Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μια ανάσα πριν από την παράδοση το κουβανικό καθεστώς
Διεθνή

Μια ανάσα πριν από την παράδοση το κουβανικό καθεστώς

Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μαρ 2026, 21:57
Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες και Ραούλ Κάστρο (η φωτογραφία από το 902.gr)

Την Τετάρτη 11 Μάρτη, ο Περισσός διοργάνωσε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούβα. Εδωσε σ’ αυτή τη διαδήλωση μεγάλη σημασία, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ομιλητής υπήρξε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Οπως έγραψε το κομματικό όργανο, ξεχώρισε το σύνθημα «Ασπίδα της Κούβας είναι οι λαοί, να σπάσουν τώρα οι αποκλεισμοί». Ακολούθησε πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκε ο Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΠΓ της ΚΕ.

Την Παρασκευή 13 Μάρτη, στην κομματική ιστοσελίδα 902.gr δημοσιεύτηκε το εξής άρθρο:

Παρακάτω παραθέτουμε το σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας που αφορά δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και Προέδρου της Κούβας, Ντίας Κανέλ Μπερμούδες.

«Με στόχο τη δημιουργία χώρων κατανόησης και συνεργασίας, Κουβανοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν πρόσφατα συνομιλίες με εκπροσώπους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών

Σύμφωνα με τη σταθερή πολιτική που υπερασπίζεται η Κουβανική Επανάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της, υπό την ηγεσία του Στρατηγού του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρουζ ως ηγέτη της Επανάστασης, και από τον Πρώτο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ Μπερμούδες – και σε συντονισμένη δράση με τις ανώτατες δομές του Κόμματος, του Κράτους και της Κυβέρνησης –, Κουβανοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν πρόσφατα συνομιλίες με εκπροσώπους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ντίας Κανέλ Μπερμούδες από την έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, ενώπιον μελών του Πολιτικού Γραφείου, της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο ηγέτης δήλωσε ότι “αυτές οι συνομιλίες είχαν ως στόχο την εξεύρεση λύσεων, μέσω του διαλόγου, στις διμερείς διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. Υπάρχουν διεθνείς παράγοντες, είπε, που έχουν διευκολύνει αυτές τις συνομιλίες”.

“Ο σκοπός αυτών των συνομιλιών – πρόσθεσε ο Αρχηγός του Κράτους – είναι, καταρχάς, να προσδιοριστούν ποια είναι τα διμερή προβλήματα που χρειάζονται λύση”.

Στο πλαίσιο αυτού του σκοπού, όπως εξήγησε ο ηγέτης, περιλαμβάνεται επίσης “ο προσδιορισμός της προθυμίας και των δύο πλευρών να υλοποιήσουν δράσεις προς όφελος των λαών των δύο χωρών. Και επιπλέον, ο προσδιορισμός τομέων συνεργασίας για την αντιμετώπιση των απειλών και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ειρήνης των δύο χωρών”.

Στους στόχους περιλαμβάνεται επίσης –εξήγησε ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας– η εργασία για την ασφάλεια και την ειρήνη της περιοχής της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Στην ομιλία του, ο Ντίας Κανέλ υπογράμμισε: “Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν ήταν ούτε είναι πρακτική της ηγεσίας της Κουβανικής Επανάστασης να απαντά στις εκστρατείες δυσφήμισης σε σχέση με αυτού του είδους τα θέματα. Πρόκειται για ένα θέμα που εξελίσσεται στο πλαίσιο μιας πολύ ευαίσθητης διαδικασίας, η οποία διεξάγεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διότι επηρεάζει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών και απαιτεί τεράστιες και επίπονες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και τη δημιουργία χώρων κατανόησης, που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε και να απομακρυνθούμε από την αντιπαράθεση”.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Κράτους δήλωσε ότι “στις συνομιλίες που έχουν πραγματοποιηθεί, η κουβανική πλευρά έχει εκφράσει τη βούληση να διεξαγάγει αυτή τη διαδικασία, με βάση την ισότητα και τον σεβασμό στα πολιτικά συστήματα των δύο κρατών, στην κυριαρχία και στην αυτοδιάθεση των κυβερνήσεών μας”.

“Και αυτό έχει τεθεί λαμβάνοντας υπόψη ένα αίσθημα αμοιβαιότητας και προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο”, δήλωσε ο αξιωματούχος σε μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας και του Συμβουλίου της Επικρατείας, Εσταμπάν Λάσο Ερνάντες, ο Πρωθυπουργός, Μανουέλα Μαρέρο Κρους, ο Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας, Σαλβαδόρ Βαλδές Μέσα – όλοι μέλη του Πολιτικού Γραφείου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Αρχηγός του Κράτους αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όποτε βιώναμε τεταμένες στιγμές, όπως αυτή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, εμφανίζονταν πρόσωπα και θεσμοί που διευκόλυναν τη δημιουργία συγκεκριμένων διαύλων που μας επέτρεπαν να συνομιλήσουμε.

Ο ηγέτης δήλωσε ότι, “σε αυτές τις στιγμές ακραίας έντασης, έχουν επίσης προκύψει αυτές οι δυνατότητες” για τη δημιουργία χώρων κατανόησης».

Το πρώτο που θα παρατηρήσουμε είναι πως το δημοσίευμα επιβεβαιώνει το μισό τουλάχιστον της είδησης που έδωσε ο Τραμπ, λέγοντας ότι οι Κουβανοί συζητούν με τον Ρούμπιο, που ως γνωστόν είναι κουβανικής καταγωγής φασισταριό. Το άλλο μισό της δήλωσης Τραμπ, ότι οι Κουβανοί είναι έτοιμοι να παραδοθούν, δεν επιβεβαιώνεται από όσα είπε ο Ντίας Κανέλ Μπερμούδες. Δεν περνούν απαρατήρητοι, όμως, όχι μόνο οι εξαιρετικά χαμηλοί τόνοι, ασυνήθιστοι στη ρητορική των κουβανών ηγετών ως τώρα, αλλά και το περιεχόμενο των διατυπώσεων που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Κούβας και γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος.

Η συνάντηση στην οποία μίλησε ο Ντίας Κανέλ Μπερμούδες ήταν υψηλότατου επιπέδου. Από τα ηγετικά στελέχη του κράτους και του κυβερνώντος κόμματος απουσίαζε μόνο ο Ραούλ Κάστρο Ρους. Δεν ξέρουμε αν η απουσία του οφειλόταν σε φυσική αδυναμία (είναι 95 ετών), σε άρνησή του να υποστεί σε προσωπικό επίπεδο τον εξευτελισμό ή σε απαίτηση των αμερικάνων ιμπεριαλιστών να εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο ο τελευταίος των επαναστατών που επιτέθηκαν ένοπλα και κατάφεραν να ανατρέψουν τη στυγνή αμερικανόδουλη δικτατορία του Φουλγένσιο Μπατίστα.

Ο Ντίας Κανέλ Μπερμούδες μίλησε για «διμερείς διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών», υποβιβάζοντας έτσι στο επίπεδο των διμερών διαφορών την ωμή απαίτηση των αμερικάνων ιμπεριαλιστών να καθορίσουν αυτοί και όχι ο κουβανικός λαός το μέλλον της Κούβας, την επιβολή ενός από κάθε άποψη παράνομου εμπάργκο σε μια ανεξάρτητη χώρα-μέλος του ΟΗΕ, και τις συνεχείς απειλές για στρατιωτική εισβολή στην Κούβα.

Οταν ο Ντίας Κανέλ Μπερμούδες λέει ότι σκοπός των αμερικανο-κουβανικών συνομιλιών «είναι, καταρχάς, να προσδιοριστούν ποια είναι τα διμερή προβλήματα που χρειάζονται λύση», αναγνωρίζει στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στις κουβανικές υποθέσεις. Η Κούβα δεν έχει ποτέ απειλήσει τις ΗΠΑ, ούτε έχει συνοριακές διαφορές μαζί τους (αντίθετα, οι Αμερικάνοι διατηρούν τη βάση του Γκουαντανάμο επί κουβανικού εδάφους), ούτε έχει κατηγορηθεί ποτέ για παραγωγή ναρκωτικών με προορισμό τις ΗΠΑ, για να γίνεται λόγος για διμερείς διαφορές. «Διαφορές» βαφτίζονται οι απαιτήσεις των Αμερικανών να καθορίζουν αυτοί τις κουβανικές υποθέσεις και να είναι της επιλογής ή έστω της έγκρισής τους η κουβανική πολιτειακή ηγεσία.

Και βέβαια, δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε ποιοι είναι αυτοί οι «χώροι κατανόησης» που αναζητούνται. Οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να «κατανοήσουν» ότι η ηγετική ομάδα της Κούβας θέλει να παραμείνει στην εξουσία (όπως έγινε με τη Ντέλσι Ροδρίγες στη Βενεζουέλα), όμως οι Κουβανοί θα πρέπει να «κατανοήσουν» ότι οι Αμερικάνοι θα επανέλθουν στο νησί, χωρίς τον Μπατίστα αυτή τη φορά, αλλά με τις ίδιες ιμπεριαλιστικές νεοαποικιοκρατιακές απαιτήσεις.

Ούτε χρειάζεται να εξηγήσουμε τι είδους «αίσθημα αμοιβαιότητας και προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο» μπορεί να επιδείξει το αμερικάνικο ιμπεριαλιστικό κράτος. Αυτό που δε δίστασε να επιδράμει στη Βενεζουέλα και να απαγάγει τον πρόεδρο της χώρας και τη σύζυγό του, αυτό που εξαπέλυσε έναν καταστροφικό πόλεμο ενάντια στο Ιράν, για ν’ αναφερθούμε μόνο στα πρόσφατα.

«Υπάρχουν διεθνείς παράγοντες που έχουν διευκολύνει αυτές τις συνομιλίες», είπε ο Ντίας Κανέλ Μπερμούδες. Η Ρωσία; Η Κίνα; Και οι δύο; Οταν για να στηριχτείς ακουμπάς σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, θα σε πουλήσουν. Γι’ αυτές δεν είσαι παρά ένα «περιουσιακό στοιχείο» που το βάζουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τις ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (τις ΗΠΑ εν προκειμένω).

Πολλοί οπαδοί του Περισσού, που συμμετείχαν στη διαδήλωση με τη βεβαιότητα ότι υπερασπίζονται μια σοσιαλιστική χώρα από την ιμπεριαλιστική απειλή, πρέπει να αισθάνθηκαν βαθιά απογοήτευση από το άρθρο της Granma που αναδημοσίευσε ο 902.gr. Γι’ αυτό και την επομένη (Σάββατο 14.3.2026), ο Ριζοσπάστης έδωσε μια πιο «μαζεμένη» εκδοχή της είδησης. Η ουσία παρέμεινε, όμως.

Το κουβανέζικο καθεστώς, μια σοσιαλδημοκρατικού τύπου διαχείριση ενός μίζερου καπιταλισμού, ασφυκτιά κάτω από την τεράστια πίεση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Μετά την απαγωγή του Μαδούρο, οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Κούβα και από το βενεζουελάνικο πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φουντώνει η λαϊκή δυσαρέσκεια στην Κούβα και να έχουν ξεσπάσει και κάποιες κινητοποιήσεις (όχι μεγάλες μέχρι στιγμής).

Η κουβανική ηγεσία διαπραγματεύεται με τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές το δικό της μέλλον, όχι το μέλλον του κουβανικού λαού, που είναι ήδη υπονομευμένο. Το όραμα του Τσε για μια Κούβα ολόπλευρα ανεπτυγμένη, που ως υπουργός Βιομηχανίας της πρώτης επαναστατικής κυβέρνησης το υποστήριξε όχι απλά με επαναστατικό πάθος αλλά και με θεωρητική επάρκεια και σχέδιο, ουδέποτε έγινε πράξη.

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε μια παλαιότερη ανάλυσή μας για την Κούβα, γραμμένη το 2016, μετά τον θάνατο του Φιδέλ Κάστρο. Μια ανάλυση που διατρέχει την ιστορία της Κούβας μετά την επανάσταση.

Η επανάσταση είχε πεθάνει πολύ πριν τον Κάστρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κουβανική εκδοχή της περεστρόικα επιταχύνεται μέσα στο κατακαλόκαιρο

Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος στην Κούβα

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΚΟΥΒΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροOι πρόστυχες «ίσες αποστάσεις» του ρωσικού ιμπεριαλισμού

Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 19 Μάρτη

Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 11:57

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 09:18

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 11:05

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 09:41

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 14:18

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 11:11
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουiν Ενσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματίας η Ιρμγκαρντ Μέλερ στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Εφετείο 17Ν

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • ΕΛΑ

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • Επικοινωνία

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • Όροι χρήσης

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • Ποιοι είμαστε

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • Επικοινωνία

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

  • Όροι χρήσης

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo