Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη
  • Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη
  • Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης
  • Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών
  • Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Παρασκήνιο όζουσας διαπλοκής
Πολιτική

Παρασκήνιο όζουσας διαπλοκής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιαν 2017, 00:00

Kαι ξαφνικά, το «κέντρο της διαπλοκής», η «φούσκα» που αναμενόταν να σκάσει, έγινε «ένα ιστορικό και έγκυρο Συγκρότημα», που πρέπει να διασωθεί. Και τη διάσωση ανέλαβε ο άνθρωπος που τρεις φορές φιλοξένησε στο σπίτι του τον εκδότη και τον υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ έκλεισε και το τέταρτο και τελευταίο ραντεβού, που έγινε σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία μόνο μιας εσπρεσιέρας, την οποία χειριζόταν μόνος του ο υποψήφιος πρωθυπουργός, και μιας αρχοντικής γάτας Ιμαλαΐων (το περιγραφικό σκίτσο δημοσιεύτηκε σε φυλλάδα του εκδότη, στον οποίο οφείλουμε και τις σχετικές περιγραφές).

 Βράδυ Τρίτης, σε ιστοσελίδα του ΔΟΛ ο Ψυχάρης ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Βασίλη Μουλόπουλο «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» και αυτός «απεδέχθη προθύμως την πρόταση». «Η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων» δήλωσε ο Μουλόπουλος, συμπληρώνοντας ένα σκηνικό γελοίο και εξοργιστικό συνάμα.

Γιατί, βέβαια, ο Μουλόπουλος δεν είναι ούτε οικονομολόγος, ούτε τραπεζίτης, ούτε επενδυτής. Δημοσιογράφος είναι, μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι (πρώην βουλευτής και πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής»), εξ απορρήτων της παρέας του Μαξίμου είναι (γι' αυτό και οι Τσιπραίοι τον πρότειναν για αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, χωρίς να καταφέρουν να τον εκλέξουν, γιατί αντέδρασε η αντιπολίτευση). Επομένως, η τοποθέτησή του στον ΔΟΛ γίνεται για να ελέγξει τη γραμμή των Μέσων και όχι για να πετύχει το πέρασμά τους σε άλλα χέρια. Αυτό είναι δουλειά των  τραπεζών που έχουν κηρύξει απαιτητά τα δάνεια του Ψυχάρη και θα βάλουν τον ΔΟΛ σε εκκαθάριση εν λειτουργία (σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το έκαναν, με εκκαθαριστή την Grant Thonton).

Πόσο εύκολο είναι για ένα πολιτικό κόμμα (που βρίσκεται σε πτωτική πορεία) να μετατρέψει σε όργανό του ένα ιστορικό μιντιακό συγκρότημα, το οποίο επί έναν αιώνα ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε σκληρή σύγκρουση με το εν λόγω κόμμα; Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει σε υποχείριό του το Συγκρότημα Λαμπράκη (Συγκρότημα Ψυχάρη εδώ και χρόνια). Το βέβαιο είναι πως θα το επιχειρήσει. Και το ακόμα πιο βέβαιο είναι πως αυτή η προσπάθεια έχει πίσω της ένα μαφιόζικου τύπου παρασκήνιο, τις λεπτομέρειες του οποίου μόνο η… γάτα Ιμαλαΐων είναι σε θέση να γνωρίζει.

Εκείνο που θα επιδιωχτεί σε πρώτη φάση είναι η σχετική ουδετεροποίηση των Μέσων του ΔΟΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. «Από το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός στον τόπο, που να εδέχθη τόση πολλή και άδικη κριτική. Δεν μιλάω για την πολιτική κριτική. Μιλάω για το πολιτικό bullying» είπε ο Τσίπρας στη Βουλή. «Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης. Απλώς η κριτική δεν πρέπει να είναι πεζοδρομίου» δήλωσε την ίδια μέρα σε συνέντευξή του ο Μουλόπουλος.

Αυτά την Τρίτη. Για να έχουμε την Τετάρτη την πιο κωμικοτραγική εικόνα αστικής εφημερίδας. Ολα τα «βαριά ονόματα» των «Νέων» (από Πρετεντέρη μέχρι Μητσό) την έπεφταν στον Τσίπρα, τον Μουλόπουλο και τον… Ψυχάρη, ο καθένας με το προσωπικό του στιλ. «Τι εννοεί ο ποιητής;  Ποιος θα ορίσει το πεζοδρόμιο; Αγνωστο. Προμηνύονται λοιπόν συγκρούσεις» έγραφε ο Μητσός, αναφερόμενος στη δήλωση Μουλόπουλου. «Είναι πολύ αργά για να μετατραπεί αυτή η εφημερίδα σε κομματικό έντυπο» έγραφε ο Δημητρολόπουλος. «Δεν είναι μόνο το ΣτΕ. Δεν είναι μόνο η επιτήρηση των δανειστών. Είναι και η ευρωπαϊκή εποπτεία στις τράπεζες που περιορίζει το βεληνεκές των κυβερνητικών παρεμβάσεων» προειδοποιούσε ο Τσιντσίνης. «Η κυβέρνηση διεκπεραιώνει ένα σχέδιο άλωσης του Τύπου», το οποίο είναι «εξ ορισμού εκτός του δημοκρατικού πλαισίου και του πολιτικού πολιτισμού μας», καθώς «στηρίζεται σε μια ολοκληρωτική αντίληψη» έγραφε ο Πρετεντέρης (που τον περασμένο Νοέμβρη έλεγε για τον Μουλόπουλο ότι ανήκει στους «τύπους που είναι για σφαλιάρες»). Ο Παπαχρήστος χαρακτήριζε «ύβριν» το «να εκμεταλλεύεσαι τη σωματική αδυναμία ενός ανθρώπου, ανεξάρτητα από τις δικές του ευθύνες που σου έδωσαν ισχυρό “πάτημα“, για να υλοποιήσεις εύκολα και ανεμπόδιστα τους σχεδιασμούς σου…». Λες και ο Ψυχάρης είναι ένα αδύναμο άρρωστο ανθρωπάκι, που το εκβίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λες και οι γιοι του δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στις οικογενειακές μπίζνες.

Ολ' αυτά προαναγγέλλουν πόλεμο. Πόλεμο που δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μπίζνα είναι πολυπαραγοντική. Παίζουν οι τράπεζες, παίζουν αυτοί που θέλουν να πάρουν τον ΔΟΛ (ο Μπόμπολας σίγουρα, αλλά ήδη ακούγεται το όνομα του Σαββίδη και θ' ακουστούν κι άλλα), παίζουν άλλα κέντρα της αστικής τάξης, παίζουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι του ΔΟΛ (με τις διασυνδέσεις τους με αστικά κέντρα), παίζει η ΝΔ (με τις δικές της διασυνδέσεις), παίζει η ΕΕ (που ελέγχει τις τράπεζες).

Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του πολέμου. Προς το παρόν μένουμε στην παράθεση δύο γεγονότων, που δείχνουν το βρόμικο, μαφιόζικου τύπου παρασκήνιο που προηγήθηκε. Την επομένη του «ντιλ» που οδήγησε στην πρόσληψη Μουλόπουλου, ο Ψυχάρης πήγε στα δικαστήρια για να απολογηθεί σε ανάκριση για κακουργήματα οικονομικού τύπου. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καν εγγύηση! Μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του επιβλήθηκε. Και λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της πρόσληψης Μουλόπουλου, είχαμε στη Βουλή την απόσυρση της θεωρίας του «τριγώνου της διαπλοκής», που αποτέλεσε έναν από τους θεμέλιους λίθους της συριζαίικης προπαγάνδας.

Το… μαγικό τρίγωνο

Σύμφωνα με το αφήγημα (το παραμύθι δηλαδή) του ΣΥΡΙΖΑ, η βασική αιτία για την κακοδαιμονία της χώρας και του λαού ήταν το τρίγωνο της διαπλοκής: πολιτικοί – μιντιάρχες – τραπεζίτες. Αυτό το διεφθαρμένο τρίγωνο έθαβε την «υγιή επιχειρηματικότητα» και καταχρέωνε τη χώρα. Εφτιαξαν, λοιπόν, μια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή με σκοπό -όπως έλεγαν- να σπάσει το απόστημα, να βγάλει τα πάντα στη φόρα και να στείλει τους πρωταγωνιστές του αμαρτωλού τριγώνου στη Δικαιοσύνη.

Το προσχέδιο πορίσματος που συνέταξε η κυβερνητική πλειοψηφία δόθηκε στη δημοσιότητα -όλως… τυχαίως, προφανώς- την ίδια μέρα που ο Ψυχάρης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μουλόπουλου ως σωτήρα. Αφού άφησαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να περιμένουν επί ώρες (για να κλείσει προηγουμένως το «ντιλ», όπως φάνηκε εκ των υστέρων), τους έδωσαν ένα πόρισμα που αποφαινόταν ότι… δεν υπάρχει τρίγωνο της διαπλοκής. Ολα ήταν μια μαγική εικόνα!

 «Δεν υπάρχει κανένα αίτημα της πλειοψηφίας για προανακριτική ούτε καμία ένδειξη για ποινική ευθύνη σε πολιτικό πρόσωπο» είπε με έμφαση σε άτυπη ενημέρωση των συντακτών ο επικεφαλής των συριζαίων στην Εξεταστική Σπυρίδων Λάππας. Είχε, όμως, διαρρεύσει ένα πόρισμα, το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην υπουργό και νυν κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Οπως διευκρίνισαν με θέρμη και ο Λάππας και ο συριζαίος πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, αυτό ήταν απλά μια παλιά πρόταση, που κάποιος την έκανε, αλλά διαπιστώθηκε πως όσα λέγονταν για τον Στουρνάρα ήταν ανυπόστατα και έτσι η σχετική αναφορά δεν συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα.

Στη συνέχεια, έπεσε στην κοινοβουλευτική πιάτσα το όνομα του ανελίτη Δ. Καμμένου, ως υπαίτιου της διαρροής. Ο εν λόγω βουλευτής αντέδρασε με μια οργισμένη επιστολή, στην οποία δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν διέρρευσε αυτός το κείμενο και κατηγορούσε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή σε ΜΜΕ. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπει υπογραφή μου σε κείμενο που θα μιλά για ποινικές ευθύνες Στουρνάρα, αφού κάτι τέτοιο δεν στοιχειοθετείται», έλεγε ο Δ. Καμμένος. Στο φινάλε, έγινε επαφή Λάππα-Καμμένου, «λύθηκε η παρεξήγηση» και διευκρινίστηκε ότι δεν αποδίδεται καμία ευθύνη στον βουλευτή των ΑΝΕΛ για την διαρροή του αρχικού σχεδίου. Και ποιος έκανε τη διαρροή; Μυστήριο…

Νομίζουμε ότι δεν μένει καμιά αμφιβολία για το βρόμικο παρασκήνιο. Δεν ξέρουμε αν οι Τσιπραίοι θα αποκομίσουν -επιτέλους- κάποια κέρδη στον τομέα των ΜΜΕ, ξέρουμε όμως ότι θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για να κερδίσουν, «ακουμπώντας» σε συγκεκριμένα καπιταλιστικά συμφέροντα. Θα προσπαθήσουν να στήσουν το δικό τους σύστημα διαπλοκής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΘα ολοκληρώσουν τη διχοτομική συμφωνία;
Επόμενο άρθρο Η σοσιαλδημοκρατία σε κίνηση

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά του αναλφαβητισμού.

Βραζιλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1822).

1813: Καθιερώνεται η έκφραση «θείος Σαμ» για τις ΗΠΑ από ένα λογοπαίγνιο της εφημερίδας Τρόι Ποστ (US=Uncle Sam).

1929: Ανεργοι καπνεργάτες της Θάσου φτάνουν με επεισοδιακό τρόπο στην Καβάλα και συγκρούονται με τη χωροφυλακή στο λιμάνι μαζί με αλληλέγγυους καπνεργάτες της Καβάλας.

1941: Ιδρύεται το ΕΑΜ.

1942: Επταήμερη απεργία 60.000 εργαζομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ζητούν αύξηση μισθών και σταμάτημα των εκτελέσεων πατριωτών.

1986: Απόπειρα εκτέλεσης του Πινοσέτ από το Πατριωτικό Μέτωπο «Μανουέλ Ροδρίγες» (Χιλή).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo