Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ
  • Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω
  • Φράξια με το φελλό
  • Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα
  • Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι
  • Σαν σήμερα 16 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Προκλητική βοήθεια στους νεοναζί δολοφόνους
Πολιτική

Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

Προκλητική βοήθεια στους νεοναζί δολοφόνους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούλ 2016, 00:00

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην προκλητική βοήθεια που προσέφεραν η αστυνομία και ο δικαστικός μηχανισμός στους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, αρχής γενομένης από το στάδιο της προανάκρισης. Οσο μελετάμε την ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης τόσο ανακαλύπτουμε νέα στοιχεία γι’ αυτή τη σκανδαλώδη βοήθεια που οι διωκτικοί μηχανισμοί πρόσφεραν στη δολοφονική συμμορία.

Θυμίζουμε, εν συντομία, τι συνέβη τη νύχτα της 17ης Σεπτέμβρη και τις πρωινές ώρες της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, όταν έγινε η στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά. Μια δολοφονία που σχεδιάστηκε από την ηγεσία των νεοναζιστών της ΧΑ.

Οκτώ αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ παρακολούθησαν από μακριά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφήνοντας τον Γ. Ρουπακιά και τους υπόλοιπους νεοναζιστές να δράσουν ελεύθερα. Στις καταθέσεις τους, οι έξι από αυτούς τους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι είχαν εντολή να παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα, να ενημερώνουν και να μην παρεμβαίνουν. Αποσιώπησαν, όμως, το γεγονός ότι αυτή η τακτική υπαγορευόταν από τη στρατηγική του αστυνομικού μηχανισμού να αφήνει ελεύθερη τη ΧΑ να ολοκληρώνει κάθε φορά το τρομοκρατικό φασιστικό της έργο, χωρίς να προχωρά σε συλλήψεις. Αυτή η τακτική δεν εφαρμόστηκε μόνο στην περίπτωση της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Εφαρμόστηκε στις επιθέσεις των χρυσαυγιτών στα στέκια «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη και «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και σε άλλες περιπτώσεις. Οι νεοναζιστές ολοκλήρωσαν το εγκληματικό τους έργο και οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ παρακολουθούσαν από κοντά χωρίς να επέμβουν και τους άφησαν να απομακρυνθούν χωρίς να κάνουν καμιά σύλληψη.

Στην περίπτωση της δολοφονίας του Π. Φύσσα, αν δεν παρενέβαινε το πλήρωμα ενός περιπολικού, με οδηγό τον Ν. Ντάφο και συνοδηγό τον Δ. Κουρετζή, ο δολοφόνος Ρουπακιάς θα έφευγε ανενόχλητος! Οι δύο αστυνομικοί του περιπολικού με κωδικό Δ8-2 παρέδωσαν στην αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ Κερατσινίου Μ. Γιαννακά τον Ρουπακιά και το μαχαίρι με το οποίο δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και την ενημέρωσαν ότι αυτός είναι ο δράστης. Αναφέρει ο αστυνομικός Ν. Ντάφος στην κατάθεσή του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα, στις 30 Απρίλη του 2014:

«Η απάντηση του προσαχθέντος, δηλαδή του Ρουπακιά, ήταν “ναι εγώ τον μαχαίρωσα, γιατί τα άτομα αυτά επιτέθηκαν σε κάποιον δικό μας πριν από κάποια ώρα εντός του καταστήματος ΚΟΡΑΛΛΙ. Είμαι δικός σας, αλλά μην το πείτε πουθενά“. Σε ερώτησή μου τι εννοούσε με τη φράση “είμαι δικός σας“ μου είπε ότι είναι άτομο της Χρυσής Αυγής και μας παρακάλεσε να μην το πούμε πουθενά. Φυσικά εγώ ενημέρωσα τηλεφωνικά  για τα λεγόμενά του τον εκφωνητή του κέντρου μας και τον προϊστάμενο της αλλαγής προκειμένου να γνωρίζουνε τι άτομα αναζητούμε. Παραδόθηκε ο δράστης στον αξιωματικό υπηρεσίας του ΤΑ Κερατσινίου και του είπαμε ότι επρόκειτο για το άτομο που μαχαίρωσε κάποιον άλλο, τα λεγόμενά του εντός του οχήματος και του παραδώσαμε και το μαχαίρι» (οι εμφάσεις δικές μας).

Ο εν λόγω αστυνομικός κατέθεσε στην εφέτη ειδική ανακρίτρια στις 30 Απρίλη του 2014, δηλαδή μήνες μετά το συμβάν. Η ηγεσία της Αμεσης Δράσης και της ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατική) γνώριζε τι θα κατέθεταν οι Ντάφος και Κουρετζής και γι’ αυτό -όπως θα δούμε παρακάτω- επεχείρησε να τους εξαφανίσουν από το προσκήνιο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έστησαν έτσι την προανάκριση της δολοφονίας, ώστε να παρουσιάσουν τους έξι αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ σαν τους ουσιαστικούς μάρτυρες της δολοφονίας Φύσσα. Εφτασαν στο σημείο να μην πάρουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κατάθεση από την αξιωματικό υπηρεσίας του Τ.Α. Κερατσινίου Μ. Γιαννακά, που έδωσε κατάθεση μόνο στην ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά στις 25 Οκτώβρη του 2013, ενώ δεν κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ!

Φαλκίδευσαν την προανάκριση

Η  ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά με έγγραφά της απευθύνθηκε στις αρχές Οκτώβρη του 2013 στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης και στην Αντιτρομοκρατική και ζήτησε να της δοθούν όλα τα έγγραφα που αφορούν τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τα ονόματα των πληρωμάτων των περιπολικών και των μοτοσικλετών των ομάδων ΔΙΑΣ που αντιμετώπισαν την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα στην πρώην οδό  Π. Τσαλδάρη (νυν οδό Π. Φύσσα). Η Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής όχι μόνο αποσιώπησε την παρουσία  των Δ. Κουρετζή και Ν. Ντάφου, δηλαδή του πληρώματος του περιπολικού που συνέλαβε τον δολοφόνο Ρουπακιά, αλλά είπε και ψέματα, δηλώνοντας, ότι το πλήρωμα του περιπολικού Δ8-2 ασχολήθηκε με ένα άλλο συμβάν που διαδραματίστηκε στον Πειραιά! Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο 320:

«Για τα ως άνω συμβάντα των (α) και (β) περιπτώσεων (σ.σ. πρόκειται για τα συμβάντα της δολοφονίας Π. Φύσσα), απεστάλησαν για να επιληφθούν σταθμοί της Υπηρεσίας μας με κωδικούς κλήσης (Α8-1), (Α8-2), (Δ406-1), (Δ408-1), (Δ410-1) των οποίων αποσπάσματα από τα Ημερήσια Δελτία Οχημάτων σας χορηγούμε, πλην του (Α8-2) που είχε διατεθεί για εκτέλεση υπηρεσίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά» (η έμφαση δική μας).

Είναι προφανές ότι τα λεγόμενα των συγκεκριμένων αστυνομικών (Ντάφου και Κουρετζή), που τα είχαν εκφράσει στους προϊσταμένους τους τηλεφωνικά, δε βόλευαν τη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης και την Αντιτρομοκρατική και γι΄ αυτό αποφάσισαν να τους «εξαφανίσουν», ώστε να μην καταθέσουν. Οι δύο αυτές Διευθύνσεις της ΕΛΑΣ «εξαφάνισαν» προανακριτικά και την αξιωματικό υπηρεσίας Μ. Γιαννακά. Στις 25 Οκτώβρη του 2013 που αυτή κατέθεσε στη ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά (έγγραφο 187 της δικογραφίας), είπε πολλά ψέματα προκειμένου να καλύψει τις μεθοδεύσεις του αστυνομικού μηχανισμού προς όφελος των νεοναζιστών της ΧΑ.

Η Μ. Γιαννακά στην κατάθεσή της παραδέχεται μεν ότι τον Ρουπακιά τον προσήγαγε στο ΑΤ Κερατσινίου το πλήρωμα του περιπολικού Α8-2, αλλά συμπληρώνει ψευδώς: «Το πλήρωμα του περιπολικού ενημέρωσε εμένα και το σκοπό ότι πρόκειται για προσαγωγή, μετά από συμπλοκή επί της Παναγή Τσαλδάρη αρ. 60 χωρίς άλλες πληροφορίες» (η έμφαση δική μας). Προφανώς είπε αυτό το ψέμα καθ’ υπόδειξη των ανωτέρων της, για να καλυφθεί το ότι ο Ρουπακιάς έπρεπε να συλληφθεί αμέσως μόλις προσήχθη στο Α.Τ. Κερατσινίου, να καταγραφεί η παράδοση του μαχαιριού του από το πλήρωμα του περιπολικού Α8-2 και να παραμείνουν στο ΑΤ Κερατσινίου οι αστυνομικοί Δ. Κουρετζής και Ν. Ντάφος στους οποίους είχε ομολογήσει τη δολοφονία. Την έβαλαν, ακόμα, να πάρει η ίδια την ευθύνη για την «παράλειψη» να καταγράψει το περιστατικό της μεταφοράς και παράδοσης του Ρουπακιά έστω και ως προσαγωγή.

Με δεδομένο ότι στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δεν υπάρχουν στα έγγραφα που συγκεντρώνονται στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, στελέχη της οποίας διεξάγουν την προανάκριση, καταθέσεις των Δ. Κουρετζή, Ν. Ντάφου και Μ. Γιαννακά, τίθενται τα ερωτήματα: Πού βρισκόταν ο Ρουπακιάς από τις 12:15 της 18ης Σεπτέμβρη μέχρι τις 7:20 της ίδιας ημέρας που έγινε η έκθεση σύλληψής του και παράδοσής του δήθεν από τον αστυνομικό Αναστ. Τσολακίδη; Πού βρισκόταν το μαχαίρι του Ρουπακιά την ίδια χρονική περίοδο, δεδομένου ότι στο έγγραφο 348 εμφανίζεται η παράδοσή του από τον αστυνομικό Αναστ. Τσολακίδη στις 07:08 λεπτά της 18ης Σεπτέμβρη;

Ο αστυνομικός μηχανισμός, ήθελε να παρουσιάσει σαν κεντρικό πρόσωπο τον αστυνομικό Αναστ. Τσολακίδη και -το σπουδαιότερο- να παρουσιάσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ως αποτέλεσμα συμπλοκής του με τον Ρουπακιά, ο οποίος τον είχε μαχαιρώσει εν βρασμώ, ενδεχομένως και ευρισκόμενος σε άμυνα.

Ο αστυνομικός μηχανισμός δεν περιορίστηκε μόνο στην εξαίρεση των αστυνομικών Κουρετζή, Ντάφου και Γιαννακά από την προανάκριση. Προχώρησε παραπέρα. Δασκάλεψε τους τέσσερις αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να πουν ότι είδαν δήθεν δύο άνδρες να έχουν έρθει στα χέρια και να ανταλλάσσουν μπουνιές και κλωτσιές. Οι τέσσερις αυτοί αστυνομικοί ήταν η Αγγελ. Λεγάτου, ο Αναστ. Τσολακίδης, ο Γ. Ρώτας και ο Χρ. Δεληγιάννης και ήταν ανάμεσα στους έξι πρώτους που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας Ατττικής (στις 05:15, 06:15, 07:20 και 08:00, αντίστοιχα). Ολοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν  δύο άνδρες να ανταλλάσσουν μπουνιές και κλωτσιές, γιατί έτσι τους συμβούλεψαν, προκειμένου να βοηθήσουν τους δικηγόρους της  ΧΑ να προβάλλουν το επιχείρημα ότι δεν ήταν μία εν ψυχρώ δολοφονία, σχεδιασμένη κεντρικά από τη ΧΑ.

Ο ισχυρισμός τους αποδεικνύεται ψευδής από την κατάθεση του προϊστάμενου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Η. Μπογιόκα που κατέθεσε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής. Ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι κατόπιν εντολής της αστυνομικής διεύθυνσης εξέτασε τον Ρουπακιά λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και «κατά την εξέταση δεν ανευρέθησαν εξωτερικές κακώσεις (π.χ. αμυχές, μώλωπες, εκχυμώσεις κ.ά)». Αν ο Ρουπακιάς αντάλλασσε μπουνιές και κλωτσιές με τον Π. Φύσσα, όπως κατευθυνόμενα κατέθεσαν οι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ θα είχε εξωτερικές κακώσεις.

Και η ίδια η δολοφονία θα ήταν δύσκολη σ' αυτή την περίπτωση. Ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Π. Φύσσα αιφνιδιαστικά και στη συνέχεια πήγε να μπει στο αυτοκίνητο για να διαφύγει. Αυτόπτες μάρτυρες, που δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, αναφέρουν στις προδικαστικές καταθέσεις τους, ότι ο Ρουπακιάς μετά από μερικά δευτερόλεπτα απομακρύνθηκε και μπήκε στο αυτοκίνητο για να διαφύγει.

Οταν ο Αναστ. Τσολακίδης δέχτηκε να καταθέσει στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ότι αυτός παρέδωσε τον Ρουπακιά στις 7:20, ότι αυτός παρέδωσε το δολοφονικό μαχαίρι στις 7:05, λέγοντας εν ψυχρώ ψέματα, είναι προφανές ότι δε θα διστάσει να καταθέσει ψευδώς και καθ’ υπαγόρευση, εξυπηρετώντας τη σκοπιμότητα να πέσουν στα μαλακά τόσο ο Ρουπακιάς, όσο και η ΧΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους τρεις αστυνομικούς που τους δασκάλεψαν να πουν ψέματα για να καλύψουν το συνάδελφό τους Τσολακίδη και να εξυπηρετήσουν τη σκοπιμότητα του αστυνομικού μηχανισμού.

Ο αστυνομικός και ο δικαστικός μηχανισμός απέφυγαν όπως ο διάολος το λιβάνι να καλέσουν τους πραγματικούς αυτόπτες μάρτυρες. Εκτός από τις δύο κοπέλες, που κάθονταν σε παγκάκι σε απόσταση 33 μέτρων από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας, υπήρξαν δύο ακόμα αυτόπτες μάρτυρες που αν δε δήλωναν οι ίδιοι την παρουσία τους δε θα τους εξέταζαν και δε θα τους καλούσαν στο δικαστήριο. Με έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, ένας σε απόσταση 21 μέτρων και ένας άλλος σε απόσταση 26,5 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας. Αυτοί κατέθεσαν στην ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά, γιατί η παρουσία τους είχε γίνει γνωστή από δημοσιεύματα. Δεν κλήθηκαν όμως να  καταθέσουν στο δικαστήριο. Υπήρχε ακόμα ένα ζευγάρι που κάθε βράδυ γύρω στις 12 έβγαζε βόλτα τα σκυλιά του σε μια περιοχή που περιλάμβανε και το σημείο που μαχαιρώθηκε ο Π. Φύσσας και την περιοχή που δέχτηκαν επίθεση οι φίλοι του.

Αυτά τα στοιχεία τα γνωρίζουν τόσο η εισαγγελέας Αδαμ. Οικονόμου όσο και η προεδρεύουσα του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη. Ομως, η πρώτη περιορίστηκε να προτείνει την κλήση δύο φίλων του Π. Φύσσα και της κοπελιάς του και επιφυλάχτηκε να απαντήσει στο αίτημα του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Α. Τζέλλη να κληθεί ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που είχε καταθέσει στην ΣΤ’ ανακρίτρια Πειραιά, η οποία τον κάλεσε γιατί η παρουσία του είχε γίνει γνωστή από δημοσιεύματα.

Εμείς θα επιμείνουμε να αναφέρουμε την παρουσία όλων των αυτοπτών μαρτύρων και θα απαιτούμε την κλήση τους προκειμένου να καταθέσουν στο δικαστήριο, μέχρις ότου είτε η εισαγγελέας προτείνει την κλήση τους είτε το δικαστήριο αποφασίσει με δική του πρωτοβουλία να τους καλέσει.

Το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης των χρυσαυγιτών για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του αστυνομικού Γ. Ρώτα με αυτόπτες μάρτυρες. Γιατί τόσο ο Ρώτας όσο και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κακώς εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Κανονικά έπρεπε να απαγγελθούν σοβαρές κατηγορίες σε βάρος τους, γιατί μπροστά τους συντελέστηκε μια εν ψυχρώ δολοφονία, με δράστη τον Ρουπακιά αλλά με στήριξή του επί τόπου από δεκάδες μέλη του νεοναζιστικού τάγματος εφόδου (γεγονός που αποκαλύπτει κεντρικό σχεδιασμό) και αυτοί την παρακολούθησαν σαν θεατές σε αρένα. Εν προκειμένω, δεν μιλάμε μόνο για παράβαση καθήκοντος.

Τέλος, έχουμε επισημάνει ότι δόθηκε χρόνος στη ΧΑ για να ξεφορτωθεί από τα γραφεία της τον οπλισμό της, αφού οι έλεγχοι ξεκίνησαν τις μεσημβρινές ώρες της 18ης Σεπτέμβρη. Από την έρευνά μας προέκυψε ότι στελέχη της αστυνομίας ενημέρωσαν το πρωί της 18ης Σεπτέμβρη στελέχη της ΧΑ για τον επικείμενο έλεγχο στα γραφεία της! Γι’ αυτό και για άλλα σε επόμενο δημοσίευμά μας.
 
ΥΓ. Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε (βάσει του google earth) πού βρισκόταν κρίσιμοι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι δεν κλήθηκαν από την αστυνομία να καταθέσουν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

Αδίστακτοι εξουσιολάγνοι
Επόμενο άρθρο

Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

Ιστορίες της παιδικής χαράς

Σχετικά Αρθρα

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

1918: Εκτελείται η αυτοκρατορική οικογένεια στη Ρωσία.

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1945: Πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας σε δοκιμή στο New Mexico (ΗΠΑ).

1946: Οι δύο πρώτες εκτελέσεις του εμφυλίου στο Επταπύργιο (Θεσσαλονίκη).

1972: Συλλαμβάνονται εννιά Ελληνες και τέσσερις Γερμανοί για συμμετοχή στο “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1991: Απόπειρα κατά του τούρκου επιτετραμμένου Ντενίς Μπουλούκμπασι, τρεις τραυματίες (17Ν).

1991: Τέσσερις βόμβες σε γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών (ΕΛΑ-1η Μάη).

2002: Συλλαμβάνονται οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και Διονύσης Γεωργιάδης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    17Ν
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Εφετείο 17Ν
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    ΕΛΑ
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Ποιοι είμαστε
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Επικοινωνία
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Όροι χρήσης
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Ποιοι είμαστε
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Επικοινωνία
  • Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo