρο Οι γιατροί δεν είναι δούλοι

Σχετικά Αρθρα

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

Καταστολή 27 Απρ 2026, 07:21

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

Καταστολή 24 Απρ 2026, 14:15

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

Καταστολή 20 Απρ 2026, 19:17

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

Καταστολή 9 Απρ 2026, 10:58

Να καταδικαστούν οι βασανιστές-δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου

Οχι στα πρόστυχα δικαστικά τερτίπια

Καταστολή 31 Μαρ 2026, 14:07
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

Ημέρα ηλίου.

Ημέρα κατά του άσθματος.

1886: Σε συνέχεια των γεγονότων της Πρωτομαγιάς στο Σικάγο, η αστυνομία ανοίγει πυρ κατά εργατών του εργοστασίου McCormick σκοτώνοντας έξι εργάτες.

1933: Αποφασίζεται η συγκέντρωση όλων των κομμουνιστών στις φυλακές της Ακροναυπλίας.

1937: Οδομαχίες μεταξύ CNT και ΚΚ Ισπανίας στη Βαρκελώνη.

1944: Ιδρύεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

1944: Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εκτελούν πενήντα Ελληνες στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

1945: 145 ταγματασφαλίτες επιδράμουν στη Μικρή Βόλβη Θεσσαλονίκης.

1972: Τρεις συλλήψεις μελών της ΑΑΑ για τοποθετήσεις βομβών.

1981: Ανατινάζεται το αυτοκίνητο του α’ γραμματέα της αμερικανικής πρεσβείας, βόμβες στις γραμμές του τραίνου που χρησιμοποιούν οι πολυεθνικές ΕΘΥΛ και «Esso Pappas» και στο αυτοκίνητο του υπεύθυνου των εταιρειών.

2004: Τριπλή βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo