Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
  • Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος
  • Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Απελευθερώθηκε η μεγαλύτερη ομάδα παλαιστίνιων κρατούμενων (μέχρι την επόμενη)
Διεθνή

Απελευθερώθηκε η μεγαλύτερη ομάδα παλαιστίνιων κρατούμενων (μέχρι την επόμενη)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Φεβ 2025, 14:29

Ο μεγαλύτερος αριθμός παλαιστίνιων κρατούμενων στις φυλακές του σιωναζιστικού κράτους και παλαιστίνιων ομήρων από τη Γάζα στα σιωναζιστικά στρατόπεδα στην έρημο Νεγκέφ απελευθερώθηκε την περασμένη νύχτα. Ο αριθμός αγγίζει τους 700. Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή αριθμό γιατί υπάρχει μια σύγχυση ως προς τον αριθμό των γυναικών και παιδιών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, που απελευθερώθηκαν σ’ αυτή τη φάση.

Το βέβαιο είναι ότι απελευθερώθηκαν:

  • 151 καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη ή βαριές ποινές (απ’ αυτούς 43 απελευθερώθηκαν στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, 11 στη Γάζα και 97 απελάθηκαν στο εξωτερικό).
  • 445 όμηροι από τη Γάζα, που συνελήφθησαν μετά τις 7 Οκτώβρη.
  • 70 γυναίκες και ανήλικοι όμηροι από τη Γάζα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, η Παλαιστινιακή Αντίσταση έχει απελευθερώσει το 60% των κρατουμένων που εκτίουν ισόβια, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ θεωρούσε αυτούς τους κρατούμενους «κόκκινη γραμμή». Συνολικά, περίπου 300 από τους 500 καταδικασμένους σε ισόβια έχουν απελευθερωθεί. Και βέβαια, έρχεται η δεύτερη φάση της συμφωνίας, για την οποία η Αντίσταση έχει περισσότερους αιχμάλωτους προς ανταλλαγή και μάλιστα στρατιωτικούς (ορισμένους και με πολλά γαλόνια στις επωμίδες…).

Ο διευθυντής του Γραφείου Ενημέρωσης Κρατουμένων, Αχμεντ Αλ-Κούντρα, με αφορμή την απελευθέρωση της έβδομης παρτίδας της πρώτης φάσης της συμφωνίας «Κατακλυσμός των Ελεύθερων», δήλωσε:

Σήμερα γράφεται ένα νέο κεφάλαιο δόξας. Η ελευθερία ρέει στις φλέβες αυτών που άντεξαν πίσω από τα σίδερα. Η Παλαιστίνη αγκαλιάζει και πάλι τους κρατουμένους της, οι οποίοι έγραψαν με τον πόνο και την αντοχή τους μια αθάνατη ιστορία τιμής. Η απελευθέρωση αυτής της νέας ομάδας κρατουμένων αποτελεί απόδειξη του αγώνα της θέλησης, που έδωσε ο λαός μας, και επιβεβαιώνει ότι τα δικαιώματα κατακτώνται με θυσίες και όχι με συμβιβασμούς.

Συγχαίρουμε τους απελευθερωμένους κρατούμενους που ανέκτησαν την ελευθερία τους μετά από πολλά χρόνια φυλάκισης και ταλαιπωρίας. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους ήρωες των ισοβίων που καταδικάστηκαν να περάσουν όλη τη ζωή τους στη φυλακή, καθώς και τους 41 κρατουμένους της συμφωνίας «Πίστη στους Ελεύθερους» (σ.σ. συμφωνία Σαλίτ του 2011), που είχαν εκ νέου συλληφθεί από την Κατοχή. Η Αντίσταση τήρησε την υπόσχεσή της και τους οδήγησε ξανά στην ελευθερία.

Αυτός ο θρίαμβος δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τις θυσίες του λαού μας, ιδιαίτερα της Γάζας που πρόσφερε τους γιους της ως μάρτυρες και άντεξε τον πόνο, ώστε σήμερα να γίνει το σύμβολο της ελευθερίας, όπως πάντα ήταν η φλόγα της αντοχής και της αντίστασης.

Καλούμε τον λαό μας να υποδεχτεί τους απελευθερωμένους κρατουμένους ως ήρωες, για να αποδείξουμε ότι είναι σύμβολα του αγώνα και της αντοχής, όχι απλώς αριθμοί. Ας υψωθούν οι σημαίες και ας ακουστούν τα συνθήματα – αυτή είναι η ημέρα της ελευθερίας και η υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ελευθερωθεί και ο τελευταίος κρατούμενος.

Για τα κολπάκια που πήγε να κάνει ο Νετανιάχου, μέχρι που αναγκάστηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια, έχουμε γράψει αναλυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ 

Απελευθερώνονται όλοι/ες οι παλαιστίνιοι κρατούμενες/οι

Η διαδικασία της ανταλλαγής έγινε όπως απαίτησε η Αντίσταση και συμφωνήθηκε: ταυτόχρονα. Με το που οι Αιγύπτιοι μπήκαν στη Γάζα και παρέλαβαν τις τέσσερις σορούς σιωνιστών αιχμάλωτων από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, έφυγε το πρώτο λεωφορείο με παλαιστίνιους κρατούμενους από τη φυλακή Οφερ, με ευθύνη του Ερυθρού Σταυρού. Οταν τα αιγυπτιακά αυτοκίνητα έφτασαν στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ και ο Ερυθρός Σταυρός πιστοποίησε ότι μεταφέρουν τέσσερις σορούς, έφυγαν άλλα πέντε πούλμαν με παλαιστίνιους κρατούμενους. Οταν οι σιωνιστές ιατροδικαστές έκαναν επιτόπου προκαταρκτική εξέταση, έφυγαν όλοι οι υπόλοιποι παλαιστίνιοι κρατούμενοι, εκτός από 24 ανήλικους που κρατήθηκαν μέχρι να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση στα κεντρικά της σιωνιστικής υπηρεσίας νότια του Τελ Αβίβ. Οταν ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση, αφέθηκαν και τα 24 παιδιά.

Το μόνο που «κέρδισαν» οι σιωναζιστές του Νετανιάχου ήταν να γίνει η ανταλλαγή μέσα στη μαύρη νύχτα, μπας και είναι λιγότεροι οι Παλαιστίνιοι που θα υποδέχονταν τους απελευθερωμένους κρατούμενους και ομήρους στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη και λιγότεροι οι σιωνιστές που θα παρακολουθούσαν την υποδοχή των απελευθερωμένων κρατούμενων από τα ισραηλινά κανάλια που μετέδιδαν εικόνα από το Αλ-Τζαζίρα.

Δεν ξέρουμε πόσοι σιωνιστές ξενύχτησαν μπροστά στις τηλεοράσεις, αλλά οι Παλαιστίνιοι έχουν περάσει τόσα που ένα ξενύχτι ήταν γι’ αυτούς διασκέδαση.

Oι σιωναζιστές έκαναν και την καθιερωμένη εισβολή καταστολής στη Μπεϊτούνια, την πρώτη πόλη της Δυτικής Οχθης που μπαίνουν τα λεωφορεία με τους απελευθερωμένους κρατούμενους μόλις φύγουν από τη φυλακή Οφερ. Ευκαιρία για πετροπόλεμο και μολοτοφοπόλεμο για τη νεολαία της Μπεϊτούνια (πρώτο στάδιο εκπαίδευσης προτού ο νέος πιάσει το ντουφέκι).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/beitunia.mp4

Eνα τεράστιο πλήθος περίμενε τους απελευθερωμένους κρατούμενους στη Ραμάλα, με έκδηλη την αγωνία.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Ramallah_plithos.mp4

Στη Χαν Γιούνις στη Γάζα, μια τεράστια σκηνή είχε στηθεί έξω από το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο, όπου μεταφέρονται πάντοτε οι απελευθερωμένοι κρατούμενοι. Οι οικογένειες περίμεναν με αγωνία τους δικούς τους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/skini_Gaza.mp4

Οι νέοι είχαν απλωθεί στο γύρω χώρο, άναψαν φωτιές και περίμεναν.

Oσο περνούσε η ώρα, οι νέοι έσπασαν την αγωνία στήνοντας γλέντι με κεράσματα.


Κι όταν έφτασαν τα λεωφορεία με τους απελευθερωμένους κρατούμενους η αγωνία έδωσε τη θέση της στους πανηγυρισμούς.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/ramallah_1.mp4

Μόνο στην Ιερουσαλήμ δεν μπόρεσαν να οργανωθούν πανηγυρισμοί. Οι σιωναζιστές περικύκλωσαν τα σπίτια των κρατούμενων που θα απελευθερώνονταν με ισχυρές δυνάμεις και δεν άφηναν να πλησιάσει κανένας. Εισέβαλαν στα σπίτια και έδιωξαν όλους τους συγγενείς εκτός από τη στενή οικογένεια του κρατούμενου. Κι αντί ν’ αφήσουν τους κρατούμενους από τα αστυνομικά τμήματα, όπου τους παρέδωσε ο Ερυθρός Σταυρός, τους μετέφεραν σιδηροδέσμιους με περιπολικά στα σπίτια τους. Μόνο εκεί τους έβγαζαν τις χειροπέδες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/IEROUSALIM.mp4

Τα βίντεο που έχουμε είναι πολλά. Θα βάλουμε μόνο λίγα, χαρακτηριστικά, ενώ θα επανέλθουμε με χωριστά άρθρα για κάποιες σημαντικές πλευρές της υπόθεσης.

  • Οι απελευθερωμένοι όμηροι από τη Γάζα, προτού πάνε να συναντήσουν τους δικούς τους, πέφτουν στα γόνατα και φιλούν το χώμα της πατρίδας τους.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/filane_homa_Gazas.mp4
  • Ζιγιά Αλ-Άγκα, ο πρύτανης των κρατουμένων της Γάζας. Εμεινε 33 χρόνια στη φυλακή. Μπήκε σχεδόν παιδί και απελευθερώθηκε με άσπρα μαλλιά. Αυτός ο ατσαλωμένος στον αγώνα άντρας πέφτει και φιλάει τα πόδια της μάνας του.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Dia_al-Aga_mana.mp4
  • Το ίδιος κάνει και ο απελευθερωμένος κρατούμενος Σαάντ Αλ-Ντιν Μασάαντ Τζαμπρ, μόλις φτάνει στο σπίτι του, στον Προσφυγικό Καταυλισμό Αλ-Αμάρι. Η μάνα είναι η ρίζα της Παλαιστίνης, γι’ αυτό και οι αντάρτες που βγαίνουν από τη φυλακή τής αποδίδουν τέτοιο σεβασμό.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/al_amari_filaei_podia_manas.mp4
  • Μια σεμνή και διακριτική παρουσία. Ο Ζακαρία Αλ-Ζουμπάιντι, ο διοικητής-θρύλος της Τζενίν, που απελευθερώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, ήταν εκεί για να υποδεχτεί τον σύντροφο και συγκρατούμενό του Γιαχία Αλ-Σαρίντι.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/zubaedi_ypodoxi.mp4
  • Οταν ο Λουάι Σααμπάνε από τη Τζενίν συνελήφθη και φυλακίστηκε, ο γιος του ήταν έμβρυο. Χτες το βράδυ, ο μικρούλης Τζαμπάλ συνάντησε για πρώτη φορά τον πατέρα του που βγήκε από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι, χάρη στη συμφωνία «Κατακλυσμός των Ελεύθερων».
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/gio_pou_den_gnorise.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιαιτητές διέκοψαν αγώνα μπάσκετ και άδειασαν το γήπεδο, για να μην ακούγονται συνθήματα για το έγκλημα στα Τέμπη
Επόμενο άρθρο Τσαλαπάτησαν τα βρομερά σιωναζιστικά σύμβολα

Σχετικά Αρθρα

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 10:14

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 09:26

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 08:39

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

Διεθνή 3 Ιούλ 2026, 12:04

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

Διεθνή 3 Ιούλ 2026, 09:00

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

Διεθνή 2 Ιούλ 2026, 21:01
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

ΗΠΑ: Ημέρα Ανεξαρτησίας.

Ιταλία: Ημέρα Garibaldi (1807).

Φιλιππίνες: Ημέρα φιλιππινοαμερικανικής φιλίας (1946).

1848: Εκδίδεται το “Κομμουνιστικό Μανιφέστο“.

1948: Η Γιουγκοσλαβία αποβάλλεται από την Κομινφόρμ.

1958: Επαναστατική εξέγερση στο Ιράκ, εκτελούνται ο βασιλιάς Φεϊζάλ Β’, ο πρωθυπουργός Νουρί Ες Σαΐντ και ο πρίγκιπας διάδοχος.

1982: Αυτοκτονεί ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Σιλβέστερ Γκουσμάν Φερνάντες.

1994: Εκτελείται ο σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Ομέρ Σιπαχίογλου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo