Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Δεκέμβρη
  • 709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση
  • Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν
  • Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα
  • Tο ανέκδοτο του σπασίκλα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Τσάμπα χρήμα με ουρά από το κράτος στη MΟΤΟΡ ΟΪΛ των Βαρδινογιάννηδων
Οικονομία

Τσάμπα χρήμα με ουρά από το κράτος στη MΟΤΟΡ ΟΪΛ των Βαρδινογιάννηδων

Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Φεβ 2025, 09:41

Tην περασμένη Πέμπτη, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για χορήγηση δωρεάν επιχορήγησης από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 111,7 εκατ. ευρώ στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ των Βαρδινογιάννηδων.

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα:

epixorigisi_MotorOil

Δε θ’ ασχοληθούμε, βέβαια, με τις δικαιολογίες που επιστρατεύονται, περί συμβολής «στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της παραγωγής και της προμήθειας ανανεώσιμου υδρογόνου». Αυτός είναι ο φερετζές πίσω από τον οποίο κρύβουν τις προκλητικές επιχορηγήσεις στους καπιταλιστικούς ομίλους. Βάζουν κοινωνικό πρόσημο σε μια επένδυση που έχει ως μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Θα σημειώσουμε, όμως, ότι η προκλητική επιχορήγηση καλύπτεται με πέπλο απορρήτου. Στον ιστότοπο της Κομισιόν θα δημοσιευτεί μόνο η «μη εμπιστευτική εκδοχή της απόφασης». Ετσι, κανένας δε θα μάθει ποτέ το πραγματικό ύψος της επένδυσης και τι κεφάλαια θα βάλουν οι Βαρδινογιάννηδες. Το πιθανότερο είναι πως δε θα βάλουν δεκάρα. Το ύψος της επιχορήγησης είναι τόσο μεγάλο που προϊδεάζει για κάτι τέτοιο. Κι αν χρειαστούν συμπληρωματικά κεφάλαια, θα εξασφαλιστούν από κάποια τράπεζα στην οποία έχει μερίδιο μετοχών ο καπιταλιστικός όμιλος και θα δοθεί εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Γράφαμε στις 30 Μάη του 2020: Δεν είναι η πρώτη φορά που στην ΕΕ αναζητούνται «πακέτα» για να στηρίξουν τις καπιταλιστικές οικονομίες σε συνθήκες κρίσης. Τα «πακέτα» αυτά, όποια μορφή κι αν έχουν (δάνεια ή επιχορηγήσεις) κατευθύνονται κυρίως στις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Στους μονοπωλιακούς ομίλους (την πρωτοκαθεδρία έχουν πάντοτε τα μονοπώλια του γερμανογαλλικού άξονα και οι θυγατρικές τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες), που στηρίζουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, ώστε να μην καταρρεύσουν στη διάρκεια της κρίσης. Δίπλα σ’ αυτά τα «χοντρά πακέτα» μπαίνουν κάποια μικρότερα. Κάποια έχουν προνοιακό χαρακτήρα, κάποια άλλα έχουν διαρθρωτικό -όπως τον αποκαλούν- χαρακτήρα. Κατευθύνονται υπό όρους στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ ή στις πιο φτωχές περιφέρειες των ιμπεριαλιστικών χωρών. Σημαντικό τμήμα και απ’ αυτά τα «πακέτα» παίρνει το μεγάλο κεφάλαιο.

Και στις 14 Ιούλη του 2021: Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνεται χρήμα με αυτόν τον τρόπο. Ακόμα και οι αστοί οικονομολόγοι παραδέχονται πως στις περιπτώσεις των «Πακέτων Ντελόρ» και του ΕΣΠΑ δεν απορροφήθηκαν κονδύλια. Και αυτό κυρίως γιατί δεν κινητοποιήθηκαν ιδιωτικά κεφάλαια. Κοινώς, οι καπιταλιστές δεν έβαλαν φράγκο. Οπότε έχουμε το ίδιο μοτίβο και βλέποντας τους άξονες (πράσινη ανάπτυξη, απασχόληση κλπ), υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν για αρπαχτές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ταμείο Ανάκαμψης: Η μεγάλη αρπαχτή

Οι Βαρδινογιάννηδες, με ένα πεπαλαιωμένο διϋλιστήριο που βρομίζει τον τόπο, μπήκαν στην… «πράσινη ανάπτυξη»! Από τα 17,8 δισ. των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης τα 6 δισ. θα πήγαιναν στη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση». Με έναν απλό υπολογισμό βρίσκουμε ότι ένας καπιταλιστικός όμιλος παίρνει ως επιχορήγηση το 1,86% των επιχορηγήσεων της «πράσινης μετάβασης» για μία μόνο μπίζνα του. Δεν ξέρουμε αν έχει κάνει αιτήσεις και για άλλες μπίζνες.

Την ίδια στιγμή, ο Χατζηδάκης κόβει τη φόρα όσων ζητούν ενισχύσεις σε καθαρά κοινωνικούς τομείς, όπως τα δημόσια νοσοκομεία: «Δε θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια»! Για τους εργαζόμενους δεν το συζητάμε καν. Οι υποτιθέμενες 200.000 νέες θέσεις εργασίας που θα προέκυπταν από τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν ξεχαστεί και από εκείνους που τις προπαγάνδιζαν στις φιέστες με την Ούρσουλα. Τυχαίο είναι ότι οι Βαρδινογιάννηδες παίρνουν τόσο δωρεάν κρατικό χρήμα και στην ανακοίνωση της Κομισιόν δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε νέες θέσεις εργασίας. Πλέον θεωρούν περιττές ακόμα κι αυτές τις υποκριτικές αναφορές περί νέων θέσεων εργασία.

Χρόνια ολόκληρα ακούμε τον οχετό ενάντια στους αγρότες που «έφαγαν τις επιδοτήσεις στα σκυλάδικα», που «θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται» και άλλα παρόμοια. Χρόνια ολόκληρα φωνάζουμε ότι η μόνη κρατικοδίαιτη τάξη στην Ελλάδα (και όχι μόνο) είναι η τάξη των καπιταλιστών. Η προκλητική χρηματοδότηση των Βαρδινογιάννηδων, την ίδια στιγμή που οι αγρότες δεν αποζημιώνονται ούτε για τις καταστροφές που υπέστησαν από κακοκαιρίες και επιδημίες, την ίδια στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει, την ίδια στιγμή που ο ΦΠΑ και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης παραμένουν στα ύψη και τροφοδοτούν την ακρίβεια που γονατίζει τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Εκτύπωση 🖨
ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

Επόμενο άρθρο Χαν Γιούνις: Αλλη μια (η έκτη στη σειρά) παρέλαση νίκης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

Σχετικά Αρθρα

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

Οικονομία 18 Δεκ 2025, 15:15

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 13:24

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

Οικονομία 3 Δεκ 2025, 21:08

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

Οικονομία 1 Δεκ 2025, 19:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Δεκέμβρη

19 Δεκ 2025, 00:01
Αθλητισμός

709 υπογραφές για τη δημόσια δωρεάν άθληση

18 Δεκ 2025, 18:51
Παιδεία

Πανεπιστήμια της ντροπής: Ανακοινώνουν λίστες με φοιτητές που θα διαγραφούν

18 Δεκ 2025, 18:16
Πολιτική

Στις 19 Γενάρη θα συνεχιστεί η δίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

18 Δεκ 2025, 15:28
Οικονομία

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

18 Δεκ 2025, 15:15
Κόντρες

Tο ανέκδοτο του σπασίκλα

18 Δεκ 2025, 12:01
Παιδεία

Απορρίφθηκε και η έφεση της κυβέρνησης κατά της απεργίας-αποχής των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαδικασίες των διαγραφών φοιτητών

Αυτό το χαστούκι έτσουξε πιο πολύ τον Μητσοτάκη

18 Δεκ 2025, 11:37
Πολιτική

Μπελέρι γιοκ…

18 Δεκ 2025, 09:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Δεκέμβρη

18 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Το νεοναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν παραμάγαζο του Κασιδιάρη και γι’ αυτό η καταδίκη είναι μονόδρομος

17 Δεκ 2025, 21:07
Διεθνή

Αμστερνταμ: Συγκρούσεις με την αστυνομία ενάντια στην παρουσία του αρχιψάλτη του σιωναζιστικού στρατού

17 Δεκ 2025, 20:18
Κόντρες

Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

17 Δεκ 2025, 19:19
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

17 Δεκ 2025, 12:56
Εργατικά

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

17 Δεκ 2025, 10:03
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

17 Δεκ 2025, 09:40
Παιδεία

Καιροσκοπισμός αισχίστου είδους

17 Δεκ 2025, 08:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Δεκέμβρη

17 Δεκ 2025, 00:01
Η παπάρα

Αλλοι στήνουν κόμματα κι άλλος ονειρεύεται πρωθυπουργία

16 Δεκ 2025, 20:41
Παιδεία

Οχι στα Ωνάσεια Σχολεία-Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μας

Στο πόδι εκπαιδευτικοί και γονείς στην Καλλιθέα

16 Δεκ 2025, 19:50
Διεθνή

Καθημερινή δίψα εν μέσω σκηνών και ερειπίων: Μια «τραχιά και αμμώδης διαδρομή» για τους εκτοπισμένους της Γάζας

16 Δεκ 2025, 18:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Δεκέμβρη

1929: Η Βρετανία θεσπίζει ημερήσιο ωράριο εργασίας επτάμισι ωρών για τους ανθρακωρύχους.

1980: Η Ελλάδα επιστρέφει στο στρατιωτικό σκέλος του NATO.

1986: Επεισόδιο μεταξύ ελληνικής και τουρκικής περιπόλου στον Έβρο, νεκροί έλληνας στρατιώτης και τούρκος λοχαγός, ένας έλληνας στρατιώτης τραυματίας.

1988: Επεισοδιακές εκλογές με τετρακόσιους νεκρούς στη Σρι Λάνκα.

1990: Εκτελείται ο ψυχίατρος Μάριος Μαράτος (Επαναστατική Αλληλεγγύη).

1994: Χτύπημα στη «Citibank» Χαλανδρίου (17Ν).

1999: Βόμβα στα γραφεία της «TexaCo» στη Λεωφόρο Κηφισίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

1999: Μετά από 442 χρόνια η Πορτογαλία παραδίδει το Μακάο στην κυριαρχία της Κίνας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Εφετείο 17Ν

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • ΕΛΑ

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • Επικοινωνία

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • Όροι χρήσης

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • Ποιοι είμαστε

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • Επικοινωνία

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

  • Όροι χρήσης

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

    Να ποια είναι η κρατικοδίαιτη τάξη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo