Ο Ν. Μενεξής, αξιωματικός στα Εργαστήρια της Ασφάλειας, κατέθεσε ότι το δελτίο ταυτότητας στο όνομα Μιχαήλ Οικονόμου που κατασχέθηκε από τον Αλ. Γιωτόπουλο ήταν εξ ολοκλήρου πλαστού. Οι δυο στρογγυλές σφραγίδες και οι δυο υπογραφές αξιωματικών, που έφερε αυτό το δελτίο, ταυτίζονται με σφραγίδες και υπογραφές που βρέθηκαν σε πλαίσια μεταξοτυπίας στο κρυσφήγετο της οδού Πάτμου. Αντίθετα, δε βρέθηκαν τσίγκοι όφσετ με τους οποίους κατασκευάστηκε το δελτίο ταυτότητας. Το πλαστό γαλλικό δίπλωμα οδήγησης –σύμφωνα πάντα με τον Μενεξή- κατασκευάστηκε με σκανάρισμα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και εκτύπωση σε εκτυπωτή inkjet. Στην Πάτμου βρέθηκαν και πλαίσια μεταξοτυπίας με τα στοιχεία της άδειας οδήγησης, όμως αυτή δεν είχε κατασκευαστεί μεταξοτυπικώς.
Ο Γιωτόπουλος, όπως είναι γνωστό, έχει αποχωρήσει από τη διαδικασία και δεν έχει συνηγόρους (οι διορισμένοι τυπικά μόνο παρίστανται και δεν είναι της επιλογής του). Ετσι, όποιος θέλει να δει πώς αμφισβητήθηκε η κατάθεση του Μενεξή πρέπει να ανατρέξει στα πρακτικά της πρώτης δίκης.
Ακολούθησε ο αστυνόμος των Εργαστηρίων της Ασφάλειας Γ. Ραφτογιάννης, που αναφέρθηκε στα κλειδιά. Ολη η κουβέντα ήταν και πάλι για τα περιβόητα κλειδιά που υποτίθεται ότι βρέθηκαν σ’ ένα καλαθάκι στο χολ του σπιτιού του Γιωτόπουλου και άνοιγαν κάποια γιάφκα. Ποια είναι η πλάκα; Οτι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης γι’ αυτά τα κλειδιά στάλθηκε στο πρώτο δικαστήριο μήνες μετά την έναρξή του! Και βέβαια, η όλη ιστορία είναι περισσότερο από φαιδρή. Ο μέγας συνωμότης, που εξαφάνισε κάθε στοιχείο μετά την έκρηξη στον Πειραιά, άφησε το κλειδί της γιάφκας στο χολ του σπιτιού του, για να το έχει σε… πρώτη ζήτηση! Ιστορίες γι’ αγρίους. Κατασκευές για επικοινωνιακή και δικαστική χρήση.