Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη
  • Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»
  • Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»
  • Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
  • Και Ρόδρι ο Κούλης
  • Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Στο νησί των μακάρων
Στο Ψαχνό

Στο νησί των μακάρων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Ιούν 2021, 00:04

Δειλά-δειλά τα αστικά ΜΜΕ παραδέχονται ότι τα πράγματα με τον εμβολιασμό δεν είναι τόσο ρόδινα όσο τα παρουσιάζει η κυβέρνηση. Και πολλαπλασιάζουν τις εκκλήσεις «εμβολιασθείτε». Κανένας απ’ αυτό το χώρο, όμως, δε θέτει το κρίσιμο ερώτημα: αν όντως οι μεγάλες ηλικίες (άνω των 70) είχαν εμβολιαστεί στα ποσοστά που δίνει η κυβέρνηση (σχεδόν 70%), πώς συνέβη και το τρίτο κύμα της πανδημίας, που εξελίχθηκε σε μια περίοδο που τουλάχιστον αυτές οι ηλικίες υποτίθεται πως είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, έχει ξεπεράσει ήδη σε θανάτους το δεύτερο κύμα (και ακόμα συνεχίζεται);

Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή: αντίθετα απ’ ό,τι συνέβη στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, το τρίτο κύμα στην Ελλάδα ήταν εξαιρετικά θανατηφόρο, γιατί ο εμβολιασμός στις μεγάλες ηλικίες κατέγραψε οικτρά ποσοστά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, επειδή ενδιαφερόταν μόνο για το άνοιγμα του τουρισμού (κατ’ απαίτηση μεγαλοξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιριών), έκρυψε το πρόβλημα και φιλοτέχνησε μια εντελώς ψεύτικη εικόνα, με εκατομμύρια ανυπόστατων εμβολιασμών.

Οταν κρύβεις ένα πρόβλημα, τότε δεν ενδιαφέρεσαι και να το λύσεις, έστω και εκ των υστέρων. Γι’ αυτό και η τωρινή τακτική στον εμβολιασμό θυμίζει γιουρούσι: τρέξτε οι νεότεροι να εμβολιαστείτε, μπας και χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Ετσι, όμως, κανένα τείχος ανοσίας δεν πρόκειται να χτιστεί, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο.

Παρά ταύτα, «θα έχουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι». Καθημερινά παρελαύνουν από τα μικρόφωνα των ραδιοφωνικών σταθμών διάφοροι παράγοντες τουριστικών προορισμών, για να εκφράσουν την αισιοδοξία τους ότι τα πράγματα φέτος δε θα είναι καλύτερα από πέρυσι, αλλά θα είναι πολύ, πολύ καλύτερα. Και η κυβέρνηση έσπευσε πρώτη-πρώτη να εφαρμόσει το «ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID-19». Αν πέρυσι, με λιγότερους τουρίστες, έγινε τούμπα της κατάστασης και φτάσαμε στο δεύτερο κύμα, φέτος, με περισσότερους τουρίστες και με το τρίτο κύμα ακόμα να συνεχίζεται, τι πρόκειται να γίνει;

Να το ξαναπούμε: οι όροι με τους οποίους χορηγείται το «ευρωπαϊκό πιστοποιητικό COVID-19», ώστε οι τουρίστες να ταξιδεύουν ανενόχλητοι, χωρίς καραντίνες και χωρίς ελέγχους στις πύλες εισόδου, δεν έχουν να κάνουν με τη μετάδοση του κοροναϊού. Και ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει, και εκείνος ου νόσησε και ανέρρωσε μορεί να μεταδώσει. Οσο για εκείνους που θα κάνουν ένα «γρήγορο τεστ αντιγόνου», το υψηλό ποσοστό ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων που δίνουν αυτά τα τεστ αρκεί για να καταλάβουμε τι πρόκειται να γίνει.

Παρά ταύτα, ελάχιστοι ασχολούνται μ’ αυτά τα… ενοχλητικά ζητήματα. Θα τα ξαναθυμηθούμε μόλις αρχίσουν να ξανανεβαίνουν τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί. Εως τότε, θα παριστάνουμε ότι ζούμε στο νησί των μακάρων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βέβαια, έχει και άλλους τρόπους για να ταράξει τη μακαριότητα. Ο Χατζηδάκης ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ένα ακόμη αντεργατικό έκτρωμα. Ο Τσακλόγλου πυκνώνει τις παρεμβάσεις του για τη νέα… μεγάλη μεταρρύθμιση στην κοινωνική ασφάλιση, με τη μετατροπή της επικουρικής ασφάλισης σε καθαρά κεφαλαιοποιητική, για να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια των ασφαλιστικών εταιριών. Και άρχισαν ήδη οι πρώτες διαρροές, ότι μπορεί το σχετικό νομοσχέδιο να προωθηθεί στη Βουλή μέσα στον Ιούλη (γνώριμη μέθοδος των αστικών κυβερνήσεων να φέρνουν αντιδραστικά νομοθετήματα το κατακαλόκαιρο).

Ο Μητσοτάκης μας είπε ότι το σύστημα υγείας δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατικό, φτάνει να είναι καλό. Κι εμείς πρέπει να πιστέψουμε ότι οι έμποροι της υγείας, που βρήκαν στην πανδημία μια ευκαιρία για να θησαυρίσουν, έχουν ως μέγα σκοπό της επιχειρηματικής τους δράσης την υγεία του λαού. Οτι κοιμούνται και ξυπνούν έχοντας στο μυαλό τους πώς θα εξυπηρετήσουν τους φτωχούς, τους μεροκαματιάρηδες, τους συνταξιούχους!

Οποιον άνθρωπο του μόχθου κι αν ρωτήσεις, ακόμα και δεξιό, θα γελάσει πικρά. Κανένας δεν τα χάβει κάτι τέτοια νεοφιλελεύθερα πυροτεχνήματα. Αλλωστε, το βάρος της πανδημίας το σήκωσε αποκλειστικά το κρατικό ΕΣΥ, όχι οι έμποροι της υγείας.

Το ζήτημα, όμως, δεν είναι να τα αντιλαμβάνεσαι όλ’ αυτά και μετά να σηκώνεις τα χέρια με απελπισία, να σκύβεις το κεφάλι και να κουρνιάζεις στη γωνιά σου ευχόμενος να μην σου τύχουν τα χειρότερα. Το ζήτημα είναι ν’ αντιδράσεις. Γιατί αν δεν αντιδράσεις, κανένας από δαύτους δεν πρόκειται να σε λυπηθεί, δεν πρόκειται να δείξει κατανόηση στις ανάγκες σου. Ούτε αυτοί που κυβερνούν σήμερα ούτε αυτοί που φιλοδοξούν να τους διαδεχτούν. Γι’ αυτούς ιερό είναι μόνο το συμφέρον του κεφαλαίου. Το απέδειξαν όλοι τους κατά τα μνημονιακά χρόνια, όταν επιδόθηκαν σε μια σκυταλοδρομία αντιλαϊκής και αντεργατικής νομοθέτησης, η οποία ακόμα βαραίνει τον κόσμο της δουλειάς και τους απόμαχους της δουλειάς.

Διαχείριση της πανδημίας σημαίνει, σε τελική ανάλυση, διαχείριση ανθρώπινων ζωών. Μέχρι στιγμής, σ’ αυτόν τον τομέα χάνουμε κατά κράτος, γιατί δεν παρεμβήκαμε όταν και όπως έπρεπε, δεν πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Διαχείριση της νέας καπιταλιστικής κρίσης (στο απότομο βάθεμα της οποίας έπαιξε αποφασιστικό ρόλο η πανδημία) σημαίνει νέα βάρη στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων, περισσότερη ανεργία, χαμηλότερα μεροκάματα και συντάξεις, πλήρες ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων. ‘Η θα χάσουμε πάλι ή θα χτίσουμε τους όρους για να ανατρέψουμε και αυτά που μας ετοιμάζουν και αυτά που ήδη μας έχουν φορτώσει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροDixi et salvavi animam meam
Επόμενο άρθρο Ο σιωνισμός είναι ναζισμός

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

Βέλγιο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1831).

Βολιβία: Ημέρα μαρτύρων.

1957: Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται κομαντάντε του επαναστατικού στρατού της Κούβας.

1965: Δολοφονείται από την αστυνομία ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας στη διάρκεια διαδήλωσης.

1972: Δεκατρείς νεκροί και 130 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ (IRA).

1973: Δημοψήφισμα χούντας (78,4% ναι, 21,6% όχι) για το πολιτειακό.

1997: Τρία στελέχη της ETA καταδικάζονται σε 109 χρόνια κάθειρξη για συνωμοσία δολοφονίας του βασιλιά Χουάν Κάρλος (Ισπανία).

2002: Συλλαμβάνεται ο Θωμάς Σερίφης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo