Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σιωναζιστές: Αισχρό πτωματεμπόριο για λόγους σκοπιμότητας και προπαγάνδας
  • Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς
  • Σαν σήμερα 27 Γενάρη
  • Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα
  • Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό
  • Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ενσωματωμένοι από τη μια, νάρκισσοι-καριερίστες από την άλλη, την ίδια ζημιά κάνουν όλοι
Υγεία

Ενσωματωμένοι από τη μια, νάρκισσοι-καριερίστες από την άλλη, την ίδια ζημιά κάνουν όλοι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Απρ 2021, 22:33

Ο πονηρός Κικίλιας πέταξε στη μιντιακή αρένα το όνομα του εξορκιστή: Ο Τσιόδρας μας εισηγήθηκε να κλείσουμε τα μαγαζιά σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη! Πλην όμως, το πλήθος των εμπόρων τον άκουσε με αδιαφορία. Και ξέσπασε την οργή του στον Πέτσα που θέλησε να το παίξει μάγκας και πήγε να κάνει… σύσκεψη στην Πάτρα.

Οι υπόλοιποι κατάλαβαν ότι ο Τσιόδρας δεν πουλάει πια, δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο μπροστά στο αγριεμένο πλήθος. Ασε που έχει κρυφτεί και μάλλον δεν είναι διαθέσιμος να βγει μπροστά και να εισπράξει αυτός τα σιχτίρια αντί της κυβέρνησης. Οπότε άρχισαν να δουλεύουν ανάποδα τη μηχανή: παιδιά, έχετε δίκιο να λέτε ότι είναι παλινωδία, όταν Τετάρτη σας είπαμε ότι Δευτέρα πρωί ανοίγετε μετά φανών και λαμπάδων, και Παρασκευή βράδυ σας είπαμε ότι δε θ’ ανοίξετε και μείνατε με τους φανούς και τις λαμπάδες στα χέρια. Δε φταίμε εμείς, όμως. Εμείς εκτελούμε… εντολές της επιστημονικής επιτροπής. Στους λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους τα παράπονά σας.

Το ‘πιασε στον αέρα το… υπονοούμενο η δημοσιογραφική καμαρίλα και άρχισε το πριόνισμα: έχει χάσει το βηματισμό της η επιστημονική επιτροπή – είναι πολλά τα άτομα και δεν μπορούν να καταλήξουν σε αποφάσεις – τρώγονται μεταξύ τους και μετά παρασύρουν την κυβέρνηση – να φτιάξει μια ολιγομελή επιτροπή ο Μητσοτάκης, για να παίρνονται έγκαιρα αποφάσεις και να μην έχουμε παλινωδίες κτλ. κτλ.

Δεν ξέρουμε αν ο Μητσοτάκης θα κάνει κάποια τέτοια κίνηση. Χλομό το κόβουμε. Προτιμότερο είναι να τους έχει όλους στο μαντρί, παρά να κρατήσει μερικούς και να δει τους υπόλοιπους να κόβουν βόλτες καθημερινά στα ραδιοκάναλα και να βάλλουν κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης. Αλλωστε, τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι λοιμωξιολόγοι, η κυβέρνηση τις παίρνει. Και οι παλινωδίες είναι παλινωδίες της κυβέρνησης. Μήπως ήταν η πρώτη φορά τα όσα έγιναν με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη; Πόσες φορές μέχρι τώρα δεν έχουν ανατρέψει αποφάσεις μέσα σε ελάχιστες μέρες, ακόμα και την ίδια μέρα με διαφορά ωρών;

Ο πανικός χαρακτηρίζει εδώ και μήνες την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το νέο στοιχείο είναι ότι πλέον έχει χάσει την επαφή με μεγάλα κομμάτια της εκλογικής της πελατείας, την περιβόητη «μεσαία τάξη». Το ψευτο-λοκντάουν δεν απέτρεψε τη νέα υγειονομική καταστροφή, με συνεχείς εκατόμβες θυμάτων, το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης έχει καταρρεύσει, ενώ ταυτόχρονα οι μαγαζάτορες θέλουν ν’ ανοίξουν τα μαγαζιά τους και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι άδικα τα κρατάει κλειστά. Μ’ άλλα λόγια, η κυβέρνηση βάλλεται απ’ όλες τις μπάντες: και για το τρίτο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας και για το ψευτο-λοκντάουν που δεν απέτρεψε, ούτε συγκράτησε το τρίτο κύμα, ενώ καταστρέφει τη «μεσαία τάξη».

Το θέμα αυτού του σημειώματος, όμως, δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά οι επιστήμονες που με τον ένα ή άλλο τρόπο συμμετέχουν στη διαχείριση της πανδημίας ή εκφράζουν δημόσιο λόγο γι’ αυτή τη διαχείριση και που τώρα, όσοι απ’ αυτούς είναι άμεσα ενσωματωμένοι στην κυβερνητική πολιτική βλέπουν να τους αδειάζουν αυτοί που μέχρι τώρα τους προστάτευαν.

Σωστά έχουμε ασχοληθεί κυρίως μ’ αυτούς που στηρίζουν ανοιχτά την κυβερνητική πολιτική. Τους ενσωματωμένους σ’ αυτή την πολιτική, όπως τους έχουμε χαρακτηρίσει. Υπάρχουν, όμως, και άλλες κατηγορίες.

Υπάρχουν κάποιοι μη προβεβλημένοι της περιβόητης Επιτροπής, που θα ήθελαν να είναι Τσιόδρες στη θέση του Τσιόδρα, Μαγιορκίνηδες στη θέση του Γκίκα, και επειδή –για λόγους που δεν μας αφορούν– δεν έχουν καταφέρει να πάρουν κάποια από τις ελάχιστες θέσεις θεσμικής προβολής, έχουν φτιάξει τα δικά τους «κονέ» με τα ραδιοκάναλα, στα οποία εμφανίζονται σε καθημερινή βάση, λέγοντας το κοντό τους και το μακρύ τους, σκορπώντας σύγχυση και προσπαθώντας να εμφανιστούν ως δήθεν διαφωνούντες (αν διαφωνούν, γιατί δε σηκώνονται να φύγουν;).

Υπάρχουν άλλοι που κουνώντας ακαδημαϊκούς τίτλους της αλλοδαπής, θυμήθηκαν ξαφνικά ότι κατάγονται από την Ελλάδα και άρχισαν να βρομίζουν τον τόπο με κάθε είδους παπαριά. Οπως εκείνος ο αμερικανοτραφής που πριν από ένα χρόνο διαβεβαίωνε ότι η covid-19 είναι μια… γριπούλα και δε χρειάζεται κανένα λοκντάουν. Και μετά, έκαναν μια θεαματική κωλοτούμπα και άρχισαν να επιχειρηματολογούν υπέρ του λοκντάουν.

Υπάρχουν και οι… αριστεροί, που μεταφέρουν τον ναρκισσισμό τους από τα παριζιάνικα μπουλβάρ (όπου περνούν απαρατήρητοι) στο μέγαρο της Κουμουνδούρου και στα ελληνικά ραδιοτηλεοπτικά πάνελ, αρθρώνοντας έναν υποτιθέμενο εναλλακτικό επιστημονικό λόγο. Βρήκαν ευκαιρία για αυτοπροβολή στην ανοχύρωτη Ψωροκώσταινα, για ικανοποίηση του απωθημένου που έχουν από τη μη προβολή τους στην αλλοδαπή, ίσως και για μια μελλοντική πολιτική καριέρα.

Με μια τέτοια περίπτωση θ’ ασχοληθούμε εν συντομία στη συνέχεια. Για έναν και μοναδικό λόγο. Επειδή ο καθηγητής αιματολογίας στο Παρίσι, Γρ. Γεροτζιάφας, τροφοδότησε για ένα διάστημα τις ιδεοληψίες κάποιων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι οποίοι έψαχναν κάποια επιστημονική (λέμε τώρα) στήριξη σ’ αυτές τις ιδεοληψίες. Τους έδωσε ένα σαθρό έδαφος για να στηριχτούν, όμως μετά τους άφησε να γκρεμοτσακιστούν κι αυτός τράβηξε κατά Κουμουνδούρου μεριά.

Βρισκόμαστε στις 28 Σεπτέμβρη του 2020 και ο κ. Γεροτζιάφας εμφανίζεται στο πρωινάδικο του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, για να παρουσιάσει κάποια διεθνή μελέτη που έγινε υπό την εποπτεία του. Μιλά για τη σημασία της ΠΦΥ στη διαχείριση των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και οι καρδιοπάθειες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην covid-19. Σωστά πράγματα γενικά.

Ο Παπαδάκης, όμως, είναι «σαράντα χρόνια φούρναρης» και αμέσως του πετάει το ερώτημα που μπορεί να βγάλει είδηση: Υπάρχει επομένως τρόπος να αποφύγουμε ένα νέο λοκντάουν; Θυμίζουμε ότι στα τέλη Σεπτέμβρη, χάρη στο εγκληματικό άνοιγμα στον εξωτερικό τουρισμό, η πανδημία έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια της. Ολοι οι δείκτες χειροτερεύουν ραγδαία και η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της ατομικής ευθύνης: αν τηρήσετε τα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών), όλα θα πάνε μια χαρά. Από εσάς εξαρτάται. Τώρα ξέρουμε τι έγινε τους επόμενους μήνες.

Με μοναδικό κίνητρο να προμοτάρει τη μελέτη του, ο Γεροτζιάφας απαντά αδίστακτα: Ναι (μπορούμε να αποφύγουμε ένα νέο λοκντάουν), αν στηρίξουμε την ΠΦΥ! Δηλαδή, να πηγαίνουν οι ευάλωτοι πολίτες στο γιατρό, να τους ρυθμίσει την πίεση, το σάκχαρο κτλ.!

Οπως εξηγούσε, μ’ αυτόν τον τρόπο θα προφυλαχθούν (;) οι ευάλωτοι ασθενείς και θα υπάρξει χαμηλότερη νοσηρότητα και λιγότερες εισαγωγές στις ΜΕΘ!

Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο (το ερώτημα περί λοκντάουν από το 4:15):

Και με τη διασπορά του κοροναϊού τι γίνεται; Αυτή ούτε που απασχόλησε τον κ. Γεροτζιάφα. Γι’ αυτόν υπήρχε μόνο η εξίσωση: Ενίσχυση της ΠΦΘ = όχι λοκντάουν. Αυτό που δεν είπε, αλλά το άφησε να υπονοείται, όπως κάνει κάθε κουτοπόνηρος, ήταν ότι η πρότασή του ήταν η ανάπτυξη της ανοσίας της αγέλης! Πρότεινε το «σουηδικό μοντέλο», που ξέρουμε πού οδήγησε.

Απ’ αυτές τις επιστημονικές ανοησίες αρπάχτηκαν διάφοροι πολιτικά ανόητοι, «αριστεροί» οπορτουνιστές, και έδωσαν επιστημονικό επίχρισμα στις ιδεοληψίες τους: δε χρειάζεται λοκντάουν, το λέει και ο Γεροτζιάφας (ούτε ο πάπας να ήταν…).

Εγινε ό,τι έγινε Νοέμβρη- Δεκέμβρη του 2020, μπήκαμε στο Γενάρη με «χαλάρωση» του ψευτο-λοκντάουν, αλλά όλα έδειχναν ότι πάμε για ένα τρίτο, σφοδρότερο κύμα (αυτό που ήδη βιώνουμε με δραματικό τρόπο). Ο Γεροτζιάφας, θέλοντας να ξεχαστούν οι ανοησίες που έλεγε τον Σεπτέμβρη, κάνει την κωλοτούμπα του με καταπληκτική ευλυγισία (ίδιον των ανθρώπων του είδους του) και εμφανίζεται ως υπέρμαχος του πιο αυστηρού λοκντάουν, χωρίς καμιά αναφορά στην ΠΦΥ!

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 12 Φλεβάρη του 2021, στο συριζαϊκών «χρωμάτων» ραδιόφωνου της Λέσβου «Στο νησί 99 FΜ», λέει τα εξής: «Χρειάζεται να υπάρχει ταυτόχρονη εφαρμογή ενός αυστηρού λοκντάουν, σαν αυτό του Μαρτίου [2020] με σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση. Εάν δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, δεν μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του ιού. Και αυτό που παρατηρείται είναι η διασπορά του κύματος […] Εχει σημασία, αν αποφασιστεί λοκντάουν, να αποφασιστεί γρήγορα και να εφαρμοστεί αυστηρά όπως τον Μάρτη. Ολα τ’ άλλα είναι ημίμετρα»! Στη συνέχεια, έψεξε τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ελλάδας, ότι προωθούν νομοσχέδια που δεν είναι επείγοντα (αναφέρθηκε στο γαλλικό νομοσχέδιο για τη φωτογράφιση των μπάτσων και στο ελληνικό νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία), αναγκάζοντας τον κόσμο να βγει στο δρόμο παραβιάζοντας τα υγειονομικά μέτρα.

Για του λόγου το αληθές ακούστε το ηχητικό (στην αρχή τα λέει αυτά):

Ο Γεροτζιάφας έκανε ένα άλμα… 12 μηνών. Από τον Μάρτη του 2020 πήδηξε κατευθείαν στον Φλεβάρη του 2021. Δεν μας είπε τίποτα για το έγκλημα του ανοίγματος των συνόρων στον τουρισμό και τις συνέπειές του, διότι αν το έκανε, θα έπρεπε να κάνει αυτοκριτική για τις ανοησίες που έλεγε τον Σεπτέμβρη του 2020, όταν ο τουρισμός είχε κάνει τη ζημιά. Ούτε μίλησε για το ψευτο-λοκντάουν που δεν απέτρεψε το έγκλημα του Νοέμβρη-Δεκέμβρη του 2020. Τι να πει; Αυτός έλεγε πως άμα ρυθμίζεις την πίεση και το σάκχαρο στους ευάλωτους, δε θα χρειαστεί καν λοκντάουν!

Ούτε εξήγησε τι σημαίνει «αυστηρό λοκντάουν». Να κλείσουν οι μη αναγκαίες καπιταλιστικές επιχειρήσεις ή όχι; Πάλι με κουτοπονηριά, παρέπεμψε στο λοκντάουν του Μάρτη 2020. Ο Φλεβάρης του 2021, όμως, δεν είχε καμιά σχέση με τον Μάρτη του 2020. Τον Μάρτη του 2020 η διασπορά στην Ελλάδα (και σε άλλες χώρες, όπως όλες σχεδόν οι βαλκανικές) ήταν ελάχιστη. Ετσι, η πανδημία ελέγχθηκε εύκολα και με σχετικά λίγους νεκρούς, μολονότι δεν υπήρχαν μάσκες, δεν είχαν κλείσει οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, γίνονταν απειροελάχιστα τεστ και δεν υπήρχε μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης. Ενα χρόνο μετά, η κατάσταση ήταν ριζικά διαφορετική: η διασπορά είχε πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, η επιδημιολογική επιτήρηση είχε καταρρεύσει πλήρως (απόδειξη: τα ορφανά κρούσματα είναι πολλαπλάσια από τα συσχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα ή με ταξίδι από το εξωτερικό) και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είχαν αποδειχτεί τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του ιού.

Αυτά, όμως, δεν τα λένε οι… υπεύθυνοι (έναντι τίνος;) επιστήμονες σαν τον κ. Γεροτζιάφα. Αντίθετα, φροντίζουν να ζωγραφίσουν με δραματικά χρώματα την… οικονομική καταστροφή που θα επιφέρει το λοκντάουν που προτείνουν. Υποθέτουμε ότι οι «ακροαριστεροί» οπαδοί του θα βιώνουν με δραματικό τρόπο το κενό της… προδοσίας. Εμειναν με τα ιδεολογήματα στο χέρι. Γυμνά, χωρίς επιστημονικοφανή πούδρα. Δεν ανησυχούμε γι’ αυτούς, όμως. Εχουν γερό στομάχι που σαν μύλος με ατσάλινες λεπίδες αλέθει τα πάντα. Εδώ κατάφεραν ν’ αντέξουν το κάζο που υπέστησαν τον Φλεβάρη-Μάρτη του 2020, όταν έδιναν βάση στις αβάσταχτες παπάρες του γερο-Τζιόρτζιο Αγκάμπεν και μιλούσαν για «οργουελικά σενάρια» και άλλα τέτοια ηχηρά.

ΥΓ. Για τα ιδεολογήματα των μικροαστών σοσιαλιστών μπορούν να ειπωθούν πολλά. Γυρίζουν σαν τις μέλισσες από άνθος σε άνθος, από τον Αγκάμπεν στον Γεροτζιάφα και από τη Σουηδία στην Κούβα. Μόνο που οι μέλισσες φτιάχνουν το υπέροχο μέλι, ενώ αυτοί φτιάχνουν παρακμιακά ιδεολογήματα.

Εκτύπωση 🖨
ΑΓΚΑΜΠΕΝ ΓΕΡΟΤΖΙΑΦΑΣ ΚΟΥΒΑ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠανικός
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 7 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

Υγεία 20 Ιαν 2026, 19:18

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

Υγεία 19 Ιαν 2026, 09:47

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σιωναζιστές: Αισχρό πτωματεμπόριο για λόγους σκοπιμότητας και προπαγάνδας

27 Ιαν 2026, 11:31
Ιστορία

Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς

27 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

27 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα

26 Ιαν 2026, 19:51
Καταστολή

Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό

Από τα στρατόπεδα επιστροφής εκτός ΕΕ στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

26 Ιαν 2026, 18:31
Παιδεία

Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!

Η επιλογή των αρεστών στη διοίκηση «στελεχών εκπαίδευσης» από τη μια και η τρομοκρατική αξιολόγηση εκπαιδευτικών από την άλλη

26 Ιαν 2026, 15:35
Περιβάλλον

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

26 Ιαν 2026, 15:04
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα κατά της λέπρας.

Βιετνάμ: Ημέρα ειρήνης (1973).

Δανία: Ημέρα του Αουσβιτς.

1906: Ομάδα μάχης των μπολσεβίκων επιτίθεται σε ταβέρνα-στέκι φιλομοναρχικών, δύο νεκροί και είκοσι τραυματίες (Ρωσία).

1945: Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς.

1972: Βόμβα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

1973: Συνθήκη Παρισιού – τερματισμός του πολέμου στο Βιετνάμ.

1991: Ρουκέτα κατά της εταιρείας BP (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo