Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
  • Pain in the ass
  • Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ιδού οι αποδείξεις για τη «μαϊμού» φέτα που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
Αγροτικά

Ιδού οι αποδείξεις για τη «μαϊμού» φέτα που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα

Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Σεπ 2021, 15:23

Χθες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λιβανός, που υποδύεται τον ήρωα μεσαιωνικού λαϊκού αναγνώσματος, ο οποίος κατατροπώνει τους «κακούς», πρωταγωνίστησε σε ένα ακόμη επεισόδιο του σίριαλ «Ρομπέν των τυριών», παριστάμενος στην παρουσίαση του «νέου προγράμματος ψηφιακών ελέγχων Artemis Plus», από την ηγεσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στα γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος) στη Θεσσαλονίκη.

Αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους… συναγωνιστές του στον αγώνα τον καλό, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις «προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», βάσει των οποίων γίνονται… τα πάντα όλα (έτσι και ο «Ρομπέν των τυριών» υπουργός δεν αναφερθεί στον «Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο» πρωθυπουργό, καραδοκεί ο Σκέρτσος με το τάμπλετ και του βάζει Χ στο κουτάκι), κορύφωσε τον δεκάρικό του στεντορεία τη φωνή: «Χτυπάμε την παρανομία και τις ελληνοποιήσεις και διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας αυτής της εξαιρετικά δυναμικής και παραγωγικής πλευράς του πρωτογενούς τομέα και της δευτερογενούς παραγωγής, που είναι το γάλα μας, τα τυριά μας και το κρέας μας» (η έμφαση του υπουργείου).

Για κακή τους τύχη, την ώρα που ο Λιβανός και η κυβερνητική διευθυντική ομάδα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έδιναν το σόου στη Θεσσαλονίκη, εμείς δημοσιεύαμε την είδηση ότι «μαϊμού» φέτα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα. Οπως γράψαμε, και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ είναι πλήρως ενήμεροι για το σκάνδαλο της «μαϊμού» φέτας που βρέθηκε και στα ράφια ελληνικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Δεν είδαμε, όμως, οποιαδήποτε αντίδραση από μεριάς τους, ούτε μετά το χτεσινό δημοσίευμά μας. Γι’ αυτό και προχωράμε σήμερα, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.

Είχαμε προειδοποιήσει τον υπΑΑΤ Λιβανό να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας που εξήγαγε «μαϊμού» φέτα στη Σουηδία και τη Γερμανία, αλλιώς θα το κάνουμε εμείς. Επειδή η ίδια εταιρία που εξήγαγε «μαϊμού» φέτα σε Σουηδία και Γερμανία, παρήγαγε και τη «μαϊμού» φέτα που βρέθηκε στα ράφια της ελληνικής αλυσίδας, αποκαλύπτουμε το όνομα. Είναι η εταιρία με διακριτικό τίτλο LA FARM (LITTLE ACRE MILK FARM AE), ιδιοκτησίας της οικογένειας Πλεξίδα, με έδρα τα Τρίκαλα.

Η «μαϊμού» φέτα παρασκευάστηκε για λογαριασμό της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» και πωλήθηκε στα καταστήματά της το τελευταίο διάστημα σε συσκευασίες των 200 γρ. και 400 γρ. 

Τα δείγματα στάλθηκαν στο εργαστήριο για ανάλυση στις 24 Αυγούστου. Και το εργαστήριο, με βάση τα στοιχεία της μοριακής (PCR) ανάλυσης εκτιμά ότι περιέχουν περίπου 60-70% αγελαδινό γάλα, περίπου 25-35% γίδινο γάλα και περίπου 3-5% πρόβειο γάλα (στο τέλος παραθέτουμε τα πλήρη έγγραφα των εργαστηριακών αναλύσεων – έχουν ημερομηνία 27 Αυγούστου, δηλαδή τρεις μέρες μετά την παραλαβή των δειγμάτων).

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι υπότροπος κατ’ επανάληψη. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην υπόθεση της «μαϊμού» φέτας που εξήγαγε πρόσφατα στο εξωτερικό, αλλά και στην παλιά ιστορία της ΒΙΟΓΑΛ (των ιδίων ιδιοκτητών), που της αφαιρέθηκε η πιστοποίηση για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ. Η «Πλεξίδας Αθανάσιος και Υιοί ΟΕ» απορροφήθηκε (συγχωνεύθηκε) από την Little Acre Milk Farm AE, και συνέχισε τη… δουλειά σαν να μην έτρεξε τίποτα! Ηταν το 2007, όταν ο ΕΦΕΤ ανακάλυψε «μαϊμού» φέτα (από αγελαδινό γάλα) στις εγκαταστάσεις της ΒΙΟΓΑΛ στα Τρίκαλα και σε ψυγείο στο Βόλο. Η «μαϊμού» φέτα προοριζόταν για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ». Βρέθηκαν και άλλα νοθευμένα προϊόντα. Το γεγονός είχε λάβει ευρεία δημοσιότητα στον αστικό Τύπο της εποχής, αλλά για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τον ελεγχόμενο απ’ αυτήν ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ… περασμένα-ξεχασμένα.

Σκεφθείτε το λίγο. Εχεις μια εταιρία που έχει πιαστεί στη Σουηδία και τη Γερμανία να έχει εξαγάγει «μαϊμού» φέτα (το γεγονός το αποκαλύψαμε εμείς και επιβεβαιώθηκε από τις εκεί ελληνικές πρεσβείες). Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και ο ελεγχόμενος απ’ αυτήν ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ δεν κάνουν τίποτα. Και η εταιρία κυκλοφορεί «μαϊμού» φέτα και στην Ελλάδα! Και την πιάνουν ιδιώτες και όχι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί! Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτή η αποθράσυνση οφείλεται στις «πλάτες» που κάνουν το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στους «μαϊμουδιάρηδες» γαλακτοβιομήχανους;

Κι όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά κοροϊδεύουν τον κόσμο, εκδίδοντας ανακοίνωση ότι τάχα είναι ανένδοτοι σε θέματα νοθείας, γι’ αυτό και θα βάλουν πρόστιμα σε διάφορες εταιρίες για 13 παραβάσεις. Τι παραβάσεις; Στα ισοζύγια γάλακτος, που είναι πταίσματα μπροστά στην παραγωγή και διανομή «μαϊμού» φέτας! Οπως γράψαμε, ανάμεσα στις εταιρίες που παραπέμπονται για μη σωστά ισοζύγια είναι και η γαλακτοβιομηχανία της οικογένειας Πλεξίδα (Little Acre Milk Farm AE). Δηλαδή, έχεις όλα τα στοιχεία ότι η εν λόγω εταιρία έχει εξαγάγει «μαϊμού» φέτα σε ευρωπαϊκές χώρες, έχεις όλα τα δεδομένα ότι έβγαλε «μαϊμού» φέτα και στην Ελλάδα, ξέρεις πολύ καλά ότι αυτή η εταιρία είναι κατ’ επανάληψη υπότροπος (τουλάχιστον από το 2006) και εσύ την παραπέμπεις για παραβάσεις στα ισοζύγια!

Θα κλείσουμε (προς το παρόν) επαναλαμβάνοντας αυτό που έχουμε γράψει πολλές φορές. Η εκταταμένη νοθεία στη φέτα ΠΟΠ, δεν υπονομεύει απλώς τη ναυαρχίδα των ελληνικών τυριών, που κατέχει πάνω από το 60% στις εξαγωγές ελληνικών τυριών, αλλά διαγράφει τον κίνδυνο να αποχαρακτηριστεί η φέτα από ΠΟΠ. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική κτηνοτροφία, ειδικά στους φτωχούς αιγοπροβατοτρόφους που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την παραγωγή.

Ο εργαζόμενος έχει διπλό συμφέρον να αντιταχθεί σ’ αυτή τη μαφιόζικη πρακτική που αναπτύσσεται με τις πλάτες της κυβέρνησης. Καταρχάς ως καταναλωτής που τον εξαπατούν και του πουλάνε το αγελαδινό λευκό τυρί για φέτα (τον κλέβουν δηλαδή) και κατά δεύτερο λόγο ως εργαζόμενος που πρέπει να έχει κατά νου ότι η εργατοαγροτική συμμαχία είναι το θεμέλιο της κοινωνικής προόδου, ο εκ των ων ουκ άνευ όρος για να φτάσουμε κάποτε σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΥΓ1. Αυτά που κατά καιρούς αποκαλύπτουμε για τη νοθεία στη φέτα (και όχι μόνο) είναι μόνο όσα «πιάνονται». Η νοθεία είναι πολύ πιο εκτεταμένη και συνεχής. Αυτά που πιάνονται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

ΥΓ2. Αν και είναι περιττό, σημειώνουμε πως και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν πλήρη γνώση ότι πωλούν «μαϊμού» φέτα. Ξέρουν πολύ καλά, από την τιμή που αγοράζουν, ότι αυτή δεν είναι φέτα ΠΟΠ.

YΓ3. Είχε γραφεί αυτό το άρθρο, όταν λάβαμε μια πανικόβλητη ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ, που αναφέρει ότι ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ «προέβη σε προσωρινή ανάκληση πιστοποίησης της Επιχείρησης “L.A. FARM Α.Ε.“, η οποία ήταν ενταγμένη στο ΜΗΤΡΩΟ Πιστοποιημένων επιχειρήσεων, για τη δραστηριότητα της  παραγωγής και συσκευασίας με σκοπό την εμπορία, του προϊόντος “ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.“». 

Παρατήρηση πρώτη: Αν δεν υπήρχαν οι χθεσινές αποκαλύψεις μας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα εξακολουθούσε να σφυρίζει αδιάφορα και να παραμυθιάζει τον κόσμο ότι παραπέμπει (και) την LA FARM για… παραβάσεις στα ισοζύγια!

Παρατήρηση δεύτερη: Για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (όπως είναι η αφαίρεση της πιστοποίησης) και προστίμων, ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο εισηγείται, ενώ την απόφαση παίρνει το ΥΠΑΑΤ. Αυτή η διαδικασία περιγράφεται σαφέστατα στη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β/22.3.2007, άρθρα 6, 12, 13). Η εισήγηση προς το ΥΠΑΑΤ γίνεται μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, το οποίο όμως δεν συνεδρίασε (επικοινωνήσαμε με μέλη του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και μας δήλωσαν πλήρη άγνοια!). Επαναλαμβάνεται η προπαγανδιστική ιστορία που είχε γίνει και με την «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ». Για τις ανάγκες της κυβερνητικής προπαγάνδας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Χατζηνικολάου, βγάζει ανακοινώσεις (με εντολή Λιβανού), οι οποίες δεν έχουν καμιά νομική ισχύ.

Παρατήρηση τρίτη: Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους  σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Οργανισμού, καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του  προϊόντος “ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.“». Σε ποιον τα πουλάτε αυτά; Ελέγχους κάνατε μόνο όταν σας κατήγγειλαν την πώληση «μαϊμού» φέτας οι ιδιώτες, οι οποίοι μόνοι τους είχαν κάνει και τις αναλύσεις σε εργαστήριο. Μόνοι σας δεν βρήκατε τίποτα, γιατί δεν θέλετε να βρείτε.

Παρατήρηση τέταρτη: Η ανακοίνωση δεν αναφέρει ούτε κουβέντα για τη «μαϊμού» φέτα που η εν λόγω εταιρία εξήγαγε σε Σουηδία και Γερμανία!!!

Παρατήρηση πέμπτη: Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ αναφέρει ότι «ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε σε Προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης, έως την εφαρμογή κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης εκ μέρους της»! Δηλαδή, δεν έχουμε νοθεία (εκ συστήματος μάλιστα), αλλά… λάθος που επιδέχεται… διόρθωσης! Οπως έγινε και με την «ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ», που ο ισχυρισμός της για… «βιομηχανικό λάθος» είχε εξοργίσει κόσμο και κοσμάκη, ιδιαίτερα κτηνοτρόφους, όχι όμως την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Λιβανό, που της επέβαλε ένα πρόστιμο, χωρίς να της αφαιρέσει -ως όφειλε- την  πιστοποίηση (η οποία ουδέποτε είχε αφαιρεθεί – μόνο στα λόγια) και δέχτηκε ότι έγιναν… διορθωτικές ενέργειες! Προσέξτε το λίγο: έχουμε μια εταιρία που τουλάχιστον από το 2006 έχει πιαστεί κατ’ επανάληψη να παράγει «μαϊμού» φέτα και το ΥΠΑΑΤ τής λέει να κάνει τις… κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες! Δηλαδή, το αγελαδινό γάλα σε ποσοστό 60-70% οφειλόταν σε… λάθος!

FETA_MAIMOY_LAFARM_200
FETA_MAIMOY_LAFARM_400
Εκτύπωση 🖨
ΦΕΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροO πληθωρισμός χτυπά αισθητά πια την Ευρώπη

Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

Επόμενο άρθρο Μετά την Γκάγκα και η Μακρή ανέκρουσε πρύμναν

Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 6 Ιούλ 2026, 12:05

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Kι άλλη αναβολή στη δίκη Καλφούτζου-Χλύκα (πατέρα και γιου)

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 08:01

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο οι ποινές για 57 καταδικασθέντες «κτηνοτρόφους» από την Κρήτη

Αγροτικά 30 Ιούν 2026, 22:41
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Εφετείο 17Ν

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • ΕΛΑ

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • Επικοινωνία

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • Όροι χρήσης

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • Ποιοι είμαστε

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • Επικοινωνία

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

  • Όροι χρήσης

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

    Πανικόβλητη αντίδραση του ΥΠΑΑΤ μετά τις χτεσινές αποκαλύψεις της ΚΟΝΤΡΑ/eksegersi.gr

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo