Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Αυγούστου
  • Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;
  • Σύλληψη ισραηλινών στρατιωτών και των συνεργών τους
  • Γασσάν Καναφάνι: Διηγήματα – Από τη γη των πικραμένων πορτοκαλιών
  • Ο μάγκας με το τρίκυκλο…
  • Υπόκλιση στη σινιόρα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ»Τρίτη, 19.4.05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

36η συνεδρίαση

Τρίτη, 19.4.05

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2005, 00:00
Ο Βαγγέλης Πισσίας ήταν ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης του Χρ. Τσιγαρίδα που κλήθηκε να καταθέσει. Δήλωσε εξαρχής ότι οι λόγοι της παρουσίας του στο δικαστήριο είναι η προσωπική εκτίμηση προς τον Χρ. Τσιγαρίδα και την πολιτική του διαδρομή. Πέραν αυτών, το ίδιο το κατηγορητήριο επέβαλε την παρουσία του, πρώτο γιατί πάσχει ως τέτοιο και δεύτερο γιατί είναι φορτισμένο από πολιτική σκοπιμότητα και είναι ενταγμένο σε μια στρατηγική που θα τη λέγαμε υπερατλαντική.
 
Αναφέρθηκε αμέσως σε άρθρο στο τελευταίο φύλλο της «Μοντ Ντιπλοματίκ», σύμφωνα με το οποίο οι μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών κατασκευάζουν ενόχους από απλούς υπόπτους. Αναφέρθηκε, ακόμα, στον τρόπο που γίνεται αυτή η δίκη, εν κρυπτώ κυριολεκτικά, αφού είχε προηγηθεί μια περίοδος τρομοϋστερίας.
 
Αφού αναφέρθηκε στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Χρ. Τσιγαρίδα, ο Β. Πισσίας ασχολήθηκε επί μακρόν με τη φυσιογνωμία του ΕΛΑ και την ένταξή του στο πλαίσιο των οργανώσεων πολιτικής βίας ανά τον κόσμο. 
Ο ΕΛΑ –είπε- άσκησε μια εξαιρετικά χαμηλής έντασης πολιτική βία, επιλέγοντας στόχους συμβολικής σημασίας, με σκοπό την ανάδειξη της αναγκαιότητας της επαναστατικής βίας. Συνόδευε τις ενέργειες αυτές με συγκεκριμένο πολιτικό λόγο, που πατούσε στη συγκυρία εκείνης της περιόδου, ελληνική και διεθνή. Εκείνη η εποχή περιλάμβανε την πολιτική παρέμβαση με βίαιο τρόπο, σε αντίθεση με τις επιλογές της θεσμικής αριστεράς. Δεν πρέπει, λοιπόν, να απαξιώνεται αυτή η δράση, να της αποδίδεται η βιαιότητα ως εγγενές χαρακτηριστικό και στους πρωταγωνιστές της να αποδίδεται ο χαρακτηρισμός των εγκληματιών ή των βαρβάρων. Οι πρωταγωνιστές είναι έλλογοι, έχουν σκοπό και οι πράξεις τους είναι πολιτικά νοηματοδοτημένες. Ετσι πρέπει να δούμε έναν άνθρωπο που λέει «ναι, εγώ ήμουν, αναλαμβάνω την ευθύνη της συμμετοχής μου». Πρόκειται για πολιτική δράση και πρέπει να δούμε το νόημα που προσέδιδε αυτός στη συμμετοχή του.
 
Αυτό το νόημα ο μάρτυρας περιέγραψε με μια εκτεταμένη αναφορά στις κοινωνικές συγκρούσεις και στη βία που διαπερνά τις καπιταλιστικές κοινωνίες, μολονότι οι ίδιες διακηρύσσουν ότι πορεύονται με μια αρμονία για την οποία φροντίζουν οι θεσμοί της. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι έλλογες κοινωνίες, αυτές του θετικού δικαίου, βαρύνονται με 400 θανάτους στο εκατομμύριο, οι μεσαιωνικές κοινωνίες με 150 θανάτους στο εκατομμύριο και εκείνες που τις αποκαλούμε βάρβαρες με 90 θανάτους στο εκατομμύριο. Γι’ αυτό και είναι υποκρισία να χαρακτηρίζονται εγκληματικές οι οργανώσεις πολιτικής βίας και ιδιαίτερα αυτές σαν τον ΕΛΑ που τήρησαν ένα χαμηλό επίπεδο έντασης.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου, ο Β. Πισσίας αναφέρθηκε στην πολιτική φυσιογνωμία του ΕΛΑ και στο μοντέλο συγκρότησής του, που ήταν αυτό της αυτονομίας και της οριζόντιας διασύνδεσης των πυρήνων, όπως προκύπτει από τα ιδεολογικοπολιτικά του κείμενα. 
Ο εισαγγελέας (συνεπικουρούμενος κάποια στιγμή και από τον πρόεδρο) προσπάθησε να φέρει τη συζήτηση στην έννοια της πολιτικής ευθύνης που ανέλαβε ο Τσιγαρίδας, υπονοώντας ότι ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τον ΕΛΑ συνεπάγεται και ευθύνη για τις πράξεις του. Η απάντηση του μάρτυρα ήταν ότι όπως δεν μπορεί ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το κόμμα, να κατηγορείται για τα σκάνδαλα ενός υπουργού, έτσι δεν μπορεί και τα μέλη μιας οργάνωσης πολιτικής βίας να κατηγορούνται συλλήβδην για τις ενέργειες αυτής της οργάνωσης, χωρίς αποδείξεις για τη συμμετοχή τους σε καθεμιά ενέργεια.
 
Οι ερωτήσεις που έγιναν από την έδρα αφορούσαν ζητήματα οργανωτικής συγκρότησης του ΕΛΑ, συμμετοχής του κάθε μέλους στη δράση της οργάνωσης κ.λπ. 
Οι απαντήσεις του Β. Πισσία είχαν σαν βάση τους τη διεθνή και ελληνική εμπειρία  Ανάλογου περιεχόμενου ήταν και οι ερωτήσεις που έγιναν από τους συνηγόρους υπεράσπισης και τους κατηγορούμενους.
Είναι αδύνατο, βέβαια σε ένα ρεπορτάζ να μεταφερθούν διάλογοι που κράτησαν για περισσότερες από τρεις ώρες. Περιοριζόμαστε, λοιπόν, στα όσα ο μάρτυρας είπε εισαγωγικά, που αποτελούν και την πεμπτουσία της τοποθέτησής του.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

36η συνεδρίαση

Δευτέρα, 18.4.05
Επόμενο άρθρο

36η συνεδρίαση

Πέμπτη, 21.4.05

Σχετικά Αρθρα

65η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1/7/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 1 Ιούλ 2005, 00:00

64η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 24 Ιούν 2005, 00:00

63η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 22 Ιούν 2005, 00:00

62η συνεδρίαση

Τρίτη, 21/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 21 Ιούν 2005, 00:00

61η συνεδρίαση

Παρασκευή, 17/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 17 Ιούν 2005, 00:00

60ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 15/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 15 Ιούν 2005, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2025, 00:01
Αγροτικά

Γιατί ο «Μάκης το τσεκούρι» υπέγραφε Ο ΙΔΙΟΣ αποφάσεις να πληρωθούν παράνομες επιδοτήσεις τα λαμόγια που είχαν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα;

Παρακάμπτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογράφοντας ο ίδιος να πληρωθούν τα λαμόγια, ο Βορίδης διέπραξε - απολύτως συνειδητά - ποινικά αδικήματα

17 Αυγ 2025, 13:05
Διεθνή

Σύλληψη ισραηλινών στρατιωτών και των συνεργών τους

17 Αυγ 2025, 12:50
Πολιτισμός

Γασσάν Καναφάνι: Διηγήματα – Από τη γη των πικραμένων πορτοκαλιών

Μετάφραση - Πρόλογος - Σημειώσεις Νασίμ Αλάτρας

17 Αυγ 2025, 10:09
Διεθνή

Ο μάγκας με το τρίκυκλο…

…ή η ενότητα λαού και Αντίστασης στην πράξη

17 Αυγ 2025, 09:02
Διεθνή

Υπόκλιση στη σινιόρα

17 Αυγ 2025, 06:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Eλληνική συμμετοχή στο έγκλημα της ρίψης «βοήθειας» από αέρα στη Γάζα

16 Αυγ 2025, 13:27
Κόντρες

Aμπού Ομπάιντα, αγαπημένε, χτύπα, χτύπα το Τελ Αβίβ

16 Αυγ 2025, 12:42
Διεθνή

Μπορεί ο σιωναζιστικός στρατός να καταλάβει τη Γάζα ή έστω την Πόλη της Γάζας;

Εντυπωσιακά βίντεο αντιστασιακών επιχειρήσεων

16 Αυγ 2025, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Αυγ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ απειλεί με δολοφονία τον κρατούμενο ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι

15 Αυγ 2025, 20:32
Αγροτικά

Καλπάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων – Στην πείνα πάνω από τρεις χιλιάδες κτηνοτρόφοι

15 Αυγ 2025, 18:40
Περιβάλλον

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

15 Αυγ 2025, 17:54
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: «Οταν ένας ηγέτης όπως ο Γιάχια Σινουάρ πέφτει ως μάρτυρας και όχι ως φυγάς σε κάποιο καταφύγιο στο Κατάρ ή αλλού, η Αντίστασή του είναι καταδικασμένη να θριαμβεύσει»

15 Αυγ 2025, 17:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

14 Αυγ 2025, 20:53
Περιβάλλον

Πως η τύχη έσωσε τη Φιλιππιάδα και δεν έγινε αποκαΐδια

14 Αυγ 2025, 13:57
Πολιτισμός

Τα Ξυλουράκια, ο Ψαρογιώργης, η Παλαιστίνη και η Μοσάντ στην Κρήτη

14 Αυγ 2025, 11:06
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

Ημέρα φάρων.

1947: Εννιά ηγέτες του ΚΚΕ και του ΕΑΜ της περιφέρειας Πάτρας καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο της Κορίνθου.

1978: Επεισόδια εναντίον της εγκατάστασης εργοστασίου πετροχημικών στην Καβάλα.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1985: Πεθαίνει ο Σάκης Καράγιωργας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 36η συνεδρίαση

    17Ν
    • 36η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 36η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 36η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 36η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 36η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 36η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 36η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 36η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 36η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 36η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 36η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 36η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 36η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 36η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 36η συνεδρίαση

      36η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 36η συνεδρίαση

      36η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 36η συνεδρίαση

      36η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 36η συνεδρίαση

      36η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 36η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 36η συνεδρίαση

    36η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 36η συνεδρίαση

    36η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 36η συνεδρίαση

    36η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 36η συνεδρίαση

    36η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 36η συνεδρίαση

    36η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 36η συνεδρίαση

    36η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo