Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
  • Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει
  • Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί
  • Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές
  • Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού
  • Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μάι 2026, 10:34

Ο Μητσοτάκης αποφάσισε να «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες τις εκκρεμότητες με τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των παρακολουθήσεων/υποκλοπών. Τσαλαπατώντας κάθε έννοια κοινοβουλευτικής νομιμότητας και αστικής πολιτικής ηθικής. Οπως ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή, έτσι και ο ξεφτιλισμένος δε φοβάται την πολιτική ξεφτίλα, αν έχει έστω και μερικές πιθανότητες να ελαφρύνει τη δυσμενή γι’ αυτόν ατζέντα. Το αν θα τα καταφέρει είναι άλλο θέμα. Στο κάτω-κάτω, δεν έχει τίποτα να χάσει.

Το timing επιλέχτηκε με όλους τους κανόνες του γκεμπελισμού. Από τη μια η ανακοίνωση της δημιουργίας νέων κομμάτων, που θα τραβήξει ένα μέρος της δημοσιότητας. Από την άλλη, το final four της Ευρωλίγκας που γίνεται στην Αθήνα και που θα τραβήξει κι αυτό ένα μέρος της δημοσιότητας, που θα είναι μεγαλύτερη αν ο Ολυμπιακός σηκώσει την κούπα. Κι όλα να τελειώσουν Παρασκευή, για να μεσολαβήσει Σαββατοκύριακο.

Τη μια μέρα «καθάρισε» τους Λιβανό και Αραμπατζή βάζοντας το συντεταγμένο νεοδημοκρατικό λόχο να ψηφίσει ενάντια στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Οπως ακριβώς είχε κάνει και με τους Βορίδη και Αυγενάκη, η εμπλοκή των οποίων ήταν και πιο «καραμπινάτη».

Την άλλη μέρα επιστράτευσε μια άθλια διαδικασία για να απορρίψει το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις/υποκλοπές. Το 2022, είχε συσταθεί Εξεταστική για το ίδιο θέμα με 120 θετικές ψήφους. Το 2026, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ανακάλυψε» ότι υπάρχει… εθνικό θέμα και γι’ αυτό η απόφαση θα πρέπει να παρθεί με 151 ψήφους, τους οποίους βέβαια δε διαθέτει η ΝΔ.

Με τον κυνισμό του βετεράνου τσεκουροφόρου φασίστα, ο Βορίδης, στον οποίο ο Μητσοτάκης ανέθεσε να διεκπεραιώσει την πραξικοπηματική διαδικασία, το είπε ωμά: «Το 2022 δεν ετέθη το θέμα γιατί η θέση της Ν.Δ. ήταν τότε “υπέρ” της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής γιατί το θέμα των υποκλοπών ήταν ερευνητέο και δεν είχε μεσολαβήσει τίποτε άλλο»! Το 2022 η ΝΔ δεν ήταν κατά της σύστασης Εξεταστικής, οπότε η απόφαση πάρθηκε με 142 θετικές ψήφους. Το 2026 η ΝΔ ήταν κατά, οπότε εφευρέθηκε η… εθνική διάσταση. Δηλαδή, το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής ερμηνεύονται ανάλογα με το τι θέλει κάθε φορά το κυβερνών κόμμα!

Η αντιπολίτευση δεν είχε άλλη επιλογή από την αποχώρηση από μια τόσο ξεφτιλισμένη διαδικασία. Εκτός από την Κωνσταντοπούλου που παρέμεινε για να υπάρχει – όπως είπε – η αντίθετη φωνή! Τη δημοσιότητα που δίνει η τηλεοπτική εικόνα ψάχνει.

Από τις διαδικασίες της Ολομέλειας προηγήθηκαν οι δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι οποίες έγιναν μία, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τζαβέλλας απαξίωσε να παρευρεθεί, ο δε διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ Δεμίρης το έριξε στους πυθιακούς χρησμούς, αποφεύγοντας ν’ απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο «βυσματωθείς» Ανδρουλάκης.

«Καθάρισε» ο Μητσοτάκης με τα σκάνδαλα; Ετσι νόμιζε και τις προηγούμενες φορές με το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων, αλλά το είδε να ξανασηκώμνεται σαν μπαμπούλας μπροστά του. Και είναι πολύ πιθανό να το ξαναδεί.

Οσο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την εγκληματική του οργάνωση, θα τα ξαναβρεί μπροστά του, ίσως και σύντομα, καθώς οι δικογραφίες που χειρίζονται οι εντεταλμένοι ευρωπαίοι εισαγγελείς είναι ανοιχτές. Το τελευταίο επεισόδιο ανάμεσα στον Φλωρίδη και την Κοβέσι επιβεβαιώνει ότι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές θέλουν να «τελειώσουν» πολιτικά τον Μητσοτάκη και η Κοβέσι λειτουργεί σαν η αιχμή του δόρατος. Βέβαια, αν δεν είχε βρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη «ανοιχτή», δε θα είχε κάνει τίποτα.

Με εντολή Μητσοτάκη, ο Φλωρίδης κατέθεσε μια νυχτερινή τροπολογία θεσπίζοντας fast track διαδικασίες για τις ποινικές υποθέσεις πολιτικών προσώπων, παραμερίζοντας μάλιστα τη δικαιοδοσία των εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων. Προηγουμένως, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε αρνηθεί να ανανεώσει πλήρως τις θητείες τριών εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων, όπως είχε αποφασίσει το Κολλέγιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, παίρνοντας μια νομικά διάτρητη απόφαση, κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αντέδρασε σκληρά, με επιστολή της Κοβέσι προς την Κομισιόν, με την οποία ζητείται η ενεργοποίηση του Κανονισμού 2020/2092, επειδή η ελληνική κυβέρνηση νομοθετεί με τρόπο που επηρεάζει «την αποτελεσματική και ανεξάρτητη λειτουργία της Eυρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα».

Αν η Κοβέσι δεν είχε το πράσινο φώς από «παραπάνω», δε θα προχωρούσε σε μια τέτοια σκληρή κίνηση, την οποία μάλιστα φρόντισε να δημοσιοποιήσει με τον πιο επίσημο τρόπο. Γιατί αυτός ο Κανονισμός ψηφίστηκε για να «βάλει χέρι» στον Ορμπαν και μέχρι στιγμής έχει εφαρμοστεί μόνο για την Ουγγαρία.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι χαστούκι στο μάγουλο του Μητσοτάκη. Την παραθέτουμε (δική μας η μετάφραση από τα αγγλικά):

Δήλωση σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που επηρεάζουν την αποτελεσματική και ανεξάρτητη λειτουργία της EPPO στην Ελλάδα

(Λουξεμβούργο, 22 Μάη 2026) – Σήμερα, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας απέστειλε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με την Αιτιολογική Σκέψη 16 του Κανονισμού (ΕΕ) 2020/2092 της 16ης Δεκέμβρη 2020 σχετικά με ένα γενικό καθεστώς αιρεσιμότητας για την προστασία του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Κανονισμός Αιρεσιμότητας), επισημαίνοντας πρόσφατες νομοθετικές τροποποιήσεις και αποφάσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στην Ελλάδα.

Η εσπευσμένη τροποποίηση του Ελληνικού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με την οποία θεσπίζεται ειδική διαδικασία για κακουργήματα που διαπράττονται από μέλη του Κοινοβουλίου, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα της EPPO να διερευνά και να διώκει αποτελεσματικά αδικήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της στην Ελλάδα. Επιπλέον, η πρόσφατη άρνηση του Ελληνικού Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου να αναγνωρίσει την πλήρη ισχύ της απόφασης που έλαβε το Σώμα της EPPO στις 12 Νοέμβρη του 2025 για την ανανέωση της θητείας τριών Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων για πέντε έτη, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανεξαρτησία της EPPO στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμμόρφωση των ελληνικών αρχών με την υποχρέωσή τους για ειλικρινή συνεργασία βάσει του Άρθρου 4(3) της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΣΕΕ).

Η EPPO είναι η ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την παραπομπή στη δικαιοσύνη εγκλημάτων που στρέφονται κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Δεν γνωρίζουμε πώς θα δράσει η Κομισιόν, μετά την επιστολή της Κοβέσι που ζητά τη λήψη μέτρων κατά της Ελλάδας, το βέβαιο όμως είναι ότι ο Μητσοτάκης δε θα καλοπεράσει. Θα πρέπει να αναλώσει το μεγαλύτερο μέρος από το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει, για να αποφύγει να τον ταυτίσουν με τον Ορμπαν, ενώ θα αναγκαστεί να κάνει και αλλαγές σε ό,τι έχει θεσπίσει και να σταματήσει τις επιθέσεις των υπουργών του κατά της Κοβέσι.

Εκτύπωση 🖨
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 24 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

Πολιτική 9 Σεπ 2026, 11:08

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
Πολιτισμός

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

9 Σεπ 2026, 19:03
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της αυτοκτονίας.

Μπελίζ: Εθνική γιορτή.

1898: Εκτελείται η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ.

1911: Στρατιωτικός νόμος λόγω γενικής απεργίας στη Βαλένθια (Ισπανία).

1957: Βόμβα καταστρέφει σχολείο που δέχτηκε μαύρους στο Νάσβιλ (ΗΠΑ).

1976: Βόμβα στο κτίριο του ΣΕΒ (ΕΛΑ).

1984: Ενοποίηση Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

2003: Ψυχικά ασθενής νεαρός μαχαιρώνει θανάσιμα την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Ανα Λιντ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo