Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα
  • Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς
  • Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη
  • Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό
  • Σαν σήμερα 10 Ιούνη
  • Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ολο και πιο βαθιά στο βούρκο
Πολιτική

Ολο και πιο βαθιά στο βούρκο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Νοέ 2019, 00:00

Πόσο αξιόπιστο πρόσωπο είναι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη; Αρκεί μια απλή σύγκριση. Την περασμένη Δευτέρα έστειλε εξώδικο στην «Καθημερινή» απαιτώντας να της κατονομάσει η Μάνδρου την πηγή που της έδωσε το εμπιστευτικό έγγραφο που αποκάλυψε την Κυριακή. Εγραφε: «Ποιος σας εγχείρισε παρανόμως το αναφερόμενο ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ έγγραφο κατά παράβαση της μυστικότητας της προδικασίας; Μήπως ο Αντί-Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σοφουλάκης; Τη σφραγίδα του οποίου αφήσατε σκοπίμως σε εμφανές σημείο, ώστε να ντύσετε με μανδύα αξιοπιστίας το περιεχόμενο του άρθρου σας, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για την πηγή της διαρροής, ήτοι την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου; Αλλωστε, η ίδια αναφέρεστε σε άλλο σημείο του άρθρου σας σε “δικαστικές πηγές με γνώση των θεμάτων“!!! Μήπως κάποιος γραμματέας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου; Ή εσείς η ίδια παραβιάσατε τον νόμο και το απόρρητο του εγγράφου υπεξαιρώντας το, όταν οι κάτοχοι του εγγράφου δεν κοιτούσαν;» (oι εμφάσεις δικές μας).

Την Τρίτη εξαναγκάστηκε να κάνει την εξής… διορθωτική δήλωση: «Προς αποφυγή σκόπιμων παρερμηνειών διευκρινίζω ότι με κανέναν τρόπο η εξώδική μου δήλωση δεν συνιστά μομφή σε βάρος του Αρείου Πάγου, τους λειτουργούς του οποίου σέβομαι και τιμώ και για τους οποίους είμαι απολύτως βέβαιη ότι ουδεμία σχέση έχουν με τη διαρροή του εμπιστευτικού εγγράφου που είδε το φως της δημοσιότητας»!

Προφανώς, έπεσε άγριο «χέσιμο» από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η… θαρραλέα Τουλουπάκη έκανε γαργάρα όσα έγραφε πριν από μια μέρα. Σβήνονται με μια δήλωση όσα έγραψε για τη διαρροή; Οχι βέβαια. Παραμένουν στο ακέραιο. Και «κουμπώνουν» με την απλή λογική και την κοινή πείρα, όπως λένε οι δικαστικοί. Είναι προφανές ότι κάποιος από τον Αρειο Πάγο σέρβιρε στη Μάνδρου το έγγραφο Τουλουπάκη. Ποιος; Ούτε η Μάνδρου θα τον αποκαλύψει ούτε η «Καθημερινή». Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για στέλεχος ή στελέχη της «νέας κατάστασης». 'Η, αν θέλετε, του αντίπαλου στρατόπεδου απ' αυτό στο οποίο ανήκει η Τουλουπάκη.

Ηταν τέτοια η ταραχή της Τουλουπάκη από την αποκάλυψη του εμπιστευτικού εγγράφου της, που δεν πρόσεξε ούτε τα στοιχειώδη, με αποτέλεσμα να υποδείξει ως πιθανούς δράστες της διαρροής στελέχη του Αρείου Πάγου, χωρίς να διαθέτει καμιά απόδειξη γι' αυτό! Η Τουλουπάκη, όμως, δεν είναι δημοσιογράφος, για να κάνει συλλογισμούς και καταγγελίες. Είναι ανώτερη δικαστικός. Η κραυγαλέα αυτή… απροσεξία της αποκαλύπτει ταραχή (για να μην πούμε πανικό).

Πάμε παρακάτω. Στο έγγραφό της προς τον Αρειο Πάγο η Τουλουπάκη γράφει ότι στο έγγραφο των Αμερικανών «περιγράφονται μεταξύ άλλων (με κωδικές ονομασίες που δεν επιτρέπεται να αποκαλύψω) δύο μάρτυρες των αμερικανικών αρχών. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο οι συγκεκριμένοι μάρτυρες μεταξύ άλλων “είχαν πρόσβαση και γνώση σε αποδεικτικό υλικό αναφορικά με δωροδοκίες που έλαβαν χώρα από πλευράς Νοβάρτις, σε αξιωματούχους στην Ελλάδα”». Και συνεχίζει: «Αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε τουλάχιστον τον ένα εκ των δύο προσώπων, τον οποίο εν συνεχεία καταστήσαμε προστατευόμενο μάρτυρα στην ενώπιόν μας διαδικασία και ακολούθως μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης”». Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα. Η Τουλουπάκη γράφει ότι οι Αμερικανοί τους έδωσαν τα στοιχεία δύο ατόμων που κατέθεσαν εκεί με κωδικές ονομασίες (τις οποίες, μάλιστα, αρνείται να παραθέσει ακόμα και σε εμπιστευτικό έγγραφο προς τους προϊσταμένους της!), όμως αυτή κατάφερε να ταυτοποιήσει με σιγουριά τον ένα από τους δύο, τον έκανε προστατευόμενο μάρτυρα για να της δώσει κατάθεση και μετά τον έκανε μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης». Για τη δεύτερη μάρτυρα («Αικατερίνη Κελέση») τα λέει ποιο μπερδεμένα, γι' αυτό την αφήνουμε κατά μέρος.

Στο εξώδικο που έστειλε σε «Καθημερινή» και Μάνδρου, η ίδια Τουλουπάκη, γράφει ότι «ουδόλως προκύπτει από το αναφερόμενο έγγραφό μου, το υποστηριζόμενο ότι οι “προστατευόμενοι μάρτυρες, με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις ΗΠΑ“». Ισχυρίζεται ότι «η υπηρεσία μας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ταυτότητα των μαρτύρων που εξετάζονται στις ΗΠΑ (…) πολλώ δε μάλλον, δεν γνωρίζει αν οι προστατευόμενοι στις ΗΠΑ μάρτυρες προσδοκούν από την ευδοκίμηση της έρευνας των αμερικανικών αρχών χρηματικό ή άλλο όφελος» και πως «σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω, ουδόλως αναιρούν το περιεχόμενο του με αριθμ. πρωτ. 3700/8-10-2019 εγγράφου μου, στο οποίο αναφέρεται ότι η Υπηρεσία μας ταυτοποίησε τον ένα εκ των δύο μαρτύρων»!

Επειδή απευθυνόμαστε σε νοήμονες αναγνώστες, δε θα κάνουμε κανένα σχόλιο. Αρκεί η σύγκριση ανάμεσα στα όσα η Τουλουπάκη έγραψε στο εμπιστευτικό έγγραφο προς τον Αρειο Πάγο και στα όσα έγραψε (για το ίδιο ζήτημα) στο εξώδικο προς την «Καθημερινή».

Προς τι αυτά τα διαδοχικά… φλικ-φλακ της Τουλουπάκη; Γιατί απλούστατα, μόλις διέρρευσε το έγγραφό της, οι πολιτικοί αντίπαλοί της σκαρφάλωσαν στα κάγκελα και άρχισαν να φωνάζουν ότι όλη η διαδικασία είναι άκυρη. Πρώτος και καλύτερος ο Λοβέρδος, ο μόνος που έχει καταστεί κατηγορούμενος (απομένουν υπό διερεύνηση Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος). Κατηγορούμενος είναι, βέβαια, ο άνθρωπος και έχει κάθε δικαίωμα να επικαλείται τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πολιτικά μιλώντας, όμως, ρωτάμε: Καλά, ρε Λοβέρδο, με δικονομικά τερτίπια προσπαθείς να υπερασπιστείς την πολιτική και ηθική σου καθαρότητα; Σημασία έχει αν η Τουλουπάκη έκανε δικονομικά σάλτα ή αν οι μάρτυρες λένε αλήθεια; Κι εν πάση περιπτώσει, αν η διαδικασία είναι άκυρη, πώς μπορείτε να καλέσετε τους συγκεκριμένους μάρτυρες να καταθέσουν στην Προανακριτική της Βουλής; 'Η έχουν ακυρωθεί ως μάρτυρες ή ακόμα υφίστανται ως τέτοιοι, δε γίνεται να χρησιμοποιούνται αλά καρτ.

Η Τουλουπάκη και ο συνήγορός της (αλήθεια, γιατί μια ανώτερη δικαστικός προσέλαβε δικηγόρο για την υπεράσπισή της;), ξέροντας καλά ότι ο Λοβέρδος και οι υπόλοιποι έχουν δίκιο από δικονομική άποψη, επεξεργάστηκαν μια γραμμή με δυο ζώνες άμυνας. Η πρώτη ζώνη άμυνας λέει ότι δήθεν δεν ξέρουν αν οι δύο μάρτυρές τους είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν και στις ΗΠΑ και πως δεν ξέρουν, επίσης, αν προσδοκούσαν σε οικονομικό όφελος από τη μαρτυρία τους. Η δεύτερη ζώνη άμυνας λέει πως, ακόμα και αν οι μάρτυρες είναι ίδιοι μ' αυτούς που κατέθεσαν στις ΗΠΑ και όντως προσδοκούσαν οικονομικό όφελος, «οι καταθέσεις και το περιεχόμενο τους παραμένουν έγκυρα, αλλά θα αρθεί το καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας των μαρτύρων».

Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο στέκει δικονομικά αυτός ο τελευταίος ισχυρισμός και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας. Εκείνο που σημειώνουμε είναι η κατάντια, μια ανώτερη εισαγγελέας, με κρίσιμο πόστο (κοτζάμ εισαγγελέας Διαφθοράς) να αντιδικεί με μια δημοσιογράφο επί δικονομικών ζητημάτων! Και να προσπαθεί, μέσω αυτής της αντιδικίας, να ισχυριστεί ότι έκανε σωστά τη δουλειά της. Αλήθεια, για ποιο λόγο ανησυχεί η Τουλουπάκη και υπερασπίζεται τον εαυτό της με εξώδικα; Είναι αδιάφορο αν ο προστατευόμενος μάρτυρας καταθέτει «βάσει άλλων, ενδεχομένως χρηματικών κινήτρων», γράφει η Τουλουπάκη, επικαλούμενη ένα έγγραφο του ΟΟΣΑ! Και σημειώνει ότι αρκεί αυτός ο μάρτυρας «να είναι πεπεισμένος ότι οι πληροφορίες που παρέχει καταδεικνύουν επιλήψιμη συμπεριφορά» (εκείνων που χρηματίστηκαν). Και καταλήγει, ως κατηγορούμενος που απολογείται: «Από το έγγραφο αυτό (σ.σ. του ΟΟΣΑ!) δεν καταλείπεται πλέον καμία αμφιβολία για τη χρηστή δικονομική μεταχείριση και τις ενέργειες μου, αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες».

Για να μην κοροϊδευόμαστε. Η ιστορία με τους μάρτυρες που προσδοκούν να πάρουν παραδάκι από τις αμερικάνικες υπηρεσίες, τους περιβόητους whistleblowers, δεν είναι καινούργια. Ολοι το ξέρουν και το έχουμε γράψει κι εμείς σε ανύποπτο χρόνο (βλ. άρθρο μας στις 17.1.2017: https://www.eksegersi.gr/issue/900/Οικονομία/27706. eνα-διαρκές-σκάνδαλο-σε-συσκευασία-σκανδαλολογίας). Η Τουλουπάκη αποκάλυψε απλώς ότι χρησιμοποίησε κάποιους whistleblowers για να φτιάξει τη δικογραφία που ενέπλεξε τα δέκα πολιτικά πρόσωπα-αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα ας τα βρει με τους διώκτες της (ή αντιπάλους της). Ετσι που βυθίζονται όλοι μαζί στο βούρκο, να δούμε πώς θα καταφέρουν να ξεκολλήσουν.

ΥΓ1. Σύμφωνα με τι Μάνδρου, στο έγγραφό της προς τον ΑΠ η Τουλουπάκη αναφέρεται σε απόρρητο έγγραφο των Αμερικανών, που περιλαμβάνει πληροφορίες με την αυστηρή προϋπόθεση να μη χρησιμοποιηθούν πουθενά, ούτε σε ποινική υπόθεση ούτε από την κυβέρνηση! Είναι δυνατόν μια εισαγγελέας να παρέλαβε έγγραφο με τέτοιους όρους; Στο εξώδικό της γράφει: «στη Βουλή διαβιβάστηκαν εκείνα τα έγγραφα των οποίων ήταν δυνατόν να γίνει χρήση, ενώ τα απολύτως απόρρητα φυλάσσονται στην υπηρεσία μας και είναι δυνατή μόνο η επισκόπησή τους, γεγονός το οποίο αναφέρω στο σχετικό έγγραφό μου προς τους κ.κ. Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου». Δηλαδή, η Τουλουπάκη κρατάει απόρρητο έναντι της Βουλής!

ΥΓ2. Με το σόου της Προανακριτικής δεν αξίζει τον κόπο ν' ασχοληθούμε. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο πρόεδρος της επιτροπής έχει διακόψει τη συνεδρίαση, επειδή δεν έφευγαν Πολάκης και Τζανακόπουλος. Δεν ξέρουμε πόσο θα τραβήξει το σόου. Οι πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι θα γίνει άπαξ και μετά το δίδυμο δε θα ξαναπάει. Στο μεταξύ, ο Παπαγγελόπουλος έστειλε τον Τσοβόλα να ζητήσει την εξαίρεση τριών βουλευτών (Κυρανάκη, Πλεύρη, Κεγκέρογλου), επικαλούμενος δηλώσεις τους που δείχνουν προκατάληψη κατά του Παπαγγελόπουλου (το είχαμε προβλέψει την προηγούμενη βδομάδα). «Θα τους ταράξω στη νομιμότητα», δήλωσε ο «Μίμης». Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν φύγει το δίδυμο των συριζαίων, δεν μπορεί να προχωρήσουν αν δεν εξετάσουν πρώτα το αίτημα εξαίρεσης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο
Επόμενο άρθρο Το νεοναζιστικό θρασίμι προσπαθεί να κρύψει τα εγκλήματά του

Σχετικά Αρθρα

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

Πολιτική 10 Ιούν 2026, 08:49

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

Πολιτική 6 Ιούν 2026, 08:50

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 22:06

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 14:36

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

Πολιτική 4 Ιούν 2026, 12:32
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Mπαρτζώκα, Τράκη, μάθετε μπαλίτσα από τον άρχοντα

10 Ιούν 2026, 13:10
Διεθνή

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου και στον σιωναζιστή Σμότριτς

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Noρβηγία

10 Ιούν 2026, 11:51
Πολιτική

Μην ψωνίζετε από τη ZARA – Στηρίζει τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

10 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

10 Ιούν 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

10 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Μπεν Κάσπιτ: Συσσωρευόμενες στρατηγικές αποτυχίες αφήνουν το Ισραήλ αντιμέτωπο με αυξανόμενες απειλές και ελάχιστες σαφείς οδούς προς μακροπρόθεσμη ασφάλεια

9 Ιούν 2026, 22:31
Διεθνή

Γάζα: Εξουδετέρωση δικτύου πρακτόρων των σιωναζιστών

9 Ιούν 2026, 21:50
Καταστολή

Προβοκάτσια Μοσάντ – ΕΥΠ/ΚΥΠ – Αντιτρομοκρατικής

9 Ιούν 2026, 21:36
Διεθνή

Το τζογάρισμα της Ντάχια: Πώς η κλιμάκωση του Νετανιάχου κατέληξε σε ιρανική νίκη

9 Ιούν 2026, 13:46
Πολιτισμός

Oλα τα σιωναζιστικά γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

9 Ιούν 2026, 12:49
Διεθνή

Φαντάζεστε τον Μητσοτάκη να αποχωρεί από τηλεοπτική συνέντευξη;

9 Ιούν 2026, 11:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούνη

1920: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας.

1944: Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πυρπολούν το Δίστομο Φωκίδας και εκτελούν 269 κατοίκους ως αντίποινα για τον θάνατο γερμανών στρατιωτών.

1975: Αποκαλύπτεται σχέδιο της CIA με την ονομασία “Chaos” και στόχο την παρακολούθηση 300.000 Αμερικανών και τη διείσδυση πρακτόρων στα κινήματα των ΗΠΑ.

1985: Γάλλοι κομάντο ανατινάζουν το πλοίο της Greenpeace “Rainbow Warrior” στη Νέα Ζηλανδία.

1990: Αποφυλακίζεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια στη φυλακή.

1990: Ρουκέτα εναντίον των γραφείων της «Procter & Gamble» (17Ν).

2004: Πεθαίνει ο Ξενοφών Ζολώτας.

2019: Πεθαίνει ο Χρήστος Τσιγαρίδας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo