Πρώτα έδειξε ως υπεύθυνη για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» τη… «γιατρό του Κουφοντίνα». Μετά έδειξε ως υπεύθυνους τους «συνδικαλιστές» εν γένει, που προβαίνουν σε «υποκινούμενες κινητοποιήσεις ενόψει ευρωεκλογών» και «εκβιάζουν, κρατώντας ως ομήρους τα παιδιά».
Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα, όχι μόνο επειδή ακόμα και οι δεξιοί στα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών κατήγγειλαν τις συκοφαντικές του επιθέσεις και στήριξαν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο «Π & Α Κυριακού», αλλά και γιατί τα αστικά ΜΜΕ, ακόμα και τα πλέον φιλικά στην κυβέρνηση, δεν τον ακολούθησαν στο συκοφαντικό όργιο αλλά, αντίθετα, έδωσαν λόγο στους γιατρούς και στάθηκαν με ευμένεια στις θέσεις τους και στη στάση τους.
Ετσι, αναγκάστηκε να αλλάξει το χαβά. Εκανε γαργάρα τις συκοφαντίες κατά των γιατρών και πλέον τα έβαλε με τη… «γκρίνια» και τις… υπερβολικές απαιτήσεις των πολιτών, που δεν βλέπουν ποια είναι η πραγματικότητα. Οπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», οι πολίτες μπορεί να θέλουν να προσγειωθεί και ένας ιπτάμενος δίσκος. Δεν σημαίνει ότι εγώ μπορώ να τους φέρω ιπτάμενο δίσκο!
Είναι χαρακτηριστικό ότι για ώρα δεν άφηνε τη δημοσιογράφο (Νίκη Λυμπεράκη) να «σταυρώσει» ερώτηση. Τσίριζε ακατάπαυστα, αγνοούσε τις διαμαρτυρίες της ότι δεν την αφήνει να ρωτήσει και απήγγειλε το ποίημα που είχε ετοιμάσει.
Είπε ότι τα προβλήματα στο Παίδων υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και πως παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν γίνει δέκα φορές. Τότε πώς μιλούσε για τη «γιατρό του Κουφοντίνα» και για «υποκινούμενες κινητοποιήσεις»;
Συνέχισε λέγοντας ότι «προς το παρόν έχει επέλθει ηρεμία», γιατί αυτός… βρήκε τη λύση. Δεν είπε, όμως, ποια είναι η λύση. Μήπως η παράνομη υπερεφημέρευση των γιατρών; Μήπως η μετακίνηση του αναισθησιολόγου-πασπαρτού από την Κόρινθο, που θα κάνει 13 εφημερίες τον Ιούνη (7 στο ΓΝ Κορίνθου και 6 στο «Π & Α Κυριακού») συν πρωινή εργασία στο «Π & Α Κυριακού»; Πόσο ασφαλή ιατρική υπηρεσία μπορεί να προσφέρει ένας γιατρός πραγματοποιώντας τόσες εφημερίες; Ενας γιατρός που θα τελειώνει την εφημερία του στην Κόρινθο στις 8 το πρωί και αντί να πάρει ρεπό, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως είναι ιατρικά επιβεβλημένο, θα καταφτάνει τρέχοντας στην Αθήνα για να μπει στα τακτικά χειρουργεία του «Π & Α Κυριακού»; ‘Η μήπως είναι λύση η μετακίνηση γιατρών από άλλα νοσοκομεία, που έχουν εγγράφως αρνηθεί τη μετακίνησή τους;
Για τον ακροδεξιό-νεοφιλελεύθερο Γεωργιάδη αυτά είναι σαν να μην υπάρχουν. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα βάλει και στα Νοσοκομεία Παίδων ιδιώτες, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών, κατάσταση που αποτελεί καθεστώς σε νοσοκομεία της περιφέρειας, καθεστώς που διαλύει κάθε έννοια επιστημονικής λειτουργίας ενός νοσοκομείου και βαθαίνει τη μεθοδευόμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Αλλά προς το παρόν δε χρειάζεται στο Παίδων, είπε.
Χαρακτήρισε «ουτοπία» (!!!) το αίτημα να λειτουργήσουν όλα τα χειρουργικά κρεβάτια στα νοσοκομεία του ΕΣΥ! Δεν απάντησε, όμως, σ’ αυτό που έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη σε συνεντεύξεις και παρεμβάσεις της σε διάφορα Μέσα τις τελευταίες μέρες η αναισθησιολόγος Κατερίνα Ντουζέπη, πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων στο «Π & Α Κυριακού». Οτι το 2016 που προσελήφθη αυτή στο νοσοκομείο λειτουργούσαν έξι χειρουργικά τραπέζια και βαθμιαία έπεσαν στα τρία, που πλέον ούτε αυτά μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Οτι μόνο τρία χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν και στο διπλανό Παίδων «Αγία Σοφία» και ότι σ’ αυτή τη μείωση των χειρουργικών τραπεζιών, λόγω του μη διορισμού γιατρών, οφείλονται οι τεράστιες λίστες αναμονής και η αναμονή που φτάνει μέχρι και τον ενάμιση χρόνο.
Ολα πάνε μια χαρά, υπάρχει πλέον περισσότερο προσωπικό στα νοσοκομεία σε σχέση με το 2019, το πρώτο τετράμηνο του 2024 έγινε ρεκόρ χειρουργικών επεμβάσεων δεκαετίας! Μόνο στη Σκανδιναβία έχουν σχετικά μικρή αναμονή, στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν το ίδιο πρόβλημα με την Ελλάδα. Ακόμα και η Γερμανία δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση. Οσο για την Πορτογαλία, που έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα αλλά είναι οικονομικά πιο ισχυρή (!), οι αναμονές στα χειρουργεία είναι 266.000 ενώ στην Ελλάδα είναι 100.000. Αλλά αντί να δούμε την πραγματικότητα, την τόσο ευνοϊκή για την Ελλάδα,… «όλη μέρα γκρίνια»!
Κι όταν η δημοσιογράφος πάει να πει για τον «πολίτη», τη διακόπτει και το τερματίζει: «Ο πολίτης θέλει μηδέν αναμονή. Χαίρω πολύ. Κι έχει δίκιο. Ο πολίτης μπορεί να θέλει να προσγειωθεί κι ένας ιπτάμενος δίσκος, δε σημαίνει ότι εγώ θα του βρω ιπτάμενο δίσκο. Εδώ μιλάμε τι γίνεται, δε μιλάμε τι θέλουμε»!
Κι αφού συνέχισε το διαφημιστικό παραλήρημα, χωρίς να επιτρέπει ερώτηση, κατέληξε: «Μην τα βάφουμε όλα μαύρα»! Και δήλωσε ότι θα του προξενούσε μεγάλη χαρά αν η δημοσιογράφος του έδινε συγχαρητήρια για την… κοσμογονία που επέφερε στο ΕΣΥ! Κι αφού η δημοσιογράφος κατάπιε την προσβολή και του έκανε μια αβανταδόρικη ερώτηση, αυτός δήλωσε με θράσος ότι τη λύση θα δώσουν τα απογευματινά χειρουργεία. Χωρίς, φυσικά, να τον ρωτήσει αυτή, πώς θα γίνουν απογευματινά χειρουργεία όταν το προσωπικό δεν φτάνει ούτε για τα πρωινά;
Αν θέλετε να τον ακούσετε, «κουμπώστε» καλού-κακού κάνα αντιεμετικό. Από την αρχή μέχρι το 10:36.