Γράφαμε πριν από μια βδομάδα για τους ελέγχους-κοροϊδία, ενώ συνεχίζεται η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Συγκεκριμένα, αναφερόμασταν στην περιβόητη ΔΙΜΕΑ (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) και τους 100 όλους κι όλους ελέγχους που έκανε το Παρασκευοσαββατοκύριακο 24-26 Σεπτέμβρη σε Αττική, Αίγινα και Θεσσαλονίκη και στην ποινή αναστολής λειτουργίας που επέβαλε σε 3 μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος και 1 μαγαζί τζόγου.
«Το λένε και δεν ντρέπονται: 100 έλεγχοι σε ένα τριήμερο, στις δυο μεγαλύτερες πόλεις (έχουν το μισό πληθυσμό της χώρας) και σ’ ένα τουριστικό νησί, το πιο κοντινό στην πρωτεύουσα! Τριάντα τρεις έλεγχοι ανά μέρα, τις μέρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα των κάθε είδους μαγαζιών, σε ένα σύνολο αρκετών χιλιάδων καφετεριών, καφενείων, σουβλατζίδικων, κλαμπ, προποτζίδικων, εστιατορίων, μπαρ κτλ. κτλ.», γράφαμε.
Και καταλήγαμε: «Ολα καλά, μ’ άλλα λόγια. Παραβατικότητα πολύ χαμηλή (4 στα 100 μαγαζιά) και παραβάσεις δευτερεύουσας σημασίας! Αρα, ουδείς κίνδυνος από το χώρο της εστίασης, της διασκέδασης του τζόγου! Σίγουρα γελάτε. Γιατί όλοι και όλες έχετε βγει για καφέ, για φαγητό, για ποτό, κάποιοι και για να ρίξετε κάνα ΚΙΝΟ. Και ξέρετε τι γίνεται. Κανένας έλεγχος σε κλειστούς χώρους (κάτι «αφτεράδικα» για παράδειγμα), ανάμιξη ανοιχτών και κλειστών χώρων, μάσκες ως υπογένειο, τραπεζοκαθίσματα κολλητά κτλ. κτλ. Αυτοί, όμως, επιμένουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι δήθεν κάνουν ελέγχους».
Εχουμε και συνέχεια, όμως, ακόμα χειρότερη, πιο προκλητική. Χθες ήρθαν απανωτά δύο Δελτία Τύπου από το υπουργείο που διευθύνει ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός, για να μας ενημερώσουν ότι η ΔΙΜΕΑ εξακολουθεί να κάνει… εξαντλητικούς ελέγχους.
Το ένα Δελτίο Τύπου αφορούσε τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό. Το Παρασκευοσαββατοκύριακο 1-3 Oκτώβρη έγιναν, λέει 79 έλεγχοι σε Αττική, Σαντορίνη και Πάρο. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 34.300 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 7 μέρες σε 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος!
Σκεφθείτε το λίγο: σε ολόκληρη Αττική και σε δυο τουριστικά νησιά έγιναν σε τρεις μέρες 79 έλεγχοι (26 έλεγχοι την ημέρα!), έκοψαν κάποια πρόστιμα και έκλεισαν μόνο ένα μαγαζί. Ολα καλά! Τι καλά, τέλεια! Πλήρης συμμόρφωση με τα μέτρα στους χώρους της εστίασης, της διασκέδασης και του τζόγου! Αυτά που βλέπουμε εμείς σε κάθε έξοδό μας είναι… παραισθήσεις!
Το Δελτίο Τύπου κλείνει με το καθιερωμένο… φτύσιμο: «Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας»!
Το δεύτερο Δελτίο Τύπου αφορούσε τους ελέγχους της ίδιας υπηρεσίας «για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου», κατά το χρονικό διάστημα από 27 Σεπτέμβρη μέχρι 3 Οκτώβρη. Σ’ αυτόν τον τομέα οι έλεγχοι ήταν τριπλάσιοι (294), οι παραβάσεις 70 και τα πρόστιμα σχεδόν δεκαπλάσιου ύψους σε σχέση με τα μέτρα προστασίας από την covid-19 (312.500 ευρώ). Συν οι κατασχέσεις «απομιμητικών ειδών» (κατασχέθηκαν 24.848 τεμάχια «μαϊμούδες»).
Πιο πολύ τους ενδιαφέρει να κυνηγήσουν κάνα φουκαρά που πουλάει «μαϊμούδες» στο παζάρι (όχι όμως και τον εισαγωγέα που -«άγνωστο» πώς!- φέρνει τις «μαϊμούδες»), παρά να ελέγξουν την εφαρμογή των ελάχιστων μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό, που έχουν απομείνει. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις ίδιες τις ανακοινώσεις τους.
ΥΓ. Και μια που μιλάμε για «μαϊμούδες», διαπιστώνουμε τη μεγάλη ζέση που επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός για να προστατέψει τις μπουτίκ του Κολωνακίου και της Κηφισιάς που πουλάνε τις επώνυμες τσάντες των χιλίων και δυο χιλιάδων ευρώ (λες και η κυρία που αγοράζει τη «μαϊμού» τσάντα στο παζάρι με 30 ευρώ δεν ξέρει τι αγοράζει), παρά να βρουν τη «μαϊμού» φέτα στα σούπερ μάρκετ. Δεν είναι, βέβαια, αρμοδιότητα της ΔΙΜΕΑ, αλλά άλλων ελεγκτικών μηχανισμών (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΦΕΤ), όμως το κράτος είναι ενιαίο και πλέον είναι και… επιτελικό.
Πώς φαίνεται η «μαϊμού» τσάντα «Λουί Βιτόν» στο παζάρι; Από την τιμή. Αυτός/ή που την αγοράζει ξέρει τι αγοράζει. Πώς φαίνεται η «μαϊμού» φέτα στο ράφι; Κάποιες φορές από την τιμή (αλλά πρέπει να ξέρεις τι γίνεται), κάποιες φορές όχι, γιατί η τιμή είναι τιμή γνήσιας φέτας. Αυτός/ή που την αγοράζει δεν ξέρει ότι αγοράζει «μαϊμού» φέτα, γιατί ακόμα και όταν η τιμή είναι σχετικά χαμηλή, του τη σερβίρουν σαν «προσφορά».
Το κράτος κυνηγάει τον μικροπωλητή που πουλάει «μαϊμού» τσάντες στο δρόμο (όχι όμως και τον εισαγωγέα καπιταλιστή), αλλά αφήνει στο απυρόβλητο τους γαλακτοβιομήχανους και τυροκόμους καπιταλιστές που παράγουν αβέρτα «μαϊμού» φέτα και τους ιδιοκτήτες αλυσίδων σούπερ μάρκετ που την πουλάνε. Το αστικό κράτος είναι σε κάθε δράση του ταξικό.