Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
  • Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο
  • Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν
  • Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι
  • Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί
  • Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Απρ 2026, 13:45

Στις 7 Δεκέμβρη του 2019, όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών της πρώτης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και εκδότης του δεξιού «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, Αντώνης Διαματάρης, είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση, επειδή δήλωσε πανεπιστημιακούς τίτλους που δεν κατείχε, η στήλη είχε δημοσιεύσει το παρακάτω άρθρο:

Ανθρωποι και ποντίκια…

Με αφορμή την ιστορία του υφυπουργού Διαματάρη, που δήλωνε ένα… λαμπρό βιογραφικό με σπουδές που δεν είχε κάνει, μας ήρθε αυθόρμητα ένα… ανόσιο ερώτημα: αλήθεια, τι σπουδές είχε κάνει ο Στάλιν;

Γνωστή είναι η απάντηση. Το φτωχόπαιδο από μια κωμόπολη της Γεωργίας δεν κατάφερε να τελειώσει ούτε ένα παπαδίστικο σχολείο μέσης εκπαίδευσης, στο οποίο το είχε στείλει η μάνα του. Αρχισε τα επαναστατικά του (φαινόταν από μικρός), τον απέβαλαν διά παντός και ξεκίνησε έκτοτε μια λαμπρή πορεία στο ρωσικό επαναστατικό κίνημα (μετά και στο διεθνές).

Στη διάρκεια αυτής της πορείας δε σταμάτησε ποτέ να μαθαίνει. Ρουφούσε σαν σφουγγάρι τους κλασικούς,  μάθαινε φιλοσοφία, πολιτική οικονομία, κοινωνιολογία, διαμορφωνόταν σε έναν ολοκληρωμένο επαναστάτη. Παράλληλα, παρήγαγε και ο ίδιος θεωρία. Κι όταν ήρθε η ώρα το κόμμα του να πάρει την εξουσία, ως ηγέτρια δύναμη της Ρωσικής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, ήταν έτοιμος να αναλάβει τα πιο υψηλά καθήκοντα. Και να τα φέρει σε πέρας με επιτυχία, καθώς συνέχισε να μελετά και να παράγει θεωρία.

Σκέφτεστε τι πλάκα θα είχε, στις συναντήσεις τους στη διάρκεια του Β’ παγκόσμιου πολέμου, ο απόφοιτος του Χάρβαρντ και του Κολούμπια μεγαλοαστός Ρούσβελτ ή ο απόφοιτος του Χάροου και της Στρατιωτικής Ακαδημίας αριστοκράτης Τσόρτσιλ να τολμούσαν να ρωτήσουν τον Στάλιν για τις ακαδημαϊκές σπουδές του; Μπορεί να τον μισούσαν θανάσιμα (ιδιαίτερα ο Τσόρτσιλ), όμως έχουν εκφράσει δημόσια το θαυμασμό τους για τις ικανότητές του.

Καταλάβατε ποια είναι η ουσία με τους Διαματάρηδες (που είναι πολλοί και όχι μόνο στην Ελλάδα); Δεν είναι τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα πτυχία τους, τα «μαϊμουδισμένα» διδακτορικά και άλλα τέτοια ευτράπελα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε διάφορες καπιταλιστικές χώρες, αλλά το ότι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους ακαδημαϊκούς τίτλους, γιατί έτσι θέλει τους πολιτικούς ηγήτορές της η μπουρζουαζία.

Αντίθετα, το προλεταριάτο, πέρα από κορυφαίους διανοούμενους που υπηρέτησαν την υπόθεσή του, μερικοί με λαμπρούς ακαδημαϊκούς τίτλους (Μαρξ, Λένιν, Λούξεμπουργκ, Γκράμσι, Καρλ Λίμπκνεχτ, Γληνός και τόσοι άλλοι), έχει αναδείξει από τα σπλάχνα του ηγέτες που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τους διανοούμενους. Με την αυτομόρφωση, με τη δουλειά μαζί με επαναστάτες διανοούμενους κατηρτισμένους σε ειδικούς τομείς, με σπουδές σε κομματικές σχολές  και στις σχολές της Κομμουνιστικής Διεθνούς, αναδείχτηκαν σε τεράστιες πολιτικές προσωπικότητες στις χώρες τους και διεθνώς.

Για να αναφερθούμε σε μερικούς μόνο, ο Γερμανός Ερνστ Τέλμαν ήταν λιμενεργάτης στο Αμβούργο, ο Ισπανός Χοσέ Ντίαθ ήταν αρτεργάτης στη Σεβίλλη, ο δικός μας Νίκος Ζαχαριάδης ήταν λιμενεργάτης στην Κωνσταντινούπολη, ο Πολωνός Μπολεσλάβ Μπιερούτ ήταν εργάτης στο Λούμπλιν, ο τσέχος Κλίμεντ Γκόντβαλντ ήταν κλωστοϋφαντουργός και μετά οικοδόμος. Τεράστιες προσωπικότητες όλοι τους, σφράγισαν την ιστορία των χωρών τους. Ακόμα και οι αστοί ιστοριογράφοι, που τους μισούν θανάσιμα, δεν τολμούν να αμφισβητήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες, ούτε ασχολήθηκαν ποτέ με τα πτυχία τους.

Δεν κάνουμε κήρυγμα κατά της πανεπιστημιακής μόρφωσης, φυσικά (είναι γνωστές, άλλωστε, οι θέσεις της οργάνωσής μας στο ζήτημα της μόρφωσης). Διάκριση ανάμεσα σε Ανθρώπους και ποντίκια κάνουμε. Ανάμεσα σε αστούς πολιτικούς και σε προλετάριους πολιτικούς. Σε ανθρώπους που τα βρήκαν όλα έτοιμα και σε ανθρώπους που σφυρηλάτησαν την ηγετική τους προσωπικότητα στο καμίνι της ταξικής πάλης και με σκληρή προσωπική δουλειά.

ΥΓ. Να μην το ξεχάσουμε: και ο Φρίντριχ Ενγκελς δεν είχε πανεπιστημιακό πτυχίο! Ηταν όμως ο Ενγκελς, όχι ο Διαματάρης…

Και να που του προέκυψε Διαματάρης… με ουρά του Μητσοτάκη. Ο νεόκοπος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μακάριος Λαζαρίδης, δήλωνε απόφοιτος πανεπιστημιακής σχολής αλλά είχε πάρει ένα χαρτί από ιδιωτικό μαγαζί επιπέδου ΙΕΚ Ανω Κωλοπετεινίτσας.

Στις 2 Γενάρη του 2026, ο πολύπλαγκτος Λαζαρίδης που πάσχιζε να δείξει στον Μητσοτάκη ότι ο φανατισμός του αξίζει να ανταμειφτεί με μια θέση υφυπουργού, έκανε την εξής ανάρτηση (την υπογράμμιση έκανε ο Παύλος Πολάκης, από το facebook του οποίου πήραμε τη φωτογραφία):

Ο «απόφοιτος δημόσιου πανεπιστήμιου» Μακάριος Λαζαρίδης στηλίτευε τους «αιώνιους φοιτητές», που ο πρωθυπουργός του ετοιμαζόταν να διαγράψει σε μαζική κλίμακα.

Μόνο που δεν υπήρξε ποτέ ούτε φοιτητής ούτε απόφοιτος δημόσιου πανεπιστήμιου. Το παραδέχτηκε ο ίδιος με χτεσινή του ανάρτηση:

Ο «απόφοιτος δημόσιου πανεπιστημίου» Μακάριος Λαζαρίδης μέσα σε τρεις μήνες αυτο-υποβιβάστηκε σε απόφοιτο Λυκείου και απόφοιτο του «The College of Southeastern Europe», ενός ιδιωτικού μαγαζιού της πλάκας, που έβαλε λουκέτο κηρύσσοντας χρεοκοπία.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι ψεύτης. Αυτό είναι πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας. Δεν πρόκειται για ποινικό αδίκημα, αλλά για πολιτική αθλιότητα και κοινωνική κατάπτωση.

Υπό άλλες συνθήκες, ο Μητσοτάκης θα του είχε δείξει την πόρτα της εξόδου, όπως είχε κάνει το 2019 με τον Διαματάρη. Ας όψεται η συγκυρία. Εσκασε το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ-2 και ο Λαζαρίδης τοποθετήθηκε υφυπουργός ως… αδάμας της πολιτικής, εξαργυρώνοντας και τη δράση του ως… κουκουλωματίας, εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ-1.

Σε αντίθεση με την υπόθεση Διαματάρη, όμως, στην υπόθεση Λαζαρίδη υπάρχει και… ουρά με ποινικό… άρωμα. Τον Γενάρη του 2007, ο Λαζαρίδης διορίστηκε από την τότε υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ως ειδικός επιστήμονας στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Για θέση ειδικού επιστήμονα ο νόμος απαιτεί πτυχίο ΑΕΙ ή ισότιμου τίτλου σπουδών ημεδαπής ή αλλοδαπής, που ο Λαζαρίδης δεν έχει.

Βγαίνει, λοιπόν, τώρα και δηλώνει ότι κατέθεσε «τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν (απολυτήριο Λυκείου και πτυχίο από το The College of Southeastern Europe)». Για να γλιτώσει το τομάρι του, «δίνει στεγνά» τα στελέχη της ΓΓ Νέας Γενιάς.

Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε τι συνέβη. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται. Εκαναν έναν παράνομο διορισμό ενός «δικού τους παιδιού». Πρόκειται για καραμπινάτο ποινικό αδίκημα. Από το οποίο δεν απαλλάσσεται ο ίδιος ο Λαζαρίδης. Είναι ηθικός αυτουργός στο ποινικό αδίκημα. Κι αν εισέπραξε συνολικά πάνω από 120.000 ευρώ, το αδίκημα είναι κακούργημα. Μπορεί να έχει υπάρξει παραγραφή (δε θα μπούμε εδώ σε μια τέτοια συζήτηση), όμως τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή όσα εισέπραξε ως μισθούς μετά από παράνομο διορισμό, οφείλει να τα επιστρέψει.

Ανεξάρτητα από τις νομικές πλευρές, εδώ υπάρχει ένα πολιτικό σκάνδαλο. Ο παράνομος διορισμός ενός δεξιού σε κρατική θέση για την οποία δε διέθετε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και η εξέλιξη αυτού του δεξιού σε στέλεχος του κομματικού μηχανισμού, βουλευτή και υφυπουργό, χτισμένη πάνω στο ψέμα του «απόφοιτου δημόσιου πανεπιστήμιου».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Λαζαρίδη, ουδεμία έκπληξη. Ο άνθρωπος αυτός εργαζόταν ως «δημοσιογράφος» στη χουντοφασιστική «Ελεύθερη Ωρα». Ο άνθρωπος αυτός έκανε εμετικές αναρτήσεις για τον «κίναιδο και παιδεραστή Αρη Βελουχιώτη (την είδηση δανειζόμαστε από παλαιότερο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ημεροδρόμο). Μιλάμε για αστό πολιτικό της τελευταίας υποστάθμης. Λερώνεσαι όπου κι αν τον ακουμπήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη, επίσης ουδεμία έκπληξη. Τα παραμύθια περί διαφάνειας, αξιοκρατίας, αριστείας κτλ είναι για τους (πολύ) αφελείς. Ακόμα και η πλειοψηφία όσων ψηφίζουν ΝΔ δεν τα χάβει αυτά τα παραμύθια. Απλά, έχει συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και αναζητά τρόπου να βολευτεί μέσα σ’ αυτήν. Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πολλοί που έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις βολεύονταν με ένα μικρό ποσοστό. Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό πήγαινε στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης. Οι πολλοί, που βολεύτηκαν με τα «σπόρια», έδωσαν την αυτοδυναμία στη ΝΔ. Η σαπίλα αναπτύσσεται κάθετα και οριζόντια.

Και το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνει να μην μιλάει. Mήπως να υπενθυμίσουμε την υπόθεση Φλαούνα, του δημοσιογράφου της «Αυριανής» και καναλάρχη στην Πελοπόννησο, που επί 20 χρόνια εισέπραττε μισθό σαν υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας; Το σκάνδαλο αποκάλυψε η Κόντρα και ο σ. Γεράσιμος Λιόντος, ο Φλαούνας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών, για ν’ αθωωθεί μετά, χάρη στην ψευδομαρτυρία του Τζουμάκα, που στο μεταξύ είχε πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λαζαρίδης (και ο κάθε Λαζαρίδης) είναι το σύμπτωμα, δεν είναι η αρρώστια. Η αρρώστια ονομάζεται αστικό σύστημα εξουσίας και είναι ανίατη στο πλαίσιο του καπιταλισμού.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροLe Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν
Επόμενο άρθρο Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

Σχετικά Αρθρα

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

Βαθύ Κόκκινο 28 Αυγ 2026, 11:31

Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Βαθύ Κόκκινο 1 Ιούν 2026, 09:04

Πρόστυχη εξίσωση ενός καπιταλιστικού εγκλήματος με ένα τροχαίο δυστύχημα

Βαθύ Κόκκινο 28 Ιαν 2026, 13:03

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

Βαθύ Κόκκινο 26 Ιαν 2026, 10:24

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo