Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
  • Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα
  • Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα
  • Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια
  • Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση
  • Σαν σήμερα 17 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Μπας και διασωθούμε
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπας και διασωθούμε

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Μάι 2012, 00:00

Από προπαγανδιστική άποψη ο σχεδιασμός ήταν άψογος. Πρώτα βγήκε ο Βενιζέλος, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πικραμμένο και με επιστολή που έστειλε στους «παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς», και έθεσε θέμα αναθεώρησης του Μνημόνιου σε στιλ… σοβαρού ΣΥΡΙΖΑ. Διατύπωσε «έξι σημεία προς επανεξέταση» του Μνημόνιου, ισχυριζόμενος ότι «μπορούμε να πετύχουμε την αναθεώρησή» τους. Την άλλη μέρα αναχώρησε πουρνό-πουρνό για το Παρίσι, χωρίς να έχει προϋπάρξει καμιά ανακοίνωση. Η συνάντησή του με τον Ολάντ ανακοινώθηκε από το Παρίσι μόλις μιάμιση ώρα πριν την πραγματοποίησή της. Δημιουργήθηκε έτσι και το απαραίτητο σασπένς και η έκπληξη που τροφοδότησε την προπαγάνδα που ακολούθησε.

Η συνάντηση Ολάντ-Βενιζέλου δεν αποφασίστηκε μετά το «Ολαντρέου» του Τσίπρα. Σίγουρα είχε αποφασιστεί πριν και απλά συνέπεσε. Το «Ολαντρέου» μεγαλοποιήθηκε από την αστική προπαγάνδα, εκτός των άλλων, και για να μεγαλοποιηθεί η συνάντηση Ολάντ-Βενιζέλου. Οι συνειρμοί είναι προφανείς: ο Ολάντ συναντιέται μόνο με σοβαρούς πολιτικούς. Εφτυσε τον Τσίπρα, επικαλούμενος το πρωτόκολλο, και την επομένη συναντήθηκε με τον Βενιζέλο εκτός πρωτοκόλλου, μίλησε μαζί του, κράτησε σημειώσεις, εξέφρασε τη θέλησή του να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις και στο τέλος τον συνόδευσε ο ίδιος –πάλι εκτός πρωτοκόλλου– μέχρι την έξοδο του μεγάρου των Ηλυσίων, για να δείξει την εκτίμηση και το σεβασμό με τον οποίο τον περιβάλλει, παρά τη συντριπτική ήττα που υπέστη το ΠΑΣΟΚ στις 6 Μάη.

Ο Ολάντ αναμφισβήτητα έστειλε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό και το έστειλε με γαλατική αβρότητα και όχι με τευτονική αγένεια (όπως η Μέρκελ, ας πούμε). Στόχος του ήταν κυρίως να στείλει αυτό το μήνυμα και όχι τόσο να στηρίξει τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ (αυτό προέκυψε ως παράπλευρο όφελος για τον Βενιζέλο). Το μήνυμα ήταν ότι η Γαλλία συζητά μόνο στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από το ελληνικό κράτος και όχι έξω απ’ αυτές. Αν είναι ν’ αλλάξει κάτι, αυτό θα γίνει εν καιρώ και με τη νόμιμη κοινοτική διαδικασία. Γι’ αυτό και ο Ολάντ συζητά με υπεύθυνους πολιτικούς και όχι με ανεύθυνους δημαγωγούς.

Το έδαφος είχε προλειάνει ο υπουργός Οικονομικών και δεξί χέρι του Ολάντ από την προεκλογική εκστρατεία ακόμη, Πιερ Μοσκοβισί, συμφωνώντας με τον Σόιμπλε, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Βερολίνο, ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, αλλά με την εφαρμογή της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την τρόικα (Μνημόνιο-2). Ο Σόιμπλε εξέφρασε –με νόημα– την ελπίδα ότι η κυβέρνηση που θα εκλεγεί στην Αθήνα «θα υλοποιήσει το δικό της μερίδιο της συμφωνίας», ενώ ο Μοσκοβισί, με τη γαλατική αβρότητα που λέγαμε, συμπλήρωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι επιβεβλημένες», αλλά ταυτόχρονα «πρέπει να σταλούν στους Ελληνες θετικά, ισχυρά μηνύματα ενθάρρυνσης»! Αυτά τα μηνύματα –που θυμίζουν ζάχαρη γύρω από το κινίνο– ανέλαβε να στείλει ο Ολάντ, καλώντας τον Βενιζέλο στο Παρίσι.

Δηλώσεις, βέβαια, δεν έκανε ο Ολάντ, γιατί η συνάντηση ήταν άτυπη. Φτάνοντας, ό-μως, την επομένη στις Βρυξέλλες, για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, φρόντισε να στείλει το μήνυμα της συμμόρφωσης με τις υπογραφείσες συμφωνίες και τις αναληφθείσες υποχρεώσεις. Μπορεί ο Ολάντ να θέλει να εμφανιστεί σαν ο διαχειριστής της ελληνικής κρίσης (την οποία εντάσσει ως όπλο στη φαρέτρα του για τον ανταγωνισμό με τη Γερμανία), δεν ξεχνά όμως ότι βρίσκεται στο τιμόνι μιας μεγάλης ιμπεριαλιστικής δύναμης και τα μηνύματα που πρέπει να φεύ-γουν προς τους υποτελείς πρέπει να είναι μηνύματα απόλυτης πειθάρχησης.

Ο Βενιζέλος, με τη ρητορική του δεινότητα, είπε ότι «ο Φρανσουά Ολάντ ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει», όμως αυτό θέλει να το κάνει, βέβαια, «μέσα στις ευρωπαϊκές θεσμικές και πολιτικές αντιλήψεις». Με το θράσος που χαρακτηρίζει τους αστούς πολιτικούς, συνέχισε: «Εγώ ήθελα να του παρουσιάσω τη δική μου ολοκληρωμένη πρόταση για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, αυτών που τώρα πια δημιουρ- γούν πρόβλημα στους πολίτες, την κοινωνία και την ανάπτυξη». Σαν να μην είναι αυτός που μόλις πριν τρεις μήνες υπέγραφε τους «δυσμενείς όρους». Σαν να ανακάλυψε ξαφνικά την αλήθεια και από Σαούλ έγινε Παύλος.

Ποιο είναι το «νέο» πρόγραμμα Βενιζέλου; Κοπιάρισε μερικά απ’ αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα έφερε στα μέτρα της «εθνικά υπεύθυνης» προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ και μας τα σερβίρει, υπονοώντας ότι έχει και τη στήριξη του Ολάντ, ο οποίος –όπως είπε– τον άκουσε με προσοχή και πλέον έχει αποκτήσει σε βάθος εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα και για το πώς η οικονομική κρίση μετατράπηκε σε κοινωνική και πολιτική κρίση. Ιδού, λοιπόν, τα καινούργια «έξι σημεία προς επανεξέταση», τα οποία, εκτός από τον Ολάντ, ο Βενιζέλος τα παρουσίασε και στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που έγινε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες:

α) «Να μη γίνουν περικοπές στα εισοδήματα και ιδίως σε μισθούς και συντάξεις, για να μη μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση». β) «Να προστατευτεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα η αγορά εργασίας». γ) «Να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας και να πέσουν στην αγορά». δ) «Να απελευθερωθούν άμεσα δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 55 δισ. ευρώ». ε) «Να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου 2011 για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα». στ) «Να στηριχθούν με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων».

Πρόκειται για μια μπουρδολογία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το ακούμε από πέρυσι τον Ιούνη, όταν πρώτος ο Σόιμπλε έκανε λόγο για την ανάγκη ενός «νέου σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα. Το μόνο καινούργιο είναι τα συριζαίικα α) και β), που διατηρούν αναλλοίωτη την εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κηδεία στη δεξιά πολυκατοικία
Επόμενο άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Θύμα της αντεπαναστατικής στρατηγικής του

Σχετικά Αρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

Ημέρα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους.

Ημέρα αγροτικής πάλης.

Ημέρα αιμορροφιλίας.

Ημέρα διαμαρτυρίαςγια τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

1965: Αρση όλων των έκτακτων μέτρων του εμφύλιου, αποφυλάκιση και των τελευταίων πολιτικών κρατούμενων.

1981: Βόμβα στο αυτοκίνητο του λιβανέζου φαλαγγίτη επιχειρηματία Σουλεϊμάν στα Ιλίσια (ΕΛΑ).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη (17Ν).

2007: Δύο ένοπλοι ακινητοποιούν τον φρουρό της οικίας του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ρωμύλου Κεδίκογλου και του αφαιρούν αυτόματο πιστόλι και ασύρματο (Επαναστατικός Αγώνας).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    17Ν
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΕΛΑ
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    ΠΑΣΟΚ: Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo