Πρόσφυγες και CoviD-19

Εγκλημα στο Σχιστό

0

Τους άφησαν να φύγουν από τη Μόρια, χωρίς καμιά μέριμνα για το πώς θα επιβιώσουν.

Μετά, έκαναν επιχείρηση «σκούπα» στη Βικτώρια, όταν δεν απέδωσε η επιχείρηση «ξηλώνουμε τα παγκάκια». Τους μάζεψαν και τους πέταξαν (κυριολεκτικά) στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σχιστού, όπου δεν υπήρχαν θέσεις και γι’ αυτό τους υπέδειξαν κάποια δέντρα και τους είπαν να στήσουν σκηνές κάτω απ’ αυτά (σκηνές που αγόρασαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες).

Την Τρίτη το βράδυ, ένας απ’ αυτούς τους πρόσφυγες, πατέρας ανήλικου παιδιού, παρουσίασε συμπτώματα CoviD-19. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο Τζάννειο, όπου του πήραν δείγμα για τη διεξαγωγή μοριακού τεστ.

Πέμπτη πρωί, έγινε γνωστό ότι ο πρόσφυγας είναι θετικός.

Για τους υπόλοιπους πρόσφυγες με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή, περίπου 150 άτομα, δεν είχε ληφθεί καμία μέριμνα. Κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χώρο και έξω απ’ αυτόν, έρχονταν σε επαφή με άλλους πρόσφυγες, εργαζόμενους, πολίτες στα μέσα μεταφοράς και σε καταστήματα!

Εχει και συνέχεια η υπόθεση. Επειδή ο θετικός στον κοροναϊό πρόσφυγας έχει ήπια συμπτώματα, ειπώθηκε ότι θα τον μεταφέρουν πίσω στο στρατόπεδο, για να τεθεί σε καραντίνα σε ειδικό χώρο. Ο «ειδικός χώρος», όμως, φιλοξενούσε ήδη άλλους εννέα πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση άλλου κρούσματος. Οπότε αναζητούνταν άλλος «ειδικός χώρος» για να μεταφερθούν οι εννέα!

Και οι (τουλάχιστον) 150 με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή ο πρόσφυγας που διαγνώστηκε θετικός; Ουδείς εμφανίστηκε για να πει τι πρέπει να γίνει. Ακούγεται ότι θέλουν να κρατηθεί ο θετικός στον κοροναϊό πρόσφυγας στο νοσοκομείο και το στρατόπεδο να παραμείνει ανοιχτό, σαν να μην τρέχει τίποτα!

Οι εργαζόμενοι στο στρατόπεδο βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν έχουν τα μέσα για να διαχειριστούν την κατάσταση, ενώ ανησυχούν και για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Αυτή είναι η κατάσταση στην «απόλυτα θωρακισμένη» χώρα του Μητσοτάκη, του Τσιόδρα και σίας. Οχι μόνο άνοιξαν τα σύνορα στον τουρισμό, προκαλώντας μια «τρελή» διασπορά του ιού στη χώρα, αλλά δε φρόντισαν ούτε για τη δημιουργία υγειονομικών δομών και μηχανισμών αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος. Οταν βρίσκονται γηροκομεία-εστίες υπερμετάδοσης, αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στους χώρους στοίβαξης των προσφύγων, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι τρίτης κατηγορίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: